Gå til innhold
Trenger du råd om juss? Still spørsmål anonymt her ×

Bør jeg annmelde ?


Deluxus

Anbefalte innlegg

Hey , min bror ble fikk nettopp noen slagg på tryne av en voksen man i 60 årene og en 20 åring hjalp 60 åringen å holde min bror og behandlet han harhendt.

Broren min hadde bare kastet en snøball på ruten å deretter sprinter 20 åringen ut å gammlingen ut får å ta bror min.

 

broren min er 14

 

Bør jeg annmelde ?

 

hoper noen kan svare snart, sjedde nettopp

Endret av Deluxus
Lenke til kommentar
Videoannonse
Annonse

Hvis handlingen bror din har begått kom helt uprovosert, da fortjener han en god omgang med juling. Hva slags rasjonell forklaring har du som kan forsvare denne handlingen fra bror din? Har han som mål å gå rundt og forstyrre folkets fred ved å kaste snø på deres vinduer? Hadde han gjort det samme på min private eiendom så burde han være glad om jeg ikke hadde sendt han på et lengre sykehusopphold.

 

Med politiets sprengte kapasitet fortiden så antar jeg at du ikke kommer langt med å anmelde forhold. De kommer neppe til å prioritere dette. Det skjer alvorligere forbrytelser i dette landet som nedprioriteres, dermed skal jeg være forbauset om en slik sak får oppfølging fra politiets side.

Endret av statsviter
Lenke til kommentar

Samme om gutten er under 14 år, han kan fremdeles få straff for å forstyrre fred og ro. Men at en 60 år gammel man går til fysisk angrep er fremdeles værre. Jeg hadde lett stremt gutten godt, men en snøball på vinduet er ikke verd resultatet av vold ..

 

Jeg ville absolutt anmedelt disse folkene, men de er ikke uprovosert. Brukte bare en kanon til å drepe en flue =)

Lenke til kommentar

Når man driver med drittungeoppførsel, som å kaste snøballer på vindusruter, da er juling en av de konsekvensene man må regne med...

 

Var vel derfor han gjorde det og? Ville jo være "dritkult" om gamlingen ble skikkelig sinna? Desverre ( :roll: ) var det denne gangen en 20-åring på besøk, så da greide ikke drittugene å løpe unna. Leker du med ild, da må man tåle at fingrene blir litt svidd av og til.

Lenke til kommentar
oh hvorfor gjorde broren din det? jeg håper ihvertfall han tenker seg over før han gjør det igjen

Han er 14 og under kriminell straffealder? Da har han lov til å gjøre det.

???? At man er under den kriminelle lavalder, betyr jo ikke att man kan gjøre som man vil. Det som er ulovlig er uansett ulovlig. Men det håper jeg du skjønner.

Hvor ulovlig det er å kaste en snøball kan sikkert diskuteres. Men om det er til stor ulempe for noen, så vil det helt sikkert ikke være lov. Men det skal mye til att snøballkasting blir ansett som en værre forbrytelse enn å slå en mindreårig(eller voksen)

 

Om snøballkastingen til broren din har vært til plage for de i huset (gjentatte ganger over tid) så fortjener han en eller annen form for straff men å gå ut å banke guttungen er langt over streken. Så spørs det hva du legger i å bli slått også da.

 

Siden du spørr om du bør annmelde så går jeg ut i fra att broren din har gjort seg fortjent til en straff.

 

Du veit nok selv innerst inne hva som er rett her ;)

Lenke til kommentar

Hva har nå det med saken å gjøre?

"han er under kriminell straffealder, så han kan voldta alle han vil", er det logikken din?

Han har ikke noe mer eller mindre rett til å gjøre noe uansett alder.

Det er bare straffereaksjonene som er forskjellig.

 

Fra at foreldre må betale til skade, event at man blir hentet av barnevernet, til man som "voksen" må ta fysisk og økonomisk ansvar for sine handlinger.

 

Nå som det er sagt hadde han fått i ræven av meg også, men 2 stk for å gi en liten drittunge i ræven med bjørkerisen er litt drøyt synes jeg.

 

Er vel uansett ord mot ord.

Lenke til kommentar
Med politiets sprengte kapasitet fortiden så antar jeg at du ikke kommer langt med å anmelde forhold. De kommer neppe til å prioritere dette. Det skjer alvorligere forbrytelser i dette landet som nedprioriteres, dermed skal jeg være forbauset om en slik sak får oppfølging fra politiets side.

Dette er en av de mer seriøse forbrytelsene som blir gjort og jeg regner med at dette blir prioritert mye høyere av politiet enn f.eks tyveri hvor det bare er økonomiske skader.

Lenke til kommentar

Opprett en konto eller logg inn for å kommentere

Du må være et medlem for å kunne skrive en kommentar

Opprett konto

Det er enkelt å melde seg inn for å starte en ny konto!

Start en konto

Logg inn

Har du allerede en konto? Logg inn her.

Logg inn nå
  • Hvem er aktive   0 medlemmer

    • Ingen innloggede medlemmer aktive
×
×
  • Opprett ny...