Jump to content
Sign in to follow this  
Sentinel

Hva tar Komplett for å sette sammen en pc?

Recommended Posts

Tar ikke PS Data rundt 700 for å sette sammen en maskin? Hvis det stemmer, så regner jeg med Komplett tar cirka det samme. Kjenner du ikke noen som kan hjelpe deg? Er jo surt å betale Komplett 700 for å gjøre noe man selv kan gjøre på kort tid...

Share this post


Link to post

Brukte runt en time og mekke i sammen min pc for ca et halvt år siden!!

det gikk velidgt greit samtidig som jeg sparte tid og penger

Share this post


Link to post

Du kan jo sammenligne ved å bruke Pc-byggeren deres og se hvilken pris du får der med samme komponeter i forhold til hva du må betale når du bestiller "løst". Jeg gjorde det for litt siden og fant ut at det blei noen tusen dyrere. Var stor forskjell på prisen på noen av komponentene. Veit ikke hva de tar for selve monteringen, men det kan de sikkert svare på om du tar kontakt. Som andre allerede har nevnt, så er det like greit å gjøre det sjølv. Sett av en ettermiddag og les godt igjennom instruksjonsbøkene før dy begynner. Er du uerfaren så gi deg god tid og ta alle forholdsregler. Finns mange gode guider til dette dersom du gidder å leite litt også. Lite og ingenting som kan gå galt dersom du gjør dette.

Du kan jo bruke de kronene du sparer til å investere i hakket hvassere komponenter om du vil. Fint det vel?

:)

Share this post


Link to post
Garantien bortgår hvis man driver og fikler inni maskina da. Tar ut/inn deler, tar av kjølere, osv. :)

Garantien på en harddisk forsvinner ikke om man skifter master/slave, bytter IDE-kabler eller monterer ny vifte.

 

Dette er ikke lov. Selvfølgelig er det garanti på en pc man bygger selv! Men bare på en og en del, om det skjønnes.. Ikke mulig å levere inn hele pc-en hvis hovedkortet ryker.

 

Ok2k. Bygg den selv! Mye artigere, pluss at du da lærer deg maskinen å kjenne. Man kan ikke bli flink med pc-er uten å vite hvordan den fungerer inni!

Share this post


Link to post

Brant meg litt sist gang jeg bygde pc. Endte opp med at cpu ble grillet litt pga at jeg monterte vifta feil vei uten cpu pasta :o

 

Dessuten kan jeg bare skylde på komplett om noe skulle skjære seg

8) (greit å bare kunne sette skiten på disken og si: ta en kikk på denne)

Share this post


Link to post

Som sagt før. Sett deg inn i hva du gjør på forhånd og sjekk nøye at alt stemmer FØR du skrur på strømmen, så går det nok bra. Du bestemmer sekvsag selv hva du vil da. Kan jo forstå deg litt, da det er langt ifra moro å gjøre dyre brølere.

Share this post


Link to post
men så forsvinner en del av morroa  :yes:

 

:yes::yes::yes:

 

Helt enig.

Selvgjort er velgjort. Liker best ting jeg fikser selv, for da blir det gjort akkuratt slik jeg ønsker det (men hvis jeg har brukt en dag foran pcen for å løse et problem og ikke finner løsningen så skulle jeg gjerne hatt noen å ringe til som jeg kunne klaget på :wink: )

Share this post


Link to post

Når du får nettbutikken til å sette sammen PCen din betaler du ikke primært for arbeidet men for den garantien du får. Komplett og PSdata gir feks. 3 års garanti. For det første er dette bedre enn hva kjøpsloven gir deg, og for det andre gjelder garantien en HEL pc og ikke en haug med deler.

 

Uanset om netbutikken gir garanti utover kjøpsloven eller ikke vil den uansett gjelde for HELE pcen og ikke for hver eneklkomponent. For folk flest er dette ganske viktig, men man kan selvsagt spare noen hundrelapper på å bygge selv hvis man mener det er unødvendig.

Share this post


Link to post

Vis du bor i rogalands området så kan sikkert jeg hjelpe deg. Er ikke no strev det. Bare gøy å bygge data.

 

Har bygga mange pcer for folk og tvingt dem til å følge med. Nå er alle pcbygger geeker som skifter deler som noen hedninger :)

Share this post


Link to post

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Guest
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

Loading...
Sign in to follow this  

×
×
  • Create New...