Gå til innhold
Trenger du råd om juss? Still spørsmål anonymt her ×

Svensk lærer i Norsk skole..


..:Harald:..

Anbefalte innlegg

Videoannonse
Annonse

husker vi hadde en russisk engelsk lærer i 1vgs som hadde dårligere uttale enn mange i klassen og hun kunne ikke norsk, det var fryktelig. men så hadde jeg en amerikaner med norske foreldre i 2vgs og det er et av de mest produktive årene jeg har hatt i faget, men hadde det blitt borgerlig flertall på stortinget så hadde vi hat lærerevaluering, noe som kunne luka vekk disse dårlige lærerne!

Lenke til kommentar

Aller først ta det opp med den aktuelle læreren, det kan være så enkelt at hun selv ikke tenker over det, og vil gjøre tiltak selv som gjør det bedre. Men hvis det ikke fører frem til noe så skriv en klage dere leverer til avdelingsleder på skolen, få flest mulig fra klassen til å skrive under, og krev at det blir gjort forbedringer i henhold til læreren, f.eks et norsk kurs.

 

Ta dette også opp med elevrådet, og ikke la saken ligge stille. Hør med avdelingsleder hver dag om det er noe nytt i saken. Vil ikke skolen gjøre noe, ta kontakt med elevombudet.

 

Har selv hatt problematiske lærere på skoler, og vet at det kan være utrolig vanskelig å få gjort noe med lærere.

 

I VG1 var den en klasse som klagde til skolen på grunn av lærerens engelskkunnskaper og hun fikk sparken.

Eneste jeg har vert borti der en lærer har fått sparken, da gikk det rykter om at læreren var pedofil.

Men har også hatt lærer som har slått, men ikke fått sparken.

Lenke til kommentar
Engelsk er sykt mye enklere enn svensk i sånn sammenheng..
Nei. Svensk er enklere.

 

Jeg hadde tatt engelsk over svensk any day i den sammenhengen! At Dj_Evelen forstår svensk bedre enn engelsk betyr ikke at alle gjør det. Jeg har lest engelsk siden jeg gikk i 4.klasse på barneskolen, mesteparten av undervisningsmateriell på høyere utdanning har vært på engelsk (også noen av fagene) At noen da synes svensk er enklere er fordi de har tilbrakt alle feriene sine i sverige som liten, eller at de bare er skikkelig skikkelig dårlige i engelsk.

 

Jeg synes forøvrig man skal kunne kreve at alle matematiske uttrykk blir fremstilt på samme måte som i lærerboka. Det er tross alt matte de skal lære, ikke svensk.

Endret av BlackH
Lenke til kommentar

Tror problemet egentlig ligger i holdningen til noen elever/studenter. Det var en annen student som skyldte på at matteboka var for gammel som gjorde at hun strøk.

 

http://www.aftenposten.no/nyheter/iriks/article2181937.ece

 

Noen skylder på årstallet matteboka kom ut, noen skylder på at læreren underviser i svensk.

 

Selv om læreren er svensk, så er boka mest sannsynlig norsk. Hvorfor ikke lese i boka som selvstudium etter timene for å gjøre en innsats? Spørre flinke medelever som kan pensum? Jobbe i grupper (man må _ikke_ vente til læreren deler inn grupper)? Det er ingen andres ansvar at elevene lærer eller ikke. Dette vil ikke elever vanligvis skjønne før de kommer over på høgskolen/universitet. Se hvor mye professorene bryr seg da, i forhold til lærerne på VGS.

 

På tide at man tar seg selv i nakken, og tenker selvstendig på sin egen læring. Det kalles å bli voksen.

Lenke til kommentar

Opprett en konto eller logg inn for å kommentere

Du må være et medlem for å kunne skrive en kommentar

Opprett konto

Det er enkelt å melde seg inn for å starte en ny konto!

Start en konto

Logg inn

Har du allerede en konto? Logg inn her.

Logg inn nå
×
×
  • Opprett ny...