Jump to content

Tordenflesk

Medlemmer
 • Content Count

  6928
 • Joined

 • Last visited

Community Reputation

4 :)

About Tordenflesk

 • Birthday 11/23/1987

Profile Information

 • Kjønn
  Mann

Recent Profile Visitors

7234 profile views
 1. Se flg. https://www.reddit.com/r/norge/comments/ttzrmt/comment/ibqa0c8/
 2. Ja, APN gjelder kun mobilt bredbånd. Fungerer det med Telias "Sentral"?
 3. Jeg ser at du ikke får utdelt riktig ip (skal starte med 84) og leasen din er bare 2 minutter som forklarer at du detter ut. Er dette en ny linje, nytt abbonement? Får du 84-ip med Telias "sentral"? Når jeg testet dette med min gamle ASUS AC56U, så opplevde jeg et lignende problem med å få til IPTV, da holdt det også bare ca. 2 minutter. Med nåværende EdgeRouter-X så har jeg vært tikoblet litt under 7 måneder på VLAN10 med samme IP.
 4. Kan du fortsatt pinge f.eks. 8.8.8.8?
 5. Høyt pakke-tap er i 9 av 10 tilfeller et fysisk problem.
 6. Det høres rett og slett ut som om et problem med linjen.
 7. Sett din router i DMZ på Telias ruter. Da er du praktisk talt i "bridge" "direkte fra modem til ruter" har du et modem i tillegg til dine to rutere? Fiber-konverter -> Zyxel [WAN] -> Zyxel [LAN(GUL)] -> Omada [WAN] Ignorer 2.5Gbit-porten. Det er ikke overraskende at Zyxel'n ikke er så flink til å nedgradere denne porten til 1Gbit. Telia og ditt utstyr er maks 1 gbit
 8. Kjenner ikke til Omada, men det der ser ut som om du endrer på LAN-siden, ikke WAN.
 9. Teknisk sett så har jeg fortsatt dobbel NAT, men jeg ønsker ikke å bruke uPnP og jeg bruker en helt annen IP-range på "mitt" nettverk. Siden jeg har satt min router i DMZ, så har jeg ikke opplevd noen problemer. Dersom du ikke har behov for IPTV hadde jeg bare satt opp VLAN10 på WAN-porten på din router og pakket ned Zyxel'n.
 10. Nei, du har fortsatt brann-mur osv. på din ruter, så praktisk talt identisk utenom at ruteren din blir stående med lokal IP på Zyxel-boksen.
 11. Den beskjeden jeg fikk fra Telia var at dette var en kjent feil med firmware fra Zyxel, og at det har vært kjent lenge (år). Min løsning er å sette min router i DMZ i Telia's innstillinger.
 12. Alt er på VLAN10, men krever IGMP-snooping etc.Jeg byttet ut Edgerouter-X med en gammel Asus-router jeg hadde liggende for å teste, og da fikk sett 2-3 minutter "direkte-TV" før det sluttet å fungere. Med "Sagem-router" så er det vel kabel-TV du har, så der har du direkte-TV fra veggen, og så kan du koble den opp på WiFI for resten.
 13. Det er i aller høyeste grad en "alt-i-ett". Det er en Router, Switch, AP og VOIP-boks. Jeg har allerede det jeg behøver av dette separat (Ubiquiti Edgerouter-X, UniFi UAP-AC-Lite etc.) og har testet at nett fungerer fjell ved å sette opp med VLAN 10 på ETH0. Dessverre, etter timesvis med knot med IGMP-proxy og gjetting av VLAN (https://community.ui.com/questions/ERPoE-5-with-UAP-AC-PRO-Apartment-Building-VLANs-IPTV-bridge-configuration/433fc576-d034-4e89-b0db-18fe7bdd7347 / https://community.ui.com/questions/Has-anyone-successfully-configured-ERL-with-GET-Eidsiva-IPTV-in-Norway/407989e8-8e55-4542-bb84-2d9ffd13ecde) så fungerer ikke "Direkte TV"
×
×
 • Create New...