Gå til innhold

[Løst]Hvordan ser guttene på jentene i militæret? er vi en byrde?


trazi

Anbefalte innlegg

Heij:)

skal på sesjon i januar og har vel egentlig tenkt veldig mye på hva jeg vil ønske slags tjeneste sted.

har noen spørsmål jeg ikke fant i noen tidligere tråder!

 

har meget lyst å prøve noe med mye "grønn tjeneste". komme meg opp nord i Ingbn eller panser, eller noe slikt, men har i det siste blidt bombandert med skrekkhistorier å dritt om alt fra hvor jævlig det er å være jente i en så hard tjeneste i nord, å hvor godt trent man skal være for å ikke bli sett ned på, å at man er til bry for medsoldater som jente.

 

 

jeg søkte meg selv til sesjon for 3 uker siden, og det tok hele 3 dager fra jeg sendte søknad til en trivelig kar fra harstad ringte og bekreftet og ga meg klarsignal på sesjon. men det jeg lurer på, de testene, er det vanskelig og få en normal score på frks, iqtest osv? hater slike tester.. ser virkelig fram til et spennende år, ligger noen år med tenking bak...

noen små hint/tips om hva jeg burde se litt på før sesjon for å unngå hjernteppe og panikk?:)

 

 

Håper seriøst på noen svar/synsp., det ville hjulpet den lille klumpen i magen som gjør meg usikker !!

Endret av viczor
Lenke til kommentar
Videoannonse
Annonse

Jeg har enda ikke vært i militæret, men jeg vil da tro at det er sin andel gutter også som har lett for å klage. Noe annet vil overraske meg veldig, Sewero.

 

Nå skal man også huske på at de som er inne, er 19 år og kanskje ikke helt voksne i hodene sine enda. Jeg regner med at det er et fåtall som er driver med drittslenging, og hvis det skulle blitt et problem, går det an å ta det opp.

 

Men som sagt har ikk jeg vært inne, så dette blir bare antagelser fra min side.

 

Herr Brun her på forumet kan kanskje svare, da han har god peiling på mye innen forsvaret.

 

Edit: Der hadde han svart ja; )

Endret av Downhill
Lenke til kommentar

Enig med Sewero, dessverre.

For all del, hyggelig med jenter, men etter det jeg har erfart er jenter udugelige kledd i grønt (med unntak).

 

Når jeg ser på de stakkars jentene som gir opp 3 mila etter 2 km fordi de har fått et par vannblemmer, mens jeg og andre gutter fullfører med føtter som ikke burde vært lovlig, blir jeg rett og slett forbannet og lurer på hva i helvete de gjør i forsvaret.

 

Klage gjør alle, men jenter har en tendens til å gi opp så fort de møter den minste motstand. Om en person er fysisk sterk eller svak skal ikke ha noe å si for å gjøre en innsats, der jeg har opplevd at jenter skiller seg veldig ut. Inntrykket jeg sitter igjen med er at jenter rett og slett ikke gidder å gjøre mer enn det som er forventet, nemlig minimalt.

 

Det finnes selvfølgelig unntak, både jenter som er flinkere enn en gjennomsnittelig gutt, samt gutter som er verre enn en gjennomsnittlig jente, men slik jeg ser det hører ikke jenter hjemme i forsvaret.

Lenke til kommentar

Så lenge du ikke blir den sutrete jenta man må bære alt utstyret til på rekruttskolen ordner det meste seg. Også en fordel å ikke ha noe imot å ha det litt tungt til tider, spesielt om du skal søke deg til hæren. Anbefaler deg å trene kondisjon og pushups samt å gå en del med sekk før du skal inn, da blir rekrutten et langt bedre sted å være for en jente. Fra mitt innrykk i HMKG for litt over 1 år siden var det kun rundt 6-7 av 20-25 jenter som faktisk endte opp som gardister. Resten ble dimma, dimma frivillig eller ble sendt til utrolig kjiipe stillinger i luft/sjø. Håper dette motiverer deg til å forberede deg litt.

 

Mattetestene er ikke noe å bekymre seg for. Det er ganske praktiske oppgaver med mye Kari og Ola og appelsiner og bananer. Så lenge du kan dele og gange lave tall burde du få god nok karakter til å bli tjenestedyktig.

 

Lykke til. :)

Endret av danidic
Lenke til kommentar

MJK har heller ikke hatt kvinnfolk. En av grunnene til det er selvfølgelig at de (som i beredskapstroppen, MJK og FSK/HJK), i motsetning til alle de andre, stiller like krav til kvinner og menn. Det er et faktum at kvinner har et lavere fysisk potensiale enn menn (topptrente kvinner er ikke like sterke og raske som topptrente menn). Det betyr ikke at ikke jenter gjør en god jobb i forsvaret.

Lenke til kommentar

Mange kvinner er i militæret for å beviset ett eller annet, så ofte er det ikke noe å si på innsatsen. Men ofte er de også fysisk svakere enn menn i samme alder, og må ofte ha "spesialbehandling". Snakker da om å bære mindre av børen, må ha egne dusjer/toaletter og annet. Et lag som skal ha med seg en gitt vekt i utstyr, må ha med akkurat det samme uansett hvem som er med. Bærer du mindre, må noen andre bære mer.

 

Egentlig kan du svare best selv. Er du en byrde? Må de andre vente på deg? Bærer du mindre? Har du egen dass, dusj og soverom/telt?

 

Når jeg var inne var det én dame der. Og det er en mild overdrivelse å si at hun ikke fikk spesialbehandling, og at mange andre som var driiit lei hadde gitt en arm og et bein for å være i hennes situasjon. Det her var i artillerienheten på Setermoen i Indre Troms, så det var ikke akkurat luksus for noen.

 

Virkeligheten er nå dessverre sånn at så lenge du trenger/krever å bli behandlet annerledes, vil det alltid være noen som reagerer på det.

 

"jeg mener, jeg er ei sta kjerring!"

Det hjelper ikke å være sta dersom du rett og slett ikke klarer å bære x antall kilo, x antall kilometer på x antall minutter.

Lenke til kommentar
Virker som at noen tror det å bære mest mulig lengst mulig, gjør deg til en god soldat. Men for all del :roll:

Det gjør ikke det, men det å kunne bære en viss minimumsoppakning langt er en av forutsetningene. Du blir ikke bedre soldat av å kunne bære mere, men du er ubrukelig om du ikke kan bære dette minimumet. Mange har tydeligvis inntrykk av at jentene ikke klarer dette minimumet (som varierer etter hvilken tjenestestilling du har). Jeg har ikke det.

Lenke til kommentar

Opprett en konto eller logg inn for å kommentere

Du må være et medlem for å kunne skrive en kommentar

Opprett konto

Det er enkelt å melde seg inn for å starte en ny konto!

Start en konto

Logg inn

Har du allerede en konto? Logg inn her.

Logg inn nå
×
×
  • Opprett ny...