Gå til innhold

Medietilsynet gransker South Park pga klager fra foreldre.


Anbefalte innlegg

Les saken på dagbladet.no HER

 

Medietilsynet har innledet granskning av animasjonsserien «South Park» etter en klager fra norske foreldre. Den amerikanske serien, kjent for sin mørke humor og samfunnsaktuelle satire, sendes daglig på TV 2 Zebra.
-Hentet fra www.dagbladet.no.

 

Dette er etter min smak en av få ting Norge sender av serier med skikkelig bra humor, og syns selv det ikke bør fjernes, men at det kanskje heller kan gå seinere på kvelden.

Jeg lurer litt på hva folk her på forumet syns?

Endret av Olaa
Lenke til kommentar
Videoannonse
Annonse

Foreldrene må fjerne kjeppene de har i ræva, og slappe litt av. Er de så bekymret for de stakkars små barna sine, så må de selv følge med slik at ungene sine ikke ser på South Park på det tidspunktet. Men faktumet er jo at de sender «upassende» tv-materiale på et tidspunkt hvor barn/unge ser på tv. Jeg skal la barna mine se på South Park.

Lenke til kommentar

Har just sett et klipp av denne forkastelige serien. Dette må våre barn skånes for!

 

På samme måte vil jeg at barn skånes fra Teletbubbies og "Drømmehagen". Særlig Drømmehagen tror jeg er skadelig for barn. Gjentagelser, ingen handling og særdeles lite snakk. Programmet fungerer greit som barnevakt, men ungene lærer bare tøyseord. Hvordan skal ungene lære å snakke med barnevakt som bare gjentar "ord" som Hoopsie Daisie og Tinkie Winkie?!

 

Edit:

Episoden du snakker om var vel mer at de gikk ut mot serien fra Kanada. Blame Canada!

Endret av Sovehest
Lenke til kommentar

Det største problemet er vel at den går for tidlig, slik at mange ikke er kommet seg hjem fra jobb. Om dette er noe Medietilsynet bør gå inn å styre er jeg litt usikker på. Trodde kanskje Kulturdepartementet ville sørge for en rettferdig sendetid her. Også for dem som ikke er på sosialen.

Endret av Sovehest
Lenke til kommentar

Men i alle dager, hva er det disse foreldrene tenker på? Når er det egentlig South Park blir sendt på TV2 Zebra? *Sjekke*

halv 2 og utover om natta. Jaja.

*sjekke en gang til*

ser at de også sender det om ettermiddagen. Det er unødvendig av tv2, så det kan de kanskje forandre på. Men utover det, det får jammen være opp til foreldrene selv å passe på at barna ikke får med seg denne ondskapen da.

 

Ser at Drømmehagen er nevnt her allerede, dette er jo et utmerket eksempel på dop-tv. Har sett én episode av denne serien, og det handlet om en merkelig skapning som løp rundt i skogen og samlet sopp (!), og det eneste han kunne å si var "Makka Pakka".

:ermm:

 

Nei, det får bli slutt på sinte foreldre som skylder på tv-serier og dataspill hele tiden, bare fordi de selv ikke er flinke nok til å holde barna sine unna ting de ikke er modne nok for.

Lenke til kommentar

Kva med resten av programmene på TV2 Zebra, er ikkje det meste egna for eldre barn? Scrubs, Frasier, MacGyver, The Man Show, Baywatch, Hotel Cæsar.

 

Med unntak av Pink Panther som går frå 12-12:10 så fant eg ikkje programmer på kanalen som egna seg for barn små nok til å ikkje burde sjå South Park. Dei fleste dekodere har vel foreldrekontroll, men kor ofte blir denne brukt skal tru? Det er ein svært enkel sak å skru på foreldrekontroll. Dei fleste har kabel eller parabol i dag, gjerne med fleire kanalpakker. Der finnes det sikkert fleire kanalar som er uegna for barn, men mange lar dei ukritisk zappe seg gjennom det som finnes.

 

Min meining er difor at foreldre som ikkje vil at barna skal sjå South Park bør sperre TV2 Zebra sidan resten av programmene då heller ikkje egnar seg.

Lenke til kommentar

En god del av den samfunnsaktuelle satiriske humoren i south park er ting som barn (og kanskje tilogmed voksne) forstår lite av fordi det handler om samfunnet i Amerika.

 

Skal man forby Karpe Diem å ta opp og kanskje tulle med høyst samfunnsaktuelle ting fra Norge, som ingen andre tar opp?

 

I deler av barndommen min bodde jeg i USA, da fikk jeg enkelt nok ikke lov til å se på simpsons og south park... Værre er det vel ikke for norske foreldre heller?

Kan ikke ødelegge for hele befolkningen bare fordi noen foreldre ikke klarer å sette grenser for barna sine.

Lenke til kommentar

Dette er så jævla kontrast av Norge.

Det at en dildo, pule-scene, eller en man som dør av å bli kvelt i hjel i reklamen er helt OK, men South Park, neida! :)

 

edit: Bare for å si det slik, jeg har ikke imot slikt, men dette minner meg om tyskland som er så "nazi" mot spill, for tross til ha haugevis av 18+ "butikker" i sine byer :)

Endret av amir90
Lenke til kommentar

Opprett en konto eller logg inn for å kommentere

Du må være et medlem for å kunne skrive en kommentar

Opprett konto

Det er enkelt å melde seg inn for å starte en ny konto!

Start en konto

Logg inn

Har du allerede en konto? Logg inn her.

Logg inn nå
  • Hvem er aktive   0 medlemmer

    • Ingen innloggede medlemmer aktive
×
×
  • Opprett ny...