Gå til innhold

Oktoberfest 2009 - Shocktrauma - Zeiss 50mm Makro-Planar


Anbefalte innlegg

Videoannonse
Annonse

1. oktober - Postkasser

 

De står ute hver dag og venter på postbudets daglige leveranse. De finnes overalt i ulike former og farger. Stolte og staute som de er så rir dem av både vind og vær, men viser tidens aldringstegn. Det er tross alt postkassene som er en del av det aller viktigste et menneske bruker i hverdagen - kommunikasjon.

 

ISO 100 - 1/5000s - f/2.0

 

 

EDIT: Lagt til 100% utsnitt i spoiler for de som vil se ytelsen til Zeissen på f/2.0.

 

 

 

Endret av Shocktrauma
Lenke til kommentar
Lagt til 100% utsnitt i spoiler for de som vil se ytelsen til Zeissen på f/2.0.

Det avslører i alle fall en hyperviktig detalj som ikke er så lett å se på hovedbildet, det er brukt DYMO på det ene skiltet.

 

Rimelig loslitte og rustikke greier. Hvor mange regnfulle netter har disse stått ute tro? Man tar seg i å lure på om den midtre kassa egentlig er rød, eller om den bare er farget av rust. Upåklagelig komposisjon.

Lenke til kommentar

2. okbtober - Kontraster

 

I mangel på både tid og konsentrasjon ble det svært enkelt valg i dag. Idèen var å fange løvet på vei ned mot strandsanden, men uten vind og trær i umiddelbar nærhet ble det til et bilde av et allerede forfalt blad.

 

Høsten er kontrast. Fra varmt til kaldt. Fra tørt til fuktig. Fra jordens blomstring til jordens dvale. Alt er kontraster - motsetninger - som får hverandre til å stå ut på sitt vis. Bladene dør langsomt i den kalde luften og skaper med det et fargespill som er svært så vakkert mot den duse og kjedelige strandsanden. Dagens bilde prøver å illustrere dette med noen justeringer i Lightroom.

 

ISO 200 - 1/1000s - f/2.8

 

 

Så får jeg håpe morgendagen bringer meg ny motivasjon og motiver! :)

 

PS: Strandsanden er langt fra finkornet eller "ren".

Endret av Shocktrauma
Lenke til kommentar

Kjetil: Har lagt på noe vignettering i etterkant, men objektivet vigntterer en del på f/2.0 på mitt fullformatkamera. Langt fra så ille at det ikke kan rettes opp uten av støyen eksploderer i kantene. Jeg kommer med en brukererfaring snart så kan du ta en titt på hvordan objektivet yter. :)

 

PS: Jeg ligner vignetteringen jeg får på f/2.0 så jeg blir å bruke det aktivt i bildene fremover.

 

ET!: Absolutt kanskje det beste objektivet jeg har når det kommer til ytelse. Legger et utsnitt i spoiler som du kan se på.

 

 

 

 

 

Takk for kommentarene :)

Lenke til kommentar

Tittelen var ingen overdrivelse akkurat. Ymse gråsjatteringer klarer ikke heeelt å overdøve de sprakende høstfargene.

 

Når det gjelder vignetteringen, så blir det vel gjerne slik på de fleste objektiver av noe lysstyrke på vidåpen blender. I alle fall på fullformat.

Lenke til kommentar

3. Oktober

 

Dagens bilde kommer fra en liten tur uten tema overhodet. Kameraet hang over skulderen gjennom regnskurer og busker. På hjemturen ble det til slutt et bilde. 15 minutter etter at solen gikk ned og det fremdeles var en brøkdel igjen av lyset fant jeg et motiv som var verdt å fange. Jeg fikk lønn for strevet. Synes skruene i triangelform rammer inn bladet med dråpene. Hvitbalansen er målt og jusert etter faktiske forhold. Benken er rosa-lilla og ganske falleferdig. Kameraet og optikken yter meget bra.

 

 

ISO 8000(!) (HI 0.3) - 1/40s - f/2.0 (+1,3 EV eksponering som er dyttet fremkalt med -1.3 EV)

 

 

 

Jeg våger også å laste opp en b/w versjon av bildet. Klikk på spoileren under.

 

 

 

Lenke til kommentar

Opprett en konto eller logg inn for å kommentere

Du må være et medlem for å kunne skrive en kommentar

Opprett konto

Det er enkelt å melde seg inn for å starte en ny konto!

Start en konto

Logg inn

Har du allerede en konto? Logg inn her.

Logg inn nå
×
×
  • Opprett ny...