Gå til innhold

Glødepærer forbys fra 1. september, hvor var debatten?


Anbefalte innlegg

Videoannonse
Annonse

Som jeg har sagt før, dette forbudet kom 5 år for tidlig.

De andre teknologiene fungerer, men ikke godt nok for alle behov.

 

Har selv byttet ut flere lamper med sparepærer, med varierende resultat.

 

Gleder meg til LED-pærer som tilsvarer 75 watt og med varmt, romantisk lys og dimming blir standard vare på REMA 1000. I mellomtiden har jeg disse elendige, sterile, sykehushvite sparepærene...

 

Får man kjøpt halogenpærer til nattlamper, altså stor sokkel, men liten pære?

Lenke til kommentar

Siden butikkene har lov å selge ut sine lager, betyr det at det også er lov å importere 100W lyspærer i fra EU land på nettbutikker som fortsatt har dem på lager? Tenkte å hamstre inn noen fullspektrum dagslyspærer, slik jeg fortsatt har muligheten til å ha tilstrekkelig med sunnest mulig lys.

 

Hvis ikke, så kan jeg jo alltids hamstre 75W pærer, og heller bruke en lampe ekstra :)

Lenke til kommentar
Jeg har et nyoppusset bad med halogenspotter i taket. Blir disse forbudt i 2016?

Nå har jeg aldri forstått dette merkelige opphenget med å bruke spotter som generell belysning her til lands, noe som funker dårlig og koster latterlig mye strøm, men man lager jo gjerne ikke et oppsett som krever en spesiell type teknologi, kun noe som krever en spesiell sokkel, og evt en spesiell form. Akkurat som man får pærer som bruker annen teknologi til "vanlige" sokler vil man sikkert få det til den type sokkel du har på badet også.

 

AtW

Lenke til kommentar
Det er Dulux jeg bruker. Det er ikke det samme som glødelampelys.

 

Men takk for nattlampetipset.

Jeg linka til de nye Duluxstar på 2500K, har du testet de? Jeg sier ikke at de er det samme som glødelampelys, men temmelig nærme. Det gjelder også Philhips sine nye Softtone sparepærer. Setter man slike under en lampeskjerm eller i en kuppel blir det temmelig nærme en glødepære.

Lenke til kommentar
Gleder meg til LED-pærer som tilsvarer 75 watt og med varmt, romantisk lys og dimming blir standard vare på REMA 1000. I mellomtiden har jeg disse elendige, sterile, sykehushvite sparepærene...

 

+1!

 

Prøvde ei LED-pære i lampa over senga mi. Det er det mest latterlige jeg har sett. Var en sirkel på kanskje 10cm, det var det..

Lenke til kommentar

Man skal ha mange spotter for å få god generell belysning for å si det sånn.

Har selv 24 spotter med 35W 12V pærer på stua og selv med dette hadde det vært kjekt med enda mere lys til arbeid.

Spottene er montert langs veggene og gir en meget pen belysning men lyser ikke opp rommet godt nok når arbeidslys er det man ønsker.

Lenke til kommentar

Jeg har 6 spotter hver på bad og kjøkken, og de er alltid dimmet. Så de gir mer enn nok lys. Nå er ikke rommene så store da, er vel ca 1,5meter mellom hver spot.

 

Hovedgrunnen til at folk bruker det er vel estetikk. Jeg kunne hvertfall ikke tenke meg å bytte ut dagens spotter med en svær lyskasse med ruglete plastikkdeksel og lysrør bak.

Lenke til kommentar

Eg synest belysning som lyser opp taket er veldig behageleg. Du har ingen direkte lyskjelder som skjenerer og ein jevn fordeling. Med spotter får du veldig konsentrert lys under den, men du må ha mange for å få god lysfordeling. Det eg kan tenke meg er lamper for vegg- eller takmontering som lyser oppover. Uplight ståande på gulvet er greit nok, men ikkje så vakre og tar unødig plass.

Lenke til kommentar

Det finnes mye pent også. Du trenger ikke kjøpe typiske kjøkkenlamper på Jernia. Gå til en lampebutikk.

Jeg lover. Det høres kanskje skummelt å gå inn i en lampebutikk, men du BLIR IKKE HOMO AV DET.

Lampebutikker er ikke farlige. Har mye fint der. Du har masse alternativer.

 

Måtte nylig kjøpe ny rørlampe til et kjøkken. De hadde en med detaljer i ekte tre. Så ikke fjøs-aktig ut i det hele tatt, i motsetning til den gamle, nikotingule.

Lenke til kommentar

Opprett en konto eller logg inn for å kommentere

Du må være et medlem for å kunne skrive en kommentar

Opprett konto

Det er enkelt å melde seg inn for å starte en ny konto!

Start en konto

Logg inn

Har du allerede en konto? Logg inn her.

Logg inn nå
×
×
  • Opprett ny...