Gå til innhold

Diskusjonstråd: Olympus & Panasonic MicroFourThirds (+ FourThirds)


Anbefalte innlegg

Videoannonse
Annonse

Steve Huff (www.stevehuffphoto.com) har lagt ut en omtale av Olympus E-P3 med 12mm f.2.0. inkludert bilder tatt med denne kombinasjonen.

 

OBS ! Dette er ikke en vitenskapelig test med masse måletull og kurver som ikke har noe med den virkelig verden å gjøre, men hans syn på hvordan dette er og bruke og hvilke bilderesultater det gir.

 

http://www.stevehuffphoto.com/2011/08/04/the-olympus-e-p3-review-the-new-mirror-less-flagship-is-a-winner/

Lenke til kommentar

Har lest masse bra om det nye 12/2, og etter at ha sett Digital Rev TV sin omtale er jeg meget fristet. :dribble: Tror jeg velger å bruke gavekortet til det (må selvfölgelig legge til kontanter), og kjöper evt. 45/1.8 separat når det kommer til Norge.

 

Jeg er fortsatt ikke 100% sikker på at jeg skal beholde E-PL2, men det blir nok ingen problemer med å selge utstyret om jeg bestemmer meg for å ikke beholde det. Jeg skal i hvert fall gi det litt mer tid.

Endret av HelenaN
Lenke til kommentar

Valgets kval er aldri enkelt, noen ide på hva dere ville valgt av Olympus E-P3 med 14-42mm + 40-150mm eller E-P3 med 14-150mm ?

 

Og noen formening om sort eller sølv hvis dere kunne velge ?

 

Jeg valgte 14-150 selv om jeg hadde 14-42 fra før. Det er omtrent like stort som 40-150mm og mye mer fleksibelt. Men spørs sikkert litt hvordan du fotograferer, for meg er det en fordel å slippe å bytte objektiv fullt så ofte. Per i dag bruker jeg 14-150mm og 20mm f1.7 mest, og 9-18mm endel, selv om sistnevnte på mange måter er morsomst. 14-150 er forøvrig ikke nærheten av like kompakt som 14-42 i praktisk bruk. Den er noe lengre enn 14-42 i bruk når den er på 14mm, men mye lengre sammenslått, og husk at på 150mm er 14-150mm nesten dobbelt så lang som den er på 14mm.

 

AtW

Lenke til kommentar

Jeg er enig med deg at å slippe å bytte objektiv stadig er mye mer praktisk, og det tar plass og øker vekta hvis man skal ha med hele "rekka" fra fisheye, portettobjektiv, vidvinkel, macro osv. Den samlinga ser jeg bort på nå og nydelig samling glass, men frister mindre og mindre å slepe rundt på det.

Lenke til kommentar

Har man 9-18 mm + 14-x mm så velger man større vekt for å få vidvinkel i én eksponering. Det er jo mulig å prioritere andre veien for f.eks landskapsfoto. Dvs. flere eksponeringer på 14 mm som limes sammen. Skulle ønske automatisk sammenliming ble vanlig i flere kameraer. (Sony NEX-serien har det)

Lenke til kommentar

Fikk mitt E-P3 kamera for noen dager siden etter å ha solgt unna speilrefleksutstyret mitt.

 

Erfaringen sålangt er meget positiv. Autofokusen er rask og fokuserer såpass bra at jeg vil si meg meget fornøyd.

 

Bildetkvalitet virker å være god. Støy kan nok komme på lavere iso enn på f.eks et kamera med APS-C sensor, men det er ikke et problem for min del.

 

Videokvalitet er også meget bra virker det som, har ikke noe Canon eller lignende å sammenligne med. Bare husk å slå av IS(bilde stabilisering) ellers vil du få gelé effekt av en annen verden.

 

Eneste som er litt drit etter å ha hatt speilrefleks er at menyen er mer kompaktkamera basert. Noe som gjør det litt mer uoversiktelig enn jeg er vant til.

 

En av grunnene til at jeg gikk over til m4/3 er pga mindre størrelse og vekt. Blir som oftest for mye mas og kjas med stor og tung speilrefleks. Sålangt er jeg meget fornøyd. Rask fokus kombinert med å skjerm som søker er meget ideelt når man tar bildet på gaten, spesielt siden man slipper å ta kamera opp foran øyet. Var ute i sterk sollys idag og skjermen fungerte meget bra.

 

Så er meget fornøyd med min E-P3:)

Lenke til kommentar

Jeg er ingen spesialist, men holdt på å kjøpe en 14-140mm linse til mitt Gf1 i går. Den koster 7490,- Når jeg da får E-P3 med 13-140mm til 10495,- så vurderer jeg det i stedet:)

 

Du mener kansje E-P3 med 14-150mm. Forstår at du vurderer det, ja. Har ikke prøvd GF1, men E-P3 er jo to år nyere. Men om det er verd å bytte e litt vanskelig å si! Og bådde panasonic 14-140mm og olympus 14-150 kommer godt ut i tester til superzoom å være.

Endret av Rmatt
Lenke til kommentar

Opprett en konto eller logg inn for å kommentere

Du må være et medlem for å kunne skrive en kommentar

Opprett konto

Det er enkelt å melde seg inn for å starte en ny konto!

Start en konto

Logg inn

Har du allerede en konto? Logg inn her.

Logg inn nå
×
×
  • Opprett ny...