Gå til innhold

Kunder på jobben din!


RMNZR

Anbefalte innlegg

Videoannonse
Annonse

Av ren nysgjerrighet: Hva er det drøyeste folk har opplevd i forhold til tyveri i butikken?

 

Tok i går et par gutter, maks 13 år gamle, i å stjele tobakk. Skikkelig utspekulerte greier, hvor den ene holdt vakt for den andre, og "tilfeldigvis" gjespet/strakk seg da den andre snek seg bak kassa. Ikke så vanskelig å oppdage når man sitter og følger med på kamera allikevel. Var ikke første gangen disse stjal.

Jobbet i Telekiosken for noen år siden, butikkene der består stort sett av et par disker med mange mobiltelefoner til utstilling. De fleste av disse telefonene er dummies, rene plastmodeller som koster oss ca 20 kr i innkjøp per stk. Ikke uvanlig at narkiser stikker av med disse i den tro at de nå har fått med seg en ordentlig telefon :nei:

Endret av srbz
Lenke til kommentar

Det som er moro er at de ofte er rigget med alarm da xD Iallefall på Elkjøp.

 

har en historie til fra Esso (se forrige side).

 

En dame kom inn på butikken, slengte en dildo (!) på disken, og krevde at butikkmedarbeideren (sjefen faktisk) skulle skifte batteri på den. Hvem gjør sånt liksom? Han ville skjære ut et hull i disken der hun la dildoen og få en ny diskplate der. ^^,

  • Liker 1
Lenke til kommentar

Hva med å omformulere spørsmålet?

 

Hva gjorde den dummeste butikktyven du har opplevd?

 

 

Min er:

 

Utgir seg som vanlig kunde, er i ferd med å handle, emn ber om avbetalingskonto. Oppgir fullt personalia, for å så få avslag... Så fort "kunden" får avslaget går han en runde rundt en hylle før han løper avgårde med 2 PS3... Var ikke vanskelig p finne han nei..

  • Liker 5
Lenke til kommentar

Jeg var akkurat innom jobben min tilfeldigvis fordi jeg så at bilen min sto utafor (som moren min hadde lånt, jeg tok hennes :p)

Da jeg kjørte inn på plassen så jeg en jeg jobbet med, og han lurte på om jeg hadde sett noen løpe av gårde.

Neida, det hadde jeg ikke. Inne så sto det ei dame som var helt fra seg og var helt sikker på at hun var frastjålet veska si.

Ble sure og greier da min medarbeider ikke fikk ringt til politiet med en gang (telefonene våres er veldig til og fra for tiden)

Bare synd at de skjønnte at jeg jobbet der ellers så ville jeg muligens slengt litt med leppa når de fant ut oppe at "gjerningsmannen" sikkert hadde blitt redd og slengt den fra seg 10 meter fra der hun hadde satt den siden hun reagerte så fort. :roll:

 

Som min mor kommenterte i stillhet, det var nok aldri noen tyv i butikken, det var nok heller ei dame som glemte hvor hun satt fra seg veska. (men det var kanskje best å ikke si noe) :ermm:

Lenke til kommentar

Har opplevd at kunder har sovnet i butikken.

 

En kar satt seg ved en hylle, la panna på nederste hylla som er ca 5cm fra gulvet... og der ble han sittende. Vinket på en vekter som gikk forbi butikken, som fikk vekket en mer eller mindre forvirret stakkar og loset han ut av butikken. Han var nok narkoman, men allikevel.

 

Ei dame satt seg ved en sånn maskin som kan lage bilder fra minnekort, og satt veeeldig stille, veeeldig lenge. Når hun begynte å tippe over til den ene siden, fant vi ut at det var best å vekke dama så hun ikke gikk i gulvet med et brak :!: (for de stolene er ganske høye).

Lenke til kommentar

Mnjaaaæææ.... det er jo alltid masse å jobbe med i en butikk, men kundene ser det ikke fra den vinkelen. Om du skal ikke hjelpe en kunde som kommer bort og spør, så er det hvertfall utrolig viktig hvordan du ordlegger deg og hvilken grunn du gir kunden. Nå står jo jeg i kassa så jeg gjør jo stort sett ikke andre (viktige type) ting, men.. jeg ser jo selgerne ute i butikken og hva de gjør.

Alle skulle fått jobbe i butikk en måneds tid av livet sitt, så hadde de hatt mer forståelse for hvordan ting fungerer! Sånn er det dessverre ikke. Noen av avdelingslederne hos oss tar f. eks på annen genser/skjorte om de må gjøre ting på gulvet og ikke kan hjelpe kundene.

Tja, man skulle jo kanskje tro det hjalp å ha på seg lageruniform når man beveger seg i butikkens TV-avdeling, men den gang ei. Om jeg beveger meg gjennom butikken med ærend i kassen eller på rekvisitarommet, er det alltid en eller annen fjott som huker meg for å spørre om tekniske produktspesifikasjoner. Greit nok at jeg har kjedens logo på klærne, men klærne er blåkläder med tilhørende collegegenser, arbeidshansker og vernesko, og tapetkniven stikker ut av bukselommen. Ser det virkelig ut som jeg selger TV?

 

 

min kunde er ikke som alle andres kunder! min er som regel et rederi, men fortiden er det et selskap som supplerer skip på sjøen med alt mulig redskap. alt fra mat til ROV utstyr (dykker og roboter for nordsjøen). min jobb er inst. av det elektriske på Fugro Symfony, spøkkelseskipet til Geo Coral, men med en annen sjanger med at geo er seismikkskip. det er snakk om skip for de som lurer.

 

kunden sin inspektør som er norsk kaptain på ca 45 år stod bak med plutselig. jeg hørte på musikk gjennom min HTC Desire med Spotify så høkt at jeg ikke hørte han. så såg jeg rundt meg å såg han. prøvde febrilsk å få av meg øreproppene. og som vanlig så sa han at jeg ikke måtte ha det så høyt at jeg ikke kan høre noen. så nevnte han hva om alarmen gikk, altså en brannalarm med mangen dårlige toner - hval og delfin lyder. så spurte han hva dette var og peika på en gul boks med en rød knappp med lokk over. skulle ha sakt at jeg visste ikke å bare gått vekk. så sa jeg det var en gul boks og rød knapp. så såg han på meg å gikk videre. faen, det var jo logisk. det stod jo flexifog zone 1 på boksen! han spurte selvsakt som vanlig bare for å snakke om noe. han skal alltid snakke med meg når han ser meg. han er ikke så pirkete som de andre inspektørene vi har da. de andre kan pirke på alt fra hva det står på en merkelapp til hva de vil ha og hva som står på tegningene, og til det største problem som at hvorfor står den pumpa der og ikke her. de pirker og på at kameraene mine (CCTV) på Geo Coral ikke virket når de ville det. de kunne ikke leke med joysticken når de ville. jeg hadde avslått funkjonen gjennom serveren siden dette var IP-kamera. en dag jeg var i dårlig humør så satt jeg meg i styrmann stolen på bru og såg på 4x6 kameraer og såg på folk. en pillet seg i nesa, en stod i telefonen, noen snakket sammen, 2 stillasarbeidere som stirret i bro ving kameraet på babord side og en installatør skrev sms. zoomet inn på hva han skrev. han ble veldig overasket da jeg sa hva han skrev. så smilte han og ble drit sur.

 

noen ganger så klager de på hvorfor de ikke har strøm, selvsakt huff. så finner vi ut at det er jordfeil på hele båten. da sier jeg bare helvetes polakk. det er IT-nett på skipet... det vil si at får du en jordfeil på båten så er det mangen jordfeil. flere sikringskap har 450V til jord. det vil si at 1/3 av skapet sine kurser vil fungere nesten som normalt. da blir det mye som ikke virker, mangen feilmeldinger fra automatiserte systemer som IAS, batteriladere og mye mer. + verftarbeidere og inspektører kjefter på deg.

 

men på andre siden så får du litt igjen for arbeidet på prøveturer med skipet. "alt" fungerer, mange jordfeil, gratis mat av kokken i messa, varmt og godt miljø. man ser og hvor fin skipet har blitt. shotdown.. alt blir mørkt, nødlys og batteri utstyr slår seg over på emergency power, nødgenerator starter, millioner av alarmer piper som faen samtidig, alle signal lamper og blits lyser i regnbuens farger. så starter hoved generatorene igjen, så får du blackout en gang til hvis ikke PMS prioriterer riktig på hva som skal startes først av belastning. blir belastningen større enn hva generatoren genererer så får man strømbrudd. for å hindre dette så må man starte flere av de 4 generatorene får å få nok strøm. og alle de som klandrer over at de mista lyset.

 

gøyt å gå på skip samme hva som skjer. høre motorene dundre å gå. ikke noe å klage på. skrike for å høre hva en kollega sier når vi studerer hverandre inn i ørene.

 

savner ikke å gå på land og bli klaget på av huseigere. en kollega hadde en kunde som satt seg ned i sofaen og spiste chips men han såg på hva som ble gjort. kollegaen min sa at lærlingen der fikk fullføre downlighten i taket. montøren gikk i sikringskapet....

Lenke til kommentar

Hva med å omformulere spørsmålet?

 

Hva gjorde den dummeste butikktyven du har opplevd?

 

 

Min er:

 

Utgir seg som vanlig kunde, er i ferd med å handle, emn ber om avbetalingskonto. Oppgir fullt personalia, for å så få avslag... Så fort "kunden" får avslaget går han en runde rundt en hylle før han løper avgårde med 2 PS3... Var ikke vanskelig p finne han nei..

 

Har hatt en værre jeg. kunde kom in og handlet MYE. for omlag 40 000, tok det på avbetaling.

 

en god del måneder senere så ringer en fyr og sier han har fått regning og han ikke har handlet hos oss. viste seg å være idenntitettyyv:P

Lenke til kommentar

Slike feil er utilgivelige, spesielt når du som selverklært "ekspert" kan 10 ganger mer enn en "drittsekk" som meg. :yes:

(Tror jeg går inn i en annen fotobutikk jeg..)

Jeg jobber også i fotobutikk, og merker hvor ofte jeg må bruke ordet "linse" i stedet for objektiv. For enkelte kunder aner ikke hva et objektiv er. Og da er det lett å ved en feiltakelse si "linse" til en litt mer proff kunde fra tid til annen også.

 

Blir litt miljøskada av kundene til tider :)

Jeg har begynt å si linse, ettersom objektiv er mindre forståelig for folk flest, og et mer knotete ord. Det engelske begrepet er da lens, så jeg ser ikke at det er så ille?

Lenke til kommentar

Av ren nysgjerrighet: Hva er det drøyeste folk har opplevd i forhold til tyveri i butikken?

Attmed der jeg jobbet før har vi et asylmottak. Ja, du hørte riktig. Et asylmottak ved siden av en matbutikk. Ikke en god kombinasjon for å si det slik. Da asylmottaket ble opprettet fikk vi beskjed om at da dette skjedde i en naboby, så gikk svinnet opp med 20 %. Rart hæ?

 

Så var det en aprilkveld i fjor, da en liten gutt kommer inn (alene) i butikken. Går bort til meg og gir meg en krone. "Javel" tenker jeg, og er på vei å hente en tyggis som han kan få. Men neida... Rotta forsvinner inn i butikken, og etter ti minutter kommer han til kassa igjen med hendene full av matvarer. Druer, en banan og en boks med valnøtter... (VALNØTTER!?!?). Så stakk han av, rett og slett bare spaserte ut av butikken. Fulgte selvfølgelig etter, og da han skjønte at han var tatt så begynte han å springe. Fikk til slutt tak i han, og fikk tilbake mesteparten av varene, men fikk ikke tak i druene da han begynte å gråte (jeg er IKKE flink med barn.)

Til slutt endte det med at moren hans kom inn med han med to DVD-filmer og litt godteri. Man skal tidlig krøkes.

 

 

 

Forresten. Hvordan forklarer man pantesystemet i Norge til folk som knapt kan engelsk? Ikke lett.

  • Liker 2
Lenke til kommentar

Har hatt noen kunder som synes det er utrolig morsomt når summen av varene deres blir 69,- :p

1337,- og 404,- er også klassikere ville jeg tro - i enkelte kretser ihvertfall.

 

Leste en historie på bash.org on en kasserer som skulle slå inn PLU-koden for druer, tror jeg det var, som var 440. Han tasta feil, og enter og fikk dermed opp '404 - Not Found' på kassa si. :D

(nerdehumor, jeg vet... )

  • Liker 6
Lenke til kommentar

Følte meg som en hund for en stund tilbake. Var en kunde som fant ut at det var tomt for poser i frukten. Begynte å rope ting etter meg som "Kom igjen! Hent poser nå! Kjappkjappkjapp!" Litt spesielt var det når butikken var full av mennesker og han ropte det ut... Rart han ikke ga meg ett kjøttbein når jeg hadde hentet posene... Er jammen mange forskjellige måter å ytre seg på...

Lenke til kommentar

Opprett en konto eller logg inn for å kommentere

Du må være et medlem for å kunne skrive en kommentar

Opprett konto

Det er enkelt å melde seg inn for å starte en ny konto!

Start en konto

Logg inn

Har du allerede en konto? Logg inn her.

Logg inn nå
  • Hvem er aktive   0 medlemmer

    • Ingen innloggede medlemmer aktive
×
×
  • Opprett ny...