Gå til innhold

Javisst

Medlemmer
  • Innlegg

    411
  • Ble med

  • Besøkte siden sist

Profile Information

  • Kjønn
    Mann

Nylige profilbesøk

Blokken for nylige besøkende er slått av og vises ikke for andre medlemmer.

Javisst sine prestasjoner

735

Nettsamfunnsomdømme

  1. Sommerdekkene mine fra 17 var helt like trådstarter sine, med masse mønster igjen. Valgte å skifte de ut. Jeg er livredd at dekkene skal ryke på motorveien, så valgte å sikre meg.
  2. Ja, fikk mye tilbakemelding om feil blikkbruk. Jeg fokuserte for mye på å ikke treffe kjeglene, og siden man kjører mot det man fokuserer på så... Takk for det! Ja, satser på å komme meg gjennom det! Kawasaki Z650. Ja, den er mer responsiv enn sofaen på to hjul som jeg har stående hjemme. Ja, og dette er noe jeg kan slite litt med, da sykkelen er for liten. Jeg har for lite plass til beina, og får krampe i hoftene. Det går fint med dobbeltimene, men på langkjøring må jeg bruke min egen sykkel. Ja, jeg får luftet meg litt en gang i blant. Jeg har heldigvis et folketomt industriområde noen hundre meter fra meg, der jeg farter rundt på kryss og tvers. Har øvd meg mye på krypkjøring og generell manøvrering i sakte fart. Dette har ihvertfall vært gull verdt i kjøregården! 👍 Men det ordner seg dette! Kjenner at det så smått nærmer seg oppkjøring, så nervene begynner å melde seg. Må bare holde hodet kaldt, så går det nok bra.
  3. Da har vi vært to runder i kjøregård, men jeg har nok klart å rote på meg en runde til... Første gang gikk alt fint og jeg fikk skrøyt av kjørelærer. Runde to var for å vise at jeg behersket alt fra første runde. Men her ble det bare rot. Jeg var nok svekket av dårlig søvn og regn. Kontrollert bråbrems gikk greit. Unnamanøver gikk bra. Brems i sving gikk bra. Sikksakk i krypfart og snuoperasjon inni sånn firkant var faktisk null stress. *Bank i bordet* Å foreta jevn sving gjennom en kurve, derimot... Skulle nesten tro at dette gikk automatisk, men her var det mye å pirke på. Ble bare tull. Jeg satt og korrigerte hele veien og endte med å sende kjegler veggimellom. Kjørelærer var ikke så veldig imponert. På veien hjem møtte vi tett trafikk, og da skulle vi flette oss gjennom køen. Jeg var livredd og var overbevist om at alle var ute etter å kverke meg. Kjørte som en tosk og stresset med korrekt plassering. Men vi kom oss gjennom det. Må bare prøve å senke skuldrene og puste med magen. Går nok bedre neste gang! I dag er det to uker til oppkjøring. Neste uke blir det litt hektisk med straffetime, banekjøring og langkjøring, fordelt utover 3 dager.
  4. Har ikke vært i kjøregård enda. Dette er noe vi skal gjøre nå øyestraks forhåpentligvis. Ellers, så hadde vi oss en tretimers tur idag i finværet! Veldig stas. Masse svingete veier og utrolig flott fjellandskap. Deauvillen fungerte upåklagelig. Er litt susen i ørene etter turen, så det neste som står på innkjøpslista er skikkelige ørepropper.
  5. Jepp! 23 april. Har ikke fått kjøretimer enda, så jeg har fartet litt rundt i garasjeanlegget i blokka der jeg bor for å få litt feeling på sykkelen igjen. Skal ut på årets første kjøretur i morgen! Det gledes!
  6. Holder på å planlegge service på sykkelen før den parkeres for vinteren. Vanligvis så lar jeg verksted ta seg av servicer, men nå har jeg bestemt meg for å benytte anledningen til å lære meg å skru selv. Skal da skifte: Motorolje Oljefilter Drivstoffilter Olje på kardang Bremsevæske Kjølevæske Tennplugger Så er spørsmålet: Å kjøpe alt av oljer og væsker på Biltema; Yay or nay?
  7. Takk for tips! Jeg setter meg i tenkeboksen, så ser jeg hva det blir til. 👍
  8. Jeg har flyttet inn i knøttliten leilighet og måtte derfor selge stereoanlegget mitt. Savnet har allerede meldt seg, men jeg har ikke plass til musikkanlegg. Leker derfor med tanken om å bygge meg en smal vegghengt stereobenk med innebyggingshøyttalere, ala Lemus som kan spille av tv-lyd og bakgrunnsmusikk. Er dette noe som vil gi en ok lydopplevelse tror dere? Har noen prøvd? Det blir en veldig enkel konstruksjon i furu hobbyplater. Forsterker blir vel noe Sonos Connect Amp eller noe i den duren. Høyttalere har jeg ikke tatt stilling til enda.
  9. Jeg gjorde selv et forsøk med å kun benytte hageslange etter å ha flyttet inn i leilighet. Brukte da Hozelock trykksprøyte for å påføre alkalisk avfetting. Og vanlige trigger sprayflasker for å påføre alt annet av kjemi. For å si det slik: Jeg vasket bilen sikkert 3 ganger med denne metoden før det klikket for meg, og jeg anskaffet høytrykkspyler. To grunner: Ene er at det tok år og dag å spyle bilen "ren" for avfetting. Grunn nummer to var at jeg påførte bilen betraktelig mer vaskeriper. Jeg merket at svampen ble oftere skitten, det vil si at hageslangen hadde ikke trykket som krevdes for å spyle vekk nok skitt før jeg foretok kontaktvask. Skulle kjøpe skumkanon til å montere på hageslange, men innså at dette ikke var noe hensikt. Dette var ihvertfall min erfaring! Ellers så ser handlelista di gull ut. Har selv god erfaring med denne kjemien. 😊
  10. Sist vinter opprettet jeg vaskeabonnement på den lokale stasjonen. Her var det Christ automater. Benyttet meg av børsteløs vask. Selv var jeg fornøyd med denne ordningen, selv om bilen så absolutt ikke ble ren. Jeg kjører Golf, og maskinen etterlot alltid en skittstripe over bakvinduet som jeg alltid satt og kikket på i sladrespeilet. For min del handlet det mer om å få spylt av saltlaken både på og under bilen, enn at den skulle bli gullende ren. Vasket den to ganger i uka +/-. To ulemper: Automatene lakk som en sil, og dumpet ofte vann og kjemi over bilen når tørkeprogrammet pågikk, med påfølgende flekker og rennemerker etter endt vask. Merket og på lakk og plast at vaskekjemien er temmelig sterk... Men jeg gir den heller en runde ekstra med lakkbeskyttelse i løpet av vinteren fremfor at saltet skal ligge og gnage. De resterende tre sesongene så blir den alltid vasket for hånd. Når du sier at du ikke liker å oppdage riper og rust, så er jo strengt tatt dette en fordel med håndvask, for da får du sjans å utbedre før det sprer seg. Måtte selv pusse og flikke på ene døra + over frontruten nå i sommer. Har garantert spart meg for mye rust på denne måten. 😊
  11. Hei igjen! Valgte å følge den youtubekanalen, da de hadde mye gode tips å komme med. Vasket sykkelen for en uke siden, og lot den stå og gå i et kvarters tid til tross... Jeg fikk fartet litt rundt på parkeringsplass etter jeg kjøpte den. Det ga absolutt mersmak, men har dessverre ikke fått kjørt siden dette... Ser veldig frem til å kjøre den på vei. Har kjøretime hver uke, og har komt meg veldig siden jeg begynte. Utrolig kjekt å kjenne på mestringsfølelse. Rekker dessverre ikke oppkjøring i år, men skal få dette gjort relativt kjapt neste år, så jeg er ihvertfall på veien når våren kommer. 🙂 Og jeg har fremdeles til gode å falle eller "layerdown". 😉
  12. Takk for gratulasjoner! Jeg skal få tatt sykkelen ut på luftetur og fylt med 98, så klarer den seg gjennom vinteren. Kommer nok til å starte den opp med jevne mellomrom for å smøre opp litt. Og ja, jeg håper at dette blir starten på ny hobby, der jeg spontant kan hive meg på sykkelen og kjøre meg en tur, selv om jeg kjører alene. Skal bli kjekt å utforske fjell- og landeveiene som befinner seg i nærheten her. 😀
  13. Handlet meg sykkel i dag! Fulgte tipset til @TwoFace, og endte opp med Deauville. Latterlig behagelig å sitte på, og perfekt høyde. Er utrolig spent på hvordan den faktisk er å kjøre (en kamerat tok seg av prøvekjøringen for meg for å sjekke tilstand. Tilstand og komfort fikk to tomler opp). ☺️ Dette er da derimot en NT650V med forgasser. Den liker dårlig å stå parkert med den nye 95-oktanen i tanken... En løsning er å fylle med 98-oktan før lagring, men dette begynner å bli mangelvare her i området. Hvordan løser dere dette?
  14. Tusen takk for tips, råd, anbefalinger og tilbud om øvekjøring! Dette var kanonbra! Jeg gønner på med kjøretimer så langt sesongen rekker, så får det bare ta den tiden det tar. 👍 I mellomtiden sjekker jeg ut rimelige sykler på Finn. Har allerede funnet et par i området som virker lovende. 🙂
  15. Sikter meg nok inn på Pan European så fort jeg behersker kjøreteknikkene bedre. Synes de er så utrolig flotte å se til! Var temmelig frustrert etter andre kjøretime. Bremseteknikk mot kryss er helt krise. Poenget her er å bremse jevnt før stopp. Kombinasjonen med forbrems og nedgiring fører bare til at jeg stopper milevis før krysset. Her må det øves masse. Ikke noe fremgang her fra første kjøretime. Kontrastyring skremte vannet av meg, så her må det og masse øvelse til. Ville det vært en fordel å anskaffe seg en billig sykkel i type 20-30k kronersklassen å øvekjøre med, eller er dette noe som vil komme seg ganske kjapt i kjøretimene?
×
×
  • Opprett ny...