Gå til innhold

Bør muskat kriminaliseres?


Anbefalte innlegg

Muskat er et rusmiddel som inneholder det hallusinogene stoffet mysterisin, som forårsaker en LSD-liknende rus. I lave doser er ikke muskat farlig. Men store doser på 15 gram eller mer er farlige, og kan fremkalle anfall, kvalme, dehydrering og generell smerte i kroppen. Ved doser på rundt 8 gram er muskat et mildt til medium halusinogen, som gir visuelle hallusinasjoner og mild eufori på linje med den man får av marijuana. Muskat inneholder kjemikalier som hindrer hjernen i å stoppe aminosyrer som finnes i vanlig mat, fra å påvirke hjerne og kropp. Tester har vist at muskat ved større mengder reagerer med kroppen mye på samme måte som ecstasy (MDMA). Rusen kan vare over flere dager! En bruker vil ikke oppleve en rus før seks til sju timer etter muskaten er tatt inn (oralt), og rusen selv varer opptil to døgn, mens ubehagelige sideeffekter kan vare inntil tre dager etterpå.

 

Ved store inntak kan man risikere såkalt "muskatpsykose", en akutt psykisk ubalanse gjenkjent ved halusinasjon, stress, dødsangst og irritasjon. Noen tilfeller har resultert i sykehusinnleggelse.

 

Selv i små doser kan muskat være giftig. Inntak av så lite som 1/2 gram kan resultere i tørr munn, høy puls, feber og diaré. Det har amfetaminliknende effekter og kan lede til store inntak av vann. Det finnes ingen spesifikk motgift, annet enn hvile. Det kan ta 24 timer eller mer før man er i form igjen.

 

Muskat er ekstremt giftig ved intravenøst inntak. Muskat kan også føre til leverskader ved langvarig bruk. Tidligere har muskat blitt brukt som abortmiddel. Det kan være dødelig hvis man bruker det regelmessig i store kvanti, men det er ingen problemer med de små dosene man bruker under matlaging.

 

Bør dette stoffet kriminaliseres?

 

 

Argumenter for kriminalisering:

 

- det er farlig

- det er farligere enn allerede kriminaliserte rudmidler

- la oss kriminalisere det før det blir et vanlig rusmiddel

 

Argumenter mot kriminalisering:

 

- bestemmelsesrett over egen kropp

- frihet til å krydre maten med hva men vil

- få vet om det

- det står ikke på narkotikalista

- det blir for dumt å kriminalisere en nøtt

Endret av thai-mat
Lenke til kommentar
Videoannonse
Annonse

Klart. I samme prosessen bør man forby andre dagligdagse stoffer (gjerne krydder) som er giftig ved store inntak.

 

Kanel, Malurt, Salt (antar det er farlig i store mengder..), Saffaras (tror det heter det. Mulig det er Safaros eller noe.).

og ikke minst;

Vann. Store mengder vann er livsfarlig, og du kan dø av det. Et forbud ville derimot være litt ugunstig..

Lenke til kommentar

I tillegg må alle løsemidler forbys samt et hav av gasser og brennstoff.

Noen må også forsvarlig destruere alle vesners ekskrementer, da det kan brukes som et farlig rusmiddel (nei, jeg tuller ikke).

 

Jeg vil kunne benytte meg av muskat i maten min.

Endret av Goophy
Lenke til kommentar
Gjest Slettet-77do0b

La oss i samme slengen forby kjøkkenkniver og potetskrellere, da de brukes til å stikke ned mennesker. Det er hovedsaklig selvforskyldt alt og ungdom som kun leser om "det kule" ved å ruse seg på muskatnøtt, men ignorerer totalt faren og konsekvensene. Det er et krydder som brukes mye til fiskerelaterte sauser og retter, samt enkelte kaker.

Men det er som du sier en gråsone.

I beste fall burde importen av hele nøtter og konsentrerte mengder kanskje roes ned litt og at det heller blir solgt utblandede mengder som er utenfor faresonen. Det skal som nevnt ikke mye til før man blir syk, så utblandede doser kan være en løsning.

En tesje med kanel kan også kvele et menneske. Det tørker helt ut halsen og kan snøre sammen luftrøret, men det gir ikke narkotiske bivirkninger, selv om det kan være like farlig, så er det ikke like mye omtalt.. eller det skal vel større mengder til før kanel blir farlig.. Nei det blir en merkelig gråsone om det skal kategoriseres som et narkotikum eller krydder. :hmm:

Lenke til kommentar
En tesje med kanel kan også kvele et menneske.

 

Haha, det tviler jeg på! Har en god spiseskje på hver tallerken med grøt.

 

Og hvor mye koster muskat i Norge?

 

Jeg vet om en som tok en god spiseskje med herion et par ganger i uken. Det betyr ikke at jeg ville gjort det samme. Kanskje du er resistens mot kanel. :ph34r:

Lenke til kommentar
Gjest Slettet-77do0b

Når du har den på grøten blir den blandet inn i fuktigheten som er på grøten. Ta en tesje tørr kanel rett i munnen og svelg, så vil du nok oppleve ubehag, selv om du mest sannsyligvis overlever, er det ikke alle som er like heldige... (satt litt på spissen) ;)

 

Men det blir som sagt en litt dårlig sammenligning med muskat ja.

Endret av Slettet-77do0b
Lenke til kommentar
Gjest Slettet-77do0b
Regner med det er det som er egilanso's poeng her.

 

:thumbup:

 

setter pris på at folk kan holde slike dumme forslag for seg selv..

 

Det som kan virke som dumme forslag hos noen, kan være synonymt med uvitenhet og/eller nysgjerrighet og ønske om debatt omkring temaet hos den som kommer med det dumme spørsmålet.

Det er nysgjerrighet og kritiske spørsmål(dumme i dine øyne) som har ført mennesket så langt i utviklingen som vi har kommet(her kommer noen til å kommentere hvor dumme vi mennesker er som ødelegger klimaet og skyter hval :roll: ).

Endret av Slettet-77do0b
Lenke til kommentar

"- la oss kriminalisere det før det blir et vanlig rusmiddel "

 

Det vil nok aldri bli liggende på et høyt skala med brukere pga effekten skal visst være ganske så ubehagelig, snakker ikke av egen erfaring. Men etter andres erfaringer kan jeg vel si at det ikke er på noen måte ett godt rusmiddel bortsett fra for fjortisser som man flere ganger har hørt har ruset seg på muskat og tatt en liten dose for mye..

 

Men doser gjelder alt fra alder, kropp, høyde osv. Ikke alle som får effekt av 8 eller 15g, har lest om flere som må ta mellom 30-60g for å få en rus de kjenner.

Lenke til kommentar

Det er to "rusmidler" som er vanlig i norge. Tobakk og alkohol. Hvorfor ikke bare sette strek over disse? Så alt som gjør mer skade er forbudt og alt som gjør mindre skade er lov? Streken må jo settes ett eller annet sted uansett siden alt man får i seg kan drepe en om det er i riktige mengder. Kan dø av rent O2 også :)

Lenke til kommentar
Det er to "rusmidler" som er vanlig i norge. Tobakk og alkohol. Hvorfor ikke bare sette strek over disse? Så alt som gjør mer skade er forbudt og alt som gjør mindre skade er lov?

Hvordan skal de skadene defineres?

Setter man misbrukerdoser av alkohol og heroin opp mot hverandre vil alkohol komme verst ut...

Lenke til kommentar

Opprett en konto eller logg inn for å kommentere

Du må være et medlem for å kunne skrive en kommentar

Opprett konto

Det er enkelt å melde seg inn for å starte en ny konto!

Start en konto

Logg inn

Har du allerede en konto? Logg inn her.

Logg inn nå
×
×
  • Opprett ny...