Gå til innhold

Den store timelapse tråden! .:Guide/Utstyr/Diskusjon:.


Anbefalte innlegg

Jeg har selv tatt bilder med 30 sekund lukkertid, blenderen var vel på så liten som mulig, for å slippe inn passelig lys med 100 ISO...

Har Canon 550D. Men er det magic lantern noe å anbefale?

 

http://magiclantern.wikia.com/wiki/550D

 

Om du synes det er OK å miste garanti/reklamasjon og må betale for support som kunne vært gratis har Magic Lantern mange bra funksjoner. Det er også firmvare som har pre-beta status, så sannsynligheten for feil er stor.

 

Dog finner du løsninger til en rimelig penge (intervalometer) som gjør nesten det samme uten noen risiko.

 

Personlig ville jeg aldri brukt en pre-beta firmvare i et såpass nytt/dyrt kamera. Kanskje om et år eller to, når det er plan om oppgradering av min 550D uansett.

Lenke til kommentar
Videoannonse
Annonse

Ja, da er det ikke så stort problem. Jeg sjekket bare at dette var pre-beta firmware - og egen erfaring er at det kan gå svært dårlig. Men når jeg leser nærmere så er dette i realiteten bare dette en en form for firmware som lastes som erstatning dersom man har den installert på et bootbart SD kort. Tar man kortet ut og starter på ny så er man tilbake til gammelt oppsett som du skriver.

Lenke til kommentar

Gleder meg til/om en kameraprodusent lanserer et kamera med GPL firmware. Da regner jeg med det blir et utviklingsmiljø rundt det kameraet og mange spennende egenskaper man kan putte i kameraet. Forhåpentligvis har kameraet en enkel reset funksjon for å gå tilbake til opprinnelig firmware.

Lenke til kommentar

@ Jacdan, steike! Ble mektig imponert da jeg kikket på timelapse klippene dine men ble enda mere imponert da jeg sjekket facebook kontoen din! Fasinerende bilder av vulkanutbruddet fra eyjafjallajokull og jeg la merke til at du faktisk er fotografen som tok ett av bakgrunnsbildene mine :thumbup:

 

Fikk faktisk til chdk med script og greier, viste seg det var en feil med selve firmwaren som gjorde at det ikke var mulig å kjøre scripts, men det er fikset nå så er i full gang med å ta timelapser :)

 

Men til dere som legger ut filmer på youtube, hvordan gjør dere det?

Youtube har en grense på 2 GB for vanlige brukere og timelapsen jeg tok som varte i 48 sec @ 25 fps ble 8,5 GB i 1080p og 3,85 GB i 720p.

Reduserer dere kvaliteten på bildene, reduserer oppløsningen eller bare passer dere på å lage filmer på under 2 GB?

Lenke til kommentar

Reduserer dere kvaliteten på bildene, reduserer oppløsningen eller bare passer dere på å lage filmer på under 2 GB?

 

Som Torbjørn T skriver - konverteres til H.264/x.264 (MPEG-4/AVC). Man er da fort nede i 100 MB på en 48 sekunders 720p opptak med rett kodeks og innstillinger.

Lenke til kommentar

Sony Vegas Movie Studio HD Platinium. Bruker det i hele produksjonsprosessen. 30-dagers prøveversjon, koster litt over 500 kr å kjøpe. Etter min mening det overlegent beste av de rimelige videoredigeringsprogrammene - mest fordi det er det som i arbeidsmåte er mest likt de mer profesjonelle.

 

Mulig du kan bruke Handbrake eller MPEG streamclip.

Lenke til kommentar

den siste filmen til Terje Sørgjerd er det vakreste timelapsresultatet jeg har sett. Fantastisk! Men jeg lurer på hvordan etterbehandlingen har blitt gjort på så mange bilder. For meg ser det nesten ut som om det er en slags mild hdr effekt på scenene? Hvordan får man eksponert melkeveien og den mørkere horisonten korrekt på samme bilde? Utrolig toneomfang og dybdeskarphet. Skulle gjerne vist mer om hemmeligheten bak slike resultater:)

Lenke til kommentar

Opprett en konto eller logg inn for å kommentere

Du må være et medlem for å kunne skrive en kommentar

Opprett konto

Det er enkelt å melde seg inn for å starte en ny konto!

Start en konto

Logg inn

Har du allerede en konto? Logg inn her.

Logg inn nå
×
×
  • Opprett ny...