Gå til innhold
Trenger du råd om juss? Still spørsmål anonymt her ×

Urealistisk erstatningskrav fremsatt av student.


KVTL

Anbefalte innlegg

http://www.vg.no/nyheter/innenriks/artikkel.php?artid=548011

 

29-åringen krever erstatning på 15,9 millioner kroner for fremtidig inntektstap og 20 millioner kroner i oppreisning.

29-åringen hevder videre at han fikk infeksjon i såret og utviklet psoriasis.

 

Jeg tror vedkommende kommer til å få et hardt og ublidt møte med norsk rettspraksis innen erstatningsplikt. Noen eier bare ikke magemål. Hadde erstatningskravet vært litt mer realistisk så hadde han ikke ødelagt for sin egen kredibilitet. Nå fremstår han som en person som vil tjeen mest mulig penger på dette.

Lenke til kommentar
Videoannonse
Annonse

Jeg prøvde faktisk å regne på det...det ble ganske interessant når han anslår at han vil tape rundt 1 million på en bachelor vs en master over det 35 årig karriereløpet han har igjen.

Jeg syntes også det var ganske interessant å se at han anslo at utsettelsen av master pga 2 uker sykdom, skulle slå ut for livsløpet...meg bekjent kan en jo ta slike ting opp innen 6 måneder, og det kan fint kombineres med jobb...bare en gidder.

Lenke til kommentar
Gjest Slettet+891234
- Er dette realistisk? Tøver du nå? spurte hun 29-åringen.

 

- Jeg har ikke helt finregnet på det framtidige inntektstapet, svarte 29-åringen, og måtte innrømme at han ikke var helt på linje med rettspraksis.

Fliir. Kudos for overhodet å fremsette slike Ally McBeal-krav, imo.

Lenke til kommentar

Hørte vedkommende på Syttentretti på P4 i dag. Forsvaret for det store kravet er legeutgifter, utgifter til medisiner, dekke mulig tapt fremtidig arbeidsinntekt og ulemper dette medfører i forbindelse med forsinket utdannelse(eller at han er nødt til å avslutte studieåret og ta det på nytt neste år).

 

Eg mener, hvor dum går det ann å bli? Eg blir provosert. Hadde eg vært foreldrene hans hadde eg skjems.

 

Det finnes flere som blir syke i løpet av et studieår og klarer fint å hente seg inn igjen uten å måtte ta året på nytt neste år. Man kan ikke kreve erstattning fordi man ikke gidder. Så dersom han faktisk er nødt til å ta året på nytt så har han kun seg selv å takke. Latskap.

 

Og tapt arbeidsinntekt? Hva feiler det han? Dersom han nå klager over at han er syk og har varige men så tviler eg sterkt på at dette kom av "angrepet". Dette har han nok hatt i fra før...

 

Håper han ikke får erstattet noe som straff for å trekke noe så tullete inn for rettsapparatet.

 

Ikke klarte han å forsvare saken sin på radioen heller. Jøsess...

Lenke til kommentar

Mannen har en åpen facebookprofil, om man skal ta hans oppdateringer der som sannhet, tok han 75 SP på ett semester i fjor, etter at han ble bitt, noe som er 2.5 ganger normal progressjon. I tillegg kommer det fram at han allerede har to bachelorgrader og en mastergrad fra før.

 

Alle de som har lyst kan sikkert finne navn og kikke ham litt i kortene. Det virker ikke veldig som om han trenger 20 mill i oppreisning eller at han ellers skal ha så mye erstatning. Om man skal være streng må man vel ta i betraktning at han før bittet, i følge de som nå er tiltalte, skal ha a) sjikanert og tatt usømmelige bilder av kvinnelige gjester b) ikke ha fulgt oppfordring fra disse om å slutte med dette c) ikke fulgt oppfordring om å forlate nachspielet og d) slått til vedkommende som senere bet ham.

 

Derimot, på punktet om tapt arbeidsinntekt kan det være noe sant. Når man står fram med fult navn og bilde med en så latterlig sak, vil jeg tro mange arbeidsgivere vil tenke seg om to ganger før han blir ansatt i en ansvarskrevende lederstilling.

Lenke til kommentar
Som en straff for å bekoste samfunnet med utgifter til en sånn latterlig sak synes eg han ikke skulle fått noe tilkjent og samtidig måtte betale saksomkostningene.

He,he... Ifølge den nye tvisteloven, så kan dettte bli en realitet. http://www.jussportalen.no/index.php?site=...e&id=139732

Jeg sakser:

I dag trer den nye tvisteloven i kraft. Selv om du vinner en rettssak, må du dekke egne saksomkostninger dersom disse overstiger 20 % av tvistens verdi - maksimalt kr. 25.000.-
Lenke til kommentar
Han sier at målet er at folk skal skjønne at det ikke er greit å gå rundt å bite folk.

 

Men det er helt greit å slå folk i fjeset? Hvorfor har ikke den andre studenten saksøkt saksøkeren for legems-beskadigelse (eller hva det nå heter) og anmeldt han?

Kanskje fordi han ikke er en like stor idiot?

Lenke til kommentar

Opprett en konto eller logg inn for å kommentere

Du må være et medlem for å kunne skrive en kommentar

Opprett konto

Det er enkelt å melde seg inn for å starte en ny konto!

Start en konto

Logg inn

Har du allerede en konto? Logg inn her.

Logg inn nå
  • Hvem er aktive   0 medlemmer

    • Ingen innloggede medlemmer aktive
×
×
  • Opprett ny...