Gå til innhold

Gateopptøyer i Oslo (MODWARN: Brudd på retningslinjene = utestengelse)


Anbefalte innlegg

Jeg føler dette trenger en egen tråd.

 

Problemstillingen jeg ønsker å diskutere er om vi kan godta slike aksjoner som foregår i Oslo i kveld? Vi kan også følge situasjonen i Oslo her utover kvelden.

 

Mitt syn på dette er at nå går det for langt. Israel-sympatisører møtes til en fredelig demonstrasjon foran Stortinget. Palestina-sympatisører kommer for å mot-demonstrere, noe som forsåvidt er OK så lenge det gjøres på en fredelig og respektabel måte. Dette utvikler seg til et gateslag mellom unge palestinasympatisører, svært mange med innvandrerbakgrunn, og politiet.

 

Hva mener dere? Har det gått for langt?

 

EDIT: Det er veldig varierende nivå i denne tråden. Limer derfor inn følgende budskap fra Dotten:

 

Det er slettet en håndfull innlegg fra denne tråden. Spam og det seriøst useriøse er ikke ønsket, ei heller det som tolkes som rasisme.

 

Tenk - trykk - tal. Du publiserer noe til hele verden ved å skrive her, så bruk hodet. Så unngår vi forsøpling av diskusjonen og vi slipper å leke pekefingerleken overfor deltagerne. Unngå også personangrep.

 

Reaksjon på moderering gjøres som alltid på pm og ikke i tråden som blir moderert.

 

EDIT2: Politiradio streames her: http://79.160.162.106:1234 (Takk Kurume)

Endret av Dotten
Lenke til kommentar
Videoannonse
Annonse

Så det rettferdiggjør altså voldsbruk mot fredelige innbyggere som befinner seg her i Norge? Fantastisk. Og folk skjønner ikke hvorfor det er krig..... :roll:

Nei, men jeg kan forstå at mange blir forbanna når de ser folk som støtter Israels massakre. Jeg vil heller være venn med noen som lar seg opprøre over urett enn noen som støtter den israelske krigsmaskinens nedslakting av uskyldige sivile.

 

Jeg kan også forstå at mange blir forbannet nå hjemstedet deres til stadighet blir utsatt utsatt for terrorist angrep, samt at jeg meget godt forstår at folk blir forbannet over sivile dødsfall i krig. Likefullt besitter jeg heldigvis rasjonell tankegang som stopper meg fra å sympatisere med volds-kriminelle svin som angriper fredelige borgere som befinner seg her i Norge. Slike mennesker utgjør en fare for samfunnet her i Norge og bør sperres inne.

Lenke til kommentar

Jeg syns det er på sin plass å sprenge enhver som omtaler en befolkningsgruppe på en del millioner som 'pakk'.

 

Så.

 

Dere vet hvor jeg står i konflikten (Midt på, lener mot venstre).

 

Det hindrer meg ikke i å være sterkt uenig i måten disse ungdommene har uttrykt seg politisk.

 

Man uttrykker seg ikke politisk med vold, end of discussion.

Lenke til kommentar

Demonstranter raser mot støttemarkeringen for Israel

Politiet bruker tåregass mot motdemonstrantene under støttemarkeringen for Israel utenfor Stortinget.

 

 

1231432438879_23.jpg

 

Flere hundre demonstranter protesterer mot støtteemarkeringen for Israel som startet på Eidsvolls plass foran Stortinget klokken 17. Det er svært amper stemning på plassen, og demonstrantene kaster stein og flasker mot politiet. Litt før kl 18 kveld angrep noen av demonstrantene en buss som skulle kjøre vekk folk som hadde deltatt i støttemarkeringen. Det var i forbindelse med dette opptrinnet at politiet tok i bruk tåregassen. Det er også skutt opp fyrverkeri og det har laget mye røyk i området.

 

Store politistyrker forsøker å holde kontroll på situasjonen og har sålangt kontroll. Noen av demonstrantene er allerede fjernet med makt. Det blir kastet flasker inn blant de som markerer sin støtte for Israel, men ingen skal være truffet. Demonstrantene har satt fyr på det israelske flagget. Da politiet begynte å bruke tåregass, var det mange personer som flyktet inn i Stortinget.

 

En demonstrant ble truffet, og det brant på ryggen hans. Politiet grep straks inn med tåregass og området ble straks ryddet for folk, forteller Haugan som overvar episoden. Han så ikke hvordan det gikk med personen som ble truffet. Fordi dørene sto åpne, ble inngangspartiet til slutt fylt med så mye tåregass at man så seg nødt til å låse dørene inn til Stortinget.

Synes det er trist at denne konflikten har slike ringvirkninger i Oslo.

Lenke til kommentar

Opprett en konto eller logg inn for å kommentere

Du må være et medlem for å kunne skrive en kommentar

Opprett konto

Det er enkelt å melde seg inn for å starte en ny konto!

Start en konto

Logg inn

Har du allerede en konto? Logg inn her.

Logg inn nå
  • Hvem er aktive   0 medlemmer

    • Ingen innloggede medlemmer aktive
×
×
  • Opprett ny...