Gå til innhold

SSD-tråden: info om og diskusjon rundt SSD


Anbefalte innlegg

Videoannonse
Annonse

Det spørs helt på bruken din. For meg hadde det ikke vært verd det.

Hva er det som sier om du har bruk for det eller ikke da?

 

Kommer til å bruke maskinen mest til spilling, nettsurfing, tekstbehandling, photoshop (og andre krevende bilderedigeringsprogram) og litt videoredigering.

Lenke til kommentar

Jeg hadde først lagt til 128 gb 830 i en liste, men så ble jeg anbefalt å bytte den ut med 840 pro isteden.

 

Sånn for å forvirre deg så mye som mulig, eller anbefale det du egentlig vil ha, anbefaler jeg 128gb 840 Pro, de ~400,- den koster ekstra hadde jeg tatt meg råd til..

De andre her kan nok ha rett i at du ikke ville merke forskjell på dem, men jeg ville det, og da synes jeg det er greit å ikke undervurdere folk for mye, og regne inn at også disse vil merke dette.. Latency og random read QD#2-6 er fenomenal på 840 Pro, en stor forbedring fra 830, og er en desktopbrukers absolutt viktigste testresultater. Random read på filer rundt 16-32kb er også volsomt forbedret.. På skriv siden, så er de mer på samme banehalvdel, men samtidig skriv og les, som sikkert vil skje hos deg mtp videoredigering o.l., så er også her 840 Pro bedre...

 

Men, og det er viktig, kjøp stor nok SSD til å holde den godt under 75% full, makter du ikke dette med en 128gb 840 Pro og har begrenset med penger, kjøp heller 830 256gb som koster under 1200,- (sist jeg skjekket), eller en 250gb 840 vanilla TLC som i skrivende stund er billigere enn 830 men er ikke så rask på sekvensiell skriving.....

Endret av Ourasi
  • Liker 2
Lenke til kommentar

Nå skal det sies at en del av oss her er ytelses-snobber når det kommer til SSD. Om du sitter med stoppeklokke er det målbar men ikke veldig stor forskjell på 830 og 840 pro. Det er hovedsaklig når du har et høyt overklokket system og begynner å gjøre disk-intensiv multitasking at forskjellen blir mer tydelig. Har du så høye krav at du bryr deg mye om slikt og skal kjøpe nytt nå, så er det like greit å gå for 2x 840 Pro 128GB eller 256GB og kjøre de i RAID-0 partisjonert så 15-20% av den brukbare plassen ikke har partisjon på seg (rett fra fabrikk, eller etter TRIM eller secure erase). Da holder skriveytelsen seg mer konsistent og høyere.

Lenke til kommentar

Morro å se på prisutviklingen i data-bransjen.

 

Husker godt min første PC som jeg bygde for 7-8 år siden. Skulle du ha det beste, så kostet komplett sin pakke med to 6800 Ultra+vannblokk 15 000kr, mens et enkelt vanlig kort kostet rundt 6000kr.

En mellomstor harddisk var på 250 GB, og totalt så måtte du opp i hvert fall en 13000kr for en grei gamerPC. Gikk for den litt mer overkommelige 6800GT, som ble til SLI etter kort stund. Og selv om jeg sparte der det var mulig (skraphaug/billige strømforsyninger) og kabinett til 300kr så kom prislappen på rundt 15000kr. XD

 

Ja, det kostet å være kar da ja. ^^

 

I dag så koster en grei gamer-PC rundt 6000kr, og da med en SSD nesten på størrelse med harddisken på den tiden. :p

Endret av Andrull
Lenke til kommentar

Om du skal overklokke ville jeg vurdert en H80i (som er ny nå i høst/vinter) i stedet for H60. Selv om du ikke skal overklokke vil det sannsynligvis gi lavere støynivå ved samme temperatur, om du bryr deg om slikt.

PSU på 750W er også en smule overkill om du ikke skal overklokke både CPU og GPU langt. 650W burde holde fint, og jeg ville vært komfortabel med 550W med sånne spesifikasjoner. PSU er uansett noe som kan vare lenge, så om du skal legge litt ekstra i en del er PSU et fint valg, men jeg ville nok ha gått for en 550W 80+ Gold over 750W Bronze om du som nevnt ikke skal overklokke langt, eller har planer om crossfire/SLI.

Ellers ser det ut som du har valgt et setup som er ballansert og gir mye for pengene.

Lenke til kommentar

550W på en god strømforsyning holder i lange baner ja. Selv med noe overklokking.

 

Men med tanke på at strømforsyningen ikke er av den bedre typen, og bare klarer 650W ved 12V, så vil jeg ikke si det er for overkill. Ikke er dette sertifisert ved 50 grader som ATX-standarden anbefaler, men ved 40 grader.

Lenke til kommentar

Skal man ha en god strømforsyning så koster jo dette fortsatt en del:

F. eks Seasonic x 560 til 1050kr

Corsair TX550 til 570kr

 

Rimeligste som jeg kanskje kunne ha anbefalt ville egentlig vært XFX sin 550W versjon:

http://prisguide.tek.no/produkt/xfx-core-edition-550w-153079

450kr er utrolig god valuta for penga! :)

 

I motsetning til OCZ-sine strømforsyninger så er det gode japanske kondensatorer som er ratet med specs ved opp til 105 grader.

Lenke til kommentar

Har vel egentlig ikke så mye peiling når det kommer til PSUen, jeg tok bare en med høy effekt, slik at jeg var sikker på at jeg ikke skulle overskride den med komponentene, men hvis du mener at 550W er nok kan jeg heller gå for det. Når det er sagt er det vel bare mulig å klokke CPUen med 0.5 Ghz og GPUen er vel nesten ferdigklokket? Ønsker å holde budsjettet mitt på under 10 000 kr da jeg tenker å dra i fgtj. om 18-20 mnd.

Endret av Werchio
Lenke til kommentar

Dette gikk off-topic ja, men du har valgt 3570K, som betyr at du har fri multiplier, og kan overklokke den så langt den er stabil. Typisk 4.0-4.3 uten å røre volt, og de fleste klarer 4.5 om du har grei kjøling.

750W er helt greit å gå for, da vil den ligge på ~40-60% last under gaming og være i det optimale rekkeviddet, men mye lenger ned når den er idle. Det gir også rom for høy overklokking om du vil, og utvidelser med GPU eller andre ting.

 

Konklusjon: det er bra sånn det står. Om du vil diskutere detaljer om noe annet enn SSD så opprett en tråd og link til den her. Så sier vi oss ferdige med den diskusjonen her.

For oppsettet og bruksområde ditt koster det mer enn du får igjen ved å bytte 830 mot 840 pro.

Endret av GullLars
Lenke til kommentar

Vurderer en 120/128GB til en stasjonær, som kun har SATA2.

Med tanke på lav max oppgitt skrivehastighet = 175 for M4, duger denne fortsatt til dette?

Viktigst er stabilitet, pris og at opplevde hastigheter ikke blir dårligere enn gammel HDD om et halvt års tid.

Til samme pris (ca 700,-) kan Intel 330 kjøpes. Er dette et bedre valg?

Samsung 830 til ca 800,- mye bedre valg?

Lenke til kommentar

Opprett en konto eller logg inn for å kommentere

Du må være et medlem for å kunne skrive en kommentar

Opprett konto

Det er enkelt å melde seg inn for å starte en ny konto!

Start en konto

Logg inn

Har du allerede en konto? Logg inn her.

Logg inn nå
×
×
  • Opprett ny...