Gå til innhold

SSD-tråden: info om og diskusjon rundt SSD


Anbefalte innlegg

Fra hardware siden, god CPU, kjapp RAM, og rask SSD, SSD RAID, og/eller SSD fra RAID kontroller med cache.

Fra software siden: Deaktivere alle unødvendige oppstartstjenester, og sett forsinket oppstart på alt du ikke trenger de første 30 sekundene du er i OS. Etter det, sett superfetch til 3(?) og ReadyBoot på, og kjør et par restarter med boot trance enabled.

Selv med en velociraptor fra ICH10R kan du få ned i 12-15 sec boot fra windows splash med tweaking (anvil gjorde det mener jeg på).

Legg merke til at alle tallene er målt fra windows begynner å laste, ikke fra strømknappen trykkes. POST og initialisering av hardware regnes ikke med, og kan fort ta 10-15 sekunder (eller mer) på større systemer med RAID.

Og ingenting av dette gjør dataen dårligere på noe annet vis? Er altså bare å kjøre på? :) Og ja, jeg tok tiden fra jeg trykket på knappen, hehe.

Lenke til kommentar
Videoannonse
Annonse

Jeg har ett luksusproblem. Jeg holder på å bygge meg ny pc, og har 2 helt nye SSD disker liggende.

 

1 Intel X-25 gen2 120GB og

1 Crucial RealSSD C300 2,5" 128GB.

 

Hvilken putter jeg i min nye maskin? Hvilken er best pr. idag? Dette er en FSX (spill) dedikert maskin til ca. 20k

Lenke til kommentar

Et spørsmål til til dere W7-eksperter: er det mulig (evnt kurant) å lagre programmer som feks. MS Office på min lagringsdisk (en HDD som har bokstaven D:) og kjøre dem derifra, mens OS-et kjører fra SSD-disken (bokstav C:). Det hadde nok gjort endel for mulighetene til laptop'n.

Ja, jeg gjør det.

Funker som bare det !

Lenke til kommentar

EDIT:

Hög felfrekvens för SSD-enheter

2010-12-14 10:49

Trots minneskretsar och inga rörliga delar, andelen fallerande SSD-enheter är lika hög som för mekaniska hårddiskar, tvärtemot vad tillverkarna låter påskina.

 

Må minne meg selv på å kjøre noen runder med acronis minnepluggen litt oftere igjen. Selv om jeg har Intel som kommer best ut har jeg opplevd feil/RMA på 2 av 7 stk enheter jeg har vært borti.

 

Jeg vil med en gang påpeke at den artikkelen ikke tar med feilårsak.

Fra det jeg har sett og hørt rundt på nettet er minst 50% av alle SSD feil forårsaket av buggy firmware eller feil ved flashing av firmware.

Dette gir utslag for folk som kjøper SSDer med første utgave av produksjonsfirmware, de som oppgraderer firmware før den er bekreftet trygg, og de som gjør firmware oppgradering på feil måte.

I drift når man har en stabil firmware og ikke flasher den videre er det en annen situasjon. SSDer kan alikevell feile, og det er ingen unnskyldning for å ikke ta backup av viktige data.

 

Jeg vil også referere til denne saken fra storagesearch nettop om dette fra noen dager tilbake:

storage reliability news

comparing SSD and HDD failure rates in retail

 

Editor:- December 10, 2010 - the failure rates for SSDs and hard drives in the retail channel are compared in a recent article which is part of a regular feature on the French website HARDWARE.FR.

 

* Here's a link to the original page in French

* Here's a link to an English version (translated by Google)

* and here's a link to an English language synopsis in the Mac Observer

 

Because many consumer SSD designs have been flaky - the apparent similarities suggested in the French report should not be taken to be typical of SSDs as a whole.

 

On the contrary - a much bigger difference in field reliability is suggested by the business models of industrial SSD makers and enterprise server SSD makers for whom better reliability is part of the value proposition - and by anecdotal reports which I've had from many data recovery companies.

For å se linkene, her er siden posten står på. Endret av GullLars
Lenke til kommentar

Gullars:

I mine to tilfeller med ødelagt Intel SSD var det følgende hendelser.

 

1. Oppgraderte firmware med friskmeldt Intel firmware som ble sluppet etter den som ble tilbaketrukket. Fulgte korrekt prosedyre, som jeg også har fulgt i ettertid, alikevel bricked.

2. Sluttet å fungere etter rundt 6 måneders bruk og lot seg ikke gjenopplive.

 

Jeg vil tro at mange som har opplevd det samme som punkt 1, har gjort ting riktig og brukt en god firmware, men havner feilaktig i 50% statistikken du nevner. Ingen unnskylder heller ikke om man glemmer å ta backup av viktige data, men det er viktig å påpeke at SSD ikke nødvendigvis er noe sikrere media enn HDD brukt under angitte forhold.

Endret av Theo343
Lenke til kommentar

Skriver post her isteden for og lage en ny tråd.

 

Har en Intel x-25m 80gb SSd men får ikke slått på AHCPI da får jeg bare blå skjerm. Ettersom jeg ikke får denne på så fungerer ikke TRIM og maskinen min begynner nå og bli treig synes jeg. Noen som kan ha en løsning på dette?

 

Har også:

ASUS Maximus formula 775- E8400 @ 3,4ghz

4 Gb ram, GTX 280, 1Tb Samsung F1, 750W PSU

Lenke til kommentar

Neida, SSDer er ikke ufeilbarlige :p

Jeg bare påpeker at de fleste SSDer jeg har hørt/lest hvordan har dødd har vært i sammenheng med buggy firmware eller firmware flash. Det være seg om firmware flashen ble korrekt eller feil utført.

Dette leder meg til å tro at godt over 50% av alle SSDer som blir sendt til RMA har feilet av firmware relaterte problemer, og trekker opp statistikken betydelig for feil under vanlig drift med stabil firmware.

 

Merk også at OCZ er på toppen av statistikken, som godt kan ha noe å gjøre med at de er først ute med beta firmwares, og ofte slipper produktene mens de fortsatt er i beta stadiet for å være først på markedet. Returneringer av Core serien pga elendig ytelse kan kanskje også trekke opp der.

 

Akkurat dette med pålitelighet av SSDer er spådd av Zsolt Kerekes som driver storagesearch.com å bli en viktigere del av markedsføring når SSDer nå begynner å nå "godt nok" punktet for de fleste brukere (ikke powerusers som oss :p). SandForce er en av de som baner veien i den rettningen med RAISE, bedre ECC, osv.

 

Phyx, jeg mener på du må forandre en registeroppføring for å fortelle windows at den skal bytte driver. Du finner guide til dette i SSD benchmark trådens 2. post (link i signatur).

Lenke til kommentar

GullLars og de andre veteranene:

 

Jeg var jo relativt tidlig ute med å kjøpe X-25M 80GB Gen1 i laptopen. 

 

Nå har jeg muligheten til å bytte den ut. Jeg har vært fornøyd med G1, og jeg har G2 i både stasjonær hjemme, på jobb og laptop på jobb som jeg også er fornøyd med.

 

Men når jeg har mulighet til å bytte, vurderer jeg å prøve noe annet. Jeg tviler på at jeg kan vente til Intel G3 kommer, men er det noe poeng i å prøve Sandforce, eller bør jeg holde meg til Intel siden jeg er fornøyd med det? Det er et poeng at man kan flashe firmware uten tap av data.

 

Skal ha minimum 160GB.

 

Det er liten vits i å oppgradere, selv om du kan få noe ytelsesøkning er det lite i forhold til når du puttet i x25-M. Jeg vil anbefale å vente til Intels neste generasjon (ikke refreshen som kommer nå over nyåret kalt gen 3), SandForce SF-2xxx, eller eventuelt Indilinx 6Gbps (JetStream, som har blitt utsatt).

 

 

Ytelsen på x25-M er allerede såpass god at det vil være lite praktisk å hente i en laptop med mindre den er high-end (3Ghz+ Dualcore eller en Quadcore) og brukes til tunge ting. Det som gjenstår å se er om den nye generasjonen SSDer med 6Gbps som kommer utover våren og sommeren 2011 gir bedre respons, spesielt ved random mixed R/W.

 

Casen er at jeg SKAL bytte. Sjøla får en laptop nr. 2 (helt lik den hun har fra før med Intel G1 i). Det jeg gjør da er at jeg smetter min gamle G1 i hennes laptop nr2, så får de to pc-ene helt lik hardwarekonfigurasjon i tillegg til softwarekonfigurasjon. Hun har ikke behov for noe annet, så da tar jeg like gjerne å offrer min G1 for en gratis G2! :) Så hvis det ikke er noe poeng å gå for Sandforce, så kjøper jeg nok en Intel :)

Lenke til kommentar

Jeg skrev her en gang at jeg trudde at SSd-en Intel G2 80 var herpet.

Alt lagger, jeg kjørte en reinstall og nå er det sånn igjen.

 

Skroller jeg i nettleseren detter musa av og den stopper med skrollingen.

Trykker jeg på et ikon på skrivebordet og holder museknappen inne og flytter rundt så går det 5 sek så detter musa av, ikonet er ikke med på flyttingen lenger.

 

 

Noen tips ? Er det SSD? / OS-drevet?

 

Skal jeg markere 20 filer kommer jeg til 15 så er alt hvitt igjen.

Det skjer i 5 sek sykluser, uten at jeg trykker på noe, trykker jeg da den "slipper" så blir ikke fila merket.

Lenke til kommentar

Phyx, jeg mener på du må forandre en registeroppføring for å fortelle windows at den skal bytte driver. Du finner guide til dette i SSD benchmark trådens 2. post (link i signatur).

Sjekket bios versjon men har den nyeste og får blå skjerm selv etter og fulgt tipsene i tråden. Så fort jeg setter opp, samme gjaldt ved ny installering så fikk jeg blå skjerm når jeg aktiverer AHCI.
Lenke til kommentar

Du må enten ha AHCI aktivert NÅR du installerer, eller gjøre en registerendring for å få forandret det i ettertid.

Forandre registeret, restart og gå i BIOS, sett til AHCI, lagre og boot.

 

JKJK, om du skal kjøpe ny SSD er C300 å foretrekke over Intel. Om du allerede har en intel SSD derimot er det ikke verdt det. Så siden du skal ha en ny SSD uansett vil jeg da anbefale C300.

Lenke til kommentar

Du må enten ha AHCI aktivert NÅR du installerer, eller gjøre en registerendring for å få forandret det i ettertid.

Forandre registeret, restart og gå i BIOS, sett til AHCI, lagre og boot.

Var dessverre akkurat dette som jeg gjorde. Ser også på den linken at det ligger en "gammel" bios til den, mitt maximus formula kort har bios v.1403 og ikke 1303(?) som i linken på andre posten. Før jeg installerte windows på SSD'n så forandret jeg til AHCI men fikk da blåskjerm og måtte stille tilbake til IDE. Men men, håper ikke SSD'n tar noen stor skade og håper på en oppgradering snart av HK & CPU.

Lenke til kommentar

Fikk beskjed om "31-K Bad allignment" da jeg i AS SSD testet min CR300 i min nye asus-laptop.

 

1. Er det "farlig"?

2. Hva kan evnt. gjøres?

 

Syns denne lap-topen er betraklelig kjappere enn tidligere bærbare jeg har hatt. Resultatene i AS SSD var vel dog litt lave (totalt ca 250, og spesielt lavt på 4k rekken).

 

Har problem med å få til en ren w7 innstall siden det ikke var med noen cd/dvd, og fordi jeg for recovery-formål kun får brent hele ferdig-innstallasjonen, dvs 6 DVD-er. Dermed er det ikke så lett å få lagd en minimalistisk (av størrelse) w7-innstallering heller.

Lenke til kommentar

Opprett en konto eller logg inn for å kommentere

Du må være et medlem for å kunne skrive en kommentar

Opprett konto

Det er enkelt å melde seg inn for å starte en ny konto!

Start en konto

Logg inn

Har du allerede en konto? Logg inn her.

Logg inn nå
  • Hvem er aktive   0 medlemmer

    • Ingen innloggede medlemmer aktive
×
×
  • Opprett ny...