Gå til innhold

SSD-tråden: info om og diskusjon rundt SSD


Anbefalte innlegg

Hei!

 

Jeg har nettopp bestilt ny PC. :new_woot::) Vurderte SSD, men bestemte meg for å vente et års tid til prisene (forhåpentligvis) har falt litt. Planen er da å skaffe en ~ 80Gb SSD for OS og viktig programvare.

 

Spørsmålet er: hvis jeg nå oppretter en OS-partisjon på min nye HDD på ca 80Gb, går det da an å "speile" denne over på en SSD i fremtiden? Slik at jeg slipper å formattere og installere Windows på nytt når jeg anskaffer en SSD.

 

Takkatakk :)

Lenke til kommentar
Videoannonse
Annonse

Ikke speile, men du kan lage et "bilde" av partisjonen med f.eks. Arconis TrueImage og montere det på SSDen. Jeg vil alikevell heller anbefale deg å ta en ren installasjon når du går fra HDD til SSD for å få ryddet litt opp og få en fersk installasjon.

 

Når du snakker om å vente på at prisene faller begynner jeg å bli noe oppgitt over argumentet, jeg kjøpte SSDer for snart 2 år siden, 2 stk à 32GB til ca 4500kr stykket. Nå kan du få en god 40GB SSD til ca 900kr, 64GB til rundt 1300kr, og 80GB til ca 1700kr, og alle yter bedre til OS bruk enn mine gamle Mtron (som er server SLC enheter). Jeg har også et par OCZ Vertex 30GB som jeg kjøpte for litt over et år siden til ca 1300kr stykket for OS i laptop og HTPC.

 

Jeg vil anbefale å gå for enten x25-M G2 80GB, eller Crucial C300 64GB nå, eller vente på intels 3. generasjon SSDer som kommer i Q4(?) eller rett over nyåret, jeg har sett forskjellige datoer antydet så jeg er ikke sikker på når de slippes.

Lenke til kommentar

Jeg sitter for øyeblikket på en 5 år gammel laptop med 5400 RPM harddisk, så jeg tipper at en Spinpoint F3 blir en fin oppgradering uansett. ;)

 

Egentlig har jeg veldig troen på hybriddisker. Det virker ganske "waste" å installere hele OSet og hele programmer på en SSD når prisen per gigabyte er så høy. Intelligente hybriddisker som lærer bruksmønsteret (slik Momentus XT gjør) og gir tilnærmet SSD-følelse ved vanlig bruk virker veldig appellerende! Kommer det hybriddisker i 3,5" format etter hvert? Eller frykter produsentene å konkurrere direkte med sine egne SSDer? :hmm:

Lenke til kommentar

For at hybriddisker skal fungere godt er du jo avhengig av å ha et veldig fast bruksmønster. Jeg bruker maskinen vidt forskjellig og installerer spill, dytter inn filer i hytt og pine og vil ha god ytelse hele tiden.

 

For mange servere derimot er sikkert hybriddisker glimrende som OS disker.

Endret av Theo343
Lenke til kommentar

OCZ lanserer Revo Drive

Test her

 

OCZ-Brings-out-Affordable-PCI-Express-RevoDrive-SSD-2.jpg

 

Fra Softpedia

The RevoDrive is designed for the PCI Express connection and is composed of MLC (multi-level cell) NAND Flash memory chips. These chips are managed by not one, but two SandForce SF-1200 controllers, configured in a RAID setup. All in all, the storage units can read data at up to 540MB/s and write at up to 480MB/s. 4K random write performance is of 80,000 IOPS. To this performance is added a significant reliability, represented by the MTBF of 2 million hours.

 

Prisen ser ut til å bli $390 for 120 GB versjonen. $700 for 240 GB versjonen.

Den er bootable.

Den mister vel TRIM , siden innmaten er 2 SF 1200 i RAID 0.

 

Ytelsen er veldig bra, og prisen ser ut til å være hyggelig.

Endret av johome
Lenke til kommentar

Jeg mener på Revo Drive har vært diskutert, men er ikke sikker på om det var her eller i tråden til artikkelen.

Instillingen var, om man har Intel, SandForce, eller Micron fra før (eventuelt RAID av Indilinx eller andre) er det lite vits i å gå for en Revo. Om de hadde laget den med 4R0 fra start av kunne det vært mye mer interresant.

Slik det står nå tilbyr den god value, men blir sansynligvis slått i ytelse av C300 64GB RAID, spesielt om man går for 9260 med fastpath.

Lenke til kommentar

Hvordan yter egentlig Crucial C300 64GB på en LSI 9260-8i kontroller?

Har ikke helt fått med meg hvordan C300 er med siste firmware opp mot Intel X25-M 80GB eller X25-V 40GB.

 

 

Regner med at 64GB utgaven er noe tregere enn de større utgavene? Men hvor mye tregere?

Er den fremdeles raskere enn Intel X25-M 80GB på så godt som samtlige oppgaver, alt fra sekvensiell til random read / write og IOPS? Eller vil fremdeles Intel X25-M 80GB være et bedre valg til bittelitt høyere pris?

Lenke til kommentar

Det har vært veldig stille rundt FusionIO Octal i år. Kom ikke den først i pressen i 09Q4? Er mildt sagt spent på resultater fra den. Oracle har nå oppdatert sine servere og validert øvrige FusionIO produkter så jeg forventer vel at Octal blir tilgjengelig sammen med x4470, som har fått 2x 16x PCIe, i en unified storage løsning...

http://www.oracle.com/us/products/servers-storage/servers/x86/sun-fire-x4470-server-077286.html

Lenke til kommentar

SB850 gir SATA 3 som støtter raskere hastighet mot HDD/SSD (6 Gb/s).

I tillegg så yter den bedre enn SB750 på SATA 2. Det er en masse andre småting men de har jeg ikke satt meg inn i.

 

Her har jeg testet i AS SSD og CrystalDiskMark 3.0 TP på både det gamle og mitt nye hovedkort med Intel X-25M G2 160 GB.

Lenke til kommentar

Opprett en konto eller logg inn for å kommentere

Du må være et medlem for å kunne skrive en kommentar

Opprett konto

Det er enkelt å melde seg inn for å starte en ny konto!

Start en konto

Logg inn

Har du allerede en konto? Logg inn her.

Logg inn nå
  • Hvem er aktive   0 medlemmer

    • Ingen innloggede medlemmer aktive
×
×
  • Opprett ny...