Gå til innhold

Sier du gulost eller hvitost? V2.0!


Fredrik

Gulost eller hvitost?  

1 501 stemmer

  1. 1. Velg din:

    • Gulost
      719
    • Hvitost/kvitost
      729
    • Annet
      55

Denne meningsmålingen er stengt for nye stemmer


Anbefalte innlegg

Videoannonse
Annonse
  • 2 uker senere...

Sier egentlig bare ost jeg :\

 

Sier dere beige- eller brunost? Like teit spørsmål pga. fargen eller ikke.

 

På de fleste produsenter står det gulost, på andre står det hvitost. Det er vel samme hva man sier, begge parter skjønner da hva en mener?

 

Det er vel samme som å si jujutsu og jujitsu, det er samme sak, men en _stupid_ krangel om hvilket navn på kampsporten som er europeisk.

Lenke til kommentar
Dere som svarer "annet", hva kaller dere hvitosten?

Var en god del som svarte "annet" da kvitost og andre dialekter for hvit ikke var inkludert under hvitost (som ble endret på). Så du kan plusse de prosentene på hvitost. For det er vel ikke noen andre måter å si "gul" på - tja, med mindre du inkluderer noen dialekter der de sikkert sier "gjuilj" eller noe?

Endret av HeHauken
Lenke til kommentar
  • 1 måned senere...
Er osten gul, så er det logisk at det heter gulost.

Da er det like logisk at hvitvin heter gulvin og at gulrøtter heter oransjerøtter.

Det heter gulost fordi osten er gul.

 

Man kan jo ikke stå og se på snö og si:

Faen, det der er gul snö!

Gulost er et produkt fra Synnøve Finden. Synnøve Findens Gulost er en hvitost, på lik linje med Tines Norvegia.

Lenke til kommentar
Hvilken farge er osten?

Svar: Jo, GUL!

Bakte-gulrøtter_large.jpg

Hvilken farge er gulrøttene?

Svar: Jo, ORANSJE!

 

hvitvin.jpg

Hvilken farge er hvitvinen?

Svar: Jo, GUL!

 

Som jeg sa, og du tydeligvis ignorerte totalt.

Produktet fra Synnøve er Gulost. Men selve ostetypen er "hvitost".

 

Som ordboken sier; hvit|ost el. kvit~ fellesbetegnelse for osteslag som framstilles ved at fettet og proteinet i ystemelka blir felt ut, f eks gammelost, pultost, gauda og nøkkelost.

 

Men hva sier ordboken om Gulost?

gulost hvitost

Lenke til kommentar

Opprett en konto eller logg inn for å kommentere

Du må være et medlem for å kunne skrive en kommentar

Opprett konto

Det er enkelt å melde seg inn for å starte en ny konto!

Start en konto

Logg inn

Har du allerede en konto? Logg inn her.

Logg inn nå
  • Hvem er aktive   0 medlemmer

    • Ingen innloggede medlemmer aktive
×
×
  • Opprett ny...