Gå til innhold

Dine spilltradisjoner: Julespill!


Anbefalte innlegg

Nå er vi på god vei mot vinter og julen som følger med. Glatte veier, kalde morgener, mørkere kvelder, nakne trær, julepynt (om en liten stund), bruk av varmeovner, sofakos under dyna etc, dere skjønner tegningen. For meg er dette muligens den morsomste og koseligste perioden av året. Jeg har hauger av minner og gode assosiasjoner knyttet til denne tiden, og hvert år skapes det nye.

 

Noe av det som preger "innekosen" mest, er spillingen. Jeg foretrekker gjerne spill med en god stemning, som er litt fengslende og dyp. Gjerne spill som inneholder snø-områder. Tidligere år har jeg eksempelvis kost meg med Kameo, Twilight Princess og Halo, i denne perioden. Alle ypperlige vinterspill. I år har jeg tenkt å kose meg med Gears of War 2, skal også runde Final Fantasy 8 nok en gang, samt tilbringe noen timer i Amped 2.

 

Andre gode vinterspill:

 

-Tomb Raider: Det aller første Tomb Raider-spillet oser av stemning. Dessuten har det noen helt fantastiske vinterbaner.

post-90118-1226967331_thumb.jpg

 

-Red Alert: Dette går mye på nostalgi, men ingen kan benekte hvor koselig dette spillet er.

post-90118-1226967356_thumb.jpg

 

-Harry Potter and the Philosphers Stone: Ja, rimelig dølt film-spill, men det har allikevel en spesiell effekt på meg. Grunnen må være at brodern fikk det til Jul et år, og jeg satt å spilte det hele romjulen. Koselig.

post-90118-1226967478_thumb.jpg

 

-The Legend of Zelda Majoras Mask: Samme greia som med Potter: Brodern fikk det til jul - jeg satt og spilte det hele romjulen. Forskjellen mellom dette og Potter er at dette faktisk er et knakende godt spill. Maske-oppdragene var dritskøy, samtidig som spillet hadde noen massive snøområder.

post-90118-1226967731_thumb.jpg

 

Et av spillene ovenfor + et varmt teppe + kakao = insta-happiness

 

 

Nå har vi - endelig - kommet til det punktet i tråden hvor du skal få bidra. Hva er dine vinter-favoritter, og hvorfor? Sleng gjerne med bilder. Jeg får nemlig aldri nok av koselige vinterspill. Spill med stemning, karakter og kanskje et snø-område eller to.

Lenke til kommentar
Videoannonse
Annonse

HERLIGA LONDON! Glemte jo nesten rosinen i pølsa: TEN-EIGHTYYYYY! Altså, 1080 Snowboarding til Nintendo 64. Grisefett spill med utrolig variert og kreativt banedesign. Samt masse, masse SNØ. Om du ikke plukket opp dette da det var nytt og superhipt, så finnes det faktisk på Virtual Console akkurat nå. Det eneste som er småkjipt med dette spillet er at det tar litt tid å mestre triks-systemet samt at musikken gir meg lyst til å kvele små valper. Alt annet: AWESOME.

 

post-90118-1226968149.gif

Lenke til kommentar
HERLIGA LONDON! Glemte jo nesten rosinen i pølsa: TEN-EIGHTYYYYY! Altså, 1080 Snowboarding til Nintendo 64. Grisefett spill med utrolig variert og kreativt banedesign. Samt masse, masse SNØ. Om du ikke plukket opp dette da det var nytt og superhipt, så finnes det faktisk på Virtual Console akkurat nå. Det eneste som er småkjipt med dette spillet er at det tar litt tid å mestre triks-systemet samt at musikken gir meg lyst til å kvele små valper. Alt annet: AWESOME.

 

post-90118-1226968149.gif

 

har et personlig vinterforhold til Need4Speed Underground fordi jeg fikk det til jul for noen år tilbake. ellers så syns jeg Snowboard Kids på N64 oser jul :D

har også et usaklig digg playstation-spill løst basert på How The Grinch Stole Christmas med Jim Carrey.

 

støtter påstanden om Harry Potter-spillet! samme forhold til det :)

Lenke til kommentar

Jeg fikk også HP:Vises Stein til jul en gang, PS1 som i screenshotet! Desverre ble disken rota bort og da jeg fant den igjen var den så ripet at ikke engang PS3'en min som ellers har vært flink med PS2-riper kunne lese den. *sukk* Er vel lov å laste den ned når jeg har plata?

 

Mulig jeg kan slå med til rette med Sim City 3000, som jeg også fikk til jul en gang. Herlige gode gamle SC3k, gruser 4'ern så heftig på alle måter...

Foto%20SimCity%203000%20Unlimited.jpg

Lenke til kommentar

Åh, for ein herleg tråd. Var første gongen på lenge eg faktisk fekk eit lite stikk av julestemning då eg leste førsteposten.

 

Mine 3 desiderte beste opplevelser kjem i kronologisk rekkjefølgje:

 

Lylat Wars 64: Det var dette spelet (inkludert rumblepack), samt nintendoen som var den aller største gåva under juletreet i 1997. Eg og bror min hadde ynskja oss ein nintendo i evig lang tid, og endeleg gjekk draumen i oppfyllelse. Eg hugsar endo då heile familien sat foran skjermen i hyttande bevegelsar for å styre Arwingen, ein sein julekveld. Eg trur det gjekk ei veke eller noko før vi kom gjennom første brettet.

 

1080 Snowboarding: dette spelet låg under juletreet i 1998. Nok ein gong var det eg og broren min som hadde ynskja oss det. Eg kan endo minnast følelsen av å ta min første 360. Eg hugsar faktisk framleis då broren min klarte 1080 for første gong. Eg sprang ut på terrassen og ropte "TEEEEEEEEEEEEEEN EIGHTY" på måten "kommentatoren" gjorde det. Dette var noko seinare då.

 

The Legend of Zelda: Majoras Mask: fleire år i førekant hadde eg sett ingame trailere og liknande av dette spelet, og eg gleda meg noko vanvittig. Eg var nokon lunde sikker på å få det til jul, men ein veit jo aldri. Gleda var stor då eg opna pakken jula 2000. Sjølvsagt vart eg skuffa då pappa hadde kjøpt Memory pack istadenfor Expansion Pak, men eg forstod at han hadde gjort sitt beste. Litt irriterande er det at det er komplett umogleg å få tak i slike ting rundt juletider, så eg måtte bestille ein på nett. Ca. ei veke ut i januar kunne eg endeleg setje spelet i og fyre opp. Dette var ein fredag og eg var tidleg heime frå skulen. Bror min vart litt sint fordi eg hadde starta opp før han kom heim, noko som er forståeleg, men eg KLARTE berre ikkje å vente. I tillegg hadde vi smugspelt det litt hjå syskjenborna våre i romjula.

Lenke til kommentar

Ute er det 8 minus kaldt, i stuen svirrer lukten av ribbe, røkelse, svibel og juletre. Fra TVen kommer lystig julemusikk. Inne på det kaldte gutterommet sitter jeg, inntullet i et bled med tilnærmet frostrøyk ut av munnen. I min kalde hånd holder jeg en N64 kontroller med underhengende rumblepack. På skjermen fremfor meg går en grønnkled liten person med sverd og treskjold.

 

Deter 1998 og jeg spiller selvfølgelig The legend of Zelda: Ocarina of Time.

 

Og etter jule 1998 har det blitt en tradisjon for meg å fyre opp dette spillet. Jeg får skikkelig julestemning i meg når den rolige Zelda musikken traller over skjermen, lyden av hover høres fjernt og Link på Epona rir inn i bildet.

 

Sukk.

Lenke til kommentar

Opprett en konto eller logg inn for å kommentere

Du må være et medlem for å kunne skrive en kommentar

Opprett konto

Det er enkelt å melde seg inn for å starte en ny konto!

Start en konto

Logg inn

Har du allerede en konto? Logg inn her.

Logg inn nå
×
×
  • Opprett ny...