Jump to content

Alex ws

Medlemmer
 • Content Count

  1155
 • Joined

 • Last visited

Community Reputation

0
 1. Heisann. Privatisteksamen imorgen, så frisker opp litt. Har komt frem til et svar på denne oppgaven, men er usikker på om det stemmer, hvordan løses den korrekt? "I 2008 kostet en vare 550 kroner. Indeksen for denne varen var da 110. I 2010 kostet varen 600 kroner. Hva var indeksen for varen i 2010?"
 2. Men om en leilighet selges "som den er" i salgsoppgaven, da vil vel ikke kjøper ha krav på disse garantier?
 3. Takk for kjapt svar! Angående garanti på utført arbeid av rørlegger, dette er ikke noe som følger bolig?
 4. For rett over en måned siden ga jeg fra meg min leilighet. Siden den gang har kjøper ringt meg utallige ganger om alt mulig som for eksempel veiledning til å åpne skuffen på komfyren, spørsmål om hvilken tv-leverandør jeg brukte, spørsmål om hvilken nett-leverandør jeg brukte (ja, dette var to forskjellige telefonsamtaler) og en rekke klager på leilighetens tilstand. -Det lekker visst vann inn i et av vinduene. Dette er noe jeg aldri har blitt fortalt eller sett selv i de nesten to årene jeg bodde der, så det skrev jeg jo heller ikke opp i salgsoppgaven. Kjøper har snakket med formann i sameiet. Formann kjente til dette problemet og mente det var allmenn kjent i sameiet. Kjøper tror derfor at jeg lyver. Kjøper sier så at sameiet skal utbedre denne feilen til sommeren, men om vinduene attpåtil viser seg å trenge utskiftning mener han jeg bør dekke disse. Jeg forstår det slik at om vinduene allerede er skadet og trenger utskiftning, var de naturligvis i samme stand under visning, og at dette faller under kjøpers undersøkelsesplikt? -Under vasken på badet lekker det kaldt vann sier kjøper. Dette har det visst gjort fra dag en. Jeg har ikke bodd i leiligheten på noen uker, så dette kan ha oppstått før overtakelse. Jeg tok meg med en bekjent som er rørlegger. Han tettet røret på 2 minutter. Kjøper ringer meg og krever å få navnet på rørleggeren. Da rørleggeren sliter noe med helsen for tiden, og at jeg ikke ønsker å utsette han for "mas" fra kjøper, velger jeg å ikke oppgi dette. Kjøper påstår at jeg har brukt en ufaglært i arbeidet og krever garanti for det utførte arbeidet. -Samme rørlegger byttet tidligere i år varmtvannsbereder for meg. Dette oppga jeg til kjøper. Kjøper mener at det er garanti på det utførte arbeidet og krever igjen kontaktinformasjon til rørlegger. Men er det ikke slik at denne type garanti ikke følger boligsalg når boligen ble solgt "som den er"? -Videre klager han veldig på rørarbeidet utført under bygging av leilighet. Jeg synes selv at arbeidet er noe slett, men alt er funksjonelt og var synlig under visning, så dette kan vel ikke jeg holdes "ansvarlig" for? Nå har jeg altså tettet lekkasjen under vasken som virket som å være det største problemet. Jeg kan heller ikke se for meg at noen av skadene vil koste mer enn 2,7% av kjøpesummen (1660 000kr) som vil kvalifisere dem som en "vesentlig mangel". Kjøper snakker om tingrett og advokat, og jeg merker at det hele begynner å slite på nattesøvnen min. Nesten daglig får jeg en ny telefon om noe. Jeg vet aldri på forhånd hvor triviell samtalen kommer til å bli, så det hele er veldig stressende. Er det noen som har noen gode tips/råd til hva jeg kan/bør/er pliktig til å gjøre i denne saken?
 5. Bestilte fra digitalimpuls.no i går. I dag er det sendt.
 6. Er på utkikk etter en ny 22-tommer og har lyst på en skjerm med blank overflate, da jeg foretrekker disse. Problemet er at når jeg ser på skjermer på nettbutikker så har jeg vanskelig for å finne ut om de forskjellige skjermene er matte eller glossy. Er det en måte å finne utav dette? Eventuelt en liste over aktuelle skjermer med blank overflate? Så langt har jeg kun funnet en skjerm: x22LED fra HP. Noen som vet om flere?
 7. Har testet omtrent alt som finnes av 3D-spill til PS3, og merker at gjennomførelsen er veldig variabel: -Spill som Wipeout og Super Stardust ser dritbra ut i 3D, og når hvert øye får minst 30 bilder i sekundet (altså minimum 60fps) er spillene enda smidigere enn noen gang. - Motorstorm har fått lavere oppløsning samtidig som detaljnivået har blitt kraftig redusert. Virker som en hastejobb. Allikevel er 3D-effekten veldig imponerende. -Tumble har også ganske grei 3D-effekt, men iogmed at spillet dreier seg om kuber stående i et tomt sterilt rom, er spillet litt "kjedelig" å se på. Sammen med Move er dog 3D unektelig fett. Føles som om du faktisk flytter på kubene i et reelt rom. -MLB The Show funker ganske greit med 3D. Spillopplevelsen er ganske statisk: du står og taster inn effekt og vinkel på "kølla", omtrent som i et golfspill, men det hele er rent og pent, så 3D-effekten gjør iallefall intet negativt med spillet. -Pain er vel kanskje det mest skuffende spillet. 3D-implementasjonen her er bare sær. Den er låst til kun utvalgte baner, så om du spiller over en liten periode, vil du finne deg i å ta av og på deg brillene avhengig av hvilket brett du spiller på. Nå var ikke jeg videre imponert av dette spillet fra før (omtrent like spenstig som et hvilketsomhelst Flash-spill på nettet), så jeg er ikke superskuffet over den dårlige 3D-støtten. -Eyepet funker faktisk dritfett med 3D! I spillet bruker du Move-kontrollen som hårføne eller dusjhode (som da vises i hånda de på skjermen, via PS Eye), og å se disse flytte seg rundt i rommet i likhet med hvordan du flytter på dem (tar du Move kontrollen fremover, vil den komme lenger utover fra skjermen etc...) er veldig kult. Samtidig som den lille krabaten virker litt mer livaktig og "ekte" når han nesten kryper rundt i rommet ved siden av deg. Har enda ikke fått testet Flight Control HD, Hustle Kings eller High Velocity Bowling, men de to sistnevnte er ikke akkurat spill jeg dør etter å spille. Flight Control HD virker morsomt nok, og koster mindre enn en femtilapp, så mulig jeg plukker det opp en dag. Ellers må jeg nevne at jeg igår så min aller første 3D Blu-ray: Cloudy With A Chance of Meatballs. Satt og gliste igjennom hele filmen, selv om filmen i seg selv bare var OK+. 3D gjør stort sett det aller meste litt mer gøy.
 8. Dette gjorde de mens du fortsatt hadde binding på telefonen?
 9. Runda FF7 for et par måneder siden. Omtrent like fantastisk som første gang.
 10. Nei, så fett da. Tør jeg spørre hva i alle dager du har gjort for å fortjene all den velstanden? Betalt skatt for dine opptjente penger? Sagt hei til jenta bak kassen på Rimi hver gang du handler? Generelt sett vært snill og grei? Nei, nå vet jeg det, du bor selvsagt i Kardemomme By...
 11. Tomba 2 er vel et spill til PSX (Playstation 1)? Uansett så finner du det garanter på ebay.co.uk.
 12. Har null respekt for piratkopiering overhodet. Å piratkopiere et produkt er å benytte seg av et gode som opprinnelig ikke hadde eksistert hadde hele målgruppen av produktet gjort det samme. Ergo er det en 100% egoistisk handling som du ikke kan unne andre. Og hva har egentlig DU gjort for å fortjene denne goden? Hva er så jævla spesielt med deg som gjør at det er greit at du ikke betaler for produktet, mens majoriteten må? INGEN TING. De av dere som sier at dere ikke har råd til å kjøpe alle spillene dere spiller er i en av følgende to situasjoner: -Dere bruker mye fritid på spilling, fritid dere lett kunne brukt på en deltidsjobb og dermed fått råd til spillene dere nå piratkopierer. -Dere er i en veldig vanskelig økonomisk situasjon (som kan skyldes så mangt), løsning: Søk bostøtte eller annen sosial stønad. Vi bor i et land hvor regjeringen vår kaster velferd etter hvermansen, så ingen skal kunne være i en situasjon hvor de ikke kan unne seg et par spill i måneden, forutsatt at de har jobb. Forresten: Megakudos til trådstarter. Stort av deg å endre holdning, og attpåtil inrømme det for alle her inne.
 13. Ingen som orker å logge inn på PSN å se om GTA fremdeles er der?
 14. Er jeg blind eller er GTA-spillene fjernet fra PSN? Sony er nærmest epileptiske i måten de lanserer og trekker tilbake spill fra PSN. Sabla plagsomt.
×
×
 • Create New...