Gå til innhold

Pentax diskusjonstråd: Tråden for digitale Pentaxianere.


Anbefalte innlegg

Videoannonse
Annonse

En norskeiet FA* 600mm f.4.0 er til salgs ...Står under Brukt hos Fovi.no

Ikke nå lenger............

 

Er du blitt medlem i en eksklusiv klubb :hmm:

Oj, følger det med medlemskap også...Har allerede klart å få vist den fram i den lokale fotoklubben, bare for få missunelsen fram. Bilder derimot, nei de har jeg ikke tatt enda. Skal til Runde og få testet objektiv og kroppen min (tungt objektiv)i sista helga i mai. Noen som har lyst til å bli med?

Endret av stejen
Lenke til kommentar

Svært så enig med Mundus over. For øvrig vil frakt, tollgebyr og merverdiavgift bringe totalprisen opp i mer enn 2800 uansett, gitt at du ikke skal en tur til USA.

(I tillegg kommer det faktum at norske forbrukerrettigheter er latterlig mye bedre enn hva garantiordning for USA er, i Norge er det generelt fem års reklamasjon/"garanti" kontra ett år i statene.)

Du har nok mye rett i det du sier, men hvis ikke jeg har misforstått, er det ikke ei ordning om at nordmenn som flytter tilbake til Norge fra utlandet kan ta med seg innbo tollfritt?

Det med garanti osv. er selvsagt et sterkt argument for ikke å kjøpe noe i USA, men hvor mye galt kan egentlig skje med et objektiv? Det er jo i og for seg ganske statisk, og annet enn å miste det i bakken, knuse glass osv., er det ofte det dukker opp mekaniske feil? Jeg ville aldri kjøpt et kamerahus der, men et objektiv føler jeg meg tryggere på at ikke skal gå i stykker.

 

Gå for den vanlige utgaven (altså ikke L). Du må nesten ha quickshift-funksjonen på dette objektivet. Grunnen er at autofokusen er treig og bråker en del, så det er uvurderlig å kunne justere den kjapt manuelt. Jeg har hatt objektivet ca ett år, og er godt fornøyd. Men å kunne hjelpe autofokusen med å prefokusere, eller justere den tilbake når den bommer er en nødvendighet, så quickshift er et must! Stort sett alle bildene på bloggen min er tatt med k-x og da55-300 på 300mm, så den kan vel gi en pekepinn på hva objektivet er godt for (i hendene på en amatør:p ). Finnes noen bilder der med 1,7AFA telekonverter + 55-300 også, bla bildene av Lom, og så er den en egen post ang denne kombinasjonen. (en "umulig" kombinasjon, som egentlig funker helt greit)

Lykke til med kjøpet, objektiver er knall i forhold til prisen.

Bra informasjon, føler meg trygg på at jeg skal gå for den vanlige utgaven nå - enten det blir fra USA eller Norge.

 

Både wobbe og Larsenio, veldig flotte bilder. Gøy å se at både objektiv og fotograf duger!

Lenke til kommentar
Det er 800 spart..men hva med norsk garanti for eksempel ? Ikke noe særlig å måtte sende objektivet til Usa (ut og inn av toll og det krøllet det kan være ) for garantirep f.eks.. HVIS du skulle få behov for det ja .. :)

Mitt inntrykk er at de norske forbrukerrettighetene (og forsåvidt garantien) er mye mer nyttig på kamerahus enn på objektiver. Derfor kjøper jeg kamera i Norge med mindre prisdifferansen er enorm (>30%), men kjøper gjerne optikk fra utlandet selv om jeg bare sparer 10-20%.

Lenke til kommentar

[...] Finnes noen bilder der med 1,7AFA telekonverter + 55-300 også, bla bildene av Lom, og så er [...]

Måtte berre inn på bloggen din for å få bekrefta at det var lom du hadde fotografert, og ikkje Lom. ;)

For øvrig mange fine bilde der. :thumbup:

 

Det var selvsagt en lom fra Lom! Noe annet skulle tatt seg ut :!:

Lenke til kommentar

Zup guys. Går det i hele tatt an å ha noe annet enn full åpning på blenderen når man filmer med k5 med M-objektiver?

 

Det skal vel være fullt mulig dèt...

Om du bare tillater bruk av blenderring -i menyen- og vrir til du har liten blender ser jeg iallefall på konas K-r at ISOen øker.

Vel og merke har jeg kun prøvd K-objektiver, men dog.

Lenke til kommentar

... Lær deg å formulere deg så skal jeg slutte å pirke.

...lær deg å lese hele avsnitt og du vil se at formuleringa var mer enn presis nok.

 

Syns ikke det var noe galt med formuleringen av avsnittet, bare uheldig ordvalg. Hvis da ikke meningen var at du skulle si at Pentax bruker ett år nyere Sonysensor enn Canon ;p

Lenke til kommentar

Relatert:

 

Mirrorlessrumors.com: HOT: First pictures of the Pentax NC mirrorless system!

 

post-3851-0-02738400-1302040827_thumb.jpg

 

Når: mai-juni

Sensorstørrelse: 5,6x crop

Kamerastørrelse: betydelig mindre enn Sony NEX (på øyemål med blitsfoten som målestokk). Ca 104x63x?? mm.

Fatning: C-mount

Partnere: Kenko

 

Så det beste til slutt:

But here comes the even bigger news. Pentax will create two different mirrorless systems! The second system will feature a much larger APS-C sensor (Sony?) and be compatible with current K-mount lenses. That system should be introduced this summer.

:new_woot: :new_woot: :new_woot::dribble:

Endret av Simen1
Lenke til kommentar

Kompatibelt med K mount. Jeg håper adapteren blir rimelig tykk (25-30mm) sånn at den får plass til både AF-motor og blender-styringsmotor, samtidig som originaloptikken vil bli skikkelig kompakt (og kun ha intern AF-motor og blenderstyringsmotor).

Endret av Simen1
Lenke til kommentar

Pussig nok, ennå så liten og kompakt Pentax MX er så har det faktisk speil og fult 36x24 mm småbildeformat. Håper de satser sterkt på kompakthet kombinert med APS-C sensor.

 

PS. Det er flere som har vært inne på muligheten av videokamera-utforming. Hvis det skjer så håper jeg de gir oss valgmulighet mellom videokamera-utforming og mer tradisjonell kamera-utforming.

Lenke til kommentar

Opprett en konto eller logg inn for å kommentere

Du må være et medlem for å kunne skrive en kommentar

Opprett konto

Det er enkelt å melde seg inn for å starte en ny konto!

Start en konto

Logg inn

Har du allerede en konto? Logg inn her.

Logg inn nå
×
×
  • Opprett ny...