Gå til innhold

Kommentar: Disse saboterer PC-markedet (PC)


Anbefalte innlegg

Videoannonse
Annonse

Eskil Steenberg, programmerer og spillutvikler om piratkopiering:

Ive never liked the idea of forcing people to pay for software. The idea that someone can own the right to spread information seems to go against the very principle of the freedom of speech. If something can be copied, why shouldn't everyone who wants one get to take a copy? Lets face it: piracy isn't stealing, because the main issue with theft is not that someone else gets my stuff, its that I no longer have them. Sure peoples livelihoods depend on the creation of information, but economics cant be more important then our basic freedoms. The same argument could be used for slavery just because we don't want slave owners to be unemployed. And besides, being upset by piracy because you spent 10 million making a game, is a little bit like suing the ocean for destroying your sandcastle, thinking the waves wouldn't hit it just because you made it beautiful. If you don't want to get your stuff taken by the waves, you better get stop complaining and get off the beach.

 

If you create information you can chose not to spread it, but if you give it out you cant tell people what they can do with it. Server side protection is fare to me, just like only showing a film at the cinema is fair because you don't give the info out in the first place, and at the same time if you download my client you have the right to take it a part and see how it works, just like when you buy a DVD you have the right to do what ever you want with it. Many people are against DRM, and I'm not, people have a right to release their stuff however they want, but we also have the right to do what ever we want with the data we get our hands on including circumventing any DRM.

Endret av akerlian
Lenke til kommentar
Det med grafikkhorer synes jeg er uhørt. Spill som var sterkere på grafikk enn gameplay / story kom før 3D-hardware ble allemannseie og grafikkprogressjon er viktig selv om gameplay er desidert viktigst.

Det er nok ikke viktigst for alle. For de av oss som er gamle nok til å huske Duke Nuke'm 3D og Quake, så falt det tilhengerne stort sett i to leire; de som digget grafikken i Quake, og de som hadde det ustyrtelig morro i Duke Nuke'm.

 

For meg var en smaksprøve på Quake nok. Morrofaktoren (tør vel egentlig ikke snakke om gameplay i form av historie) i Duke var for vanedannende.

Lenke til kommentar

Når det gjelder fremtiden og "problemet" med piratkopiering tror jeg bransjen vil løse dette ved å slutte med å distribuere fysiske medier, og istedet tilby en streamløsning via Internett der innholdet er kvantekryptert slik at det blir ødelagt ved avlytting/kopiering. Da må man kontrollere originalen for å få laget kopier. Jeg tror ikke vi har sett det siste av f.eks. kopibeskyttet musikk. Det vil komme tilbake når ulempene er løst med ny teknologi.

 

Film og musikk endrer jo ikke innhold i løpet av avspillingen, og vil derfor komme først med slik kvantekryptert løsning, men spill vil antagelig komme etter før eller siden.

 

Det er bare én ting som til syvende og sist kan stoppe bransjen fra å diktere hvordan kundene skal bruke produktene: kundene og deres penger. Forbrukerne må bevisstgjøres mer i fremtiden hvis vi skal unngå å bli herset med av bransjen.

Lenke til kommentar
Hm, hvorfor kommer alltid WoW opp når det er snakk om Blizzard. Du veit at det finnes flere spill blizzard har produsert, hvor man IKKE må betale?

 

WoW? øh neitakk.

WoW er det mange forbinder Blizzard med. Av helt naturlige det er jo et av de mest solgte spillene på PC bortsett fra The Sims(1) og Starcraft(2)

 

Det er også det "alle" snakker om.

Og hvem har laget starcraft?

Lenke til kommentar

Spill som FORTJENER arbeidet og KVALITETEN, er spill som VARER.

Slike spill (singleplayer) blir LASTET NED, og kjøpt SENERE.

 

MULTIPLAYER spill som er GODE og FORTJENER suksess, FÅR SUKSESS.

Det er _PURE_ bullshit at pirater ødelegger PC spill.

 

Det er også bullshit at grafikkhorer som du liker å kalle dem, ødelegger.

 

Sorry, men den artikkelen var noe av det dårligste jeg har lest på lenge.

Jeg aner ikke hvorfor du skrev den, lite pluss på CV'en?

 

my 5 cents.

Lenke til kommentar
Følg blizzard sier nå jeg. Ser jo hvor stor suksees de har når det gjelder spill..

 

Hvorfor i helvete skal man følge Blizzard!? Betale 100 kr i månden pr spill vi spiller blir veldig mye til slutt, dessuten funker det kun til MMPORG, og det er det ikke alle av oss som liker, blant annet jeg.

 

 

100 kr i måneden for WoW er ikke mye hvis du tenker på hvor mye du sitter foran skjermen å spiller..

 

og du.. for noen er det heller ikke underholdning å skyte 4325677 targets gjennom brett:p ganske repetivt det også.. antar du liker crysis, det er et veldig repetivt spill sett gjennom mine øyne.

 

100 kr er mye i forhold til gratis.Men poenget her var jo at han sa "hvis alle kunne gjøre som Blizzard", det vil si at alle tar 100 spenn i måneden, og da blir det ganske mange tusen kr i året for spill.

 

Og Crysis er overhode ikke repitivt i hva forhold til WoW er.

Det han mener er kanskje at Blizzard slipper ut få spill i forhold til enkelte, men de holder en så sinnsykt høy kvalitet, at de selger mye bedre.

 

Kan nevne

 

Warcraft, Warcraft 2, Warcraft 3, Warcraft 3 The Frozen Throne (exp pack)

Starcraft, Starcraft Broodwars (exp pack)

Diablo, Diablo 2, Diablo 2 Lord of Destruction (exp pack)

World Of Warcraft, World Of Warcraft The Bruning Crusade

 

95% av ALL tid jeg har spilt, har tiden gått til en av disse spillene.

 

Mann har også Valve med Half life serien sin som knuser alt annet innen Fps.

 

Både Valve og Blizzard er store selskaper som selger bra, og har god økonomi (så vidt jeg vet).

Noe fordi de ikke kommer med nye spill i HYTT OG PINE!. Kan nevne EA games som failer noe så til de grader. De selger mye (utrolig nok), men det er stort sett "casual" gamers som kjøper spillene dems.

 

Edit: 9 av de 11 spillene jeg nevnte fra Blizzard er gratis og spille, de er også billigere enn mange andre spill og kjøpe.

Endret av Kjetil_90
Lenke til kommentar

En artikkel med endel gode poenger, og endel jeg er uenig i, la meg liste opp noe av det jeg oppfatter som de svekre argumentene:

 

"Men at det er snakk at spillmarkedet påføres et svært stort inntektstap takket være vidstrakt piratkopiering, er hevet over en hver tvil."

 

- Svært bastant påstand, det er ikke hevet over enhver tvil i det hele tatt, det diskuteres heftig, og land der piratkopieringsprosenten er høy selger ofte flere PC-spill (i prosent av markedet= enn land der det motsatt er tilfelle.

 

"Dermed ender fabelaktige spill som Trackmania opp med et dårlig rykte, rett og slett fordi kopibeskyttelsen de bruker skaper så mye diskusjon. Det er ikke annet enn trist."

 

- At gode spill ikke blir kjøpt pga DRM er ikke trist, det er bra. Det er ikke noe annet enn økonomisk straffing som fungerer for å få vekk drm-tøvet.

 

Personlig mener jeg DRM og tilgjengelighet/pris er de største hemskoene. Jeg kjøper endel spill på steam, men jeg hadde allikevel likt om man var friere der drm-messig, og ikke trengte å styre med nettilgang. Det er enkelt og billig, og har bra med funksjoner. Spillene kan lett kopieres uansett, drit i hele DRMen spør du meg.

 

AtW

Lenke til kommentar
Sierra har jo gjort, eller startet mye bra.

 

Blizzard

Og sierra var vel med på å utvikle half life?

Caesar serien

Settlers serien

 

Blizzard tjener vel noe grøsselig med penger, samme med valve, gjennom steam.

Jeg tror et stort problem med spill er at det koster 6-700kr for den nyeste tittelen.

6-700kr for et spill som tar 3 timer å runne *host* crysis, soldier of fortune bl.a *host* er dårlig butikk for de som kjøper det, 200kr timen er vel dyrt for et spill, som man heller ikke vet om er spesielt morsomt. Eller så kan man løse det som oblivion, gjør spillet 140 timer langt, fyllt med det samme om og om igjen.

 

Jeg skal ikke si noe om piratkopiering direkte, men jeg kan si at jeg aldri har kjøpt et spill for mer enn 250kr, og det har i hovedsak vært ps2 spill. Jeg venter gjerne til prisen har sunket, jeg kjøpte crysis for 99kr på smart-club, og syntes det var en grei pris for et heller kjedelig spill.

 

Hvor mye tapte spillbransjen på at jeg venta til spillet hadde fallt til en syvendel av nypris?

Nye PC spill koster ikke 600-700 kroner! Ikke i butikk engang (hvis man ikke kjøper det på Narvesen), maks 500 kroner (hvis det ikke er Collectors Edition elle noe lignende) og i de fleste tilfeller under 400 kroner. Etter et par måneder vil prisen ofte falle ned til 200-300 kroner.

Lenke til kommentar
Jeg har alltid spilt ganske mye på PC og gjør det fra tid til annen enda også (Spore), men etter at jeg skaffet meg xbox 360 har jeg egentlig aldri sett meg tilbake. Hva har du på pc som er så mye bedre? Ok du får litt skarpere grafikk men gjerne på påkostning av flyt. Alt er mye dyrere, selv om du har topp ustyr er du aldri garantert at alt flyter fint. Innstallering av spill er en annen ting du slipper på Xbox, i tillegg har du xbox live.

Foretrekker spill på PC lett, mye bedre kontroller i de fleste typer spill (mus og tastatur eier), bedre grafikk (om man har en litt oppdatert PC selfølgelig), kommer mye mer inni spillet når man sitter så nært, mulighet for mods, bedre onlinemuligheter (som i tillegg er gratis)+++

 

Hvorfor kjøpe en pc som er 10000 dyrere enn hva du ellers hadde trengt hvis du ikke spiller. Bruk 2000 på en xbox i stedet.

Hvis du ser litt på PC priser for tiden vil du finne ut at man får en veldig god "gamer" PC for en ikke så altfor stor penge. Med 6000 til rådighet for man enkelt (om man bygger selv, kansje 7000 hvis man kjøper ferdig) en PC med E8400/E8500, 4 GB RAM og et HD 4870 skjermkort, noe som kjører alle nyere spill veldig bra. Må også huske at spill og ekstrautstyr til konsoll koster mer.

 

Filmer koster MYE mer enn spill å lage, har flere personer involvert, men selges for 1/3-1/4 av hva spillene gjør.. hvorfor?

 

Den gjennomsnittlige film har vel ikke like lang underholdningstid som et spill, har det vel? ;-)

 

En film kan ofte gi deg mye mer enn et spill. Filmer kan prege deg i ettertid, spill glemmer du fort og du tenker sjelden mer enn at spillet var fett. Hvis du har sett en film endrer du kanskje syn på verden, det er gjerne et budskap i filmer. Spill er som oftest ren underholdning.

Da har du virkelig ikke spilt så veldig mange spill. Er sykt mange spill som jeg ikke bare glemmer så fort jeg er ferdig med og de har gitt meg flere ti talls timer med underholdning. Et spill kan faktisk også ha en veldig god historie og dette er noe jeg tror vi bare kommer til å se mer og mer av.

Endret av KnewtFan
Lenke til kommentar
Haha, jeg måtte smile litt når jeg kom på følgende; Tenk hvis alle spill for pc var some en live-cd, du puttet det i cdrommen og restartet maskinen. Helt uahengig av hvilket OS du har liggende på disken din. Haha, det hadde vært skøy det. Så kan alle spillprodusentene, og de som vil, bidra på dette grunnsystemet. Akkurat som med vanlige linuxdistroer. Og nei, dette ekstra greiene ville ikke tatt mye plass på disken. Som i GNU verden skal du ikke bli tvunget til å restarte maskinen din, så sant spillet støtter operativ systemet ditt (linux), kan du kjøre spillet som vanlig.

 

Det spørs vel igjen om RAM er nok til å holde dataene, det går i såfall fint an å mounte den interne disken og skrive til en tmp mappe. :D Jeg at det er slik fremtidige spill skal bli!

Hadde hvert jævlig tungvindt, bruker i hvert selv ofte å bare spille en 20 minutters tid og da hadde ikke det vært så morro å restarte PC'en to ganger. Men man hadde sikkert fått bedre ytelse :) .

Lenke til kommentar
Ingen som har tenkt på at de siste 3 årene, så har HDTV'ene kommet på markedet? Før var jo alternativet en bulkete CRT-TV på kanskje 30" i standard og utydelig PAL-oppløsning. Nå er det jo slik at det er mye mer behagelig å sitte foran en 42" FullHD i sofaen enn en 22 - 24" på et skrivebord. Man spiller jo spill for å slappe av. Eller?

 

Klart, man kan koble til PC'en til TV'en også. Men det er også litt problematisk å få til, med tanke på å kjøpe TV med 1:1 pixelmapping, mus, tastaur og kabinett som eventuell samboer/partner føler seg komfortabel med rent estetisk.

Jeg foretrekker å spille forran en 22-24" på skriverbordet. Greier rett og slett ikke å spille på TV'en (utenom hvis det er bilspill, slossespill ol) siden det blir for langt unna.

Lenke til kommentar

Bror min kjøpte forrige haust/vinter(2007) ein ny dell laptop(xps?) til 10.000kr. Ein liten og lett pc. Han har litt over gjennomsnittet i datakunnskapar, og tok for gitt at PC'en skulle klare minstekrav til PC spel. Det viste seg at det integrerte skjermkortet hans støtta kun DX 8(!!). Det hjalp ikkje at Call of Duty 4 som han fekk til jul av meg, ikkje fungerte på dataen hans heller. Endte opp med at han fekk spele COD 4 på min eldre stasjonære data som vart kjøpt inn året før. Er ikkje utan grunn at folk går meir og meir over til konsoll, som igjen går utover PC markedet. Call of duty 4 er forøvrig veldig bra optimalisert spel ytelsesmessig. Samma kor dårleg eit skjermkort er ytelsesmessig så burde det ha brei DX støtte. Her må og Dell kome på bana og sei at produktet har dårleg støtte til PC-spel.

 

* treng Lettare og betre opplysning på maskinkrav. Gjer det enklare for den vanlige mannen på gata! Tenk grafen bak på Brelettpakken! F.eks Steking: Meget Uegnet osv. Enklare er det ikkje!

* Det treng meir opplysning og promotering av nettbutikkar som Steam til folk flest.

* fleire aktørar bør legge ut sine spel på f.eks Steam.

* Samtlige spel bør ha demo, og gjere desse demoane tilgjengeleg.

* Elkjøp, Expert, platekompaniet osv bør ha betre utval av dataspel. På elkjøp og expert er det mykje lettare å finne "classics" som diablo, starcraft, baldurs gate osv enn nye spel som kanskje ikkje har så veldig stor promotering bak seg.

Lenke til kommentar

Du kjøper et pc spill og maskinen som du har brukt mange tusen på begynner å bli noen mnd gammel. Spillet ser kjempe fint og flyter somregel ok, men når det skjer litt mye så hakker det og er helt på tryne. Du kan rettogslett ikke spille det slik, så du stiller ned på grafikken og det flyter bedre men det ser ikke i nærheten så bra ut som det kan.

 

Du blir så irritert og fortvila at du må kjøpe ny hardware til pcn som du for i underkant av 1år siden kjøpte, som da var en highend pc som kostet flesk.

 

Det kombinert med spill som har tekniske problemer med din hardware siden din hardware konfigurasjon ikke er testet 100% av spillutvikleren som resulterer i rare bugs og krasj er noe av det negative med pc som får flere og flere til å gå over til konsoller.

 

Et spill til en konsoll ser likt ut på alle konsoller og irritasjons momentet ved at du kunne hatt bedre grafikk er borte. Spillet flyter som det skal og du har ikke noen problemer da spillet er laget nettopp for 1 hardware og ikke millioner av mulige konfigurasjoner.

 

Pirater bidrar også selvf, noe som vi stadig ser og som vil bare resultere i at det kommer flere spill til konsoller. Noe som er vinn vinn for folk flest.

 

Om alle gamers der ute hadde stemmet så er jeg 100% sikker på at konsoll brukerne hadde vunnet med stor margin. Noen måling på dette kan en ikke ha på et forum som Gamer.no da fleste som sitter på forums å bitcher som oss bruker nettopp en pc. Fleste konsoll eiere driver å spiller.

 

Folk kan si hva pokker dem vil, jeg har holdt på med spill i 22år og begynner å bli en feit gammel gubbe. Og jeg ser klart som dagen er lang at pc spill blir å se mindre å mindre av i butikkene. Minner meg om når Amiga500 var kongen og Pc var kjipt å kjedelig, men sakte og sikkert ble det mindre og mindre Amiga spill i butikkene.

 

Akkurat det samme jeg ser nå.

Lenke til kommentar
×
×
  • Opprett ny...