Jump to content

Troxx

Medlemmer
 • Content Count

  564
 • Joined

 • Last visited

Community Reputation

22 :)

Profile Information

 • Kjønn
  Mann

Recent Profile Visitors

4811 profile views
 1. Takk for tipset om Homey, det ser jo ut som mye støttes av dem, og det er jo lovende mtp styringsverktøy fra andre. Jeg har avventet situasjonen litt på grunn av ulike standarder, og samtidig er standarden på mange ting hjemme ok, så det er ikke aktuelt å skifte ut så mye foreløpig. Prisene på smartutstyr er generelt litt for høye også mener jeg. Finnes det "smartstandard" (API)? Er en standard på vei?
 2. Min neste vaskemaskin, stekeovn, platetopp, varmtvannsbereder, varmeovn, tørketrommel, vifte, lysbryter, garasjeportåpner, røykvarsler, værstasjon, router, tv, musikkanlegg osv bør kunne koples sammen med hvilken som helst app... Akkurat nå er det røykvarslere som skal få en "permanent" oppgradering. Problemet er at Nest, Netatmo, Cavius og andre trolig er knyttet opp mot egen produktspesifikke app, og at protokollen er kryptert og sær. Kunnskapene mine om løsningene begrenser seg til "spesifikasjoner" og leste tester. Jeg koker det hele ned til: Hvilken røykvarsler skal jeg velge og hvorfor?
 3. En surrekopp eller to har rotet bort r6 hdd skuffene og jeg kjøpte kabinettet uten disse. Nå får jeg hdd slots fra et R5 kabinett... kan de tilpasses et r6 kabinett? Tårnet med harddisker fikk plass i R6 kabinettet. Ikke ideelt, men jeg liker trolig R5 løsningen med plasser til HDD. Skrudde tårnet fast i bunn med 4 skruer, ingen boring, men må nok finne på noe for å stabilisere det litt i høyden.
 4. Flott om telefoner kunne kommet uten ræl... Samsung har jo en rekke ting jeg aldri bruker, og heller ikke kan fjerne. Googles ting bruker jeg, men om det er greit nok å laste ned etterpå så er det helt greit for meg. Det er mer frustrerende med forhåndsinnstallerte programmer som "ikke kan fjernes"... Jeg har bruk for video med maks fps :-) Og dersom du mener det er verdiløst med mer enn 1000fps så er det sikkert mye annet viktig du ignorerer også.
 5. HDMI 1.4 gir maks 30FPS med 4k HDMI 2.0 gir maks 60FPS med 4k HDMI 2.1 gir maks 120FPS med 4k DP 1.3 og oppover gir 120FPS til 4k skjerm. Så sett at du handler en 4k-144HZ skjerm... da MÅ man bruke DP/hdmi 2.1 for å få utnyttet potensialet? Er det noe poeng med mer enn 60FPS produsert når skjermen ikke klarer å vise mer enn 60? Hvor blir evt disse bildene av? Hvilke bilder blir vist? Justerer skjermkortet seg til å holde 60FPS om skjermen ikke takler mer? Brukes evt "overskuddskapasitet" i skjermkortet til å lage bedre bilder? 120FPS betyr vel ett bilde pr 8,3ms ... hva er vitsen da med "kjappere" pixler? Antar forklaringen er at kjapt panel har lengre tid å vise lyset på. Litt ulike måter å regne pikselfargeskifting på, men f.eks med 2ms oppdateringstid så blir tiden et pixel lyser 6,3ms ved 120Hz?
×
×
 • Create New...