Gå til innhold

Nokia 5800 XpressMusic (Nokia Tube)


Anbefalte innlegg

Jepp. Da var 5800 i hus og fungerer foreløpig fint.

 

Men: Er det noen her som kjenner til litt detaljer hvordan kart-funksjonen virker? Etter Hva jeg har forstått, laster telefonen ned kart fra nettet hver gang man skal bruke kart og gps. Men jeg ser at det tydeligvis ligger hvertfall et nordenkart på telefonen. Når jeg ikke skrur på internettoppdateringen av posisjon, laster den ikke ned noe, men likevel har jeg masse kart tilgjengelig? Ser også at minnekortet kun har 6,2 av totalt 8 GB ledig, så det er vel kanskje et kart som tar opp plassen?

 

Isåfall var det jo en positiv overraskelse :)

 

Kan godt hende kart ligger der da ja, men hvis det ikke gjør det så kan du laste det ned enkelt fra nettet helt gratis. Kart over hele verden kan lastes ned.

Lenke til kommentar
Videoannonse
Annonse
Når jeg prøver å hente, både i pc suite og direkte på telefonen finner den ikke noen ny versjon.

Har fra før v.11.

 

Jeg får heller ikke opp noe ny firmware når jeg sjekker via tlf... Får sjekke med pc suite når jeg kommer hjem i kveld.

 

Men kan jeg laste ned og oppdatere kart gratis fra nettet i WiFi soner? Å da bruke kartene når jeg kjører gratis?

 

Tror ikke du kan laste ned kartene direkte ned på tlf dessverre. Det er heller ikke gratis å navigere med kart. Men kan bruke kartet gratis til alt annet.

Lenke til kommentar

Men, et annet problem:

 

Når jeg starter WLAN søk på telefonen finner den, og kobler seg greit opp mot mitt hjemmenettverk (WEP-kryptering). Jeg taster inn koden, og alt ser bra ut. Men når jeg forsøker å starte nettleseren, får jeg bare beskjed om at den ikke finner gatewayen? Hva er dette, er det evt noen innstillinger i ruteren som lager trøbbel??

Lenke til kommentar
Ok. Kan noen bekrefte at det er forhandlere som har tuben inne og bunnet til tele2? (trenger ikke å nevne tele2 webshop) Har bestilling hos tele2, men blir forbanna når de endrer dato i hytt og gevær!!! Vurderer å kanselere bestillinga, og kjøpe den et annet sted.

 

Sjekk Siba. De har muligens gjort en avtale med Nokia om å få telefonen tidligere enn andre.

Lenke til kommentar
Det er jo veldig rart da.. Har de i det hele tatt hatt telefonen på lager? Hmmm

Di sa at di hadde fått inn 40-50 stk i forrige uke, og at telefonene ble sendt ut etter ordrerekkefølge. Ringte dem igjen når jeg så at lageret var tomt. Da måtte jeg vente til neste forsending kom, som skulle være i hus denne uka.. Så hadde vært fornøyd hvis noen andre hadde telefonen for salg med tele2 abo.

Lenke til kommentar
Siba på furuset hadde 5 stykker igjen etter jeg kjøpte min i dag formiddag. Blå, ulåst. 3770,-

 

Kan noen forklare meg hvordan maps fungerer? Er det som iPhone at navigasjon er inkludert? Og hvilke områder er dekket? Lagret på telefonen eller på nett?

 

Maps fungere slik at du legger kartene inn i telefonminnet. Du vil kunne navigere og alt du kan tenke deg gratis uten å laste ned en eneste kb. Men jeg anbefaler å koble opp mot mobilnettet for å få en mye raskere GPS når det gjelder søking og få opp posisjon etc. Man laster bare ned et få antall kb så det vil ikke merkes på telefonregningen så lenge du har lastet inn kartene via USB

Lenke til kommentar

Det følger med 3 mnd gratis navigering (korriger meg om jeg tar feil).

 

Det er etter all sannsynlighet allerede lagt inn kart for skandinavia. Kart koster ikke penger og du kan selv legge inn kart via Nokia Map Loader. Det vil si at i motsetning til iPhone trenger du ikke betale for nedlasting av kart hver gang du skal bruke GPS'en.

Lenke til kommentar

Opprett en konto eller logg inn for å kommentere

Du må være et medlem for å kunne skrive en kommentar

Opprett konto

Det er enkelt å melde seg inn for å starte en ny konto!

Start en konto

Logg inn

Har du allerede en konto? Logg inn her.

Logg inn nå
×
×
  • Opprett ny...