Gå til innhold

Femtekolonne

Medlemmer
  • Innlegg

    430
  • Ble med

  • Besøkte siden sist

Alt skrevet av Femtekolonne

  1. Eller så kan det være at brorparten kjører så lite at det blir ett problem for eier 4 eller 6. Og da er bilen så gammel at man skroter fremfor å finne årsak til problemet. Jeg har selv kjøpt en bil som har gått 58000km på 10år. Hvis problemet hadde oppstått på den og med den eieren ved 150K km så hadde det aldri blitt noen rep eller garantisak. Toyota har vel omgått problemet med å kombinere vanlig innsprøytning med direkte innsprøytning? Tror forøvrig det blir vrient å brenne bort karbonavleiringer med motorveikjøring.
  2. En gdi motor har heller ikke godt av mye småkjøring eller kjøring i lav fart på høyt gir. I tillegg er oljeskiftintervaller satt for langt fra fabrikk i forhold til realistisk bruk av motor. Google carbon build up.
  3. En kollega og jeg kjøpte hver vår Kona i 2018. Var fra den første batchen som kom. Han hadde veldig mye mer tull en meg med både bytte av motor og girkasse, men min ble også plukket ned i deler med dashbordet tatt ut etc. Hadde det vært utenfor garanti hadde det nok blitt noen økonomiske omprioriteringer det året. En annen kollega kjøpte Ioniq og hadde mye tull om enn bare en stor i forbindelse med ombord laderen. Han slet mest med at interiøret gikk i oppløsning med døråpner som røyk etc. Angående Byd seal u er det er en skandale at de har gått for forhjulstrekk når det er så mye moment. Sikkert billigere når allt er i en pakke, men det er langt fra optimalt på vinteren. Plusset med den er bakkeklaring, plass innvendig og 1300kg hengervekt. Men jeg synes den er for dyr. Ikke så ille dyr som Atto 3 er i forhold til hva man får, men fortsatt for nær Model Y i pris. Teslaen er fortsatt en mer komplett elbil selv om den har ett mindre batteri.
  4. Flytta brukskonto og bufferkonto til Obos og fond til kron. Savner ikke Sbanken i det hele tatt. Dråpen som fikk begeret til å renne over var to regninger som ikke ble betalt pga manglende dekning. Hadde de ikke ventet 4uker med å varsle om at det ikke var dekning kunne jeg satt over. Sløvt av meg, men det irriterte.
  5. Nei, ikke påbudt siden 2005. Det kom med euro 6 som ble innført 2014. Mekanikeren sa systemet ofte sitter tråkit til og ofte kan det ikke repareres, men må byttes. Han sa det ikke var uvanlig å da havne på 30K for rep. Legger man til ekstreme oljeskiftintervaller som både forkorter levetid på turbo og registerkjede så er det ikke så lett å finne rett bil. Jeg har hatt elbil, heldigvis innenfor garantitiden, men jaggu dro det på seg med dyre feil der og. Bil har blitt en økonomisk katastrofe uansett hva den går på. Derfor myste jeg litt på corolla ettersom de fremheves som feilfrie, helt til en på forumet her sa de slet med cvt kassa. Da gikk lufta ut av ballongen min. Av elbiler ser jeg på bz4x, Hyundai kona (den nye), kia e-niro (venter spent på (ev3) og byd seal u. Synes en elbil bør greie 40mil på sommeren, ha plass til 5 og bagasje samt hengerfeste. 750kg minimum
  6. Problemer knyttet til krystallisering, sensorfeil, pumpefeil etc. Skjønte det som at det er mye kostnader knyttet til adblue når bilen er utenfor garanti. Jeg hadde ikke tenkt over at det var adblue på personbiler. Jeg har kjørt maskiner med det og det var mye tull når det kom sånn at det ble koblet ut. Vistnok går det ikke lenger på de nye (volvo motorer) men der har jeg ikke inntrykk av at det har vært så mye feil heller.
  7. Husk å kjøpe ekstra vannfilter og alle pakninger. De må byttes hvert år. Jeg måtte kjøpe ny pistol også da denne vistnok hadde fått frostskader og det var ikke deler å få. Det rare er at maskinen ble satt inne når utetempen nærmet seg +5 og sto da i +20 frem til mai. Likevel var det frostskader i følge forhandler. Vannfilteret kan du skylle og vaske, men er likevel tett når maskinen hentes ut om våren. Innsatsen får du ikke kjøpt så man må kjøpe hele. Ava er flotte maskiner, men det er noe hele tiden. Alltid en lekkasje eller noe tett. Savner Nilfisken. Den kjørte jeg tom på høsten og lot den stå ute. Virker enda og er den som blir brukt først om våren til jeg har fått servet avaen, igjen.
  8. 900kvm plen her. Har gammel, 8år, Honda bensinklipper. Vurderer nå og kjøpe batteriklipper. Har sett på Cramer klippere. Det er samme forhandler som jeg kjøpte Hondaen av og han virket positiv. Har mest lyst på 82v, men dette er en proffmaskin og koster kjapt 16K med 2 batteri. Skal høre litt mer rundt 48v versjonen. Tror det skal holde bra. Jeg klipper sjelden hele hagen i ett uansett. Grunnen til å gå over til batteri er plass og latskap. Det er lettere å plassere en maskin som kan settes på høykant eller på siden. Og det blir enklere å bytte kniv når den kan legges på hodet. Og ingen olje eller tennplugg.
  9. Går i ring på finn. Hadde noen gode kandidater, men alle diesel av nyere dato. Ble advart mot adblue av en kompis som er bilmekaniker så da ble det vanskelig. Så nå holder jeg en finger på Corolla. Men som sagt venter jeg litt på hva som skjer med prisene. Håper Kia dumper prisen på e-niro. Får jeg den for 380 så er det greit. Har også en avregistrert diesel fra midten av 2000 som står i gården. Der er det fort 30K for å få den opp å rulle igjen, men vurderer det også. Den har en 1.9tdi vag som har hatt alle servicer og byttet regreim. Men 280K km og rust gjør det til ett risikoprosjekt
  10. Jeg vurderer BYD sterkt. For min del er pris eneste grunn. Xpeng G6 ligger også i søket om dagen. Jeg går litt frem og tilbake mellom å kjøpe en ny elbil mot å kjøpe en 3-4år gammel fossil-bil. Blir vel å sitte litt lenger på gjerdet og se på at kineserne presser prisene.
  11. Ja, og hadde vi bodd i Kina hadde vi fått muligheten til å kjøpe dem.
  12. Vag hadde i audi a2 og lupo kombinert med 1.2tdi. Tror også den typen ble med over i de første utgavene av up, men da elektronisk styrt. Var ett sant mareritt på allt annet enn motorvei.
  13. Emg, er det sånn automatisert manuell girkasse? Har hatt en sånn automat med hydraulisk styring av clutchen.Vag-bil fra 2000. Var så sinnsyk at det til tider var morsomt. Har ikke prøvd cvt, men har sett noen videoer av systemet. Virker å være bedre enn manuell med tanke på at den kan holde motor på mest gunstig turtall gjennom hele fartsøkningen, den blir ikke slitt ut av køkjøring som en dsg og har ikke effekt tapet man vil få i en klassisk automat. Jeg har kjørt en moderne dsg og det er smud, men en kilde til bekymring om den skulle feile. Cvt fra Toyota feiler ikke om jeg har lest det riktig. Men at motor får karakteristikk som ett aggregat kan jeg se for meg at er en tilvenningssak og noe man enten lever med eller hater.
  14. Grunnen til at jeg ser på hybridversjonen er at de virker dønn solide. Jeg så først på mercedes e klasse da disse vistnok går evig. Men når jeg går litt dypere insamtalen med.mine mb-frelste kolleger så virker det som det også koster å holde dem på veien. Jeg har hatt en del vag biler av eldre årgang og disse har vært forholdsvis billige å drifte, men mye takket være kompis som skrur billig. Men jeg er ganske lei av feil og lamper som lyser. En bil som starter og går og ikke krever mer enn en service årlig er fristende. Turtall eller ikke.
  15. Hvordan er det i bakker? Tenker da på sånnt som den famøse Oslofjordtunnelen med lang nedover og lav hastighet. Er det mulig å låse gir eller motorbremse ned eller må jeg bremse hele veien nedover? Har ikke erfaring med automat på bensinbiler. Jeg har vært å tittet på corolla og la merke til at det på 1.8 sto B på giret, mens det på 2 literen så ut til at man kunne velge gir manuelt med -+ stilling på girvelger. Hvordan er forbruket i 110 foresten?
  16. Jeg lurer på å kjøpe en sånn. Men tester er litt negative til motoren og fartsresurser. Er det sånn at de sliter med å henge med trafikken? Jeg kjører mye motorvei, sikkert 70%. Bruker de mye på langkjøring i 100-110?
  17. Jeg kjøpte en 75" i fjor. Sony lcd. Har ikke fått noen klager fra tenåringene og jeg har ikke noe å utsette på den når jeg har sett dexter ol på den. Ble kjøpt for 10000kr, utstillingsmodell hos HiFi Klubben. Det var en pris jeg kunne leve med. En tv dør eller blir totalt utdatert på ett punkt så da er det kjipt å ha brukt 50000kr på den
  18. Det er en nedgradering ja. Merkelig bruk av ordet vegansk. Er en dildo en vegansk kuk da?🙄
  19. Heldigvis leser jeg ikke aviser så jeg slipper å få med meg alle disse "krisene". Vi har enda til gode å hamstre noe som helst og skulle vi gå tom for egg så får vi leve med det til det tar seg opp igjen. Eller kjøpe høner.
  20. Har vært egg å få her i Østfold. Det var også den vanlige mengden med egg i vår faste matbutikk i Sverige. Har ikke gått noen rykter om at man må hamstre egg her.
  21. Hva man får når man blir pensjonist og har jobbet frem til pensjon er en ting. Hva som skjer hvis man blir ufør før den tid er det jeg lurer på. Antar det blir en avkortning av pensjonen man får ved 67/70år og man vanligvis ville gått av.
  22. Jeg er en av de med fysisk krevende jobb og som da hadde mulighet for å gå av med pensjon ved 62år. Den ble så hevet til 65år og nå skal vi da altså jobbe til vi er 70. Det er helt urealistisk da 70% av mine kolleger ikke vil greie det og de 30% resterende vil rett og slett sinke produksjonen. Hvilken effekt vil det ha for pensjonen når man blir ufør 5år før pensjonsalder?
  23. Jævlig bittert med bot, jeg ser den. Jeg trodde selv jeg hadde fått en på en tur retur oslo stavanger. Det byttes jo mellom 70-80 og 100 i ett kjør. Fort gjort å bli satt i saksa. Jeg fikk forøvrig en som jeg stusset på ettersom jeg ikke hadde vært hjemme i den perioden. Jeg ringte og fortalte at jeg ikke trodde det var meg og damen i andre enden svarte "nei,.det høres ikke ut som du har langt blondt hår og er kvinne". Så var hun stille noen sekunder før hun sa."da sender jeg boten til xxx" hvorpå jeg lurte på hvordan hun visste navnet. "Jeg dro opp passene på alle registrert på samme adresse og der var hun.." Var ikke noe mindre bittert da vi har felles økonomi.
  24. Jeg har en diamant mtb som har stått lenge. Jeg har vært inne på tanken å kjøpe meg en grussykkel og har brukt litt tid på å bestemme meg for flat bar eller drop bar. I mellomtiden har økonomien strammet seg til så en ny sykkel til 15-25K vil nok medføre litt diskusjon i heimen. Jeg har allerede en landeveissykkel og sykkel er sykkel ifølge sjefen i huset. Men med stiv gaffel og smalere dekk kan en mtb gi fin glede på harde uasfalterte veier i marka. Men er det mulig å få tak i en stiv gaffel som passer? Jeg var innom Intersport det den en gang i tiden ble kjøpt, men de trodde ikke det.
  25. 7dagers billett på kollektivtransport irriterer meg. Det er da få som jobber mer enn 5 dager i uka. Nå kjøper jeg billett for 14dager og reiser 10. Nå i det siste har jeg ikke fått 10 reiser heller da ingenting går som det skal og man brått må kjøre selv for å nå jobben.
×
×
  • Opprett ny...