Gå til innhold

kåre b

Medlemmer
  • Innlegg

    52
  • Ble med

  • Besøkte siden sist

Alt skrevet av kåre b

  1. Jeg tipper det heller er «se hvor flinke vi er og hvor mye vi bidrar» De kunne heller publisert hva som ble gitt noen måneder etter at utstyret har nådd Ukraina.. Det gjelder også bloggere etc som har ett behov for publisitet og poster hvor og når ting blir lastet ogg og transportert mot fronten
  2. Jeg skjønner ikke hvorfor allierte og Ukraina publiserer i detalj hva de får og når. Skulle tro det hadde vært smartere og overraske russerne med plutselige nye kapasiteter, enn å publisere det uker og måneder i forveien…
  3. Flott at du tar grep og styrer mot sunnere alternativer ! Det som er litt styrende for hva man bør spise og hvilke mengder er jo hvilke målsettinger man har -skal du opp i vekt? -ned i vekt? -Stabil vekt? Jeg antar at du ønsker å holde vekta stabil, eller ned. 1. Stort sett alt av frukt og bær inneholder nesten bare raske karbohydrater med en høy GI, dette kjører blodsukkeret ditt raskt opp og kroppen kompenserer med å produsere insulin. Insulin setter kroppen i fettlagringsmodus. 2. For å få vekk søtsug holder du deg unna alt av raske karbohydrater i 1-2 uker, da forsvinner søtsuget av seg selv. Gode kilder til trege karbohydrater er havregryn, bygg gryn, grovt brød etc. Alt som kroppen må jobbe for å fordøye. Frukt og bær bidrar til å skape søtsug. Om du spiser raffinert sukker, eller fruktsukker spiller ingen rolle for kroppen, resultatet blir det samme. Øk samtidig protein mengden i kosten, protein inneholder ca 3kcal/gram, karbo 7kcal/gram og fett ca 9 kcal/gram. Protein metter godt og inneholder lite energi. Kjøtt og fisk. 3. Nøtter inneholder mye bra, men de er også ekstremt energitette pga fettinnholdet. Skal du ned i vekt så anbefaler jeg å styre unna. 4. Sikkert. 5. Det du liker. Ønsker å legge til at kunstig søtning også bør unngås, jeg drakk i en periode mye pepsimax og det er noe som skjer. Det bidrar til å skape ett søtsug, siden man hele tiden drikker på noe søtt. Metthetsfølelsen forsvinner også, man er hele tiden sulten. Nå er jeg treningsnarkoman og trener hver dag, så jeg kan spise omtrent det jeg vil, men raske karbohydrater og produkter som inneholder mye kunstig søtning holder jeg meg stort sett unna og jeg har nesten aldri søtsug.
  4. Helt utrolig, det står mye mer respekt av håndteringen fra Sandra Borch. Hun hadde fjusket og ble tatt, innrømte flausen og la seg langflat. Det skal hun ha respekt for og det vitner om en normal personlighet, kanskje noe som er mangelvare på stortinget? Når det gjelder kjerkol..... For meg har hun hele tiden fremstått som ei arrogant drittkjerring og hennes håndtering av denne saken satte for meg to streker under svaret. Hun krysser ut ganske mange punkt på "tegn til narsissistiske personlighetsforstyrrelser". Håper hun aldri hverken kommer tilbake til politikken, eller får seg en annen lederstilling. Det er ikke merkelig av vi har voksende politikerforakt i Norge, folk er drittlei. Det er bare løgn og bedrag, den største psykopaten vinner frem og det gjelder hele veien og mele sin egen kake. Det hadde virkelig vært forfriskende å ryddet ut hele stortinget og begynt på nytt, fått inn noen normale folk. Dette er vel mye av årsaken til at Donald Trump har klart å blitt president i US, folk er dritlei av løgnaktige politikere.
  5. Unifi usg har muligheten til å kjøre separat vlan og har 2 Lan porter. koster ca 1200kr..
  6. Det du ikke tar med i beregningen er som du nevner at du tjener dobbelt så mye. Da betaler du sannsynligvis toppskatt, da lønner det seg å få mest fradrag på deg, siden skatteprosenten øker med skattbar inntekt. Får du ned inntekten din via fradrag så går den totale skatteprosenten deres ned..?
  7. Nå er det nok ikke noe særlig høyere andel narsissister i frp enn de andre partiene vi har. Politikere generelt har en mye høyere prosentvis andel psykopater, sosiopater og narsissister enn det er i resten av befolkningen. Politikk er midt i blinken for de som har disse personlighetsforstyrrelsene…
  8. Tilgjengelighet. Aksjehandel er lettere tilgjengelig idag, enn på 70-tallet. Last ned en app og du er igang. De som hadde til overs på 70-tallet hadde gjerne pengene «på bok», eller investerte i materielle goder. Båt, bil, hus eller hytte. Ett sosialt sikkerhetsnett, slik vi har i Norge bør være nettopp det. Behovsprøvd. Det du fronter er ikke bærekraftig over tid.
  9. Hva er det du vil frem til? Noen er mer risikovillig enn andre og iblant så blir man belønnet for å ta risiko. Dette har ikke noe med «forskjells Norge» Noen jobber hardere, tar mere risiko og er dyktigere enn andre og for dette blir man belønnet. Andre går på trygd, eller sitter i den trygge offentlige jobben sin og syter over at andre tjener bedre.. Du leser ikke i avisen om de som tar risiko og som det går til h… med.
  10. Skjerp deg, diverse ting som dukket opp? Du rotet bort pengene på andre ting? Du bruker mer enn du tjener - så enkelt, dette må du snu. Snakk med kreditor og lag en plan. Selg verdier du har, jobb så mye du kan og slutt å bruk penger på tull. Da får du nok orden på økonomien din.
  11. Herregud, så mye tull og vas er det lenge siden jeg har lest habla mølleberg.. Jeg gidder ikke bruke så mye mer energi på dette enn å konkludere med at du må jobbe for en av firmaene du nevner..
  12. Man må få de på skolen, friår er tull og vas, det skaper ikke motivasjon, men venner de på å sitte på ræva og ikke gjøre noe. Finn en metode for å skape motivasjon, jeg vet om en gutt som ønsket å ta friår etter u.skole, foreldrene fikk han inn på en yrkesfaglinje som passet guttens interesser. Han fikk 10 000kr for å fullføre 2 første måneder på skolen, så fikk han velge om han ønsket å fullføre, eller slutte. Da hadde han fått nye venner og interesse for fagene..
  13. Skal bytte ut noen stativ/bokhylle ht, som brukes som pc høyttalere. Det står nå ett par cerwin vega cls-6 her, som jeg hadde igjen etter en hjemmekino for mange år siden. Ønsker nå noe med bedre lydkvalitet. Er åpen for å kjøpe brukt. Har vurdert xtz 99.25/26, men de er skjelden på bruktmarkedet. Hva annet kan være aktuelt? Er åpen for aktive høyttalere også. Driftes av enten en gammel yamaha rxv640, eller en nad c356bee. Hva anbefaler dere?
  14. Risting kan være alt fra løst hjul, til manglende balanserinsvekt, tull med dobbelmasse svinghjul etc. Er det noen ulyder når bilen går på tomgang? Rusing med girkassa i fri? Ulyder?
  15. Har du generell studiekompetanse, sklir du rett inn på høyskolen. Bachelor i nautikk.
  16. «Hvor mye skal man finne seg i før man blir sykemeldt?» -Er du syk da? Du har ikke grunnlag for sykemelding. Hvis du ikke takler jobben din, får du finne noe annet
  17. Hva skal man gjøre på når man er blitt finansielt uavhengig og slutter i jobb?
  18. Det er bra vi har ett sikkerhetsnett, men ordningene har kanskje blitt litt for rause? Evigvarende ufør, når de er 18-20år? Jeg vet om sikkert 10stk som har uføretrygd, som driver svart business på si. Dvs de jakter og selger kjøtt, noen driver fiske å selger fisk/skalldyr, noen selger ved osv osv.. Det er også de som bedriver hard festing hver helg. Kanskje en behovsprøving med 5års intervall kunne vært noe? Det er vel ingen partier som tør å ta tak i dette, for mange potensielle stemmer.
  19. https://www.ssb.no/offentlig-sektor/faktaside/slik-brukes-skattepengene sykdom og sosiale stønader er en like stor utgift som alderspensjon, kanskje vi skal gjøre noe med alle disse «unge uføre»??
  20. Jeg er kaptein på en av verdens største brønnbåter, og var en av de første til å benytte lunkent vann til avlusing. Lunkent vann er det beste av forskjellige onder, både hva gjelder miljø og fiskehelse. Det du og mange med debattanter kommer med her i tråden har ikke rot i virkeligheten. Det er propaganda fra miljøvernere og dyrevernforkjempere. Så, da lurer jeg på hvilken bakgrunn du har, når du så bastant påstår at jeg ikke har vært på brønnbåt? Det er du som kommer med usannheter.
  21. Hva er det du snakker om? Ingen som utsetter laksen for kokende vann, før den skal tilberedes og spises.
  22. Nå er jeg ikke ekspert på elektronisk krigsføring, men jeg har opplevd jamming til sjøs. -Du kan miste signal fra satellitter, dette påvirker nøyaktigheten/HDOP. Her benytter kraftige sendere som skaper interferens. -Du kan også samtidig utsettes for falske signaler hvor gps gir deg en annen posisjon enn din observerte posisjon. (Spoofing) Her plantes enten feil klokkeslett, eller man gir feil avstandsdata til en eller flere satellitter.. Jeg vil tro at russerne har såpass sofistikert utstyr at de i slike soner kan fore innkommende raketter med falske posisjonsdata. Da er det opp til logikken i raketten hvilke data den legger mest vekt på. Uansett om TNS systemet slår inn så har raketten kanskje brukt en posisjon med dårlig nøyaktighet, eller blitt foret med falsk posisjon, som utgangspunkt for beregningen til TNS. Det hjelper ikke hvor bra TNS er, hvis utgangspunktet er feil.
×
×
  • Opprett ny...