Gå til innhold

Terje2k

Medlemmer
  • Innlegg

    137
  • Ble med

  • Besøkte siden sist

Nylige profilbesøk

662 profilvisninger

Terje2k sine prestasjoner

96

Nettsamfunnsomdømme

  1. Takk! Helt enig. Om det har passet når jeg har møtt elektrikere siste tiden har jeg spurt om dette, flere har sagt at de har ment det er nok med type-A ihht. installasjonsmanualen...
  2. Jeg merker det er store forskjeller på hva folk setter som standard. Det du beskriver med Telia er i min verden alt annet enn "elegant". I min verden ville det vært en solid strykkarakter.
  3. Har ikke tu pluss så får ikke lest, men det lille man kan lese, ikke sjokkerende: https://www.tu.no/artikler/easee-trenger-mer-tid-jobber-med-a-bygge-opp-nok-dokumentasjon/542657 Samtidig virker det som de nesten prøver å skygge over med disse PR artiklene i håp om at de skal bli fanget opp istedenfor: https://www.shifter.no/nyheter/krise-easee-matte-kutte-staben-til-beinet-men-na-ansetter-de-igjen/305694 https://www.shifter.no/nyheter/easees-redningsmann-det-er-ekstremt-krevende-og-jeg-holder-pa-a-ga-under/305808 Syns det er spesielt at de publisterer to artikler samtidig... Hva skjer hvis de dytter rettsaken så langt frem at man har gått over utbedringsfristen for eksisterende installasjoner (som er 1.03.24 hvis jeg husker korrekt) ? Er det vi ser en måte å trenere / utsette den fristen på?
  4. Du utelo noe. Jeg bruker tibber pulse med lokal MQTT server, da slipper man å bruke deres app/skytjeneste. Se her: https://github.com/toreamun/amshan-homeassistant/wiki/Lesere-MQTT#tibber-pulse Kjører man HA kan man feks. bruke "amshan" for å tolke MQTT data enkelt: https://github.com/toreamun/amshan-homeassistant Newsflash, tibber pulse bruker også WIFI!!!!!!!!! ESP32, så hvis du virkelig vil programmere selv kan du bare kjøre på.
  5. Nå er det vel kanskje litt lite å dra konklusjon ut fra når du ikke har sagt mye, men svaret ditt på 2 viser vel at du kanskje ikke helt forstår nettverk/problemstillingen. Jeg regner med det er en eller annen form for RF mellom det du kaller "knutepunkt" og forflåte? Og sikkert RF mellom forflåte og merd? Uansett, jeg vil anbefale dere å leie inn noen som kan nettverk med kunnskap om real-time low latency videostrømming, det bør dere ha penger til når dere skal sentralisere forsentral.
  6. Dette er vel ikke tilfeldigvis oppdrettsbransje? Du sier heller ingenting om transportmetoder (hele veien fra videokilde til konsument). Er det fiber 100% av veien? RF på hele/deler? LTE/5G på hele/deler? osv... d Hvilket kamera / videokilde brukes? (encoding, modellnummer ++) Sender dere rått over UDP, eller er dette pakket inn i RT(S)P eller lignende? Hvor store buffer har dere? Er det dere som har satt opp BGP eller leverandør av IPVPN?
  7. Det brukes masse i praksis. Bla. alle de store tilbyderne av TV / IP-TV (Altibox, Telenor, Telia ++) bruker Multicast for distrubisjon av alle live tv-kanaler i sitt stamnett og helt frem til TV-dekoderne. Ser man på VOD/pauser live sendingen hopper man fra multicast over til unicast. Det med IPv4/IPv6 er vel egentlig irrelevant da mulicast fungerer på begge og det blir opp til standard/transportnett/klienter om man kan klare seg med v6-only eller om man må støtte dual-stack. Uansett, multicast fungerer på begge. Multicast brukes også massevis av andre plasser, bla. : Tidskritiske systemer (hvor X noder må få noe data "samtidig" eller hvor det er en-til-mange situasjon, ex. distrubisjon av sensordata eller status som mange noder har nytte av) CCTV (typisk etter NVR for visningsklienter) Infoskjermsystemer Musikkutstyr for studio/scene (bla. Dante) Sonos osv..
  8. Min erfaring med "fast trådløst bredbånd" fra Telenor tilsier at det man nedgraderer deluxe er ping og jitter. Jeg ville aldri hatt dette som primær-abonnement hjemme, hadde en lengre periode hvor jeg betalte dobbelt, da Telia leverte helt møkk koaks (via borettslag, løsning = flyttet) og jeg kjøpte meg "fast trådløst bredbånd" fra Telenor som alternativt nett. Spør du meg så kan det ikke måle seg med fiber for de mer tech-savvy, for de som kun surfer web og netflix/buffered streaming fungerer det greit. Man ser også mye samme symptomer med mye mer aggressiv deling av kapasitet enn det ex. Altibox gjør på fibernett (jeg bor i en av de større byene i Norge, basestasjon var ca 100 meter unna, fri sikt). Så hvis du har ping og FPS-spill hvor lav og/eller jevn latency er viktigere enn kapasitet, tror jeg nåværende "fast trådløst brebånd" ikke er noe for deg. Alternativt, du får vel 14 dagers angrerett, så du kan jo eventuelt være kjapp med å angre hvis det skjærer seg (gjerne del erfaring hvis du går for det). Jeg har/hadde riktignok en litt eldre NR7101, men tror største årsaken til høyere ping og mye variasjon i ping ligger mer i transport/kapasitet på basestasjon og kjernenett. Pr. dags dato ut fra det jeg vet så sendes alle 4G og 5G radiosignaler inn i 4G kjernenett. Jeg forventer at man får vesentlig bedre ping når de fikser nytt kjernenett. Når det skjer vil denne posten være utdatert. Skrev også litt om det i svaret her:
  9. Har det vært noen saker tidligere på grense mellom: hva DoC deklarerer og hva som skrives i salgsmateriell/installasjonsmanual Når kan man bli tatt på mangel av korrekthet mellom disse? Jeg tok en liten runde nå, finner referanser til integrert RCD flere plasser, eksempelvis på efobasen står følgende:
  10. Ja, men det er det som er greia, jeg trodde det samme som deg og at de kunne bli tatt på dette. De sier at kun A er nødvendig, men elektikere skal nå ta en: Og oppdage selv at det Easee sier i sin egen installasjonsmanual angående integrert RCD ikke oppfyller hva NEK 400 krever. MAO. kun gå ut fra DoC, de må velge type-B, uavhengig av hvor villedende installasjonsmanualen er. TBH: Easee tar en spansk en, bevisst lager forvirring med å si noe i manual som veldig mange elektrikere ikke kan følge pga. mangler i DoC (dette gjelder mange flere land enn Norge). Men ved dette "trekket" får de flyttet ansvaret for den eventuelle feilen over på elektriker og ikke produsent. De burde i det minste ha påpekt dette i installasjonsmanualen at det er fraværer av relevante standarder i DoC når de nevner/skryter av denne funksjonaliteten. Feks. med "elektriker må sjekke kravene til denne funksjonaliteten mot lokale krav". Følger norske elektrikere manualen til Easee nå (installerer etter den, kun type-A) er det de som har ansvaret for feilen, ikke Easee. For Easee har aldri lovet noe i DoC.
  11. Nei, ikke lengre, fordi DoC nevner ikke det med ett eneste ord. Så er det elektrikers ansvar å oppdage at DoC ikke inneholder relevante standarder for RCD. Selv om jeg syns dette er utrolig stygt å skrive slik i installasjonsmanual uten å nevne fraværet av en eneste relevant standard for den funksjonaliteten.
  12. Okei jeg er enig. I praksis dytter Easee alt av risiko på elektriker/installatør. Får håpe for gudsskyld at de får med seg dette, for jeg føler dette er på kanten av lureri i måten de både uttaler seg på og skriver installasjonsveiledningen. Håper også at tilsynsmyndigheter får med seg dette "smutthullet" som jeg opplever det er. Sidespor: Når jeg tidligere har vært med på godkjenningsløp og det har vært igjen rester av funksjoner i manual av en funksjon man droppet fordi man feilet test (feks. nice to have, droppet funksjonen enn å rette i hw feil for å møte tidspress) har godkjenninghus påpekt at det måtte fjernes fra manual & blokkeres i firmware før de vil sette sitt stempel på. Har vi bare vært offer for noen som er mer rigide enn det TÜV Rheinland er?
  13. https://download.easee.com/m/3fab321ee2d91d1e/original/NO_ChargeLite_InstallerGuide.pdf Se i installatørveiledninga deres ?!: Her sier de jo innebygd jordfeilvern, så de "forleder" elektrikere til at den har DC beskyttelse, men DoC backer ikke denne. Jeg syns det også er på kanten at de fortsatt nevner 30 mA AC.
  14. Tja. Her opplever jeg at Easee smører en feit nugattiboks på en liten ritzkjeks. For vil bare påpeke at dette kun gjelder samsvar med RED direktivet. Så syns Easee skriver noe på kanten når de sier: Så ut fra det papiret som ligger der, har TUV kun sjekket samsvar med RED. Ikke "alle relevante standarder" ? (eller er det jeg som tar feil her nå?) DVS. ut fra det jeg ser --> dette beviser ingenting når det kommer til bryteevne på de integrerte rele'. Og det faktum at de fortsatt legger opp til i brukermanual at denne enheten skal brukes som at den har integrert RDC-DD beskyttelse (kun forankoblet type-A jordfeilbryter) men ingen beviser på at den oppfyller IEC 62955, hverken standard eller "tilsvarende sikkerhet/bryteevne" er en gåte for meg. For en ting er sikkert, RED direktivet var/er aldri ment mot powerelektronikk alene. Ikke av det jeg har jobbet med iallefall. MAO. Det er fortsatt enten trøbbel med DoC (at de mangler en standard som er *relevant standard*), eller i bestefall "villedende instruksjonsbok" som medfører at de som installerer dette ihht. vil faktisk ikke være i samsvar fordi relevant standard mangler i DoC ? EDIT: Korriger meg om jeg tar feil , for er genuint åpent for at jeg kan ta feil. Men klarer bare ikke å se hvordan RED dekker det de (egentlig) har trøbbel med. EDIT2: Easee har en villedende instruksjonsbok som ikke samsvarer med sin egen DoC, iallefall for alle land som har lagt DC beskyttelsenivået på linje med IEC 62955 (slik som her i Norge / NEK 400). Se forøvrig under.
  15. https://www.shifter.no/nyheter/svenskene-truer-easee-med-boter-etter-varsler-om-nygamle-ladere/293701
×
×
  • Opprett ny...