Jump to content

TSandvik

Medlemmer
 • Content Count

  51
 • Joined

 • Last visited

Community Reputation

9 :)

Profile Information

 • Kjønn
  Mann
 1. Du må sette opp en DNS peker der du har domene til rett IP adresse hos domeneshop som nettsiden din står hos.
 2. Hei Bedriften jeg jobber i vurderer å anskaffe seg en server til å kjøre RDS. Her skal det stort sett bruker til Office 365, fakturaprogram, kalkuleringsprogram. Blir 5 brukere på systemet. Vil kjøpe nytt pga garanti. Hvilken HW vil dere anbefale her og hvorfor?
 3. Oppdaterer du til siste programvare av unifi controller er det lakt til enkelt oppsett av l2tp vpn løsning. Er også enkelt å sette opp klienter for å koble seg på.
 4. Ubiquiti Unifi Security Gateway (USG) som ruter og Ubiquiti Unifi AP AC Pro eller lite som aksesspunkt. Installerer du software på pcen for å sette opp og overvåke. Dønn atabilt, god hastighet, lang rekkevidde til en fornuftig pris. Kan enkelt bygges videre med switcher og flere AP om nødvendig.
 5. Du bruker NKOM godkjente eletriker firma. Som hat et krav om å teste og godkjenne anlegget før overlevering. Par tester fungerer veldig dårlig til dette. Har de ikke utstyr til å teata, kan dette stort sett leies av en grosist.
 6. Hei Har en parabol plassert 50-60m fra huset. Har et quad hode som står på med 4 kabler som kommer inn. Bruker pr nå 3 dekodere, der den ene er satt opp med pvr. Problemet nå er at ene kabelen er ødelagt. Er det en måte å splitte coax signalet på? Multiswitch? Uten at det påvirker noen dekodere.
 7. Veldig lite VLAN på den switchen der ja.. Kabelen som går fra switch #1 til switch #2, koble den mellom switch #1 og en PC. Virker det da? Viss ikke er det kabelen/koblingen som ikke er god.
 8. Har 2 bygninger jeg sender trådløst nett mellom med aksesspunkt CPE510 fra TP-Link. Dette fungerer utmerket. Men planen videre er å sende nettet videre til et tredje bygg. Byggningen ligger innemfor sektoren til mottakeren som står i dag. Men lurer på om det er mulig å motta wlan, ta det ut med cat6 kabel, og samtidig sende det videre med samme antenne?
 9. Men da er det bare å bruke en layer2 switch med 2 vlan. Men hvor enkelt er det å splitte tv/internett på en ER ruter med ny tv løsning?
 10. Hvordan blir det å sette opp sånn løsning på edgerouter 4 og ny altibox tv-løsning?
 11. Jo du kan bruke den, og ikke ta den gatewayen jeg nevnte. Men Edge ruteren er ikke med i Unifi serien til Ubiquiti. Og du får den ikke med i samme styring som de andre komponentene. Da må du bare sette den opp for seg. Litt mer tungvindt system. Og den gatewayen koster ikke mer enn 1100,-
 12. Du klarer enkelt å få opp en link på 300Mbit++ uten å stresse for mye med instillinger.
 13. Sett opp en Ubiquiti security gateway som ruter. Koble den opp mot en unifi PoE switch (størrelse etter behov) Og kjøp x antall Ubiquiti unifi AP lite som du trenger for å dekke området. Og en cloud key for å styre hele greia med. Så setter du opp 2 nettverk. Et til deg og et til leiligheten. Deretter lager du 2 wlan, et til deg og et til leilighet. Hvor du da velger det nettverket du nettopp laga til hver enkelt. Så velger du hvilke AP som skal sende hvilke Wlan. Så har du god dekning og et enkelt system med egen app for overvåking. AP'ene vil også fungere som et Mesh nettverk. At enhetene dine (PC,mobil osv) blir automatisk koblet over på det raskeste nettet. Har montert likt anlegg både i kontorlandskap og bolig opp mot 1000m2. Enkelt å bygge videre på også. Ofte kan det bli problemer med å kjøre ruter etter ruter etter ruter. Gjerne da med dobbel trippel NAT'ing, som kan gjøre at ting ikke virker. Systemet koster ikke skjorta heller. Du får 1 Gateway, 1 8 port switch (4PoE porter), 3 AP, 1 cloud key til ca 7000. Skal du ha skikkelig trådløs ruter koster den fort 4-5000. Men halvparten av dekningen.
 14. 2 stk Ubiquiti Nanostation 5Ghz airMax fungere utmerket til jobben.
 15. Problemet er at du får 1 IP fra altibox når hjemmesentralen står i bridge. Denne IP'en blir tildelt førstw enhet som bli koblet til. Derfor virker alltid 1 enhet når du bruker switch rett etter hjemmesentral. Så for å få dette til å fungere må du enten settw en ruter mellom hjemmesentral og switch for å få lokale ip adresser. Eller ta bort bridge mode på hjemmesentral for at den skal dele ut lokale ip adresser, og da bør du sette ruteren på kvisten i aksessmodus. Så du ikke får to sepparate nettverk i huset.
×
×
 • Create New...