Jump to content

Toreinar1986

Medlemmer
 • Content Count

  7
 • Joined

 • Last visited

Community Reputation

8 :)

Recent Profile Visitors

The recent visitors block is disabled and is not being shown to other users.

 1. Ja, det er ganske åpenbart at den originale varianten hadde størst dødelighet. Det mange misforstår når de omtaler senere varianter som mer dødelige er at det er forholdet mellom antall smittet og antall døde som man tar utgangspunkt i når man regner ut dødelighet, ikke antall døde totalt. De senere variantene har pga økt smittsomhet smittet så mange flere at det har gitt flere døde, men målt etter dødelighet pr smittede er det åpenbart at Wuhan-originalen var dødeligst.
 2. Og der viser Wolden helt klart at han ikke tar til seg kritikken fra formannskapet. For her legger han bare til disse etterspurte skoletiltakene på det opprinnelige forslaget mens det formannskapet etterspurte var at dette skulle komme istedet for de generelle tiltakene inkl munnbindpåbudet.
 3. Rene statistiske data fra det ene høyvaksinerte landet etter det andre. Det startet med Israel fortsatte med Seychellene og Storbritannia og så har det gått slag i slag med andre høyvaksinerte land.
 4. Å hva skal være poenget med vaksinepass nå? Hele grunnlaget for bruken av vaksinepass var i utgangspunktet at vaksinene skulle beskytte så godt mot smitte, noe vi nå vet at de overhodet ikke gjør. Det er ikke noe poeng i eller smittevernsmessig grunnlag for et diktatorisk og segregerende vaksinepass nå når fullvaksinerte ikke er spesielt godt beskyttet mot smitte og dermed også å smitte videre.
 5. Selvsagt går smitten opp såpass langt ut på høsten man er kommet nå. Var det noen som virkelig trudde at man ikke ville få den klassiske økningen av smitte når vi etterhvert gikk over til vinterhalvåret som alltid har vært og alltid vil være høysesongen for virusinfeksjoner. Det begynner å bli lenge siden man måtte konstatere at vaksinene i hovedsak beskytter godt mot alvorlig sykdom og død, ikke smitte. Likevel blir fortsatt folk tilsynelatende sjokkert over at smitten øker i et høyvaksinert land langt mot nord i slutten av Oktober. Hvis man ikke tåler å gjennomgå en tøff høst og vintersesong nå uten nedstengninger og andre begrensende smitteverntiltak med så høy vaksinegrad vil vi aldri kunne ha et fullt åpent samfunn over tid igjen.
 6. Seriøst, er det fortsatt noen som går rundt å tror at vi skal bli kvitt dette viruset fullstendig? Det virker ihvertfall slik når du fortsatt skriver om flokkimmunitet. Det bør være en kjent sak nå at vi aldri vil bli kvitt dette viruset, det kommer til å bli endemisk og sirkulere blant oss til evig tid. Derfor er det ikke lenger snakk om å få flokkimmunitet og slik bli kvitt viruset, men at vi må lære oss å leve med det på lik linje med andre sykdomsfremkallende virus. Hovedpoenget med vaksineringen er å beskytte best mulig mot alvorlig sykdom og død ikke stoppe all smittespredning. Etterhvert kommer de aller fleste av oss til å få kontakt med viruset hvor kombinasjonen av vaksinering og smittespredning på sikt vil få viruset til å ikke være noe annet enn atter et nytt forkjølelsesvirus. For å nå dit må vi på et eller annet tidspunkt åpne fullt opp, ellers blir vi bare sittende fast i en evig runddans med av og på med tiltak som aldri vil ta slutt.
 7. Nei det er ikke det. Du tenker kun influensa som er kjent for å dø helt ut på sommeren. Forkjølelsesvirusene som covid19 ligger nærmere når det kommer til smittsomhet forsvinner aldri helt om sommeren. Der er det alltid utbrudd rundt omkring også på sommeren selv om nivået er klart lavere enn på høysesongen, akkurat slik vi ser med Covid19 i Europa denne sommeren. Det er heller situasjonen ifjor sommer som var helt eksepsjonell med ekstremt lavt smittenivå. Dette pga kombinasjonen av de strenge nedstengningene på vårparten og at viruset ennå ikke hadde fått noen nye mutasjoner med klart større smittsomhet. Uansett betyr ikke smittetall noe særlig lenger når man har kommet så langt i vaksineringen og det ser man jo lett fra utbruddet i Storbritannia. Der har man jo nå hatt utbrudd med en smittetopp nesten på nivå med Januar samtidig som dødstallene holdt seg særs lave uten en eneste dag over 100 døde.
 8. Er nok bar å gi opp. Her har de bare bestemt seg. De har fått totalt tunnelsyn på å skapt noe helt nytt og i deres øyne fancy. De tolererer jo ingen kritikk fra VGD-veteraner før de trykker på slette-knappen og godtar ikke linker til alternativa fora. Hadde nå vært bra å få deg over dit vi har samlet oss for å få litt liv i Corona-diskusjonen der igjen. Forøvrig spesielt og litt bekymringsverdig at sjefen sjøl fra ytre sogn har sunket under jorden. Nå er det jo bare et par arrogante, narsissistiske brukermoderatorer mest kjent her fra diskusjon som sitter å sletter alt som kommer av noe mer krass kritikk mot nye vgd eller linker til alternative fora.
×
×
 • Create New...