Gå til innhold

trrunde

Medlemmer
  • Innlegg

    2 423
  • Ble med

  • Besøkte siden sist

Om trrunde

  • Bursdag 08. des. 1987

Profile Information

  • Kjønn
    Mann

Nylige profilbesøk

24 140 profilvisninger

trrunde sine prestasjoner

100

Nettsamfunnsomdømme

4

Hjelpsomme svar

  1. I Oslo er det nok ikke store forskjellen nei, cloudflare peeres det lokalt med i Oslo, Google går til Sverige, 9.9.9.9 mener jeg også peeres med lokalt i Oslo, men det er en minimal forskjell ifra vestlandet (ikke merkbar) men nordover var det visst en merkbar forskjell. La ved noen grafer som viser dns responstid for google og for Altibox dns, grafene viser ifra Vesterålen så er jo litt worst case med tanke på distanse, men får nå i hvertfall vist at det er en forskjell på hvilke dns en bruker, alt etter hvor en bor i landet.
  2. har du testa forskjellen i responstid mellom Altibox dns og google/cloudflare/opendns osv? Jeg vil tro du ser en ganske stor forskjell, spesielt folk som bor nordover og ikke trenger å sende all dns trafikken til Oslo og potensiellt enda lengre dersom de ikke har en lokal instans i Oslo.
  3. Dersom du fjerner hjemmesentral er du avhengig av å kjøre vlan 102 tagget på interface mot Altibox jo, dersom du har hjemmesentral i bridge trenger du ikke bry deg med vlan 102, da vil hjemmesentralen ha tagget vlan 102 på WAN og native vlan 102 på lan siden.
  4. nei, det er ikke eneste mulighet. Dersom du ikke bryr deg om å ha en fast ipv4 adresse så kan du be om "cgnat opt-out" dette er gratis. Så kan du bruke en ddns tjeneste for å holde domenenavn oppdatert mot korrekt ip.
  5. nei, det er ikke en slik du har. Den du har funnet link til er en 10Gig sfp+ multimode men du skal mest sannsynlig ha en 1Gig sfp bidi optikk med SC konnektor i stedet for LC.
  6. for folk som ikke er avhengig av fast ipv4 adresse, bare en offentlig adresse så kan en be om cgnat opt-out
  7. ipv6 skal ikke forsvinne selv om en blir lagt om til cgnat.
  8. ikke endre MTU, la den stå på 1500, du får ikke jumboframes over internett uansett, så det ender bare opp med fragmentering av pakkene
  9. Det leveres ikke xgspon på p3410, her trengs det en fibersnor som går fra grønn til blå SC https://www.fs.com/de-en/products/96103.html pon leveransene skjer med følgende hjemmesentraler: FT-XGS3310 FT-XGS2310 AX7501 edit: Du må nok også skaffe en kompatibel sfp, mener den fibertwist greia ikke kommer med optikk du kan ut. ved 6:31 i YouTube videoen så får en se baksiden av en fibertwist.
  10. egentlig så er det Lyse som eier ICE, på lik linje som de også eier Altibox Men ifra 01.02 2024 så blir både Altibox, ICE og flere andre selskaper slått sammen og blir til Lyse Tele, så blir Altibox/ICE/NICE bare merkevarer og ikke selskapsnavn. https://www.insidetelecom.no/artikler/lyse-samler-televirksomhetene-i-ett-selskap/539756
  11. https://www.proshop.no/Tilgangspunkt/Ubiquiti-UniFi-U6-Access-Point-U6-Plus/3193266 https://www.proshop.no/Tilgangspunkt/Ubiquiti-UniFi-6-Lite/2914956
  12. jeg synes det virker rart at du også har problemer med klienten med statisk ip, det vil jo ikke være noe lease på ipadressen som går ut der, så hvorfor skulle den være berørt dersom det var dhcp på LAN som er problemet? dhcp renew meldingene blir sendt som unicast direkte til dhcp serveren de tidligere har fått en ipadresse ifra via dhcp, dersom den ikke får svar på disse unicast meldingene om å fornye eksisterende ip så vil den time ut og gå over til å sende en broadcast melding hvor den ber om å få tildelt en ipadresse i stedet for å fornye en eksisterende ipadresse. Har du klart å blokkere unicast trafikken mot dhcp serveren din?
  13. er du sikker på at det er dhcp lease tid på lan? jeg vil gjette på det er routeren selv som mister ipadresse ifra nextgentel.
  14. https://www.altibox.no/privat/kundeservice/tv/tv-dekoder/fjernkontroll-egen/
×
×
  • Opprett ny...