Jump to content

ChrisCo

Medlemmer
 • Content Count

  2641
 • Joined

 • Last visited

Community Reputation

500 :)

1 Follower

Profile Information

 • Kjønn
  Mann

Recent Profile Visitors

20248 profile views
 1. Skjønner ikke hvorfor folk til stadighet skal ha LC plugg med adapter til SC... Klikk på Customized, Velg Ubiquiti på Brand, velg SC på Connector og Add to basket.. Du fjerner hjemmesentralen ja, og plugger fibersnora inn i SFP'en du nettopp bestilte, og aktiverer VLAN 102 under WAN2 på på UDM-Pro'en..
 2. Nei, du roamer. Dette tuner du også i kontrolleren.. Du trenger en punchdown tool. Rack - finn et som er stort nok til det du trenger. Switch - en passende en...:p
 3. Ja det er 0 stress Ligger en million videoer på youtube
 4. Cat7 er ikke en godkjent standard, ergo Cat7 eksisterer ikke. Cat6A er den godkjente standarden og tilsvaret til Cat7. Glem Cat7 og at du noen gang har sett og hørt om det.. Så lenge du kabler og kjører vanlige AP'er, så går de tilbake til switchen. Mesh er for de som ikke har kabelmulighet. I ditt tilfelle, glem mesh også. Du bør absolutt ha et patchepanel og terminere kablene der, i rack. Og jeg vil anbefale deg å kjøre komplett Ubiquiti, når du først skal ha AP'ene.. Da bridger du hjemmesentralen og den blir irrelevant
 5. Ingen, da CAT7 ikke eksisterer. Du bør absolutt legge 2 kabler pr strekk. Det er minimalt med jobb og ekstra kostnad, kontra å måtte bytte eller legge en kabel til senere. Ut ifra plantegningene dine, så bør du ha minst et AP pr etasje, så sentralt plassert som mulig. Anbefaler deg Ubiquiti nanoHD for dette. Du konfigurerer AP'ene fra kontrolleren, som du kan kjøre på PCen din (kun ved konfig). Så lenge du kjører AP'ene kablet som du må), så er det ikke mesh. Aldri byttet kabler i rør, så det kan jeg ikke si noe om, men bør ikke være store jobben - bruker gammel kabel som trekkesnor og drar ny igjennom med den.
 6. UDM-(P) er jo så underutviklet at det er en skam!
 7. Ja, hadde ikke tenkt mye på et potensielt problem, som kanskje oppstår flere år inn i fremtiden...;p
 8. Eh jo, man får TV og nett over samme kabel... Er ikke helt sikker på om jeg skjønner helt hva du mener her... Uansett, ikke noe problem å kjøre fiber rett i UDMp med sfp..
 9. Vet du det? Har ikke TV sendinger selv, så jeg vet ikke, men kan ikke skjønne at det ikke skulle være mulig..
 10. Jeg kjører Altibox fiber rett i UDM-pro uten problem. Er bare å sette VID 102 på WAN interfacet. Men du må ha SFP som fungerer på UDM'en; DENNE har jeg.. Legg inn dette i bestillingen.
 11. Hender det er tregheter på linker mellom leverandører/AS'er.. Fikk 2ms på begge de nodene du nevner.. Så lenge ISP er klar over det, så er det bare gi det tid.. Ikke noe du får gjort..
 12. Jeg får 2ms mot vg.no med Vikenfiber i Eidsvoll. Kjør en traceroute og se hvor pingtiden eventuelt øker
 13. Kommer hel an på behov det, men hvis det funker med de du har, så nei..
×
×
 • Create New...