Jump to content

The Jackal

Medlemmer
 • Content Count

  1609
 • Joined

 • Last visited

Community Reputation

157 :)

About The Jackal

 • Birthday 02/24/1979

Profile Information

 • Kjønn
  Mann

Recent Profile Visitors

9256 profile views
 1. Ikke voldtsomt mye optimalisering med nye patchen vil jeg si
 2. Er vel nettopp det, jobber du inhouse blir man gjerne veldig god på akkurat det den bedriften driver med, naturlig nok. Litt avhengig av bedriften, så er det ofte slik at det ikke er noe særlig insentiv til å lære så mye nytt. Spesielt i disse tider hvor nye teknologier nærmest renner ut hver eneste dag, så vil du som konsulent være friere til å spesialisere deg på forskjellige områder og bruke det hos kunder som trenger det. Siden mange konsulenter spesialiserer seg på forskjellige ting, får man da input på forskjellige teknologier fra andre konsulenter igjen. Akkurat denne delingen må det naturligvis legges til rette for, men det gjør de aller fleste konsulenthus. Er du derfor keen på bli veldig god på å programmere microkontrollere, skaff deg jobb i Kongsberg Defence eller noe slikt (min antakelse at du kan gjøre noe slikt der for øvrig). Av naturlige årsaker vil du sannsynligvis jobbe lite med web, cloud, AI/ML osv. Er du konsulent kan du velge å spesialisere deg innenfor et emne, og et nytt et om du ønsker en ny retning. Min erfaring med tekniske intervjuer de siste 8 årene er jevnt over at inhouse utviklere generelt mangler bredden i kompetanse og at de ønsker seg videre fordi de vil lære noe nytt, uten at det nødvendigvis er den eneste sannhet. Alt dette sagt...det finnes mange dårlige utviklere, det er vi nok enige om, men de er ganske jevnt fordelt mellom inhouse og konsulentbransjen. Ellers er jeg veldig enig, få en jobb hvor utvikling er det som er primærinntektskilde
 3. Det er forsåvidt riktig at det er noe minus der, men poenget mitt står fortsatt. Får du en kunde med decent timepris, så trenger du ikke jobba rævva av deg for å få 1.2M brutto årslønn.
 4. Nå vet jeg ikke spesifikt om Sopra Steria, men konsulenthus er generelt veldig mye bedre i kursing, fag, sosiale aktiviteter osv nettopp pga at man er leid ut og ofte ikke er på hovedkontor men ute hos kunde. For skape tilhørlighet til firmaet er de helt nødt til dette siden det er dyrt og vanskelig å ansette dyktige folk og stor konkurranse etter å få tak i personell. Det å ikke ha oppdaterte ansatte er også krise da man ikke får leid dem ut. Siden konsulenter også er avhengige av å kunne et veldig brett spekter av ting avhengig av kunde man skal til, sitter kursing og sertifisering løst siden det normalt er en god investering for firmaet. På motsatt side har man f.eks et programvarehus som skjelden har et voldsomt behov ny teknologi da teknologistacken er satt. Konsulenter tjener normalt mer enn fast ansatte. Som eksempel kan jeg nevne at i Webstep får man 60% av omsetningen i lønn. Da trenger du bare å omsette for 2M NOK for å oppnå det. Avhenger naturligvis av timeprisen du får hos kunde, men om du blir leid ut for 1300 per/time, så trenger du ikke akkurat å jobbe mye overtid for å få til det. Nå er det riktignok ikke slik at denne lønnsmodellen passer alle, så de fleste konsulenthus har en helt ok fastlønn + en variabel del som gjerne er basert på omsetning og andre mål. Fordelingen mellom de to varierer ganske kraftig mellom forskjellige konsulenthus. Mvh Arkitekt/(inhouse)utvikler/konsulent gjennom 16år
 5. 9900K@Stock 4300@CL15 2080Ti Har ikke orka å tweake noe etter bios upgrade, merker lissom ikke noe hakking under spilling.
 6. Misforstå meg rett her, det finnes nok enda bedre gamingskjetmer, men de er dyrere og mindre. Poenget mitt for å kjøpe denne var at det også var for jobb, og med det i mente så er jeg ikke så sikker på om det finnes noe bedre. Går på behov dog.
 7. Jeg opplever ikke noe flimring med 240hz og gsync I alle fall. Første jeg gjorde var å oppdatere firmware, og ikke opplevd noen form for issues. Spiller horizon zero dawn på full oppløsning og storkoser meg. Helt strålende som jobbskjerm også.
 8. EZ-Update er helt verdiløst...har det for så vidt installert, men når jeg sjekker om det er kommet ny BIOS, så sier det at det ikke har det...selv om det faktisk har kommet. Har hatt en del Asus hovedkort og tror jeg egentlig aldri har fått en update via EZ-Update.
 9. Tror ikke det er noe som kommer til slå https://www.komplett.no/product/1154595/gaming/gaming-utstyr/gamingskjermer/samsung-49-curved-gamingskjerm-odyssey med det første.
 10. Hva skjer om du setter spillet til 3440x1440? Vurderer Samsung G9, og håper på freesync pluss svarte felter på siden
 11. Det som gjorde Intel X-25M unik i sin tid, var vel først og fremst IOPS om jeg ikke husker helt feil. Orker ikke finne tallene, men kan fint se for meg at det ikke nødvendigvis er så fryktelig mye dårligere enn en nymotens billig SSD. Sånn sett kan sikkert intel sin gamle traver gjøre seg godt som en OS disk.
 12. Sjekk https://www.gjeldsregisteret.com/pages/innsyn-i-egne-opplysninger Har du f.eks mange kredittkort, eventuelt annen usikret gjeld, så kan de slå litt feil ut. Selv om du ikke har makset dem, så kan du få lav rating pga det.
 13. Var noe bøll med selve bilde på mobil også, men det fikset seg selv på et eller annet vis
 14. Litt krasj i formatering på visningsnavn på mobilversjon Edit, og får ikke åpnet vedlagt bilde på mobil. Edit, og plutselig funker bilde... Usikker om det er litt delay på ting eller pga av jeg editere innlegget.
×
×
 • Create New...