Gå til innhold

Kynxx

Medlemmer
  • Innlegg

    2 591
  • Ble med

  • Besøkte siden sist

Om Kynxx

  • Bursdag 16. april 1984

Profile Information

  • Kjønn
    Mann

Nylige profilbesøk

17 381 profilvisninger

Kynxx sine prestasjoner

1,8k

Nettsamfunnsomdømme

7

Hjelpsomme svar

  1. Såvidt jeg kan huske fra tidligere tråd her på forumet, sagt av en godt opplyst bruker (husker ikke detaljer), har jeg forstått det sånn at operatør må ha en form for avtale med telefonprodusent om å implementere støtte for volte og wifi tale per håndsett. Er ikke operatøren inni varmen hos tlf produsent? Neivel da blir det ikke støtte for nevnte tjenester hos akkurat den operatøren. Samtidig kan en annen og større operatør med eget nett ha støtte for wifi tale på en telefon da de har bedre/bredere samarbeid med Google/Android/iOS/med mer. Per dags dato er det så mye som skal til av tilpasninger for at en tjeneste virker. I motsetning til en pc med Windows, mac os eller en Linux distro som kan ha fungerende tjenester basert på plattform. Med Android må en tjeneste tilpasses til hver enkelt telefon da Android er bygd opp slik at hver versjon er forskjellig. Og bygd oppå bios som da er spesielt tilpasset akkurat DEN telefonen. Frem til man får en standard som kan sammenlignes med feks direktx fra Microsoft for å ha en plattform for hvordan alle spill kommuniserer med hardware, vil det være mer som flaks å ha støtte for wifi tale til alle telefoner hos alle operatører. Bare se til hvordan eSIM er implementert hos de forskjellige operatørene i Norge og ellers i verden. Der også er det mye hummer og kanari.
  2. De virtuelle operatørene leier kapasitet og ferdiglagde systemer som netteierne drifter. Telenor og Telia har sine egne ferdige pakker. Onecall er vel den operatøren som fortsatt har sin egen imsi? De går egne veier trass i at de er heleid av Telia. Om et simkort ikke støtter f.eks wifi tale kan være mangel av oppdateringer til den serien/batch kortene er i. Og omvendt. Det kan også være så enkelt som bugs i backend hos de virtuelle operatørene. Så kan man i tillegg legge til tilfeldigheter med støtten mellom telefonprodusent og operatør... Det er så mange aspekter som spiller inn for at wifi tale og volte skal kicke inn. Sistnevnte er vel stabilt på alle nyere mobiltelefoner etter 2016-2017? Om man regner vekk disse eksotiske produsentene.
  3. Chili Mobil har lansert noe som heter fri data duo der en får 150 GB og datasim inkludert. 250 mbit til 499 og 1000 mbit til 579. To abonnement som kan passe til, som sagt hytta, eller til studenten som har det "riktige" bruksområdet. Et alternativ til f.eks ice med 12 GB og fri data (1000 gb) + data sim til 408,- om man nøyer seg med 25 mbit. Fjordkraft har 100 GB med 250 mbit hastighet og data sim til 398+29 per mnd. Merker at operatørene konkurrerer dels mot hverandre og forbi hverandre for å differensiere seg.
  4. Andre mennesker kan ha andre preferanser enn deg vettu. 😀👌 Vi lever livene forskjellig.
  5. Det er ingen binding overhodet. Dette er et abonnement som gir varig 60 GB for 299. Ønsker du å bytte, står du helt fritt til dette.
  6. Haken ved det er at du kan risikere å sitte med trynet ned i telefonen 3x så mye. 🤡 Neste mnd får jeg totalt 120 GB med rollover ... Med et abonnement til 300,- !!! I Norsk skala er dette nesten uhørt. Mens nabolandene våre har hatt mulighet for dette en stund.
  7. Det er også sant. Det blir litt i høst når Telia stenger, og rabalder når Telenor tar sin del av kaka i 27. 🤪
  8. Jeg kan vel si det sånn: Blir man pasient med tjenester fra hjemmesykepleien noe sted, er det mest sansynlig fordi at man har fått en eller annen kognitiv svikt i tillegg til eventuelle fysiske sykdommer. Da er det ikke å forvente at en person leser sms, om lest, huske det. De blir oppringt og glemmer at samtalen har funnet sted Noe av dette fordi de mangler evnen til å forstå. Noen har i tillegg rusproblemer som hindrer de i å bry seg Mange har demens. Demens er en vanskelig møkka sykdom som rammer så vilkårlig i hjernen. Se for deg et lego sett der man mangler et par klosser til å fullføre byggverket. Evner i hjernen kan sammenlignes med byggeklosser/lego. Mister man en, er den tapte for alltid. Så har vi et aspekt som vi unge i forumet her ikke skjønner noe av: De eldre som er 75+ (ikke alle, men de fleste) kan ikke bry seg mindre om teknologi. De savner fasttelefonen og den tiden man kun behøvde å bruke selve tv apparatet for å se tv. De forstår seg ikke på dekodere, trass i at dette har eksistert siden tidlig 90 tallet. Det er rett og slett en gruppe mennesker der ute som det er plent umulig å nå gjennom til, selv om man forklarer de på enkelt vis. Mest sansynlig er det denne gruppen godt representert hos operatørene som fortsatt har GSM/2G telefoner. Det er akkurat den de fortsatt klarer å bruke..
  9. Jeg har i løpet av uka besøkt hele én pasient som ikke lenger fikk til å bruke telefonen sin. Hen hadde en eldre doro telefon. Hen klagde til meg at telefonen ikke lenger virket, jeg svarte at den var gammel og at mobilnettet den brukte var nedkoblet. Vedkommende så på meg i 5 sekunder i stillhet, og responderte med at "da bærer turen innom sjappa for ny telefon. Jeg fant frem et forslag på passende billig modell. Hen skrev ned modell og dagen etterpå var alt ordnet. Det har ikke vært et pip om trøbbel med trygghetsalarmer.
  10. Proton mail fra sveits kan være et alternativ. Grei epostklient for Android. Bare synd man drukner i mas om å kjøpe et premium abonnement. Man får dog en del GB lagringsplass i skyen til en ok pris.
  11. Det er veldig på grensen hva som fungerer av streaming tjenester med 3 mbit. Altså i praksis via pc, Chromecast og andre medier spillere i hjemmet. På telefonen med egen 4G/5G tilkobling vil nok appene tilpasse seg båndbredden de har til rådighet automatisk. 720p med youtube kompresjon på en liten telefon skjerm? Ja det går nok.. Alt til sitt bruk. Den ene fordelen med alle de forskjellige operatørene sine tilnærminger til fri bruk, er at alle finner sin kopp kaffe med sin egen flavour. Mitt og min families behov for båndbredde krever over 25 mbit ned. 4 nettbrett og 3 telefoner i en bil på tur, gjør susen.
  12. Ice sin 60 GB gir hastigheten du kan maksimalt få der du er. Chilimobil fri bruk til 249,- gir maks 3 mbit hastighet. Samtidig kan du teoretisk klare å dra til deg over 1000 GB i løpet av en måned hos Chili Mobil, om du laster ned noe i maks fart på 3 mbit hele tiden.
  13. Behold fibernettet ditt for alt i verden. Jeg har fibernett med 1000 mbit hjemme, for en husstand mellom 6-10 brukere. Fri data hos ice fungerer greit for én person med mulighet til å dele wifi mellom ens egne enheter. Det fungerer ikke så greit for flere brukere. 25 mbit er ikke rare greiene i dag for et hjem med konsum av media for flere brukere samtidig. Jeg har hatt 40 GB, nå 60 GB fordi jeg kjører mye bil gjennom en måned, med familiemedlemmer som bruker av min data via WiFi router. Normal bruk er 25-40 GB/mnd, så dette abonnementet passer meg ypperlig. Jeg merker ikke forskjell innenlands og utenlands. Dekning hos ice og Telenor går sømløst via både telefon, nettbrett og router. Ice har blitt en moden mobiloperatør på de 10 årene de har drevet med mobiltelefoni.
  14. Jeg gikk fra 40 til 60 GB, og har fått totalt 100 GB å leke meg med. 120 GB neste måned, som vil komme godt med på reise 😎👌
  15. Og som topic sier, feirer de med å tilby 60 GB til 299,-/mnd. Jeg hoppet på tvert da jeg allerede har 40 GB til 299 hos de 🤘🤪
×
×
  • Opprett ny...