Jump to content

Janvik

Medlemmer
 • Content Count

  814
 • Joined

 • Last visited

Community Reputation

474 :)

Profile Information

 • Kjønn
  Mann

Recent Profile Visitors

The recent visitors block is disabled and is not being shown to other users.

 1. Kan meddele at jeg hadde en ruter låst til én spesifikk B28/700 MHz celle. Det fungerte så bra at jeg mista kontakten med ruteren når hele basestasjonen gikk ned. Automatikken hos Ice er slik at man blir flyttet til Telia før signalet er så dårlig at det ikke fungerer. Så må signalet være bedre enn dårlig før det blir vurdert roam til Ice igjen Alt i alt så gir det en ganske grei surfeopplevelse for folk flest som ikke bruker Ice mobilabo som bredbånd.
 2. Normalt skal "5G" fungere så lenge abonnement har 5G aktivt og terminal/mobil støtter (og produsent har aktivert) nødvendige 4G+/5G kombinasjoner. Per nå så er det ikke noe særlig fordel å bruke 5G på mobil annet enn til testing. Det er per nå ingen andre fordeler enn økt hastighet. Svært relevant til tråden.
 3. Attpåtil så er det ikke alle terminaler som støtter lavbånd 4G + lavbånd 5G Dvs Telia siter med kun 700-900 vil kun ha 4G (Ikke pluss engang) for en stor andel terminaler.
 4. Å la folk koble opp eget utstyr til sånne formål kan i verste fall ødelegge nettverkskvalitet og kapasitet for alle som benytter seg av samme sektor/celle. Er en grunn til at FWA/FTB kunder kun får oppgradere til ønsket hastighet om signal/kvalitet på CPE er bra nok (forutsatt ledig kapasitet på sektor)
 5. Rett rundt 11 MB/sek kan høres ut som du har én eller flere 100 Mbit linker. Sjekk linkhastighet i alle relevante punkt og test direkte mot ruter for å eliminere trådløs variabel.
 6. Så lenge du ikke bruker HP/Cisco/Juniper/Extreme/Huawei så er det ganske universalt. Det finnes koding/merking for alt mulig rart. (veldig tydelig på fs)
 7. 680kr/stk + moms koster de. RJ45 <-> SFP+ moduler er ikke å anbefale da de bruker MYE strøm og blir noe varm under bruk. Ikke har de full 100 meters rekkevidde per cat6a strekk heller. (heller nærmere 30m) 1 sett med optikk og snorer koster fort ca det samme som 1-2 stk RJ-45 modul. Billigste eksempel på optikk + snor til 10G: https://www.fs.com/products/11552.html 2 stk, 400kr + moms https://www.fs.com/products/41730.html 1 stk, lengde etter behov. x kr + moms så lenge det er oppgitt LC to LC UPC/UPC og OM2 eller høyere så vil det fungere med denne optikken.
 8. En eller annen plass så står/sto det at TV vil bruke av samme kvote som alt annet i huset. Hadde vel kanskje vært lurt å i det minste prioritere TV-trafikken noe høyere enn resten. Ukvalifisert gjetning tilsier at hastigheten ikke endres
 9. Ja, sjekk opp mot Cellmapper.net Ikke nødvendigvis.
 10. Ikke så rart at det er den beste når det er den eneste... Management av Telenors rutere er flyttet til wifi.telenor.no / CPE.telenor.no Passord er det nok verre med.
 11. Du vil få en zyxel ex5501 som hjemmesentral + DKT Comega mediakonverter. https://dktcomega.com/product/juma-series/ Noe annerledes ved GPON aksess
 12. Hos Telenor så brukes samme OLT og ONT på kundeside uansett hvilken ISP kunde velger å bruke.
 13. Invester 2-4 tusen i noe dugelig punkt til punkt utstyr så vil du klare å få til full linjehastighet du også
 14. I utgangspunktet så er ikke B28 carrier noe særlig gunstig da tiden på lufta er delt mellom LTE og NR. Vil mao gi noe lavere ytelse for en enkelt terminal enn de to andre båndene under 1 GHz. (gjelder ikke Telenor)
×
×
 • Create New...