Jump to content

Leaderboard


Popular Content

Showing content with the highest reputation on 08/04/22 in all areas

 1. 14 points
  Dette blir litt OT men JK22 er tidligere kjent under navnet vareulv i VGD også senere i friXXXusjon. han/hun har i 15-20 år kommet med gode analyser og beskrivelser fra konflikter rundt i verden. JK22 innlegg om borgerkrigen i Sri lanka var bedre enn noen annen Norsk journalist eller mediehus. Noen ganger kan det kanskje oppleves som fatalistisk og overdramatisert men er en det er verdt å lese. Og til dagens tema så var dette en som i januar 2022 med 100% sikkerhet slo fast at Russland kom til å invadere Ukraina. Diskusjon.no skal være glad for at denne brukerene har immigrert over hit. Også er det bare å krysse fingre for at mod lar denne stå.
 2. 11 points
  Den 72 år gamle ukrainske pensjonisten Valentyn Didkovskiy forteller hvordan han helt alene angrep og skapte kaos for en russisk kolonne i Bucha, etter å ha bevæpnet seg med en RPG-18 og fire granater som han fant i en forlatt russisk APC. For en mann.
 3. 9 points
  Og konteksten er at det er russland som har invadert Ukraina. pulters uttalte mål med invasjonen er å utrydde det Ukrainske folket, det Ukrainske språket og den Ukrainske kulturen. Rett og slett folkemord. Om Ukraina hadde overgitt seg hadde de ikkje fått leve i fred, de som ikkje underkastet seg hadde blitt utryddet. Det er russlands invasjon som setter sivile i fare, ikkje at Ukraina forsvarer seg mot folkemord.
 4. 8 points
  Jeg tror folk i nord ikke har så lyst på disse kablene ned til sørlandet. Folk er vel bekymret for at prisene skal bli like høye. Først sies det at utenlandskablene bare skulle gi noen få ører ekstra, så ble det kroner. Man kan ikke stole på politikere eller eksperter lenger. Det er bare fjas og fjollerier, korrupsjon og særinteresser over hele fjøla. Ikke engang ansvarlig redaktør i TU klarer å hoste opp noen konstruktive innspill på saken. Artikkelen her kunne likegod stå i dagbladet. Hva med å komme med noen tekniske forklaringer på hva som gir strømprisen som resultat av kraftutveksling? Hvor mye overføringskapasitet kan tillates før strømprisen går i taket? Om dere ikke klarer å regne på det selv, spør noen "eksperter". Gir svart mening? Spør andre eksperter. Med andre ord, bedriv litt gravejournalistikk!
 5. 7 points
  Det er en sivil sak. Ekstremt tilfredsstillende å se på, spesielt uttrykket hans da han ble fortalt at forsvareren ved en feil hadde gitt Sandy Hook-familienes advokater all data fra hans telefon de siste to årene. Responsen og uttrykkene hans da han ble tatt i løgn etter løgn under ed. Helt fantastisk. Det kommer til å bli fengsel etterhvert på Jones. Og dataene fra telefonen hans kan bli høyinteressante for politiet, ikke minst for 6. januar-komiteen.
 6. 6 points
  Skumlest artikkelen, men: Er det nødvendigvis gitt at kraftoverføringskabler fra nord-Norge til sør-Norge ville jevnet ut prisen og gjort det litt dyrere her i nord og billigere i sør? Hva om kraftprodusentene her i nord også begynte i samme sporet som i sør med å tappe ned vannmagasinene med høy produksjon og salg til utlandet og gjorde at prisen holdt seg forholdsvis høy i sør og ble høy også i nord? Skulle ikke overraske meg om det endte opp sånn.
 7. 6 points
  Spektakulært fyrverkeri! Jeg kan ikke se at dette angrepet har blitt markert på liveuamap når jeg går tilbake i tid og titter rundt den 29 juli. Tyder dette på at det er mye som skjer på bakken vi ikke nødvendigvis får med oss? Ble dette angrepet rapportert andre steder? Og hvis det er en blokade/sensur av nett og mobil forbindelse med omverden fra de okkuperte områdene så er det vel også en lagg i tid det tar før dokumentasjon dukker opp/hvis det i hele tatt dukker opp noe som helst! Starlink oppkoblinger er vel neppe særlig utbredt i områdene som er okkupert. Men noe er kanskje smuglet inn? Fra hvilken tjeneste er dette kartet fra? Fant det i kommentarfeltet på twitter tråden.
 8. 6 points
  Hva I alle dager? La de nå få stå i busken i fred...
 9. 6 points
  Skjerp deg, dette er hans penger. Han må sannsynligvis ha de for neste leilighet og depositum der. Om du ikke har råd til dette så har du ikke råd til leiligheten..
 10. 5 points
  Det blir krise på kontoen når du får regninger på til sammen 1350 kr med 14 dagers betalingsfrist? Er du sikker på at du har råd til å bo i leiligheten? Du betaler jo også ca. halv pris i forhold til det du skulle ha gjort, iom. at de stryker fakturene fra før 01.01.22.
 11. 5 points
  Stoltenberg med klart ønske til Støre: Send mer våpen https://www.vg.no/nyheter/innenriks/i/mrXPPq/stoltenberg-med-klart-oenske-til-stoere-send-mer-vaapen Stoltenberg har rett. Norge har vært blant landene som har gjort mest solide militære bidrag til Ukraina, og Støre har håndtert denne krigen veldig bra etter min mening. Men både Norge og andre land kan og bør fortsette å gi mer.
 12. 5 points
  Hotellservicen hun opplevde - neppe greit Oppførselen i resepsjonen - ikke greit Et hotell som sender overvåkningsbilder til FSB/myndighetene - ikke greit Myndighetenes misbruk av overvåkningsbildene til propaganda - ikke greit 3:1
 13. 5 points
  Rettsaken viser vel bare at det faktisk finnes et lite håp for at USA kommer seg ut av konspirasjonsteori gropa. Veldig bra at han endelig kommer til å få en straff for å ha ødelagt så mange liv.
 14. 5 points
  Som du ser, så har Jones alt planlagt løpet sitt slik at hans tilbedere uansett kommer til å tilbe han, uavhengig av hva han sier under rettsaken og hva han blir dømt for.. Tror han kommer til å gå styrket ut av det, antagelig innsamlinger for å dekke opp for straffen, og han blir opphøyd til martyr blant sine disipler som tror enda mer på han..
 15. 5 points
  Det skyldes vel kapasiteten på kablene til Sverige der oppe. De har ikke nok kapasitet til å påvirke prisen nevneverdig.
 16. 5 points
 17. 5 points
  Ozon er som et slags Amazon i Russland. De selger alt mulig på nett.
 18. 5 points
  Jeg kjenner folk fra Vietnam og tok nettopp en telefon for å spørre om dette. Jeg fikk bekreftet at Vietnam er svært anti-kina. Det sitter mye dypere i de enn bare Vietnamkrigen. Vietnam har vært som en kolonistat/slavestat for Kina i et par tusen år og Kineserne ser ned på de, som mindreverdige. Kinesiske turister kommer ofte med slengbemerkninger, noe som titt og ofte har startet bråk. Noen Kinesiske turister ble vist alvorlig lynsjet her for noen uker siden og omtrent kjeppjaget ut av landet. Lite sympati å hente fra lokalt politi. Vietnam har nylig hatt statsbesøk fra USA og USA har kjørt felles militære øvelser med de i det siste. Kina tråkker Vietnameserne på tærne ved å forsøke å annektere noen Vietnamesiske øyer i Sørkinahavet. Vietnameserne er naturlig nok i harnisk over Kinas imperialisme. Dette har vært et stort tema i nyhetene der i det siste og mye opphetet samfunnsdebatt. Samme holdning over hele landet. Så rimelig klar tale fra min telefonvenn. Vietnam er veldig anti Kina og veldig pro USA og det har bare styrket seg nå i det siste.
 19. 5 points
 20. 5 points
  Skulle vært gjort for lenge siden. Jeg har argumentert for det i mange år. Spiller ingen rolle hvor mye penger vi taper på lakseeksport til Kina. Vi kan finne andre kunder. Er ikke verdt å selge sjelen sin for ved å gjøre business med slike møkkaland. Det inkluderer også Russland.
 21. 4 points
  Sovjetunionen mistet ca 24 millioner mennesker under andre verdenskrig. Under Stalins styre passerte ca 17 - 18 millioner mennesker gjennom gulagene. Ca 10 % av disse døde. Snaut 800 tusen mennesker ble i tillegg henrettet. I tillegg kommer dødsfall i Holodomor i 32-33 der tallene varierer mellom 5,5 og 7 millioner. Ytterligere opptil 900 tusen døde i den siste hungersnøden i siste halvdel av 40-tallet. De presterte også å stå for de største tapstallene i første verdenskrig med et sted mellom 1,8 og 2,2 millioner. De har hatt god hjelp utenfra til å holde befolkningsmengden nede, men de har jaggu meg vært ivrige på egeninnsatsen også. De har en for oss forbløffende mangel på respekt for individets rett til å overleve. På toppen av dette kommer jo også henrettelsen av 22 000 polske offiserer og intellektuelle i Katyn-massakren. Dette er vel selve kronjuvelen i samlingen av sovjetiske/russiske uhyrligheter i moderne tid.
 22. 4 points
  On 2 August 1964, North Vietnamese patrol torpedo boats attacked the USS Maddox (DD-731) while the destroyer was in international waters in the Gulf of Tonkin. There is no doubting that fact. Les nå det som står.
 23. 4 points
  For det første er det vel åpenbart at det er den samme Roar som du kverulerte med tidligere i tråden. For det andre er det også åpenbart at han har rett, og at du ikke har peiling. Du er bare en kranglefant som lever hele livet sitt på diskusjon.no og bare er nødt til å ha en mening uten å ha peiling. Det er rett og slett komisk at du setter deg selv inn som dommer over hva som er "korrekt" og ikke, og uten det minste snev av ydmykhet, bare SÅNN ER DET, BASTA BOM! 😆
 24. 4 points
  Her er det viktig å skille mellom avtaler. Den avtalen som er inngått mellom utleier og leietaker(e) påvirker i utgangspunktet ikke rettsforholdet mellom leietakere, og heller ikke rettsforholdet mellom leietaker og (eks)samboer. I forholdet utleier-leietaker er det slik at utleier ikke har noen plikt til å frigi depositumsbeløpet før leieforholdet er over. Endringer i leietakers husstand er utleier uvedkommende. Her fremstår det som om TS alene er leietaker (og eksen var husstandsmedlem, ikke leietaker). Da er utleier uvedkommende også for eksen. Dette er et pengekravsrettslig tilbakebetalingskrav, som ikke reguleres av reglene i husleieloven. Siden eksen ikke selv tar del i leieforholdet blir dette i utgangspunktet et pengelån til deg. Et vanlig lån forfaller til tilbakebetaling når kreditor krever det, med mindre noe annet er avtalt (gjeldsbrevlova § 5), det vil si, hvis dere var enige om noe annet. Men misforståelser man ikke var enige om må man bære på egen kappe. Det at du trodde at han ikke hadde krav på noe før leieavtalen er over får ikke betydning hvis ikke han også trodde det samme. Han har derfor krav på betaling nå, uavhengig av når du får penger tilbake fra utleier. Dere bør forhandle om en nedbetalingsavtale.
 25. 4 points
  Når du oppfører deg så idiotisk som den personen der gjorde så er du ikkje skikket til å være diplomat. Som diplomat så må du klare å oppføre deg sivilisert i alle situasjoner, uansett dine personlige oppfatninger.
 26. 4 points
  Kommunikasjon er aldri en ulempe, og det er også en fordel for begge parter at diplomatene oppholder seg i fiendens land før og under slike samtaler, for det kan gi langt bedre forståelse av motparten, og tillit der det behøves.
 27. 4 points
  Er det ikke foraktelig hva russerne tvinger Ukraina til å gjøre for å forsvare sitt land? Selv om dette er en krigsforbrytelse så vil jeg rangere den langt ned på lista over alvorlige overgrep som har skjedd i Ukraina. Ansvaret ligger ene og alene på Russland.
 28. 4 points
  Men, hvorfor går mine skattepenger til at folk i Nord Norge får skattereduksjon, når dem attpåtil har langt lavere bokostnader enn oss Søringer? (Boliger, mangel bompenger, ekstra betaling i offentlige stillinger etc.) Vi kan gjerne la være å utjevne kapasiteten innlands, men da kan vi også fjerne de fordeler vi allerede gir til Nordlendingen. Veit at dette er satt til på spissen, og at det er gode grunner til å befolke hele landet, men synes at nordlendinger her kan ta et større ansvar i form av å være med på harmonisering / balanse av det nasjonale energinettet.
 29. 4 points
  Det stemmer @Nautica. Hadde vi hatt NO2 priser her så hadde jeg glatt betalt den prisen for å få den edle varen strøm. Ja, det er dyrt og det gjelder å snu på krona, men jeg ville likevel ikke frasagt meg det kjøpet helt. For å se tilbake på forrige vinter når vi hadde priser oppe i 2-3 kr/kWh noen dager så styrte jeg også strømbruken deretter. Fyrte med ved, halverte tiden i dusjen, valgte middager som ikke krever 4 plater + komfyr, utsatte noen klesvasker til gunstige tidspunkter, senket termostatene osv. Jeg prøver å ikke gni inn at det er ekstremt billig strøm her for tida. Det er definitivt unormalt og absolutt ikke bra for kraftprodusentene i landsdelen, som i hovedsak er offentlig eid. Dvs. lite penger i kommunekassa og ditto hardt kjør på kommunale avgifter. Til tross for høy KPI så tror jeg de kommunale avgiftene i min kommune stiger med ca 3-4 ganger KPI i år (fra hukommelsen). Men nå er det sånn at Norge har satset nesten all kraftproduksjon på ett kort, vannkraft, og nedbøren varierer som kjent. I år er det ekstreme prisforskjeller og sånn bør det ikke være på sikt. Men jeg tror ikke løsningen er så enkel som å styrke kraftnettet sørover heller. Jeg tror elektrifisering av Melkøya vil heve prisene her oppe, samt at nedbøren kan normalisere seg (reduseres) kommende år. Det vil også føre til høyere priser og mindre kraftflyt sørover. Mindre kraftflyt sørover vil gjøre at vi neppe trenger økt kapasitet på disse linjene. Likevel kan vi oppnå prisutjevning. I sør regner jeg med at det over tid blir mer normale nedbørsår slik at det bidrar til lavere priser. I tillegg kan økt kraftproduksjon hjelpe på. Enten det er vindkraft på Vestlandet, oppgradering av vannkraftturbiner, kjernekraft på Østlandet eller kjernekraft på Svensk side så vil økt kraftproduksjon i sør bidra til lavere priser. I tillegg må vi jo forvente at krisa nedover Europa løser seg på et eller annet vis framover. Tyskland virker ikke å løse sin del med å ligge på knær for Putin og lystre hans pipe så han skal åpne ventilen igjen. De virker å løse det med økt produksjon på hjemmebane. Kull, kjernekraft og ikke minst fornybart. Nybygging av solkraft ligger an til å knuse fjordårets rekord. Fra hukommelsen mener jeg å huske 40% mer ny installert effekt enn i fjor og det er bare den biten som er storskala tilknyttet kraftnettet (konsesjonsbehandlet). Privat småanlegg kommer i tillegg.
 30. 4 points
  Ja, men det som skrives må også leses i sin helhet og med full kontekst. Man må også erkjenne at man noen ganger ikke har noe valg.
 31. 4 points
 32. 4 points
  I min siste kommentar til dine innlegg tror jeg at jeg sa noe i retning av: "Dette er noe jævlig piss." Nå blir jeg bare mer usikker, hvem er du egentlig og hvem representerer du?
 33. 4 points
  Jeg håper folk som tror på Alex Jones følger nøye med på rettsaken nå. https://direkte.vg.no/nyhetsdognet/news/alex-jones-innroemmer-at-sandy-hook-massakren-fant-sted.-6L7UCco1?utm_source=share-btn Denne tråden er også fin. 🙂
 34. 4 points
 35. 4 points
  Det blir jo ikke riktig å bare betale ut halvparten heller. Sett at huseier stiller krav mot depositumet når den tid kommer – det kravet må jo også deles på de to som har bodd der. Det riktigste blir vel å si opp hele avtalen, få utbetalt hele depositumet minus eventuelle krav, dele gjenværende på to og så at TS inngår en ny avtale alene, betaler fullt depositum alene og videre bærer alle eventuelle krav mot depositumet alene.
 36. 4 points
  Håper Altibox holder ut og ikke gir seg. Savner lite ved TV2, og benytter alternativer i stedet. Blir kjedelig uten Champions League bare, men får snylte på kompiser mot noen bokser øl.
 37. 4 points
  Nesten 2 år siden jeg spurte dette spørsmålet. Må bare si at jeg valgte å bo hjemme og spare og i Februar 2022 (ca 1,5 år etter) hadde jeg spart opp ca. 95% av lønna mi og fikk kjøpe min første leilighet for 2.3 millioner, jeg har selvfølgelig lån, men må si at jeg er veldig glad for at jeg valgte å bo hjemme og spare opp, hvis ikke så ville jeg fortsatt ha leid leilighet og sikkert måtte vente mange år før jeg kunne kjøpe mitt eget.
 38. 3 points
  Da har første dom falt mht. erstatning til foreldre av barn som ble skiutt i Sandy Hook-massakren. Denne dommen gjelder foreldrene til 6-årige Jesse Lewis, og erstatningsbeløpet er satt til 4.1 mill dollar. Neste spørsmål gjelder en generell erstatning til foreldrene av alle de 20 barna. Kravet er 75 mill. I tillegg har Jones to nye lignende rettssaker foran seg i Connecticut. Jesse Lewis' foreldre tilkjent 4.1 mill dollar
 39. 3 points
 40. 3 points
  Krav på leie kan foreldes etter tre år, men det kan i tillegg tapes ved rettsstridig passivitet. Passivitet blir rettsstridig hvis passiviteten er så klanderverdig at skyldner får en berettiget oppfatning om at det ikke kommer til å kreves betaling. I denne saken er det snakk om ca. halvannet år før innkreving skjer. Borettslaget har valgt å kreve inn syv terminer bakover i tid, men slik jeg leser innlegget var du hele tiden klar over at det var en kostnad forbundet med plassen. Du har hele tiden mottatt og betalt fakturaer på felleskostnader fra borettslaget, slik at du har hatt en viss forventning om at det du har betalt hver måned er det borettslaget mener at du skylder. Situasjonen er altså ikke slik at du ikke har betalt i det hele tatt. Det har gått betalinger til borettslaget hele veien, og borettslaget har tatt initiativ til størrelsen, og du har akseptert. I slike tilfeller må man veie oppgjørshensynet ("gjort er gjort, man skal slippe å få ekstraregninger for noe man allerede har betalt") mot korreksjonshensynet ("ting skal være riktig"). Det finnes ikke noe fasitsvar på slike problemstillinger. Hvis du motsetter deg å betale vil du risikere at borettslaget velger å ta ut krav på hele perioden. Du har ikke krav på å få slippe beløpet fremover i tid. Det etter omstendighetene beste vil nok være å snakke med forretningsfører om en nedbetalingsplan.
 41. 3 points
  Jeg tror man gror litt fast i den landskapsformen man er oppvokst i. Dansker synes jo det er så fælt bratt på Østlandet. Sunndalsøringene synes det er så fælt flatt i Bergen. Personlig må jeg se hav, fjelltopper uten trær og kan ikke fordra sol i jula.
 42. 3 points
  Jo....men spørsmålet er om noen kommer til å få en eneste dollar ut av Mr. Jones. Han var veldig rask til å slå seg selv konkurs. Ellers er det svært tilfredsstillende å se mannen drite seg ut, og han ser nesten ynkelig ut i retten. Hans tid er over, men han har gjort mye skade i amerikansk politikk. Nå er Steve Bannon en mye farligere mann, selv om det blåser rundt ham om dagen også.
 43. 3 points
  Nå ble dette diskutert for et par sider tilbake, og det ble poengtert at man måtte lese hele rapporten og under en viss kontekst. Men, snedig nok velger du et veldig spisset og snevert utsnitt. Hvorfor? Om du som du påstår er så opptatt av objektivitet, riktighet og balanse...
 44. 3 points
  Et par ting jeg har lært: - Bedre å være singel enn å være i et dårlig forhold. - Hvis man er litt stille person i det virkelige liv som jeg er, så har man en tendens til å tiltrekke seg en type kvinner som ser muligheten til å finne et mannfolk de kan styre og kontrollere ned til detaljnivå. En personlig tjener for å få dekket sine behov. Ha radaren ute og styr unna denne type kvinnfolk! Alarmen bør gå hvis dama på et overraskende tidlig stadie begynner å kjefte på deg for bagateller eller virker overkontrollerende. På dette området tror jeg det er en del gamere/forum-folk som er ekstra sårbare. Så pass på at dere ikke havner i et forhold der absolutt alt skal handle om dama og der dine behov/interesser ikke betyr noen ting! Til slutt kan du bli helt ødelagt, så kom deg ut av det så fort som mulig hvis du først har havnet i det. Det betyr selvsagt ikke at man skal være en egoist selv, dog.
 45. 3 points
  Ser ut til å det går trått for Ukrainerne igjen. USA får begynne bevæpne dem og trene dem langsiktig med tanke på sommeroffensiven 2023 tidligst. 100 HIMARS. F15 fly eller hva nå som passer. De mest langtrekkende droner og raketter. Evt får nato bare intervenere. Russland har ikke mer å stille opp med.
 46. 3 points
  Den nordnorske kraftpopulismen som utrykkes ikke minst av redaksjonen i Nordlys er særdeles kortsynt. Planlagte industrietableringer i Nord-Norge vil spise opp mye av kraftoverskuddet i normalåret, et kraftoverskudd som nesten utelukkende stammer fra én region i nord - Helgeland. Nord for Ofoten er det ikke noe overskudd selv når det regner som normalt. Det ekstreme bortfallet av tilsig som rammet Vestlandet i 2021 kan ramme Helgeland et annet år. Kraftoverskuddet i Nord-Sverige er også høyst midlertidig. LKAB alene planlegger å øke sitt årlige kraftbehov med 70 TWh i overgangen til hydrogen som reduksjonsmiddel. De som etablerer ny industri vil nok gjerne ha billig kraft, men hvilken som helst næringsdrivende tar dyrere kraft hver dag heller enn manglende forsyningssikkerhet.
 47. 3 points
  Jeg er helt med på diskusjoner, og det er helt klart spennende å diskutere personlige hendelser og konklusjonene man dro av sin opplevelse og dele dette med andre. Det er ikke tilfellet jeg opplever akkurat her, her blir generaliseringer oppført som fasit på at slik er det, og oppgitt som grunner for å stenge seg selv ute av situasjoner (eller samfunnet) Det synes jeg er ugreit av flere grunner, en av de er at jeg er var på hvor lett det er å få "bekreftet" ganske strenge holdninger som ikke nødvendigvis er sant på internett og i forum, en annen grunn er jo at jeg som medborger ønsker at alle mine medborgere skal ha det greit med seg selv. Om utgangspunktet er at jeg er uønsket i situasjoner, ikke basert på hvem jeg er som person, eller mine handlinger, men mine kjønnsrepresentative trekk, så er det jo ikke rart jeg reagerer på det.
 48. 3 points
  Kanskje ikke opplysningsplikt, men man kunne vel argumentert hardt for at ikke utvask er gjort godt nok dersom lukt henger igjen?
 49. 3 points
  Hvis krigen nå drar ut uten åpenbare seire for Ukraina så vil nå i hvert fall jeg fortsette min interesse uavhengig av den tabloide pressens dekning. Jeg har liksom ikke noe annet valg føler jeg, denne krigen føles eksistensiell for meg og jeg har tatt meg svært nær av Putin og regimet hans sin brutale fremferd. Dette er blitt personlig for meg. At et land så tett på oss kan holde på slik i vår tid godtar jeg bare ikke. Denne krigen har også endret mitt politiske standpunkt, jeg har beveget meg mer mot sentrum. Jeg fortsetter å donere jevnlig til Ukraina og noen ganger også litt ekstra de ganger jeg føler meg veldig provosert over enkeltsaker. Vi har saktens råd til det her i landet.
 50. 3 points
  Om du har mulighet, bo hjemme. Det er en fantastisk økonomisk mulighet du aldri får igjen.
×
×
 • Create New...