Jump to content

Leaderboard


Popular Content

Showing content with the highest reputation on 02/23/21 in all areas

 1. 15 points
  Sa eg det? Noen lurte på hvordan de enkelte pakker konsollene, eg svarte. Så ro helt ned.
 2. 11 points
  Jeg tror poenget til @Simen1 ligger i at varmepumpa nok er der uansett
 3. 10 points
 4. 9 points
  Selv om dere er flinke til å rapportere åpenbare troll, så må jeg bare repetere følgende: ikke svar dem. Det er det de er ute etter, å få en reaksjon. Bare ignorer dem og rapporter, så blir det håndtert. Mange takk
 5. 9 points
  Jeg vil ikke være han dusten, men føler at jeg ikke klarer å la være. Folk trenger jo alt med teskje, alt står klart og tydelig men likevel så er det samme spørsmål om og om igjen. Hvordan klarer de det daglige livet?
 6. 9 points
  Om det er 94 eller 97% betyr lite for rekkevidden, men 3% tap i stedet for 6% tap betyr halvert varmeutvikling som igjen gjør den mye lettere å kjøle. Mindre kjølesystem sparer vekt. De dagene utetemperaturen tilsier at man trenger varme til kupe eller batteri så er det mye mer effektivt å skape den varmen via varmepumpa.
 7. 8 points
  Til dere som kjøper til venn, kjæledyr, familie eller hva enn dere vil kalle det. Hvis de er så desperate kan de gjerne prøve å kjøpe selv. Har de ikke tid? Mulighet? Vell, det har ikje de fleste her også, men prøve sitt aller beste i den tiden de har tilgjengelig. Skole? Jobb? Barn? Du finner all slags folk her. Hvorfor skal du ofre tiden din for at en skal få dn på fangen sin bare fordi han er så «desperat» men gjør ingen innsats som fortsatt ikje gir mening men men. Det har begynt å bli en del folk så har kjøpt for 2+ ganger, lett over 10+ folk. Tenk litt moralsk og la andre her få muligheten til å få sitt første ps5, folk så bruke all sin ressurs til å skaffe seg en, ikje gidd å vær en hinder.
 8. 8 points
  Bestilte igår 14:10 og fikk leveransebekreftelse idag 07:28 Kun takket være dette forumet, så tusen tusen takk! Jeg er fortsatt med i Power-trekningen (som skjer i morgen), og kommer til å gi tilbake til "communityet" her om jeg skyter gullfuglen. LYKKE TIL ALLE SAMMEN!
 9. 7 points
  Du skriver en haug me svada her, og det er ikke første gang. Legg vekk spåkulen din å hold deg til saken. Så til saken: Nei huseier kan ikke kreve dette, basta!!! Men å prøve å være litt behjelpsom som noen nevner her, er jo en god tanke
 10. 7 points
  Nettopp joina tråden? Kan du ikke komme tilbake når du har lest igjennom alle 629 sider plz.
 11. 7 points
 12. 7 points
  Ja egentlig bør en jo bytte olje hver dag, det finnes jo en mulighet for at den har kokt uten at en vet det selv. Er jo helt horibelt at leverandørene ikke krever daglig skift! Bør egentlig bytte bil for hver gang en bruker den, noe kan jo ha gått galt! Også må en selvfølgelig skylde på Tesla for alt dette, de er jo roten til alt som er galt i verden. Såklart. 😂
 13. 7 points
 14. 7 points
 15. 7 points
  Han påpeker bare at du fremstår som arrogant når du påstår at alle som kjøper tesla gjør det fordi de har satt seg grundig inn i alt rundt bilen og tatt en veloverveid beslutning, men alle andre bare er en gjeng hårsåre bileiere som har gjort et dårlig valg. Dette er vel nesten en tekstbok-definisjon av arroganse. Selv en admin må få lov å påpeke det. Ironisk nok, med den kommentaren, så bidrar du nettopp til disse steile frontene denne tråden handler om.
 16. 7 points
  Ikke for å være vanskelig, men om du skal ha et håp om at folk leser orgforholder seg til hva du postet over, bruk noen avsnitt så det ikke bare blir en vegg av tekst som gir lite mening. Forøvrig, Alt handler ikke om vindlraft. Det er flere ting som skjer i paralell og en rekke problemstillinger, alt kan ikke forenkles til vindkraft = alle verdens problemer. Tilbake til sak: veldig enig med artikkel. Det burde være i alles interesse å ha et forhold til strøm med sekundærfokus å redusere forbruket. Dessverre er strømseselskapene flinke til å snakke for seg, men egentlig ikke interessert i å endre seg. For noen få år siden deltok meg og mine medstudenter på et hackaton med fokus på hvordan fremtidens strømnett kunne gjøre ting annerledes. Vi poengterte og lagde løsningsforslag som la vekt på å øke kunders bevissthet rundt strøm, i kombinasjon med insentiver til de ivrigste kundene som sparte strøm. Vi vant konkurransen, og hadde flere samtaler med et større strømselskap på sørlandet (samt pitched på en konferanse) - det ble fort klart at de brydde seg null, men lot som de var interessert så lenge de ble observert utenfra. På konferansen var det lovord fra ende til annen, og i møter var det ikke måte på hvor bra ting var. Allikevel, ingen endringer og ingen ambisjoner når 4 år etter. Tenker det er en passende beskrivelse for selskapene i dag: masse flotte ord, men det er ingen ambisjoner eller handlinger bak dem.
 17. 6 points
  Merk også at mobilbeviset er det eneste virkelig tidsfestede beviset; Alle observasjoner og møter er i beste fall +/-15 minutter. ... Og hovedbeviset, JHA sin forklaring, ble samkjørt mellom ham og politiet -- som fôret ham med de tekniske bevisene slik at han kunne tilpasse forklaringen sin disse og legge skylden for alt som ikke det forelå tekniske beviser som impliserte JHA over på VK... ...han løy aldri for å skåne VK: Fra det første beviset for JHA sin skyld i voldtekten av minst den ene jenten, så kastet han VK under bussen. ...og han forklarte at han voldtok en av jentene. Politiet påpeker at det var feil jente -- beviset for at han voldtok minst en av jentene var på den andre jenten. Så igjen reddet politiet ham, ved å fortelle ham at om han bare voldtok en av jentene, så må det ha vært den med hans DNA på. Og siden det ikke var hans DNA på den andre, som han først tilstod å ha voldtatt, så var det VK som voldtok henne. Forklaringen ble endret for å igjen legge mest mulig skyld over på VK, uten at politiet tenkte på om han kanskje husket riktig når han sa at han voldtok 'feil jente', og altså var skyldig i begge voldtektene. ... I følge JHA sin forklaring så gikk de sammen hele veien, og sykkelen ble låst fast i bommen... Altså feil. Men her har han ikke endret forklaring, men står ved en forklaring som er feil. Så hadde VK med seg mobilen. Noe som viste seg å være feil. Så da ble det lagt til en strategiske pause hvor VK var borte 'en stund', da det ble nødvendig at VK svarte på en melding rundt 20 minutter tur retur utenfor åstedet. Mens JHA bare var et uskyldig offer så satt han på åstedet i 20 minutter og ventet på at VK skulle gå og sende en tekstmelding og komme tilbake -- selv om VK ikke kan ha hatt en forståelse av at mobilens posisjon kom til å være et bevis i saken, og ikke selv brukte mobilen i sitt forsvar i forklaringer til politiet. Jeg fatter ikke at den 7.-8. forklaringen til JHA ble tillagt noen som helst vekt over den første -- da de alle er tilpasset bevisene, og hver innrømmelse impliserer større skyld for ham selv i møte med nye beviser, fra et utgangspunkt av total uskyld. --- Og det som er mest alvorlig her er at det kanskje ikke var VK som er en trussel mot samfunnet og som trengte forvaring, noe forsvaret av JHA totalt overser: Hvis JHA gjorde det alene, så er eller var han minst like farlig som det folk tror at VK var eller er.
 18. 6 points
  Han er sikkert døv også. Folk pleier å feile mye rart når de innser at de tar feil av noe. Typisk forsvarsmekanisme
 19. 6 points
  Jeg har som sagt kjøpt ett kort hver gang. Og det spredt utover i tid. Pluss at jeg har tipset om omtrent alle her inne.
 20. 6 points
  Han gir jo ingen begrunnelse! Han kunne like gjerne skrevet "Det er dermed heller ikke mulig å fastslå hvorvidt Nordpolen var eller ikke var innenfor dekningsområdet til stasjonen EG_A den 19.05.00." Det sakkyndige burde selvsagt oppgitt sannsynlighet. Men jeg tror mange glemmer hvilket press folk var under. Hvis en sakkyndig får beskjed om at "person A har helt sikkert vært der", og så kommer spørsmålet om man kan utelukke at telefonen som var brukt også var der. Om den sakkyndige svarer "ja, det kan jeg utelukke" kan han få skylden for at "tidenes monster" frifinnes. Mange undervurderer psykologien i dette. Det er langt tryggere å si at man ikke kan utelukke det fullstendig i en slik situasjon. Men noterer at vitnet mener seg misforstått av retten. I alle tilfeller er sannsynligheten for at mobilen var på åstedet så liten at den eneste muligheten for at Viggo Kristiansen var der, på en eller annen måte, er om det er andre beviser som viser dette. Og det var det i 2002 siden man forstod det som at man hadde DNA som beviste at det var en gjerningsmann til, i tillegg til Andersen. Men når dette beviset er omstridt og egentlig avvist fra flere sakkyndige, så endrer alt seg. Da er det ganske enkelt veldig lite sannsynlig at Viggo Kristiansen var et annet sted enn hjemme. Som en journalist som alltid har vært overbevist om VKs skyld, men nå har snudd, skrev i fjor: "Finner kommisjonen at nye undersøkelser av DNA-sporene etter de første rettssakene gir nødvendig tvil om det egentlig var to personer til stede da drapene ble begått, vil dette sammen med mobilbeviset og andre forhold gi en domino-effekt, som tilsier at drapene kan ha skjedd slik: Jan Helge Andersen spanet i forkant, og under falsk forklaring til sine nærmeste om HV-trening, smøg han seg inn i terrenget, valgte seg ut tilfeldige ofre fra en utsiktsplass, lokket jentene alene med seg med en historie om en kattunge, bant jentene fast med deres egne klær, dunket den ene til besvimelse, og forgrep seg mot dem og drepte dem med nesten identiske knivstikk før han skjulte dem hurtig like ved. Han skjulte tøy i en pose og stakk inn i en demning, og kom tilbake omtrent samme vei og befant seg kort tid etter i bua hos kompisen, som hadde mekket sykler og tekstet. En slik forklaring passer de «objektive» forhold så langt mye bedre enn den innviklede fortellingen om hvordan Andersens beste venn var med på det.
 21. 6 points
  Forbeholder meg alltid retten til en viss, sunn skepsis. Skulle i den anledning til å protestere med henvisning til at oppgitte dreiemoment på 1270Nm er for høyt for oppgitte effekt på 400 kW. Siden effekt er og blir dreiemoment ganger turtall (delt på ~10.) Som jo nevnt så mange ganger før... Med andre ord at Borg Warner skal ha valgt oppgi dreiemomentet på utgangen av reduksjonsgiret, slik håpløst mange elsykkel- og motorsykkelfabrikanter pleier gjøre for å pynte på tallene. Regnet derfor på saken, og kom noe overraskende til at denne motoren da peak’er på 3000 omdreininger per minutt. Et realistisk tall også før reduksjonsgiret. Kan Borg Warner mot formodning vise seg være sannferdig? Om denne motoren oppfører seg som en ‘klassisk’ permanentmagnet, børsteløs motor, vil den da ha konstant dreiemoment på 1270Nm fra null og opp til 3000 omdreininger, for deretter yte konstant effekt på 400kW fra 3000 omdreininger og opp til maksimalt turtall. Men dette er høyst sannsynlig ikke en klassisk permanentmagnetmotor. For der indusjonsmotoren sliter på lavt turtall, sliter permanentmagnetmotoren på høyt turtall (med motindusert/parasittisk EMF.) Et fenomen som fikk Tesla til å ta frem tredje variant motor, nemlig en hybrid reluktans- og permanentmagnetmotor, for å klare oppnå slike høye effektivitetstall over et større turtallsområde. Noe nok også Borg Warner har måttet gjøre. På den annen side ser dreiemomentkurven til en ren variabel reluktansmotor ikke så fryktelig ulikt ut den for permanentmagnetmotoren: «Classical torque-speed characteristics of SRM»
 22. 6 points
  Dette er en sterk forvrenging av sannheten. Denne ruten har mange stopp. Lengste delstrekning er under 20 nautiske mil. Transportutvikling har et konsept med batteribytte for Trondheim - Kristiansund, som fint kan benyttes her også. https://transportutvikling.no/hjem/?Article=183 Teslamenigheten er raskt voksende forresten. Adskillig raskere enn Miraimenigheten sies det.
 23. 5 points
  "It is strongly recommended that Castrol Brake Fluid DOT 4 should be changed according to the vehicle manufacturer’s advice" Bilprodusenten vet hvor tett bremsesystemet er og hvor utsatt det er for å ta opp fuktighet, det vet ikke produsenten av bremsevæsken. Altså de to årene som produsenten av bremsevæsken oppgir, i en situasjon der bilprodusenten ikke har kommet med noen informasjon, må man anta er i et miljø der det er stor risiko for å få fuktighet i bremsevæsken. Og jeg kjenner ikke til noen bilprodusenter som har intervaller for bytte av bremsevæske. De har intervaller for sjekk av bremsevæske, og bytte ved behov. Så klart, jeg utelukker ikke at det er bilprodusenter som anbefaler bytte annenhvert år, uansett, etter som jeg ikke leser igjennom serviceprogrammene til veldig mange bilprodusenter.
 24. 5 points
  Uten at jeg kjenner til lovverket ift dette, så tenker jeg at dere kan svare "vi skal gjøre så godt vi kan", også prøver dere så godt dere kan å spare strøm på gitte tidspunkter. Stort sett vil det sikkert gå bra, mens andre ganger må det bare brukes strøm akkurat da.
 25. 5 points
 26. 5 points
  Det er normalt sett ikke noe behov for å bruke bremsene i Oslofjordtunnellen med Tesla. Det betyr ikke at man ikke trenger bremser, men det bare understreker at slitasjen er annerledes enn på en fossilbil, og i hvert fall i forhold til banekjøring.
 27. 5 points
 28. 5 points
 29. 5 points
 30. 5 points
  Det stemmer ikke. Det fremgår av en av rapportene (tror det er Teleplan, men er ikke helt sikker) at mobiltelefonen ikke kan forventes å svitsje over til EG_A så snart man er inne i ytterkanten av dekningsområdet. Såkalt handover skjer ikke før signalet fra ny basestasjon er 3 dB sterkere (dobbelt så sterkt) over en viss tid. Altså er det ikke nok å bevege seg 150 m fra åstedet, man må et godt stykke i retning Eg (bommen ved Svarttjern har vært nevnt). Dessuten er din teori basert på et ekstremscenario der alt klaffer: Viggo sender SMS akkurat i det han forlater EG-A-dekningsområdet, haster til åstedet, voldtar og dreper, så haster tilbake og ringer idet han kommer inn i EG-A-området igjen. Kanskje teoretisk mulig, men i det virkelige liv er det veldig lite sannsynlig at slike ekstremscenarioer skal klaffe. Det bør i hvert fall ikke være nok for å dømme noen i en straffesak at han teoretisk akkurat kan ha klart å utføre en forbrytelse hvis en rekke usannsynlige ting skjer samtidig.
 31. 5 points
  Noen sliter med å få tak i en, andre skryter at de har fått leverings bekreftelse for den andre 😁
 32. 5 points
  Kan vi snart bli ferdig med live 24/7 oppdateringer om ordrene deres? Dere får dem, om dere ikke får dem i dag er dere på liste.
 33. 5 points
  Vitenskap bygger på observasjoner og justerer modeller og tilpasser seg virkeligheten. Religiøse gjør det ikke. Når nær all forskningen i verden er i konsensus om at mennesker har påvirket omgivelsene sine, og du tviholder på at det ikke er tilfelle, er det religion i bildet, ja, og du projekterer den over på andre.
 34. 5 points
  Steike. Last of Us er litt av et spill. Det er en tragedie at jeg ikke har spilt det før nå. Naughty Dog har jo hatt en spesiell plass i hjertet mitt etter Crash- og Uncharted-seriene, men jeg liker ikke zombie-spill og har hoppet over. Må bare si til alle som er nye playstation-eiere: Dette spillet må man bare ikke gå glipp av. Del 2 er på vei i posten og nå håper jeg bare på en oppgradering til PS5.
 35. 5 points
  Er ikke alle disse "strømleverandørene" ett unødvendig og fordyrende mellomledd mellom strømprodusent og forbruker? Jeg kan egentlig ikke se hva de bidrar med i det fysiske strømmarkedet, kanskje noen som kan forklare?
 36. 4 points
  Det er veldig spesielt å bare feste lit til den delen av forklaringen som passer ens egen versjon av det som skjedde, særlig når ikke JHA får den delen til å stemme en gang. Man må altså ta noe av forklaringen hans, forkaste noe og dikte resten for å få VK med. Og forhåpentligvis blir det ikke slik denne gangen at man må bevise sin uskyld for å bli frifunnet, denne gangen burde det holde med rimelig tvil, slik det normalt skal gjøre.
 37. 4 points
  Jeg bare sier hva jeg ville gjøre. Om jeg skulle velge mellom å kjøre en åtte år gammel bil der bremsevæsken er byttet annenhvert år men det er aldri utført bremseservice, eller en åtte år gammel bil der bremsevæsken aldri er byttet men det er utført bremseservice hvert år, så ville jeg valgt alternativ nr 2. Helst skulle jeg så klart valgt en bil der begge deler er utført regelmessig.
 38. 4 points
  Han hadde jobb og venner da han begikk overgrepene. Har du noe som sier at han er såpass bra rehabilitert som du påsto? Interessant at du tidligere i tråden kranglet på moren til Kristiansen. Men moren til Andersen er troverdig for deg?
 39. 4 points
  Nei, mesteparten må vaksineneres før vi kan åpne. Det viser utbruddet i Ulvik der 6% ble innlagt. Alle under 45
 40. 4 points
  Eg lyt le. Men du får berre halda fram med å tru på dette. Slik folk i steinalderen eller før sikkert trudde jorda var flat, lenge etter at dei mest opplyste hadde forstått at det er den ikkje. Eg trur faktisk ikkje eg gidd bruka meir tid på å forklara folk noko om lag så elementært som at 2+2 vert 4. Eg ynskjer andre som gidd lukke til med å overbevisa dei som held fast ved det mange slutta ut frå det som no er utdatert informasjon. Det vert nok vanskeleg.
 41. 4 points
  Norge har en veldig naiv asylpolitikk, der vi ofte tar inn folk som aldri skulle vært her slik som denne voldtektsmannen. Norge bør og burde forlengst ha strammet inn veldig kraftig på asyl, eller legge ned hele ordningen. Vi har enkelt å greit ikke kapasitet til å drive på slik vi gjør i dag.
 42. 4 points
  Skjønner ikke at jeg gidder å svare en som har så tungt for det, men siden mange leser tråden skal jeg likevel gjøre det. Når det gjelder den angivelige observasjonen kl. 19.45, så vet vi ikke om det var JHA og jentene, eller om det var akkurat da. Var det ikke dem, så har JHA hatt tiden fra kl. 18.50 til rundt 20.30-21.00, altså i størrelsesorden 2 timer på seg. Dersom du hardnakket hevder at det MÅ ha vært JHA og jentene som ble sett kl. 19.45. Ja, så sier du jo da at JHA er eneste gjerningsmann i saken! Når du sammenligner tiden fra 19.45 til 20.30 med tiden fra 19.37 til 20.19, så "glemmer" du flere vesentligheter. Det første er at de som kom på besøk ikke husket om det var akkurat kl. 21. Det kan faktisk ha vært kl. 22 for alt vi vet. Så JHA trenger ikke å ha kommet til VK kl. 20.30. Det kan like gjerne ha vært rundt kl. 21. Og da har han jo dobbelt så lang tid på seg som VK ville hatt, i følge din "teori". Men du glemmer altså at i observasjonen kl. 19.45, så var JHA på vei til åstedet med jentene. Om man bruker dette som "start-tidspunkt", så må man huske på at VK ikke kunne ha kommet så langt kl. 19.37. Han må da ha vært ved bommen på det nærmeste, uvitende om at det var jenter han kunne lokke til åstedet. Så da må man regne inn tiden det tar å bevege seg dit hvor man kunne se jentene, komme i kontakt med dem, følge etter dem, og komme seg dit JHA var da han muligens ble sett. Et annet problem er selvsagt at i følge JHAs forklaring, så er det OVERHODET ingenting som passer med at VK skal ha sendt melding kl. 18.57 og 19.37 innenfor Eg A sitt dekningsområde den kvelden. De var langt inne i Baneheia på de tidspunktene i følge ham. Det er ellers snakk om ugjerninger som i henhold til JHAs beskrivelser tar minimum 30 minutter på åstedet, pluss kutting av 25 einerkvister, tildekking og skjuling av likene, vask av kniv og hender, skjuling av badetøy i demning. Det er åpenbart at det første anslaget på ca. en time ikke er helt ute med tanke på detaljene i hva han forklarer og hva man også kan si med sikkerhet (vi vet at barna var svært godt skjult, noe som åpenbart må ha tatt tid). Men igjen: Andersens forklaring er påviselig uriktig. Sånn sett har det svært begrenset nytteverdi. Du befinner deg uansett fremdeles langt inne i konsiprasjonsland, hvor det ser ut til at du mener at siden man kan konstruere teoretiske hypoteser hvor "man kan ikke utelukke" at VK var skyldig, så konkluderer du med at han "mest sannsynlig var skyldig". La oss presentere noe lignende: "Jeg kan ikke utelukke at jeg blir første astronaut på Mars, ergo blir jeg sannsynligvis første astronaut på Mars". Pålitelig? Du avslører jo her bare at du ikke kjenner saken. Det er ikke riktig at vi kan fastslå at vitnene så dem på trappa kl. 21. Det er politiet som har "valgt" dette tidspunktet. Det er en times forskjell i de to vennenes forklaringer, og de flytter også tidspunkt fra ett avhør til et annet. Så det kan like gjerne ha vært kl. 22. De har også ulik oppfatning om hvor lenge de var hos Viggo, og i siste avhør er en av dem usikker på om han besøkte Viggo en eller to ganger den kvelden. Dette er helt vanlig når det gjelder vitner og hukommelsen i saker hvor det der og da var en helt vanlig dag. At vitnene er troverdige er IKKE det samme som at informasjonen er pålitelig. Det er to helt ulike ting. VK husker åpenbart ikke når JHA kom bort, siden han først oppgav tidspunktet rundt kl. 19.30. Så når politiet forteller at det var 20.30, så godtar han det, bl.a. fordi telefonloggen viser at han ringte til noen andre kl. 20.19, og trolig var ikke JHA ankommet på det tidspunktet. Men interessant at du plutselig mener VK er veldig pålitelig med 20.30-anslaget. Jeg tror du bør prøve å sette deg bedre inn i saken før du skriver mer om den her inne.
 43. 4 points
  det er og vil bli et res to bunnen da de ikke gjor noe av verdi. Det eneste de gjør er å få deg inn i en avtale, det er bokstavelig talt hele jobben deres. Vi burde fått ren-markedspris fra samme aktør som leverer nettforbindelsen vi uansett må betale for.
 44. 4 points
  Hva i all verden er det artikkelskribenten er ute etter her??? For meg høres det helt hinsides ut? Er det røykerne h*n vil til livs? Eller er det kjøtteterne? De som ikke trimmer nok (etter h*ns syn)? De som nyter alkohol? Eller hva??? Hvordan skal man gjøre seg fortjent til behandling i framtidens sykehus?
 45. 4 points
  Hva i huleste er poenget med å selge en av verdens beste produsenter av avanserte gassmotorer ut av landet vårt, Om det er til russerne eller andre spiller ingen rolle. Vi har solgt strategiske bedrifter som alle de store fiskeforprodusenter til utlandet, vi har solgt Elkem silisium til kineserne, og mesteparten av våre vindparker har utenlandske eiere. Staten er i ferd med å selge Entra, den største eier av offentlige bygg i Norge, til svenskene, og Statoil solgte kontorbygg, bensinstasjoner og shuttletankere til utenlandske investorer - dette i et land som renner over av penger. Er det IT-spill, Bitcoin, bompenger og parkeringsgebyr vi skal leve av i fremtiden?
 46. 4 points
  Jeg ville også ha satset på en frontkollisjon. Sjeldent folk dør av disse.
×
×
 • Create New...