Jump to content

Leaderboard


Popular Content

Showing content with the highest reputation on 10/11/19 in all areas

 1. 19 points
  Det er deilig å bo i Norge og ha 5 års reklamasjonsrett på så utrolig mange produkter. Ikke engang Apple klarer å få skylden over på brukerne her. Håper vi tar vare på disse rettighetene framover.
 2. 12 points
  Har ikke du vikeplikt for bussen? Regner med fartsgrensen er under 60 når du kommer rett ut av rundkjøringen. Eller så misforstår jeg innlegget ditt.
 3. 8 points
  Hvis batteriene hadde vært utskiftbare, så hadde det vært helt greit at de må byttes etter et år eller to. Men, hvis hele produktet må kastes når batteriet er oppbrukt, da må Apple enten sørge for at batteriene holder i fem år, eller ta konsekvensen av at de ikke gjør det, og dele ut nye produkter etter hvert som kundene bruker opp de gamle.
 4. 8 points
  På tide med nye lover i EU som krever at alle elektroniske apparater som bruker batterier skal gjøre de slik at brukeren selv kan bytte batterier.
 5. 7 points
  Så kan man jo spørre seg om det i det hele tatt burde lages produkter med så kort levetid. Et kamera fra 1930 kan brukes den dag i dag, men et fra 2003 lar seg tvilsomt reparere. Dette er ikke akkurat en god ting.
 6. 7 points
  Håper ikke Skoda venter seg takksigelser for å ha ventet i det lengste? Dette er som kjent presist samme uthalingsstrategi hele resten av bilbransjen benytter seg av. Henimot direkte motarbeide ***host, Toyota*** elbiler. Som nevnt så mange ganger før så er det bare Tesla som har drevet frem (reelle) elbiler på tross av alle slike problem og innsigelser. Og som med det har fått batteriprisen til å stupe (vesentlig fortere.) Uten Tesla, ingen (reell) elbil overhode. Og nei, jeg har ikke Tesla.
 7. 6 points
 8. 6 points
  Nei takk. Eg har ingen interesse av å diskutere dette over PM. Eg kan godt bidra i ein offentleg tråd der alle kan lese innlegga, men ikkje over PM.
 9. 6 points
  Ja, det er akkurat det det kommer til å bli mer av. At bedrifter velger bort det norske marked. Og jeg forstår dem, når vi her i landet mener at ting til en tusenlapp eller mindre på død og liv MÅ vare i minst 5 år. Det blir nok mer bryderi for dem enn nytte til slutt. Forbrukerrådet kan jo kanskje finne opp ett så lite batteri selv som varer i 5 år før det begynner å bli dårlig. Problemet her er at det ikke er mulig å bytte batteriet, verken av brukeren selv eller godkjent verksted. Det er utelukkende positivt at noen kommer denne bruk- og kastmentaliteten til livs. Satt på spissen ønsker selvfølgelig Apple at produktene går i stykker og ikke lar seg reparerer så raskt som mulig etter at garantien har gått ut. Slik at folk kjøper nytt. Da er det helt nødvendig med en motvekt slik at Apple ser seg tjent med å lage produkter som varer i minst 5 år, og hvor slitedeler som vanligvis ikke varer så lenge kan byttes ut.
 10. 6 points
  "..och en del åt den, som har verkat mest eller bäst för folkens förbrödrande och afskaffande eller minskning af stående arméer samt bildande och spridande af fredskongresser ... för fredsförfäktare af ett utskott af fem personer, som väljas af Norska Stortinget" - Alfred Nobels testament Komiteen måtte i så fall ha vært helt nedsnødd for å hevde at Greta Thunberg på noen som helst måte har bidratt til fredskongresser eller avskaffelsen av stående armeer, de som mener noe annet har klimagardinen så langt nedtrukket at de ser ikke skogen for bare Greta.
 11. 6 points
  Har hun gjort mer for fred en gjennomsnittsmannen i gata? Jeg synes Nobels fredspris er blitt en tullepris etter at Obama fikk den, han selv ikke forstod hvorfor, med styrker i Irak og Afghanistan og dronekrig mot Pakistan...
 12. 5 points
  For noe svada - det vil være ulovlig og utkastelsesgrunn. Å røyke i egen kål derimot er fortsatt lovlig i Norge, så du har ingen juridisk eller moralsk rett til "hevn".
 13. 5 points
  I så fall må det anses som en designfeil at batteriet ikke lar seg bytte.
 14. 5 points
 15. 5 points
  Klimaødeleggelser har ikke noe med krig å gjøre. Krig har noe med krig å gjøre. Det finnes utallige frivillige som uten å få betalt dedikerer livene sine til å hjelpe sivile utsatt for krig og konflikt og jobber for ekte fred på andre måter. Prisen burde gå til en av dem. Greta Thunberg har gjort 0 mer for å skape fred enn gjennomsnittsinnbyggeren.
 16. 5 points
  Ja, det har hun faktisk. Klimaødeleggelser som permanent oversvømmelser (havstigning) og ødelagt dyrkbar mark kan være en stor kilde til strid og krig, og hun har gjort en stor innsats for å sette klimaproblemer på dagsorden, betydelig mer enn gjennomsnittspersonen i gata. Om hun har gjort mer enn Etiopias statsminister mente altså ikke komiteen, og det er vel egentlig gasnke rimelig, men hun har gjort betydelig mer enn gjennomsnittsmannen.
 17. 5 points
  Litt mager argumentering. Verden trenger ikke konkurranse i morgen den trenger det i dag. Litt lettere og kanskje hakket mer ærlig å si at først skal "pappa VW" lage elbiler, få lansert ID.3, så kanskje etterpå får Skoda lov å lage noe eget... av VW deler, slik som før, og klistre sin logo på det og si "job well done".
 18. 5 points
  Dette er jo helt komikveld. En helt oppkonstruert problemstilling. For det første så er ikke automatvåpen en effektiv avskrekking mot det du beskriver. For det andre blir gamle menn (eller unge menn, eller folk generelt) angrepet såpass sjeldent at det overhodet ikke er verdt risikoen som følger av at alle kan gå rundt med automatvåpen.
 19. 5 points
 20. 4 points
  Ingen blir skadelidende bortsett fra de som urettmessig blir overvåket i sitt hjem uten samtykke. Får de andre beboerne som ikke er skyldig i sjokkisnasking noe kompensasjon for kriminaliteten de blir offer av? Hva om de føler det er et sterkt brudd på deres personvern og privatliv?
 21. 4 points
 22. 4 points
  Diktatur er også en fin styreform så lenge man finner riktig diktator. Edit: eller snarere anarki, så lenge alle er skikkelige folk.
 23. 4 points
 24. 4 points
  Det er absurd og nedverdigende for new yorkere som så flyene treffe byggene. Men for all del, hver sin greie.
 25. 4 points
  For å si det sånn. Jeg var ikke aktiv under bendgate, og det var du som hudflettet samsung for å gi ut en telefon med "mangler". Bare viste til at dette ikke akkurat er et ukjent fenomen fra apple... Bendgate fikk mye oppmerksomhet, men egentlig ikke nok. Apple tviholdt på at det ikke var noe feil med produktet mens de endret design i det skjulte. Samsung inrømmer iallefall feilene... Og vi alle husker vel: you're holding it wrong....
 26. 4 points
  De har glemt å anbefale at man setter av 175 dollar til dlc i tillegg. Håper det selger helt ufattelig dårlig, men har mine tvil.
 27. 4 points
  Spillet i seg selv ser ut til å bli fantastisk, men så er det så mange virkelig gode grunner til å ikke kjøpe dette. 1. Activision Blizzard er utgiver og de slikker ræva til Kina konstant for tiden 2. Activision (og deres utviklere) bruker loot boxes og legger attpåtil våpen i loot boxes. Elendig praksis som ikke burde støttes (eller være lov). 3. De har låst deler av en spillmodus til PS4 i et helt år For min del så er det nummer to som trykker mest, selv om alle i seg selv er gode nok grunner til å ikke kjøpe spillet.
 28. 4 points
  Artikkelforfatter skriver: «Mens fakta – altså konsentrasjonen av CO2 i atmosfæren og registrert temperatur på jorda – viser at utviklingen fortsetter i samme retning, er det helt klart en risiko for at verdenseliten prøver å gjøre Thunberg og andre bekymrede ungdommer til maskoter» Hva er så galt med at disse gjøres til maskoter i tillegg til at stadig flere tar Greta's utspill på alvor, til og med eldre menn med makt? Artikkelforfatter mener det sikkert godt, men bommer stadig mer eller mindre på målet i sine artikler. For meg så ser det ut som at Greta får stadig større gjennomslag for sine tanker og det betyr at hun ikke er en døgnflue. For hennes del håper jeg at verden tar henne på alvor. Hun vil ikke over lang tid tåle det presset hun i dag opplever. Hun kan allikevel være en viktig stemme mange tiår fremover i en litt mer tilbakelent posisjon. Jeg er glad for at Greta ikke fikk Nobelprisen nå. Det ville bare irritere eldre menn (og yngre som er mentalt gamle og forstokkede) ganske grenseløst og være kontraproduktivt i forhold til kampen for å unngå klimakatastrofe.
 29. 4 points
  Ja, det er akkurat det det kommer til å bli mer av. At bedrifter velger bort det norske marked. Og jeg forstår dem, når vi her i landet mener at ting til en tusenlapp eller mindre på død og liv MÅ vare i minst 5 år. Det blir nok mer bryderi for dem enn nytte til slutt. Forbrukerrådet kan jo kanskje finne opp ett så lite batteri selv som varer i 5 år før det begynner å bli dårlig. Det er fritt frem for produsent/importør å sette prisen til 1300,- i stedet for 1000,- dersom det ikke er lønnsomt å selge det for 1000,- her på berget. Eventuelt designe slik at en kan bytte batteri. Vi forbrukere kan ikke godta i 2019 at et elektrisk produkt må kastes etter to år på grunn av batteriet. Jeg synes vi har et fint system her i Norge, som straffer de produsentene som tenker kortsiktig profitt. Bare synd det ikke gjelder resten av verden. Overforbruket vårt (i den vestlige verden) må ned, det er det eneste som virkelig vil monne på veien mot et bærekraftig samfunn. Da er det ikke plass til produsenter som Apple i dette tilfellet.
 30. 4 points
  Antar at Apple sin forretningside er at de blir stjålet før det har gått 2-3 år. I Barcelona fungerer sikkert den strategien bra.
 31. 4 points
  Sjelden jeg tar Apple i forsvar, men det er nok temmelig urimelig å forvente 5 års driftstid på samme batteriene teknisk sett. Med det bruksmønsteret mange har på musikk er det et under at det er så bra det er. Nå har jo f.eks Sony latt være å selge enkelte produkter i det norske marked p.g.a den sterke forbrukerretten vi har.
 32. 4 points
  Slutt å oppfør deg som en klovn. Les hva Ping skriver, og forsøk å bruke de små grå på å faktisk forstå hva han sier. Om jeg synes hun skal ha prisen er en annen sak, og ikke poenget her; Påstanden om at det ikke er link mellom miljø / klima og krig & konflikt.
 33. 4 points
  Nei, faktisk ikke. Det er faktisk en myte at mennesker merker akselerasjon. Det gjør vi ikke, men du merker en kraft som virker på deg, så sant denne IKKE virker jevnt på hele deg. En kraft som virker jevnt på hele deg, får deg til å akselerere uten at du merker det. Eks: Vi merker ikke tyngdekraften direkte, siden den virker jevnt på hele deg. Derimot merker vi motkraften fra gulvet under føttene våre, som hindrer oss i å falle. Er du lukket inne i et rom (f.eks.) ISS hvor alle kreftene virker jevnt på deg, er det umulig å føle om du faller rett ned mot jorda, om du sirkulerer rundt jorda, eller farer rett vekk fra den. Faller du ut fra fly, merker du ikke akselerasjonen, du merker bare at kraften fra luftmotstanden øker. Sitter du i en rakett som akselererer fordi kraften fra motoren øker farten, vil du merke kraften fra stolen mot ryggen din. Sitter du derimot i en rakett som har kommet for nære et svart hull og akselererer mot det, vil du ikke merke noe som helst, siden det svarte hullet trekker akkurat like mye i raketten som i hele deg. Hvis du er åpen for å lære litt om dette på en svært lettfattelig måte, kan du først se denne musikkvideoen til OK go: Der står det i starten at den er filmet uten gravitasjon. Det er ikke sant. Den er filmet i et fly i jordas gravitasjonsfelt, men i et fly som følger banen en stein du kaster på skrå ville fulgt - og dermed følger ditt frie fall. Videoen viser tydelig at det ikke er noen merkbar forskjell mellom null tyngdekraft (og null akselerasjon) og et fritt fall med akselerasjon, hvor tyngdekraften er den eneste kraften som virker. Du kan så se forklaringen om hvordan videoen ble laget her:
 34. 4 points
  Fanatikerne til Greta Thunberg som sutrer for at hun ikke vant Nobels fredspris. Jentungen har ikke gjort noe som helst for ivareta eller jobbe for fred. Snarere tvert imot, da hun oppfører seg aggressivt mot verdens ledere.
 35. 4 points
  Aha, du tenker at tjuven ikke forsto at det var feil å stjele sjokoladen? Ok, da er jeg med.
 36. 4 points
  Første avsnitt: "vi ville vente med elbilder da vi ville lage en familiebil med lang rekkevidde" Andre avnsitt: "Så nå lanserer vi Citigo, som ikke er en familiebil og har kort rekkevidde" Fnis.
 37. 4 points
  Carl I. Hagen. Nå er du langt på overtid for den pensjonisttilværelsen, Carl! Logg av internett, er du snill.
 38. 4 points
  Kan jeg få se sammenligning av 4K YouTube på Apple TVen?😂
 39. 4 points
  Hvem blir sporet der av NRK? Anonyme mennesker er anonyme helt til de blir identifiserte. NRK gjør vel ikke noe av det. Og anonyme polititjenestemenn er anonyme helt til de blir identifisert. Såvidt jeg har forstått markerer man i appen at "Politiet er i dette området", ikke "Polititjenestemann med identitet A er på posisjon X, og polititjenestemann med identitet B er på posisjon Y"
 40. 4 points
  Mener du å si at NRK sin dekning av 17. maitog i Norge er brudd på privacy?
 41. 4 points
 42. 3 points
 43. 3 points
  Hvis du vil snakke etikk og moral i kun svart/hvitt så er samtalen dødfødt. Vårt moralske kompass styres i stor grad av situasjonsetikk, det er blant annet det som får deg til å synes at et lovbrudd er greit dersom det er for å oppklare et annet lovbrudd.
 44. 3 points
 45. 3 points
  Ikke rart at folk blir syke når de har blitt så jålete og er redd for litt naturlig eksponering av bakterier. Testosteronnivået hos enkelte mannlige forumbrukere må jo være nede på rosabloggernivået. Hadde jeg vært singel ville jeg kanskje ha tatt en singelkurv, men mest fordi jeg syntes de mindre kurvene er mer praktisk å bære på.
 46. 3 points
  Ja, så da kan du jo bare bruke lastebil til å forsvare deg da.
 47. 3 points
  KISS ARMY NORWAY KISS ONLINE 12345 KISS FOR EVER
 48. 3 points
  Ikke nødvendigvis, men jeg anser den løsningen som et mulig tegn på psykopati, da man kanskje ikke evner å føle empati med de andre i kollektivet. Man utsetter alle beboerne for ulovlig overvåkning, uansett om de er skyldige eller ikke. Det kunne jo være et spennende eksperiment å bare henge opp en lapp på kjøkkenet der du skriver at du har satt opp et gjemt kamera for å avsløre en kjøleskapstyv. Jeg tipper du da ville fått ha sjokoladen i fred, men at ingen av de andre ville ønske å bo med deg lenger.
 49. 3 points
  Brian Kibler har trukket seg fra casting, i støtte for Hong Kong. Flere millioner gamere har støttet Hong Kong og bidratt til protester mot Blizzard, i sosiale medier og forum. Dette er en ny publisitetskrise i samme gate som "don't you have phones?!" -- og av nøyaktig samme grunn; At Blizzard prioriterer det kinesiske markedet over det vestlige.
 50. 3 points
  Ta bilde ett bilde av en sjokoladplate som er godt planta mellom rompeballene. Skriv ut dette bildet og legg det i kjøleskapet om det forsvinner mer sjokolade.
×
×
 • Create New...