Jump to content

Leaderboard


Popular Content

Showing content with the highest reputation on 07/13/19 in all areas

 1. 5 points
  Min spådom...bittelitt bedre enn forrige generasjon på alle måter....og alt for dyr.. ...repeat i det uendelige
 2. 4 points
  Det meste kommer med IPB, så vi har egentlig ikke tatt så veldig mange beslutninger på disse funksjonalitetene som kommer inn nå. Men vi er også fast bestemt på at vi må modernisere oss for å kunne være relevante. Jeg ville ikke vært bekymret for dette, da jeg tror alle er på samme bølgelenge på hva diskusjon.no er og hva diskusjon.no ikke er. I ny IPB så åpner vi blant annet for en "moderator curated" kalender der vi kan gjøre forumet mer IRL sosialt med blant annet arrangerte fototreff, nerdemøter, LAN og lignende. Dette f.eks. tror jeg vil kunne være et utelukkende positivt tillegg til vår plass her på internett.
 3. 3 points
  Hurtigladere i Norge hvor vi har lave strømpriser har allerede passert prisen det koster å fylle bensin/diesel deler av året. Og da bør man også huske på at prisene for fossilt i Norge er meget høyt p.g.a. avgifter. Tror folk virkelig at dette ikke vil øke betydelig hvis man skal øke ladekapasiteten med 10-30 ganger?
 4. 2 points
  Hei! Den observante forumbruker har kanskje registrert noe prat om forumoppgradering her og der. Det er med stor glede at jeg nå kan bekrefte at forumet skal oppgraderes til nyeste versjon (IPB 4.4). Nøyaktig når det kommer til å skje, kan jeg ikke si enda - men det kommer snart! Med oppgraderingen kommer det til å komme en rekke nye endringer, funksjoner og forbedringer. I tiden fremover mot oppdateringen kommer vi til å poste regelmessige oppdateringer for hvilke større og mindre endringer man kan forvente. Jeg er glad for at vi endelig kan gi noen bilder over hvordan det kan komme til å se ut. I den første utviklingsdagboken kommer vi til å fokusere på muligens de to største endringene: Design og aktivtetsstrøm! Design Designet er endelig responsivt, noe som betyr at det ser bra ut på alt fra datamaskin til mobiltelefon. Det er en stadig økende andel av trafikken som foregår via mobiltelefon, så det er er utvilsomt en viktig og stor forbedring! Hvordan kommer så forumet til å se ut? Her legger jeg ut noen bilder som gir en viss pekepinn. Jeg må understreke at designet er fremdeles under arbeid, og det kommer garantert til å endre seg frem mot lansering. Underkategori - oversikt: Her er mye kjent fra tidligere, men oversikten har blitt mye ryddigere og oversiktlig. Tråder: Slik kan en typisk tråd se ut. Her har jeg laget en tråd med meningsmåling, samt med et raskt overblikk over hvordan skriftverktøyet ser ut. Profiler: Profiler får en større plass med nyeste oppgradering. Her kan man pynte litt mer på sin egen profil, og legge til "blokker" (mer om dette senere). Ved å gå inn på en brukerprofil så får man også opp en aktivitetsfeed, slik at andre kan få raskere oversikt over dine innlegg. Det er nå mulig å følge andre brukere. Ved å følge en annen bruker kan man få varsel når de poster innlegg, eller få det i aktivitetsstrømmen/feeden (se lenger nede). Mobilskin: - Tråd Slik vil en typisk tråd kunne se ut på mobiltelefon: (Jeg anbefaler å åpne bildet i mobiltelefon for best opplevelse, og for å se hvordan det er å scrolle nedover) Aktivitetsstrøm / Feed En annen stor nyhet er feed/aktivitetsstrøm. Med aktivitetsstrømmen er det mulig å få opp innlegg fra fulgte kategorier, brukere o.l. Det er med andre ord mye enklere og bedre å velge selv hvilket innhold man skal få opp. Under vises et skjermbilde fra all aktivitet, uten noen nærmere konfigurasjoner. --------------------------------- Jeg vil igjen presisere at designet er work in progress, og at det endelige resultatet kommer til å se annerledes ut enn på bildene. Hva synes du om designet og aktivitetsstrømmen? Har du noen spørsmål, innspill, eller noe spesielt du gleder deg til?
 5. 2 points
  Vi vet ennå ikke hvordan det kommer til å se ut. Så det kan jo være at vi får noe som ligner på det vi har nå.
 6. 2 points
  Et cruiseskip på 150 000 tonn går i 40 km/t. De burde klare å få en bil/lastebilferge til å gå fortere selv om den går på el.
 7. 2 points
  Det er ikke mangel på ladeinfrastruktur som er problemet, men teknologien som ikke er god nok og ikke egner seg at mange bruker elbil til langkjøring. Selv med 250kW lading går det i grunnen veldig seint og lading med slikt strømtrekk kontinuerlig og samtidig til flere biler blir meget dyrt.
 8. 2 points
  Nei ssdene blir ikkje magisk raskere på 4k @ QD=1 ved overgang fra pci-e 3.0 til 4.0. Selve nandbrikkene og ikkje minst kontrolleren gjør den jobben. Akkurat nå virker det som de nye pci-e 4.0 ssdene som er ut nå er OVERPRISET deluxe, og satser på at folk bare ser at det er høy sekvensiell ytelse, og ikkje ytelse som virkelig teller med en ssd. Er jo en scam å kjøpe Corsair pci-e 4.0 1TB som er over dobbel så dyr som feks Adata sx8200pro 1TB. Adata er bedre på alt untatt sekvensiell les og skriveytelse.
 9. 2 points
  Det er allerede nevnt av andre: At man ser skrivefeil rett etter posting, det er trolig blitt mer normalen nå som mange skriver uten fysisk tastatur. Støtter derfor 3-4 min pause på tekst om at innlegg er redigert. Hjerter, tommel og annet, nei takk. Forumet er flott og bør ikke ligne mer på Facebook og pubertale emoticon forum. Diskusjon.no er flott forum og klarer seg fint uten tek.no (de skal over til Shibstedt sitt forum, som VG, da de er VG eid) og overdreven bruk av ikoner for alt mulig. La dette være et forum, ikke dyrke seg selv egosted med hjerter, tomler osv. Forøvrig god jobb med forumet.
 10. 2 points
  Moving the goalposts much? Hva er datoen på denne tweeten hvor hun kommenterer sin opplevelse? Var det før eller etter valget i november 2018? Kom kommentaren før eller etter valget? Tidsreise? Serr? Gidde?
 11. 2 points
  Hvorfor skal bevisbyrden ligge hos Gamer?
 12. 2 points
  Hva er det man ikke skal skamme seg over egentlig? Synes hele denne "skam"-greien blir for dumt. Snart får vel alle utdelt hver sin pistol fra staten. Skyt deg selv i hodet for å forbedre miljøet. Du skal skamme deg over at du lever....
 13. 2 points
  Ordet gratis har fått et totalt annen mening i spillverdenen. En gang betydde gratis et fullverdig spill uten begrensninger. De spill man kaller gratis i dag kalte man demo eller prøveversjon før i tiden.
 14. 1 point
  Altså, på hytta får jeg ikke koblet til og brukt mobilen som hotspot slik at chromecasten fungerer. Problemet ser ut til at mobilen er på 4G-nettet og hotspot får jeg ikke koblet til fordi mobil og chromecast trolig ikke er på samme nett. Dvs. chromecasten får jeg ikke konfigurert i det hele tatt fordi jeg ikke får kontakt med den. Jeg får heller ikke kontakt via pc fordi konfigurasjonssiden for chromecast på nett er fjernet og de ber meg laste ned en app som kun er til android eller IOS. Jeg har også forsøkt å bruke samme navn på hotspot som mitt hjemmenett uten at jeg lyktes. Jeg har forsøkt å gjestemodus uten at det nytter. What to do? (Ved å bruke mobil nr. 2 som hotspot så vil det trolig løse seg, men da må jeg ha et abonnement til. Alternativt kjøre streaming kun fra denne og ikke min opprinnelige telefon, noe som ikke er ønsket). Det finnes mange guider på nett som trolig har virket tidligere, men nå ser det ut til at google har endret hele strukturen. Kjører forøvrig ikke den runde/siste utgaven av chromecast men versjonen før.
 15. 1 point
  Dette er jo en stor fordel..... for produsentene og de som selger. Ved å selge batteridrevne verktøy så vil de sørge for at du stadig må tilbake og kjøpe nye og/eller flere batterier. Det som også skjer er at du binder deg til et merke. Hvis du ikke lengre vil ha DeWilt så må du bytte ut alt verktøy siden batteriene ikke passer i f.eks. Metabo-verktøy.
 16. 1 point
  Nokia 7 Plus, Xiaomi Mi A2, Xiaomi Redmi Note 7 og Motorola Moto G7 Plus er vel alle så å si perfekte. Lite vits å komme med noe som ikke er bra da.
 17. 1 point
  Lovmessig har du ditt på det tørre, men du sliter nok med bevisførselen. https://lovdata.no/dokument/NL/lov/2005-05-20-28/KAPITTEL_2-5#KAPITTEL_2-5
 18. 1 point
  Du må ha din telefon som hotspot og bruke en annen telefon til å sette opp chromecasten mot hotspot. Jeg brukte en (annen) telefon uten abonnement for å gjøre det samme.
 19. 1 point
  Black Magic SS - Spectral Ecstasy
 20. 1 point
  Jeg ville ikke lagt ut søknaden på diskusjon.no med butikknavn og det hele.
 21. 1 point
  Enig. Igjen vet jeg at dere jobber hardt og jeg er takknemlig for arbeidet dere legger i dette og dette er ment humoristisk, men dette nye designet gir inntrykket av å være the brainchild til en eller annen hotshot i styret som har fått grandiose forestillinger om at diskusjon.no "skal bli det nye facebook!!, vi skal sette Norge på kartet, nå kaster jeg ballen videre her.." og alt det der Forumet trenger det ikke, det er flott som det er. Det er kommet gode innspill her på forbedringer som gjør forumet effektivt(bedre), sleek design, nedtrekksmenyer osv. virker litt mot sin hensikt og det blir bare flere museklikk før man kommer frem.
 22. 1 point
  Det kommer IKKE harddisker som klarer å utnytte pci-e 4.0. Det er nok SSD'er du tenker på. Eller fremtidig Optane Personlig gleder jeg meg til å oppgradere Threadripperen min til gen 3. Trenger flere pci-e lanes enn det "midrange" plattformen gir. 3900x og x570 er bare ei ventepølse/leketøy. On topic: Vil trådstarter ha en plass å lagre ferdig materiale tro? Snakker da om et array med Raid-6 f.eks? Min workstation er slik: Optane 900p til OS og programmer SSD'er i raid-0 (3x850pro, 2x 960pro) som mellomlagring/scratch Areca Raid-6 for lagring -> 10GBit lan rett til hovedserver
 23. 1 point
  – Hvilket teknologi-buzz-ord er du mest lei av å høre – og hvorfor? – Chademo/ CCS og andre ladestandarder for elbil. All fylling/lading av utslippsfrie kjøretøyer bør være minst like enkelt som å fylle bensin/diesel. Ehh, what? Okay, det er to hurtigladestandarder og noen eldre biler har type-1 for saktelading. Men i det lange løp er det jo blitt tydelig at det bare er CCS som gjelder. Så du har en enkel standard, men null rom for feil. Mens med bensin/diesel har to helt forskjellige drivstoff (og noen varianter av bensin i tillegg), og hvis du fyller med feil slange, som er relativt lett, har du et ganske stort problem. I tillegg er fylling av bensin generelt sett noe dritt. Du må stå der og holde slangen (riktig nok ikke så lenge, men fortsatt irriterende når du er vandt til å bare plugge inn og gå), og du får gjerne inhalert litt avgasser fra drivstoffet, som ikke er særlig sundt. Jeg tror dette er et tilfelle at man er blind for ulempene med det man er vandt til.
 24. 1 point
  Kjapp info. Jeg har fått satt GET BoX i "Multicast IPTV mode". Da må BoX stå tilkoblet i Lan 1-3 i hjemmesentral/fibermodem. (Jeg har Huawei HG8245) Nå har jeg mye bedre bildekvalitet og 100% direkte-tv. Det har vært noen utfordringer med overgangen for oss som har vært i beta periode til å få multicast / dvb-c signaler. Dette gjør at man ikke valgte å konvertere oss alle til multicast / dvb med det bygget som er ute nå.
 25. 1 point
  Tungevaag & Raaban - All For Love (Luca Schreiner Remix)
 26. 1 point
 27. 1 point
 28. 1 point
 29. 1 point
  Ja, glemte den. Det kunne vært verre, men det kunne også vært enda bedre med tanke på kontraster. Tommel opp for universell utforming i nettforumet slik at flere har muligheten til å benytte seg av forumet
 30. 1 point
  Hydrogen gir en smooth overgang til himmelen. Du begynner på båttur, et lite blink uten forvarsel og så er du i himmelen, hos Sankt Peter ved perleporten, om du har vært snill. Eller i kjelleren hos han med horna i panna. Du må gjøre det beste ut av det uavhengig av hvor du havner. Kanskje møter du venner og familie? Det går uansett så raskt at du ikke merker noe som helst.
 31. 1 point
  The violation. It's 1/16th drums. 'nuff said. I mean... He slows it down to an eigth to accomodate the solo. Awesome.
 32. 1 point
  Samme med avgjørelsen om å holde mcas hemmelig for pilotene for å unngå at flyselskapene måtte betale for simulatortrening for at pilotene skulle sjekkes ut for MAX. Istedenfor fikk de et par timers nettkurs på en iPad og forsikringer om at MAX var identisk med 737 når det gjaldt oppførsel i luften.
 33. 1 point
  Du trenger jo ikke og bruke playbutikken. Er vel nettop derfor disse har blitt infisert da, men for all del..
 34. 1 point
  Ingen har akutt behov for å rive en fremmed baby ut av barnevognen sin. Er man bekymret kan man selvsagt si ifra eller melde fra til de rette instansene, men vi vet mye mer om traumer nå og hvordan de påvirker oss, la babyen være i fred mens du snakker med forelderen. Det er det voksne og ansvarlige å gjøre.
 35. 1 point
  Utgangspunktet er at avtaler skal holdes slik de er inngått. Selger har forpliktet seg til å gi deg fungerende øreplugger mot at du betaler penger for å få dette produktet. Når produktet ikke fungerer slik det skal så foreligger det en mangel. Forbrukerens krav når det foreligger en mangel er beskrevet i Forbrukerkjøpsloven §26. Her står det blant annet at en kjøper kan heve kjøpet. Forbrukerkjøpsloven §26 må forøvrig leses i sammenheng med Forbrukerkjøpsloven §29 tredje avsnitt. Selgeren har rett til å tilby retting eller omlevering. Det står videre "Dersom selgeren sørger for slik retting eller omlevering i samsvar med loven, kan forbrukeren ikke kreve prisavslag eller heving" Grunnen til at det er slik er nettopp det at avtaler skal holdes. Du har rett på fungerende øreplugger. Når selgeren retter produktet, så har du fått det du har krav på. Man må her huske på at en selger har en interesse i å gjennomføre sine salg. Det er tross alt slik de tjener penger.
 36. 1 point
  Jepp. Helt enig. slike hindringer er det som er hovedgrunnen skaper trafikkfarlige situasjoner. Og som noen kan bli ekstremt irriterte på og tar sjansen på å gjøre forbi, da hindringen kjører for sakte i forhold til fartgrensen og fornuftig fart i forhold til ansvarlig kjøring. Da er det hindringen som er årsaken til den trafikkfarlige situasjonen. Og hindringene bør absolutt vike når det er mulig, noe mange hindringer ikke gjør.
 37. 1 point
  Biler står ofte i veien der de er parkert, og mange av dem er leid/leaset, slik som sparkesyklene.
 38. 1 point
  Sinker som dette, i trafikken skaper definitivt irritasjon. Og. sinkene skaper eventuelle farlige forbikjøringer når sinkene ikke legger til rette for forbikjøring. Irriterer meg ganske kraftig selv over sinker som ikke kommer opp i fart/hastighet som tilsier skilt, før veistrekken med den hastigheten er over. Dvs, sinkene har akkurat nådd korrekt fartgrense rett før dem må bremse ned igjen, for neste strekning med annet skilt. Eller, sinkene bremser overhodet ikke ned til korrekt fartgrense i det hele tatt, og dermed kjører ulovlig uansett. Typisk Kruise kontroll kjøring.
 39. 1 point
  Holder meg langt unna denne butikken. Vi har mye bedre rettigheter på Steam. Og Steam driver ikke å krever at spillet lanseres hos dem først i et helt år før det kommer andre steder...
 40. 1 point
  Per minutt, ja... Det er 8 kroner mer for 20 minutter. Hvis du kjører el-sparkesykkel ca 20 minutter hver dag, er det nesten 3000 mer i året Hvis du kjører EL-sparkesykkel hver dag til og fra jobb (tiltenkt scenario, skjønner at man ikke er på jobb hver dag i ett år): 2 opplåsninger (20 kroner) 2x10 minutter (38 kroner) Totalt 21.000 i året Her handler det om å litt perspektiv.
 41. 1 point
  Problemet er helt hinsides i dette området. 65-70 km/t i tunnelene og når det er et felt og 95 km/t+ når det blir flere felt. Venter bare på min første fartsbot når jeg dundrer forbi
 42. 1 point
  Jeg synes bluetooth er brukbart. Helt brukbart. Jeg har stor nytte av bluetooth.
 43. 1 point
 44. 1 point
 45. 1 point
  Denne forestillingen er seiglivet. Det har være flere studier på dette som har vist mer eller mindre det samme, så dette er ikke noe nytt, men mange forholder seg mer til egen synsing enn vitenskap.
 46. 1 point
 47. 1 point
  Ta det med din nåværende arbeidsgiver, si du har fått frist til 1 juli og vurderer å takke ja innen den tid. Ønsker de å beholde deg kommer de med ett tilbud innen denne datoen.
 48. 1 point
  Stole på? Det gjorde gjerne Angela Merkel også, først... Hvor langt er du villig til å bruke unnskyldningen med "alliert"? Hva skal allierte kunne gjøre med våre opplysninger? Hvor skal grensen gå?
 49. 1 point
  Takk, du har dokumentert i massevis at du, og den kristendommen du representerer, er mot likestilling og likeverd. Trenger ikker mer dokumentasjon.
 50. 1 point
  Jeg skulle sende en pakke idag, og fant ikke pappesker som var store nok på postkontoret, så jeg måtte ta den med hjem igjen FML. Og den gule doughnuten jeg kjøpte isted var full av kvalmende gul saus.
×
×
 • Create New...