Gå til innhold

Forumets uoffisielle gitar-tråd...


SGE7000

Anbefalte innlegg

Videoannonse
Annonse
Etter å ha lest litt rundt på fender.com har jeg kommet fram til at det må være en Classic Series ‘50s Stratocaster®, siden den er den eneste med fargen jeg har. Den er produsert i Mexico. Kjøpte den i 2001. Støyen er forresten ikke bare hum, det kommer også noen ganske skjærende "knitrelyder". Hvordan er lyden i noiseless pickups da? Og hva er det som gjør at noen hater den?

7799780[/snapback]

Dårlige potmeter. 90% sikkert.

 

Nokon likar dei ikkje fordi dei ikkje git "ekte" nok Fender-lyd.

Lenke til kommentar
Noen som vet hvordan man spiller dette? (Med plekter)

7818008[/snapback]

 

En annen måte å spille det på, slik som jeg tror jeg ville ha spilt det, er "Chicken Picking" ..dvs at du spiller den nederste delen med plekter og bruker langfinger, eller ringfinger til å picke den øverste.. (øverste = lyseste)..

 

:)

Lenke til kommentar

440 er svingetallet for den såkalt "nye" kammertonen, som ble innført i 1939 og standard i 1955. Tonehøyden bestemmes av antall svingninger pr. sekund, (måleenhet hertz), og kammertonen er den enstrøkne A. (Den over den midterste C'en på pianoet.) En standardisert kammertone sørger for at alle instrumenter spiller "likt", så når du setter deg ned med gitaren og spiller til musikk du har på CD, trenger du ikke å stemme om for hver låt. (Gitt at musikerne på platen har brukt kammertonen når de stemte, selvsagt.)

 

Svingetallet dobler seg pr. oktav, slike at A'en over er 880 hertz og den under er 220.

 

Tidligere lå kammertonen noe lavere, 435 var populært. En lavere kammertone fører til et noe mørkere toneleie. Det hadde både fordeler og ulemper: Det var en fordel for sangere som lettere kunne nå "den høye C" i operaarier. Pådriverne for den nye kammertonen var spesielt strykerne, med strammere strenger fikk de mer tone i instrumentene.

 

Om du stemmer etter en lavere kammertone får du litt slakkere strenger og litt mørkere tone i gitaren. Det kan være aktuelt hvis musikken du skal spille til har en tilsvarende stemming. Du kan også bruke det av tekniske årsaker, lavere stemming lar deg bruke tykkere strenger. Men instrumenter du skal spille sammen med må selvsagt være likt stemt, med mindre du holder deg til halve eller hele tonetrinn og transponerer stykket du spiller. Om du stemmer ned en hel tone på gitarene og spiller i E-dur, må pianoet spille i D-dur

 

Geir :).

Lenke til kommentar
på min roland cube 30 watt er det ein inngang som heiter foot sw, ka godt kan den gjere?

7826855[/snapback]

 

Foot sw. er forkortning på foot swith, altså ein fotpedal. Eg reknar med at den porten er beregna på den pedalen som vanlegvis følgjer med cuben, som du kan velge av/på disortion/overdrive. Har du den ikkje?

Lenke til kommentar

Opprett en konto eller logg inn for å kommentere

Du må være et medlem for å kunne skrive en kommentar

Opprett konto

Det er enkelt å melde seg inn for å starte en ny konto!

Start en konto

Logg inn

Har du allerede en konto? Logg inn her.

Logg inn nå
×
×
  • Opprett ny...