Gå til innhold

Nettbret24


Mariannehh89

Anbefalte innlegg

Hei

 

Noen som har noen erfaringer med nettbrett24?

De selger en del forskjellige nettbrett, av ukjent merke (for meg vel og merke)

 

De er ganske billige, man får mye for pengene, så jeg lurer på om det rett og slett er for godt til å være sant?

 

Jeg er ikke ekspert på spesifikasjoner, men når jeg ser i forhold til andre typer nettbrett, så vil jeg si at man får veldig mye mer på disse nettbrettene enn man får i samme i prisklasse som de "vanlige" merkene som samsung,nexus og asus..

 

Noen som har vært borti nettbrett24, eller merker som Ainol, Ampe, Cube, FreeLander eller Ramos?

Lenke til kommentar
Videoannonse
Annonse

Merkene og nettbutikken har jeg aldri hørt om så jeg er i utgangspunktet skeptisk. Veldig gode spesifikasjoner i forhold til prisen i hvert fall.

 

Jeg falt litt for denne, men ville sjekket både nettbutikken og fjøla nøyere før eventuell bestilling.

 

Ja, er nettopp den jeg har vurdert :) Syns den virket veldig bra! Men som du sier ,skeptisk til disse helt ukjente merkene.. Og man får så mye for pengene, i fohold til andre, at man begynner nesten å lure på om det er noe "feil"

Lenke til kommentar

Det er ikke den samme tab'en du linker til, "PD80 Wise" er det denne heter.

 

ja burde jo skjønt at ikke PD80 var det samme som PD80 wise :nei2:

 

Uansett så ligger wise-versjonen til 237-239 USD rundtomkring ser jeg, så å betale ~320 for 5 års reklamasjonsrett burde vel være greit (gitt at firmaet eksisterer om 5 år og følger forbrukerkjøpsloven - noe som ikke akkurat fremgår av salgsbetingelsene deres)

Endret av kjetilkl
Lenke til kommentar

De markedsfører seg på norsk, altså mot et norsk publikum. Da MÅ de følge den norske forbrukerkjøpsloven akkurat som Apple med sin "norske" nettbutikk i Irland eller hvor den nå ligger. Ulempen er at det kan bli mye merarbeid å lære de opp i den forpliktelsen.

 

PS. Husk å regne inn prisene for mva, fortolling og frakt for en skikkelig prissammenligning.

Lenke til kommentar

Helt riktig,Simen.problemet med nettbrett24 er vel at de ikke er registrert som firma hverken i Norge eller andre land,så uten noen adresse,tlf,etc er det ikke lett å spore hvem du evnt har kjøpt av.

Geekbuying.com,dx.com og merimobiles selger stort sett alle typer Kinabrett og alle priser er inkludert

Frakt.Pakken kan bli stoppet i tollen,da påløper tollgebyr og 25%mva.Mine 7 siste har gått rett igjenom

Uten tollbehandling.Kinesiske brett har 1års garanti,vær obs på at du må betale for retur av brett til selger.

Lenke til kommentar
Gjest medlem-169651

Husk at for å kunne selge til disse prisene har de kjøpt dem inn mye billigere. Dette betyr at disse nettbrettene er skammelig billige, og derfor kan du ikke forvente kvalitet. De sparer penger på å bruke dårlige skjermer, ha veldig dårlig batteritid, og treigt minne. Tror også du kan forvente null og niks i eventuell garanti.

Endret av medlem-169651
Lenke til kommentar
  • 2 uker senere...

Freelander PD80 Wise til 240 dollar = 1374 kr + eventuelle norske avgifter.

 

MTK: Prosessoren heter Allwinner A31 og er en SoC med firekjerne Cortex A7 1,0 GHz og åttekjerne PowerVR SGX544 355 MHz (Ca tilsvarende Nvidia Tegra 3). Det er neppe noen racer, men sikkert helt grei til lett bruk og til grafisk bruk. Se hva Anandtech skriver. De skriver den virker noe underpowered, men da trolig på CPU-delen. GPU-delen ser ut til å være temmelig kapabel med 4K avspilling på 60 fps og fullHD opptak på 30 fps. Batterimessig tipper jeg den er ganske bra. A7 er laget med fokus på energieffektivitet og lav klokkehastighet er et videre energieffektiviseringstiltak. At den er produsert med 40nm og ikke 28 nm har neppe så mye å si på batteritida. Jeg tipper ca 2-3 spillefilmer batteritid.

 

Det virker som Onda V972 er omtrent samme nettbrett til samme pris. Brukererfaring

 

Hvis disse fjølene kan kjøre kommende Ubuntu for tablets så bestiller jeg en. Jeg undersøker litt og finner ut at Ubuntu for tablets krever Cortex A15. Videre undersøkelser viser at den kjører ARMv7 instruksjonssett og at Cortex A7 kjører nøyaktig samme instruksjonssett. Forskjellen er bare at A7 er optimert for lavt strømforbruk mens A15 er optimert for bedre ytelse, blant annet gjennom teknikkene OOO og speculative execution. A15 bruker ca dobbelt så mye batteri, men yter også ca 4 ganger bedre. Ubuntu foretrekker 2 GB og det har disse brettene.

Endret av Simen1
Lenke til kommentar
  • 2 uker senere...

De bruker samme instruksjonssett (ARMv7) men prosessorkjernene er vist optimalisert på to ulike måter. Allwinner A31 er optimalisert for god batteritid og høy ytelse per watt mens Rockchip 3xxx-serien (jeg antar det er den du mener) er optimalisert for høy ytelse. Ytelsen er nok i størrelseorden 2-3 ganger bedre, men da med et batteriforbruk som er 4-6 ganger høyere. Altså tilsvarende forskjellen på ARM Cortex A53 (in order) og A57 (out of order).

 

Jeg vet ikke helt hva som er viktigst for meg av batteritid og ytelse, men tror ikke jeg kommer til å bruke noe særlig ytelsekrevende programmer. På den andre siden tror jeg ikke at jeg kommer til å bruke den i særlig mange timer uten pauser heller. Pauser der den like gjerne kan lade i stedet for bare ligge og slenge på bordet. Uten noen sterke preferanser der så prioriterer jeg heller etter egenskaper som skjermkvalitet, pris og mulighet for ubuntu touch.

 

Redigert: Det ser ut som Rockchip 3066 har raskere CPU men svakere GPU enn Allwinner A31. Ytelsetester.

 

Det heter Ubuntu Touch, og en foreløpig liste over støttede enheter (telefoner og tablets) ligger på https://wiki.ubuntu.com/Touch/Devices.
Endret av Simen1
Lenke til kommentar

Den ser temmelig lik ut ja.

  • Hvordan er batteritiden på den?
  • Og CPU-ytelsen?
  • Og byggekvaliteten/lakken?
  • Har laderen vanlig europlugg eller engelsk plugg + adapter?

2500 kr synes jeg var litt drøyt når man får kjøpt tilsvarende fra Asia for 1300 kr. Norske forbrukerrettigheter er ikke verd mye.

Endret av Simen1
Lenke til kommentar

Den ser temmelig lik ut ja.

  • Hvordan er batteritiden på den?
  • Og CPU-ytelsen?
  • Og byggekvaliteten/lakken?
  • Har laderen vanlig europlugg eller engelsk plugg + adapter?

2500 kr synes jeg var litt drøyt når man får kjøpt tilsvarende fra Asia for 1300 kr. Norske forbrukerrettigheter er ikke verd mye.

 

Hei.

 

Det har ett batteri på 10000mAh og holder mellom 6-8 timer aktivt bruk for meg.

Ytelsen på brettet er jeg veldig fornøyd med, det raskeste jeg har testet til nå av android brett.

Baksiden er av aluminium og ramma rundt fronten er hvit, jeg har samme kvalitetsfølese som med en ipad på denne, den ligner litt.

Det er engelsk plugg med adapter men jeg har ikke hatt noe problem det.

 

Prisen er kanskje litt stiv men jeg er fornøyd og vet at jeg har gjort ett godt kjøp med tanke på spesifikasjonene og byggkvaliteten.

Lenke til kommentar

Opprett en konto eller logg inn for å kommentere

Du må være et medlem for å kunne skrive en kommentar

Opprett konto

Det er enkelt å melde seg inn for å starte en ny konto!

Start en konto

Logg inn

Har du allerede en konto? Logg inn her.

Logg inn nå
×
×
  • Opprett ny...