Gå til innhold

Slik skal Sandisk banke Ipod


Anbefalte innlegg

Videoannonse
Annonse
Spørsmålet blir jo uansett hvor brukervennlig den blir. Kan man bare dumpe musikken på minnekorte, eller må man gjennom et program osv.

 

Sansaene som har vært solgt hittil støtter dumping av musikk/filer rett på det interne minnet og på isatt minnekort. Det eksterne minekortet får opp en egen stasjonsbokstav, akkurat som når man har minnekort i en vanlig kortleser.

Sansaen tilbyr to USB overføringsmoduser som forhåndsvelges i spillerens meny, hvor en av valgene gir ekstra støtte for synkronisering.

Min erfaring er på E260 (4GB) spiller, kjøpt til og for en bekjent (syntes kr 450 var en god pris).

Lenke til kommentar

Det bør kanskje nevnes at den dårlige lydkvaliteten en del opplever fra iPod-spillere skyldes at de har aktivert EQ-en, noe som dessverre kan herpe lyden ganske voldsomt, i allefall på en del av iPod-modellene (om ikke alle).

 

Selv har jeg heldigvis hodetelefoner som fungerer bra uten EQ, og synes lydkvaliteten fra min 2. gen iPod Nano er meget bra... ...så lenge EQen er deaktivert/nøytral. Skrur jeg derimot på EQen hører jeg at det kommer en del skurring i lyden, og spesielt bassen blir helt herpet. :thumbdown:

Lenke til kommentar
Lekkasje viser at "Fuze" har det samme som Nano og mer, men til halve prisen.

Den mangler vel fortsatt en ganske viktig ting: Støtte for avspilling av DRM-beskyttede filer kjøpt gjennom iTunes Store.

 

Klarer man seg uten denne støtten samt muligheten til å synkronisere spilleren mot iTunes (uten evt "tvilsom" triksing med programvaren), kan nok denne spilleren være et bedre kjøp rent teknisk og prismessig sett, men for mange er fullverdig støtte for iTunes og DRM-beskyttet innhold fra iTunes Store en meget viktig ting.

 

Her kan man selvsagt skylde på Apple som ikke vil støtte konkurrentenes produkter, men det er nå en annen sak. :)

 

Så du venter med å kjøpe en annen mp3spiller til apple lisensierer bort rettighetene til itunes store sangene?

 

Skjønner ikke dette, ikke nok med at 99% av dem har elendig kvalitet og at du sikkert fikk noen millioner coke points sist sommer, men itunes er da et ubarmhjertig tåpelig program for å organisere musikken når det er avhengig av at du kun kan bruke din egen maskin.

 

Å "deaktivere" musikk den ikke finner på maskinen man er tilkoblet, selv om filene er lastet inn i enheten er ikke en feature jeg har på ønskelisten. Skjønt applefans er veldig flinke til å ikke ta opp dette.

 

Og det støtter ikke drag'n'drop heller. Hva er dette, 1993?

 

Greit nok, du har de autistene med 160gbspillere som synes det er VELDIG kjekt at filene blir organisert etter årstall o.l, men for mannen i gata, med 15-20gb musikk på disken, holder "sortert etter artist" veldig veldig lenge.

Endret av Lilac1
Lenke til kommentar

 

Det er vel på tide å oppdatere denne artikkelen igjen?

 

Fuze er nå offisielt lansert: http://www.sandisk.com/sansafuze/

 

- Den har 2,4 eller 8 GB innebygd minne, i tillegg til MicroSD-muligheten.

- Veil.pris i USA: $80, $100 eller $130.

- Levering i begynnelsen av april.

 

Kan bli en interessant spiller, dette. Lille Sansa Clip har fått meget gode tilbakemeldinger på lydkvaliteten, og kanskje Fuze har fått arvet dette.

 

Mer info: http://www.anythingbutipod.com/archives/20...ril-release.php

 

Dette virker veldig lovende! Apple iPod er uaktuelt for meg av mange grunner så det må bli noe annet. Jeg har sett litt på Creative Zen før. Den har større skjerm enn Sansa Fuze og Ipond Nano, men har fått mye kritikk for programvaren. Derfor er det glimrende at Sansa kommer med en forhåpentligvis bedre programvare og den samme gode støtten for internminne + minnekort.

 

Selv synes jeg 2GB holder fint da jeg ofte skifter ut det jeg hører på likevel. Trenger jeg mer plass får jeg f.eks 8GB for 384 kr. (Man får sikkert større og billigere minnekort innen den tid jeg trenger det)

 

Med dagens rekordlave dollarkurs (5,1) tror jeg prisen kan bli svært lav også her i Norge. Kanskje bare 6,5-7 ganger antall dollar. Dvs:

- 2GB: ca 520 kr

- 4GB: ca 650 kr

- 8GB: ca 850 kr

 

Tykkelsen blir 7,6 millimeter. (Ipod nano er 6,5 mm og Creative Zen er 11,3 mm)

 

Sansa Fuze er vist frem:

 

Store bilder:

post-3851-1205337448_thumb.jpgpost-3851-1205337459_thumb.jpg

 

Lenke til kommentar

Synes ikke det høres ut som en stor oppgave å lage noe som banker nano.

 

Fargeskjerm (gjerne divxkompatibel videoavspilling) grei lyd, ikke knyttet opp mot noe program og utførelse i aluminium, så er vel den jobben gjort.

Sonys nye serie har vel greid det allerede, dog jeg mistenker at man fortsatt må konvertere video.

 

Det jeg tror flere enn meg har lyst på er en ipod touch killer.

Wi-fi, berøringsskjerm med multitouch og støtte for tredjeparts programvare.

Lenke til kommentar
Man banker ikke en bestselger ved å lansere en kopi med litt ekstrafunksjoner.. Skal de klare ta over tronen må de komme med noe nytt!

 

Hva legger du i "noe nytt" her? Det er langt ifra noen genrell regel ihvertfall, det er sktremt mange produktgrupper der det nesten aldri kommer noe nytt utover bedre ytelse og/eller lavere pris, der man fint kan banke en bestselger.

 

AtW

Lenke til kommentar
[...] ifølge Amazon-oppføringen skulle 4 GB-utgaven koste 99 dollar [...]. Det er i så fall 50 prosent lavere enn prisen på Nano, som er 149 dollar [...].

 

Dette er feil. 99 er ikke 50 prosent mindre enn 149.

149-99=50.

50/149=0,34.

Altså er 99 dollar bare 34 prosent mindre enn 149.

 

Går vi derimot andre veien, altså at vi tar utgangspunkt i prisen på Fuze og skal finne ut hvor mange prosent dyrere iPod Nano er, så ser vi følgende:

Differansen er fremdeles 50 dollar.

50/99=0,51.

Altså er iPod Nano 51 prosent dyrere. Det er dette regnestykket dere har gjort.

 

Konklusjon:

iPod Nano er 51 prosent dyrere enn Sandisk Fuze.

Sandisk Fuze er 34 prosent billigere enn iPod Nano.

Lenke til kommentar
Så du venter med å kjøpe en annen mp3spiller til apple lisensierer bort rettighetene til itunes store sangene?

*snip*

Det jeg skrev i posten min som du siterte fra er ikke basert på mine egne ønsker/krav til en spiller, men til hva mange forbrukere er interessert i når de skal velge seg sin neste spiller.

 

For min egen del er det f.eks. et fett hvilket DRM-system spilleren støtter, siden jeg er en motstander av DRM-beskyttelse på musikk (og video for den saks skyld).

 

Når det gjelder synkronisering mot iTunes skal jeg nok klare meg helt fint uten den funksjonaliteten også, siden det finnes alternativer med samme type funksjonalitet som fungerer fint mot andre spillere, programmer som Mediamonkey f.eks.

 

Men synkroniseringsfunksjonaliteten man ser i iTunes og Mediamonkey synes jeg absolutt er genial, personlig synes jeg det blir veldig "steinalder" å måtte dra og slippe filene manuelt når man skal overføre til spilleren sammenliknet med å benytte automatiske funksjoner basert på spillelister generert fra rating, sjanger, artist, årstall eller hva man måtte ønske. Smak og behag.

Endret av Juke
Lenke til kommentar
  • 1 måned senere...
iPod Nano er 51 prosent dyrere enn Sandisk Fuze.

Sandisk Fuze er 34 prosent billigere enn iPod Nano.

God, I have a bug to report!

And what exactly would that bug be, om jeg tør spørre? Forstår du ikke utregningen?

Jo, men hvis du ikke tenker over det, så burde det jo egentlig være "iPod Nano er 51 prosent dyrere enn Sandisk Fuze.

Sandisk Fuze er 51 prosent billigere enn iPod Nano. :!:

Endret av Ashol
Lenke til kommentar
×
×
  • Opprett ny...