Gå til innhold

Compal m/Santa Rosa (LES 1.POST!)


Har din Compal vært inne til reperasjon?  

185 stemmer

  1. 1. Har din IFL90(+) vært på reperasjon?

    • Ja
      31
    • Nei
      62
    • Har ikke IFL90(+)
      92
  2. 2. Har din IFT100 vært inne til reperasjon?

    • Ja
      9
    • Nei
      14
    • Har ikke IFT100
      162


Anbefalte innlegg

Videoannonse
Annonse
Ja seff mener jeg produsent!

 

Var det så vanskelig å forstå?

hehe:D

9107928[/snapback]

 

produsenten er nVidia.

 

(skjermkort i bærbare er ikke produsert av tredjeparter, slik som på stasjonære, om det var det du trodde).

9110169[/snapback]

 

 

Så sånn som xfx og sånt lager ikke skjermkort for bærbare?

 

Så jeg skal laste ned nye grafikkdrivere fra nvidia .com?

Lenke til kommentar

skjermkortet er integrert på hovedkortet, også om man har ett dedikert skjermkort, på bærbare. Derfor er det i noen sammenhenger litt misvisende å snakke om integrerte eller dedikerte skjermkort på bærbare. Forskjellen er altså at integrerte skjermkort er en del av brikkesettet, mens dedikerte skjermkort har sin egen grafikkprosessor og sine egne minnebrikker, men er fortsatt loddet fast på hovedkortet.

 

For drivere til maskinen, se linker i informasjonstråden for Compal-maskinene.

Lenke til kommentar
Hvorfor da?

9108290[/snapback]

Jeg føler nesten at omtrentlig 12k er litt mye å gi når ikke alt er helt som det skal være. Selv om jeg stort sett har fått fikset det meste jeg har klagt på før, føles likevel PCen ikke helt "god". Får fortsatt blåskjerm ved innsetting av MMC-kort og om lokket lukkes og PCen ikke er innstilt på å gå inn i ventemodus, går det ikke an å vekke skjermen til live igjen. I dag bestemte dessuten PCen seg for ikke å gå inn i ventemodus da lokket ble lukket, og jeg måtte selv inn i strømalternativer for å fikse det. Daemon Tools ser heller ikke ut til å fungere helt.

 

Ob-bob.

 

:ph34r:

Lenke til kommentar
(..)

Syns fortsatt informasjonstråden er noe tynn spesielt på "Tester, Inntrykk & Erfaringer og Kompatibilitet", "Drivere og annen nyttig software" og "Guider".

 

Jeg bøyer meg i støvet for dere som har hjulpet til med tips så langt :w00t:  - desverre er det alt for få av dere. :ph34r:

 

Så har DU informasjon som mangler i informasjonstråden. Send meg en pm ASAP!  :thumbup:

 

 

 

Hvilke positive/negative erfaringer går igjen i tråden her? Har du erfart noe av det som går igjen i tråden? Har du opplevd noe vesentlig som ikke er nevnt i tråden før? Har du linker til bedre drivere enn de som det er linket til i informasjonstråden nå? Hva med f.eks. laptopvideo2go-driverene? Er de å anbefalle? Bør de være med i informasjonstråden? Direktelink? Andre drivere?

 

Har du et problem som du kunne laget en guide på? Har du testet kompatibilitet mot noen store spill? Funka det? Hvilken kvalitet kunne du spille på? Mot andre ressurskrevende programmer som du har testa? Linuxproblemet: Noen som har forsket noe mer på det? Finnes det noen løsning? Vil det komme en løsning?

 

Finnes det noen andre tester dere ut enn dinside.no testen? (Fortrinnsvis på norsk/svensk/dansk/engelsk  :tease: ) Hva med IFL90: Er skjermkortet på denne lavere klokket enn på IFL90+? Eller er det bare minne på skjermkortet som skiller de to skjermkortene i de to PCene? Og hvordan ble det egentlig: Er skjermkortet i IFL90+ underklokket som i HEL80? Hvordan er ytelsen mot Zepto 6224/6625? Mot andre relevante PCer som F.EKS. den asus'en? Ytelsesforskjeller ved orginal/klokket?

 

Og om du har IFL90+, IFL90, IFL91 eller IFT00 spiller selvsagt ingen rolle. Informasjonstråden er for alle disse PCene! Og når det gjelder de av PCene som her ikke er testet hadde det jo vært kjempe med noen erfaringer av typen: Batteritid? (for IFT00: husk å oppgi hvilket batteri), Ytelse?, Varmeutvikling?, Støynivå? osv.

 

Listen med spørsmål er endeløs. Flytt musa kjappere en svint til "opprett ny pm" NÅ. Jeg stoler på at det er DU som er kilden til at informasjonstråden vil forbedre seg ytterligere! DU JA! For jeg kan garantere at en nyttig "ting" - JA DET VET DU OM!

 

Informasjon som blir sendt meg er det fint om enten er satt opp ferdig eller er linket direkte til. Dette fordi jeg selvsagt også har andre ting å drive med :) Har du en kilde er det selvsagt et pluss men absolutt intet krav!

 

- Amund

9106089[/snapback]

 

 

Tidenes respons!

 

ET SVAR - ET! Og det var en liten kommentar om skjermkortdriverene. Ingenting galt med det! Kjempebra! Men totaltsett blir det fryktelig tynt... Ingen har engang giddet å finne drivere som jeg veit ligger lengre bak i tråden her! Og nå har jeg bestemt meg forr å bli sta - jeg gidder faen ikke leite de opp! :tease:

 

Og over helga er ferien slutt (jeg har dog jobbet en del i ferien og ;) - men mindre...) og da blir det langt mindre tid til å oppdatere informasjonstråden...

 

Så det dere ikke hjelper meg med å få inn i informasjonstråden NÅ det må dere bare irritere dere grønne over at spørsmålene om dette blir gjentatt og gjentatt og gjentatt... Og tråden er allerede overfylt med slike spørsmål.

 

Så hjelp meg NÅ!. :ph34r:

 

 

Og ja, bevist at jeg quota (nesten) hele innlegget. I et håp om at "nye lesere" (som nye se'ere som scheie så fint sier :p) kunne tenke seg å hjelpe til :D Jeg vet at dette her bryter med god quote-skikk, men håper moderatorene ser årsaken og aksepterer :)

 

Og igjen: Takk til dere som så langt har hjulpet til - dere er bare så altfor eksklusive. Bra for dere da men :whistle:

 

- Amund

Lenke til kommentar

Synthem: Kjører du Vista? Testa her nå og når jeg velger "do nothing" når lukker igjen skjermen så funka det helt fint det :) Bruker XP. Har den som standard på stand by (samme som ventemodus?) - funker også helt fint. Hvis det er vista du bruker: Gjelder dette alle med Vista? Hvis så ikke er, kan jo ting tyde på at du har fått et mandagsprodukt :(

 

Angående Deamon Tools så hørtes jo det ut som en småmorsom feil - rimelig spesielt at det skal være hardwarerelatert vel? :D

 

Når det gjelder "ting du har klagd på før, men fått fikset" må jeg desverre innrømme at jeg ikke husker hva det gjaldt :no:

 

 

Hvis jeg hadde vært deg hadde jeg vel kanskje gitt Multicom muligheten for å fikse PCen. Men sagt at hvis de ikke klarer det vil du benytte angrefrist. Jeg vil imdilertid påstå at du vel burde ha rett til å heve kjøpet pga. spesielt det minnekortproblemet. Burde jo være en klar mangel ved kjøpet. (Og da vil du spare de 500,- + frakt)

 

Kanskje du eventuelt da ender opp med å få en ny PC fra Multicom (hvis de ikke klarer å fikse feilene) - en som ikke er et mandagsprodukt :)

 

- Amund

Lenke til kommentar
Hvorfor da?

9108290[/snapback]

Selv om jeg stort sett har fått fikset det meste jeg har klagt på før, føles likevel PCen ikke helt "god". Får fortsatt blåskjerm ved innsetting av MMC-kort og om lokket lukkes og PCen ikke er innstilt på å gå inn i ventemodus, går det ikke an å vekke skjermen til live igjen

:ph34r:

9112203[/snapback]

 

Hadde samme følelse før jeg instalerte xp.

Lenke til kommentar

Den linken der driverne skal være! Den som står i informasjons tråden under drivere!

 

Er ikke denne sida mer enkel å forstå?

Drivere til IFL90+

 

Er det forskjellige drivere på de to sidene?

 

Kanskje den linken i informasjons tråden burde byttes ut med denne linken?

:D

 

Og den linken som står i informasjons tråden. Skal man gå inn på 030 eller intel på denne linken:

030 eller Intel?

Endret av bjorneoen
Lenke til kommentar

Jeg har nå hatt min IFL90+ i noen dager og må si meg svært misfornøyd på en del punkter.

 

1. Den ville plutselig ikke skru seg på igjen etter oppdatering av Vista. Funket fint etter at jeg dælja knyttneven i tastaturet.

 

2. Touchpanelet (WoW.knappene) er helt på trynet. Knappene trykker på seg selv hvis jeg er bittelitt hardhent på enter-knappen. Irriterende å ha mailen flyvende opp hele tiden.

 

3. Mangel på skjermkort-drivere. Jeg føler at dagens drivere som er tilgjengelige på laptpvideo2go.com er noe søppel siden jeg ikke klarer kjøre S.T.A.L.K.E.R. på mer enn medium på 1280*800. Jeg har forresten Vista 32 bit. Og bare for å nevne det: S.T.A.L.K.E.R. hadde IKKE en overkommelig framerate på medium grafikknivå.

 

4. Ukjent enhet i enhetsbehandling.. Ikke er det drivere på nettet til enheten. Og ikke finnes det noe drivere på platene jeg fikk med fra multicom. ALtså jeg har ikke peiling på hva enheten er for noe.

 

Så et par gode punkter:

 

1: Vista ble innstalert uten noe krøll. Driverne jeg innstalerte fungerte utmerket.

 

2: Fingeravtrykkleseren er veldig tidsparende når man ikke gidder å huke av "husk meg"

 

3: Batterilevetiden er jo helt perfekt. Hadde aldri trodd at jeg skulle bli sliten før pcen under en hard runde gaming, men ble grundig slått der ja.

 

4: Meget rask! Har en annen laptop med 1.86Ghz fra den gamle platformen og må si meg mektig imponert over hvor rask denne er. Slo min gamle stasjonære til de grader.

 

Kort oppsummering: Jeg mener at alt det negative utbedresgradvis, men er allerede veid opp av det positive i mine øyne. WoW- panelet sendes inn til multicom ASAP. Men da gjennstår det bare å få noen drivere fra nvidia som faktisk er beregnet på 8600M GT.

 

Mvh

 

T.

Lenke til kommentar
Synthem: Kjører du Vista? Testa her nå og når jeg velger "do nothing" når lukker igjen skjermen så funka det helt fint det :) Bruker XP. Har den som standard på stand by (samme som ventemodus?) - funker også helt fint. Hvis det er vista du bruker: Gjelder dette alle med Vista? Hvis så ikke er, kan jo ting tyde på at du har fått et mandagsprodukt  :(

 

Angående Deamon Tools så hørtes jo det ut som en småmorsom feil - rimelig spesielt at det skal være hardwarerelatert vel? :D

 

Når det gjelder "ting du har klagd på før, men fått fikset" må jeg desverre innrømme at jeg ikke husker hva det gjaldt  :no:

 

 

Hvis jeg hadde vært deg hadde jeg vel kanskje gitt Multicom muligheten for å fikse PCen. Men sagt at hvis de ikke klarer det vil du benytte angrefrist. Jeg vil imdilertid påstå at du vel burde ha rett til å heve kjøpet pga. spesielt det minnekortproblemet. Burde jo være en klar mangel ved kjøpet. (Og da vil du spare de 500,- + frakt)

 

Kanskje du eventuelt da ender opp med å få en ny PC fra Multicom (hvis de ikke klarer å fikse feilene) - en som ikke er et mandagsprodukt  :)

 

- Amund

9112317[/snapback]

Jeg bruker Windows XP, akkurat som deg. Så vidt jeg vet, gjelder dette kun meg, dessverre. Kan alltids teste hva som skjer når jeg setter den til å ikke gjøre noen ting.

 

Problemer jeg har hatt i fortiden, men som nå er løst:

  • Web-kameraet fungerte ikke - Fiks: Plutselig fungerte det av seg selv :shrug:
  • Lyden fungerte ikke etter installasjon av drivere - Fiks: Se web-kamera-"fiks"
  • Om man lukket PCen før, var det umulig å vekke den opp igjen fra ventemodus - Fiks: Installerte orginale drivere
  • Ujevn vifte ved CPU på omtrent 50 grader - Fiks: Er visst slik det skal være, selv om det kan være svært irriterende med en vifte som går "stille", "bråke", "stille", "bråke", stille", bråke" med tre sekunders intervall

Av aktuelle problemer nå:

  • Får blåskjerm når jeg setter minnekort i PCen
  • Når lokket lukkes og PCen står på at den ikke skal gjøre noe, er det umulig å vekke skjermen til live igjen (på fredag stilte den seg selv inn på at den ikke skulle gjøre noe da skjermen ble lukket)
  • Touchpaden henger litt noen ganger. Den tror på en måte at jeg holder venstre museknapp inn når jeg beveger den. Derfor markerer jeg et område i stedenfor å kun bevege pekeren dit, slik jeg egentlig skal
  • Daemon Tools ja. Mulig det kun er et software-problem, men får stadig feilmelding når jeg starter det opp, og den vil ikke emulere DVD-er eller CD-er automatisk når maskinen restartes. Har testet to versjoner
  • Vanvittig høylytt DVD-drive (overdøver resten av PCen når den leser eller skriver), men dette er kanskje normalt?

Ellers takk for svar, Amund. Fantastisk arbeid, og om du ønsker å bruke noe av det over, for all del, feel free. :)

Lenke til kommentar
Yey en død piksel oppstod i natt... Har prøvd å "vekke den til livet igjen" via program og manuelt, men ingen positive resultat. Noen som vet hva slags policy multicom kjører angående pikselfeil?

9113394[/snapback]

 

Jeg har to døde piksler, hvilket program brukte du? Har prøvd å massere de til live, men uten hell.

Lenke til kommentar
1. Den ville plutselig ikke skru seg på igjen etter oppdatering av Vista. Funket fint etter at jeg dælja knyttneven i tastaturet.

 

Slår den seg ikke på i det hele tatt? Jeg fikk samme problemet for noen dager siden, slo av pcn og når jeg skulle slå den på gikk den ikke på, jeg hører at vifta starter osv, men kommer aldri opp noe skjermbilde, har vært sånn i flere dager.

 

Hva gjør man ? :(((

Lenke til kommentar
1. Den ville plutselig ikke skru seg på igjen etter oppdatering av Vista. Funket fint etter at jeg dælja knyttneven i tastaturet.

 

Slår den seg ikke på i det hele tatt? Jeg fikk samme problemet for noen dager siden, slo av pcn og når jeg skulle slå den på gikk den ikke på, jeg hører at vifta starter osv, men kommer aldri opp noe skjermbilde, har vært sånn i flere dager.

 

Hva gjør man ? :(((

9113659[/snapback]

Du gjør akuratt det han gjorde, slår til PC'en hardt med knyttenevene :tease:

Nei, du får sende mail til Multicom og snakke med dem om problemet.

 

Btw. Det har vært et mareritt å lese denne tråden, i hvert fall sidene mellom 40-70, da var det bare snakk om hvorfor Multicom bruker så lang tid på å sende maskinen, hvor er den, når får jeg den, posten er noe dritt osv. :no:

 

EDIT: Leif ble skutt

Endret av -Fish-
Lenke til kommentar
1. Den ville plutselig ikke skru seg på igjen etter oppdatering av Vista. Funket fint etter at jeg dælja knyttneven i tastaturet.

 

Slår den seg ikke på i det hele tatt? Jeg fikk samme problemet for noen dager siden, slo av pcn og når jeg skulle slå den på gikk den ikke på, jeg hører at vifta starter osv, men kommer aldri opp noe skjermbilde, har vært sånn i flere dager.

 

Hva gjør man ? :(((

9113659[/snapback]

 

Når jeg trykket på "på-knappen" lyste det rødti de to knappenehelt til venstre.. Jeg ble da så irritert at jeg dælja knyttnevnen i pcen.. Slo seg da på og har funket fint etterpå :!: Verdt å prøve :p

 

Edit: Slå oppe i høyre hjørne...

Endret av Calvinator
Lenke til kommentar
1. Den ville plutselig ikke skru seg på igjen etter oppdatering av Vista. Funket fint etter at jeg dælja knyttneven i tastaturet.

 

Slår den seg ikke på i det hele tatt? Jeg fikk samme problemet for noen dager siden, slo av pcn og når jeg skulle slå den på gikk den ikke på, jeg hører at vifta starter osv, men kommer aldri opp noe skjermbilde, har vært sånn i flere dager.

 

Hva gjør man ? :(((

9113659[/snapback]

 

Når jeg trykket på "på-knappen" lyste det rødti de to knappenehelt til venstre.. Jeg ble da så irritert at jeg dælja knyttnevnen i pcen.. Slo seg da på og har funket fint etterpå :!: Verdt å prøve :p

 

Edit: Slå oppe i høyre hjørne...

9113807[/snapback]

Vil anbefale deg om å ikke gjøre dette, hvis du ikke får "fikset" den ( :p ) med dette og det blir klart synlig på pc'en at den har vært utsatt for slag eller lignende, kan det hende at du ikke får levert PC'en tilbake med evnt. angreretten, eller må kanskje betale for reperasjonskostnader+frakt selv.

 

(Joa, PC'en skal jo tåle et slag her og der, og skal ikke bli "ødelagt" av at den får et slag på tastaturet.Men man vet jo aldri (mange komponenter som sitter i en datamskin))

 

Send mail til Multicom du :thumbup:

Lenke til kommentar

Jeg spilte Driver Parallel Lines i en stund igår og når jeg skulle starte det igjen senere fikk jeg opp en feilmelding om at programmet hadde et problem og måtte lukkes.. Jeg byttet da til en eldre driver som fikk spillet til å funke, men bare med halvparten av grafikkytelsen.. Hva gjør jeg for å få det til å fungere med den nye driveren igjen?

Lenke til kommentar

Opprett en konto eller logg inn for å kommentere

Du må være et medlem for å kunne skrive en kommentar

Opprett konto

Det er enkelt å melde seg inn for å starte en ny konto!

Start en konto

Logg inn

Har du allerede en konto? Logg inn her.

Logg inn nå
×
×
  • Opprett ny...