Gå til innhold

Den nye Forumkaféen


Anbefalte innlegg

Videoannonse
Annonse

Alibaba? Har noen vært borti det?

 

Det er verdens rikeste kineser som står bak det: "Femtiåringens selskap blir ofte omtalt som den kinesiske versjonen av eBay, men totalt håndterer selskapet flere transaksjoner enn Amazon, eBay og PayPal til sammen."

 

Aldri hørt om det engang før jeg leste det nå.

 

Ja, veldig kjekt sted for alt mulig kinaprodusert.

Det er en fordel å vite hva du skal ha da, for er ikke stort til forklaringer på noe, og ofte bare en showcase av hva de kan produsere.

Jeg vil tro at 90% av alt har en minstebestilling på 100 ellerno også.

Endret av multisync
Lenke til kommentar

Er DNFK i ferd med å dø eller noe? Er så lite liv her i forhold til den gangen jeg var aktiv. (Ikke at jeg skal ta på meg noe skyld for det da :p )

Her om dagen tenkte jeg at jeg skulle legge inn et emne: "hvor ble det av internett?"

 

Det er ikke bare forumkaféen, men "hele" internett - unntatt video. Tråder på diskusjon.no og hele sider på resten av internettet bare dør hen, uten at de erstattes. Noe som er ekstremt mystisk, med tanke på at antall brukere eksploderer.

 

Jeg mistenker at en årsak er smarttelefonens inntog. Og de muligheter den gir for "rik" kommunikasjon direkte mellom brukere. Som gjør at brukere dropper å skrive i tekst på internett. Isteden skriver de både tekst og bilder direkte til hverandre.

 

En annen årsak er den økte båndbredden. Før avfant folk seg med å sende ting som ren tekst. Så kom HTML, som ga mulighet for litt formatering. Så kom bilder, men det erstattet ikke tekst. Så kom video, og vips så gikk tekstaktiviteten langt ned. Så langt ned at folk hadde glemt hvordan de bruker tekst, så de begynte å sende noe av det som tidligere var sendt som tekst, som tekst på bilder:

Z4FmUdl.jpg

 

For en historie blir jo på en måte mer troverdig, når den skrives som ren tekst som det tas skjermbilde av, sammenlignet med bare ren tekst. For når den er tekst kan jo hvem som helst bare skrive den, endre på den, rett og slett ha funnet den på. En bildefil lyver bare aldri. Det er fakta, jeg leste det nemlig på et bilde.

aeJvh1z.jpg

 

Malapropos, så kan dette bildet - og et eventuelt bilde av det - også sies å være et bilde på vår tids forakt for kunnskap.

 

Ser nesten ut som om jeg skriver et kåseri her - just bekås. Et minnesmerke over internettets fordums (og forums) storhet som hypertekstmedium. Nå til dags er det nesten mer vanlig at html-formatet blir mer som et hinder enn en hjelp i design av dynamiske og "rike" webapplikasjoner. I søken etter rikere websider har internettet blitt fattigere på tekst og bilder. Som et motstykke til denne utviklingen har vi Geirs bildetråd her på forumet.

 

Før var det også mer struktur. I mail-lister og forumer og kommentarfeltet på youtube ble tre-visning brukt, der man kunne se hvem som hadde svart på hvem:

dy9q706.jpg

 

De siste årene har det vært en utflating (jeg har alltid ønsket å si dette, i god ekspert-på-dagsrevyen-stil), bokstavelig talt, og trevisning er på vei bort til fordel for trådvisning. Hva blir det neste? Internettet fylles vel snart av bare porno, og da står vi igjen uten en tråd.

 

Det var jo ikke mangel på seksuelt innhold før heller. Et fenomen som nå er gått i glemmeboken er den såkalte ascii-art, her tatt screenshot av, og avbildet på en t-skjorte, som igjen er avfotografert (som man sa før). (Denne intrikatessen for å illustrere det moderne internettets natur.)

woman.jpg

 

Så det er altså dette som har skjedd: med det høyoppløselige internettets inntog har det lavoppløselige internettet oppløst seg. For å akkomodere den økte datamengden har de tynne trådene som verdensveven er vevd av est ut til tykke kabler. Ganske unødvendig, når mesteparten den "tykkere" verdensveven bare er keiserens nye klær. Tilbake står vi, uten en vanlig tråd.

  • Liker 2
Lenke til kommentar

God morgen våknet med to motstående krefter i dag. Pluss den kraften som jeg har fra før av. Lurer på hvordan jeg skal takle det på en best mulig måte? var ikke meningen å dobbeltposte hadde tlf i senga :) Mulig jeg hopper inn i begge kreftene i dag. Kan jo bli interessant å se utfallet.

Endret av Sabell
Lenke til kommentar
Gjest
Dette emnet er stengt for flere svar.
  • Hvem er aktive   0 medlemmer

    • Ingen innloggede medlemmer aktive
×
×
  • Opprett ny...