Gå til innhold

Den store Multicom Kunshan M570+ tråden


Anbefalte innlegg

Hadde vært artig hvis vi kunne ha gående en tråd om dette laptop-monsteret.

Tenkte da spesielt på følgende:

 

 

1: Tipse hverandre om driver-oppdateringer.

 

2: Komme med egene brukererfaringer, f. eks i form av korte og lange reviews.

 

3: Tips og tricks

 

4: Fyr løs!

 

 

 

 

Min Kunshan M570+:

 

T9600 2,8 ghz, 1066 mhz fsb, 6mb cache 35w

Geforce 8800M GTX 512 mb ddr3

200 gb 7200 rpm hd

4 gb ddr3 ram

Intel Turbo memory 2 gb

1680x1050 Skjermoppløsning

Vista Ultimate 32-bit

 

 

 

Har nettopp installert OS'et, Sp1, medfølgende drivere (på cd) og de nyeste oppdateringene fra MS.

 

Førsteintrykket mitt er at dette er et solid stykke maskin. Avstivet skjerm, god toucpad og knapper, store vifteutblåsningspartier, god chassis. Det eneste jeg ikke er 100% fornøyd med er tastaturet. Det er absolut godt, men gir litt etter for trykk på høyre side - blir litt ekstra lyd, men det er fortsatt ikke diskvalifiserende. Jeg er simpelthen meget fornøyd.

 

Jeg har vært så heldig og fått 1 stk stuck pixel oppe i venstre hjørnet av skjermen. Denne lyser grønt. Har prøvd litt forskjellig, massert pixelen, prøvd killdeadpixle - programmet, men bare i 15 min, og tappet litt på den, men har ikke fått "aktivert" den igjen.

Har likevel sett at de kan fikse seg selv etter en liten stund, så gidder ikke klage på det enda.

 

Noen som har tips?

 

Ellers så virker maskina meget kjapp, selv om vista og sp1 akkurat er installert og den kjører noe flere prosesser i bakgrunnen de første gangene man bruker maskina.

 

Viftene lager ltt lyd, men med tanke på hva denne har av hardware så er det vel egentlig ok... En stor Porsche Cayenne Turbo lager litt lyd den også:p, i hvertfall når du gir gass.

Maskina er relativt stille ved mindre gjøremål som epost-lesing/skriving, internett-titting, tekstbehandling ol. oppgaver.

Maskina har også en silentmode hvor ytelsen reduseres noe, men også støyen. Batterilevetiden blir da også bedre.

Dette har jeg enda ikke testet, inkl battereilevetid, men kommer tilbake med det senere.

Endret av bowardsen
Lenke til kommentar
Videoannonse
Annonse

Har helt lik som deg :D kjøpte denne pga spilling osv. og er veldig fornøyd med maskinen.

 

Mange snakker om støy, og jeg hører den, men ikke så godt. er ikke irriterende. har hatt 2 problem med den.. det ene var at ikke webcameraet funka. MEN etter 3 dagers forumsøking fant jeg ut at problemet lå i at jeg hadde trykket (fn+f10) som enabler webcammen. men bare man trykker på de samme knappene igjen fungerer den. det andre er spill osv. før hadde jeg typ 300 fps i CSS, nå har jeg 60 - 100 og det er irriterende. vet ikek hva jeg har gjort heller.

Lenke til kommentar

har også en! her er min specc

 

4gb RAM

8800m GTX @ 600/1500/950 (Flashet med NvFlash)

320 GB 5400rpm

t9400

 

Tok en liten test med OC skjermkort, alt på maks i HF2 lost coast; uklokka 108 fps, klocket ble det 126 fps = > 14 % forbedring det :D maks temp ble 54 på GPU i den lille testen testen...

 

det jeg gjorde var å :

 

- skaffe med usb pinne

- laste ned HP usb boot

- laste ned nibitor(for å redigere bios til skjermkortet)

- Og legge nvflash i usb pinnen, og flashe kortet :D

Endret av hproslan
Lenke til kommentar

Noen som vet hvor man finner oppdaterte drivere til maskina?

Så litt på http://www.sagernotebooks.com og www.clevo.com

Så vidt jeg har skjønt heter maskina vår: Sager NP5796 og Clevo M570TU. Stemmer dette?

I så fall må det vel gå an å bruke de driveroppdateringene som er der. Synes nemlig den ene realtek-lyddriveren som var på cd'en er en smule kranglete, kanskje...

 

Driver å laster ned lyddriver nå. Satser på at denne har noen færre bugs. Skal oppdatere wlan driveren også. Så får vi se...

 

Noen som aner hvorfor det går så sakte å laste ned derfra?

Endret av bowardsen
Lenke til kommentar

har samme problemet, går drit sakte :( det er riktig at maskinen er m570TU

 

 

tok en test på 3dmark06, med oc skjermkort, får 11 354 :D nå tror at kortet yter like bra eller bedre enn 9800m GTX :)

 

 

prøvde gears of war idag, klarte å kjøre den glatt alt på high (1440by900) i drctx 9. Har ikke ennå prøvd i DX 10 :)

Endret av hproslan
Lenke til kommentar

Lastet ned siste lyddriver, og det virker som ting er mye bedre. Ellers så kobler nettet seg på veldig raskt nå. Kan hende det er en del prosesser i begynnelsen som gjør at det går litt treigt. Fungerer veldig bra nå. Det er en M570TU. RU'en var med santarosa, m570+ har montevina... og ddr3 ram

Lenke til kommentar

17" vs 15" blir noe forskjell i størrelse ja.

 

Vektmessig så blir :

 

17" - Vekt ca 4,0KG med 8 cellers batteri

 

15" - Vekt ca 3,2KG med 8 cellers batteri

 

Altså ikke store forskjellen der. Forskjellen er hovedsaklig at en 17" har bedre kjøling pga mer plass til komponenter, mens 15" tar noe mindre areal.

Lenke til kommentar
har samme problemet, går drit sakte :( det er riktig at maskinen er m570TU

 

 

tok en test på 3dmark06, med oc skjermkort, får 11 354 :D nå tror at kortet yter like bra eller bedre enn 9800m GTX :)

 

 

prøvde gears of war idag, klarte å kjøre den glatt alt på high (1440by900) i drctx 9. Har ikke ennå prøvd i DX 10 :)

 

Kan du ta et skjermbilde av den scoren, linken virker ikke. Du skjønner, du får mer med ett enkelt kort enn jeg gjorde med to.. og det er i tillegg verdensrekord i OC da du har økt ytelsen med nesten 50%.

Lenke til kommentar

Noen her som opplever at det av og til går veldig lang tid for wlan kortet til å koble seg på nett ved oppstart? Er dette driverfeil, eller er det noe rart med kortet? Hender at det ofte fungerer å fikse koblingen med nettverksdiagnose/reparer-verktøyet. Ellers så går det oftest bare vedå skru av og på med fn-f11. Ellers så lagger lyden litt i tom clansey's rainbow six vegas 2 av og til. Er dette spillet, eller er det noe rart? Kan ikke si at lyden lagger ved annen avspilling...

Lenke til kommentar

Nei, nei, nei. Lyden hakker og skurrer om jeg spiller spil, hører på lyd cd, ser på filmklipp på youtube, bruker headphones eller ikke. Nettverkskortet kobler seg av og på nå som det vil. Fungerer gjerne ikke ved oppstart, og man må bruke diagnostiser og reparer-verktøyet. eller skru kortet av og på. HAr formatert noen ganger og lagt inn alt på nytt, i riktig rekkefølge, og alle driverne skal ha blitt installert riktig. Jeg er så forbanna skuffa nå. 17K!!!!

Lenke til kommentar

Ja, da kan det se ut som om det er det trådløse nettverkskortet som forårsaker skurring på lyd! Når jeg slår kortet av med fn-f11 så er lyden fin, men hvis maskina starter opp med både trådløskortet og lydkortet så skurrer lyden ved avspilling. Da må jeg som nevnt over skru av trådløskortet, da blir lyden bra. hmmm... Noen som aner om problemet kan løses uten å måtte sende den inn?

Lenke til kommentar
Hei, jeg har et spørsmål om denne maskinen. En av nyhetene Centrino2 og GeForce 9M serien skulle implementere var HybridPower, som gjør at man kan skifte mellom å bruke det dedikerte skjermkortet og et integrert istedenfor og dermed oppnå redusert strømforbruk. Er dette implementert i M570+?

 

Nei, Intel har ikke fått ut hovedkort med dette enda. Skal ikke forfekte det som den absolutte sannhet, men mener bestemt at jeg leste en lengre artikkel om akkurat dette.

Lenke til kommentar

bowardsen, skjønner ikke hva er galt med din pc... lastet du ned de nyeste driverne fra Clevo?

 

Uansett har formatert både fram og tilbake fra xp og vista x64. har ikke hatt noen av de problemene som deg! Men kansje den er defekt da? Prøv å ta kontakt med multicom, sånn dritt skal du faen ikke gidde å tåle, er jo 17 lapper !!! skulle nesten vært perfekt den bærbaren..

 

 

Men er noen litt skuffet over skjermen eller? har 1440by900, nesten angrer på at jeg ikke gikk for noe større! også er den litt lys svak og.. Faen og... Noen som skal ha ny kunshan, IKKE kjøp den billigste skjermen sier jeg. skal nå skaffe det skjermbildet :) Og foresten vista x64 var noe *** spillytelsen var utrolig dårlig, selv med x64 og 4 GB ram..

 

EDIT: kjørte 3dmark06 test nå, fikk litt mindre enn forrige gang..

post-71640-1220903109_thumb.jpg

Endret av hproslan
Lenke til kommentar

Ja, det er helt klart noe som er defekt der. Veldig kjedelig det der altså, men de virket ganske ydmyke, multicom altså. Ringte med en gang. De hadde visst hatt en med liknende feil. Så får se. Men hos meg får de bare muligheten til to forsøk for å rette opp samme feil. Og jeg sa tydelig hva som ville bli resultatet hvis de ikke klarte å fikse dette. - Klarer de ikke dette på to forsøk, så krever jeg tilbake hele kjøpssummen tvert. Men får se. Blir forbanna hvis jeg får tilbake dataen med noen andre feil.

Men den er inne hos multicom nå, og de skulle feilsøke den skikkelig og teste den etter reparasjon. Tror de er klar over at de må ta vare på de kundene de har.

Lenke til kommentar

Opprett en konto eller logg inn for å kommentere

Du må være et medlem for å kunne skrive en kommentar

Opprett konto

Det er enkelt å melde seg inn for å starte en ny konto!

Start en konto

Logg inn

Har du allerede en konto? Logg inn her.

Logg inn nå
×
×
  • Opprett ny...