Gå til innhold

TG må betale


Anbefalte innlegg

Videoannonse
Annonse

Bara jag som undrar hur skattemyndigheten tänker rent ekonomiskt i detta fall? Dom måste ju ha haft tanken att TG, som är ett av världens största kulturarrangemang inom IT, faktist kan/vill kasta in årorna med ett tilltag som detta. Jag kanske har helt fel, men i rena skattepengar, som moms och intäktsskatt (det finns trots allt en del personer som får lön under TG och förhoppningsvis betalar skatt av den intäkten), kanske de får in, säg, 1-2 miljoner? Nu kommer de ju mest sansynligtvis förlora 1-2 miljoner tack vare detta.

Lenke til kommentar
nei, det er ikke gratis. likevel må man da klare å betale 1 mill. er latterlig hvis "et av verdens største lan treff ikke klarer å gulpe opp 1 mill. Og hvis de har Så store utgifter, og at de sitter med veldig lite igjenn, må de droppe internett tilkoblingen til neste gang da.

 

men er fullstendig enig, det med at argumentet for at de skal betale moms er latterlig.tror ikke at skattemyndighetene har et klart bilde av hva TG er...

 

Blir irritert av at folk ikkje er i stand til å tenke igjennom kva dei skriv her;

 

KANDU er ein frivillig, ikkje-kommersiell organisasjon som organiserer dette. Dei set billettprisane etter eit forhåndsberekna budsjett der dei gjer det dei kan for å ha overskot akkurat nok til å drive organisasjonen og eventuellt forbehold om mindre avgifter som måtte komme etter kvart. Det er klart at dei ikkje har liggande ein million kroner til å dekke eit momskrav for dei tre siste åra på etterskot. TG er der ikkje for at folk skal bli rike av det, det er eit frivillig og dugnadsdrive arbeid for å ha eitt stort kulturarrangement ein gong i året.

Lenke til kommentar

Synes det var så mange søplete aggresjonsinnlegg her at man får forsøke å fremheve de unge som kommer med saklige innlegg.

 

 

Er nå vel bare rett og rimlig at folk betaler inn til fellesskapet vårt. Uten fellesskapet får vi f.eks ikkje fine veger og bra sjukehus her i landet, med meir.

 

Kvifor skal liksom folk reiser på TG ha momsfritak?

 

Du har bomma på poenget. Skal TG ha moms, så skal absolutt alle andre festivalar for musikk, film, mat, bil/motorarrangement, flystevner osv. ha moms óg. Slik det er per i dag er slike andre ting fritatt frå moms fordi det er kulturarrangement. Skal dei ha fritak, skal TG ha fritak. Skal TG ha moms, skal alle dei andre ha moms.

 

Det er snakk om ikkje å skilje ut ein type kultur som "ukultur" fordi konservative politikarar syns noko anna.

Endret av Theo343
Lenke til kommentar

Er vel fint lite vits å skylde på Giske i den saken her, siden kulturdepartementet ikke har noe de skal ha sagt når det kommer til skatter og avgifter. Han har jo gått ut og sagt at han håper det er noen som har fått med seg stortingsmeldingen om at TG er kultur.

 

Jeg siterer:

 

- Regjeringen sier ikke bare at dataspill er kultur, men det er kommet en hel stortingsmelding om det. Der nevnes The Gathering spesielt, som en arena hvor nye talenter kan møtes og utveksle ideer. Når momsvedtaket kommer rett etter en slik melding, virker det som om noen ikke har fulgt med i timen, sier Trond Giske til NTB.

 

Så rett sinnet til skattemyndighetene.

Lenke til kommentar
Skattemyndighetene mener på sin side at deltakerne kun kommer for å leie tilgang til internett, og at dette er skattepliktig.

 

Så det ville altså vært et kulturarrangement om man kjørte hele arrangementet på LAN og alle hadde sitt eget mobilt bredbånd fra til eks. telenor?

 

Snodig konklusjon....

Lenke til kommentar

Må si det er virkelig deprimerende å se hvilken totalt mangel på kunnskap/forståelse av hvordan det offentlige Norge er bygd opp de fleste innlegg i denne tråden viser. De fleste hadde strøket blankt i samfunnskunnskap og hadde faktisk ikke fått statsborgerskap i mange land med vist kunnskapsnivå.

 

Og for å virkelig sette det på spissen, kunnskapen virker så lav at man burde knapt hatt retten til å stemme.

 

Jeg har ikke tenkt å gi noen grundig undervisning i statsadministrasjonens oppbygging, men som skrevet i en tidligere post er Skatteetaten (som består av Skattedirektoratet, regonale skattekontor, oljeskattkontoret og skatteopplysningen) en "frittstående" statsforvaltning. Styringsreglene finnes i det lovverk og forskrifter som de er satt til å forvalte. Og det er primært lover og forskrifter som er Storting og regjeringens styringsmekanismer overfor direktorater, etater og tilsyn. Storting kan kun styre gjennom lover og budsjettvedtak, regjering/departement gjennom noen flere virkemidler.

 

Når det gjelder departementer er det faktisk ministeren som er øverste leder.

 

Skatteetaten er således delegert ansvar for den løpende forvaltning av lov og regelverk knyttet til skatt og mva.

 

Hensikten med denne "styringsformen" er at skiftende regjeringer ikke skal medføre tilfeldig og ulik tolkning av regelverk.

 

Når det gjelder skatteetatens behandling og vurdering av slike saker, bygger de ene og alene på følgende:

1. Lovverket

2. Forskrifter til lovverket

3. Rettsavgjørelser

4. "Styringssignaler" fra Finansdepartementet.

5. Prinsipper om likebehandling.

 

Hensyn til å øke statens inntekter eller samfunnsøkonomiske konsekvenser skal ikke Skatteetaten primært bry seg om.

 

Personlig ser jeg klart hvilken logikk jeg tror skatteetaten har brukt (med forbehold om at jeg ikke har sett selve avgjørelsen og således kan være på ville veier). Skatteetaten har trolig på bakgrunn av lovverket, forskrifter etc, samt prinsipper om likebehandling vurdert at hele/deler av arrangementet må likebehandles med en Internettkafe og ikke et kulturarrangement. Det må i denne sammenheng opplyses om at det er mange "kulturarrangement" som faktisk ikke har fått mva-fritak i det hele, eller først etter ankebehandling/avklaring i Finansdepartementet.

 

Det som således kan angripes i denne sak, og det med rette, er grunnlaget for vurderingen. TG har så store innslag av kulturelle og sosiale elementer at dette må veie langt tyngre enn sammenligning med en Internettkafe. Det er tydelig at dette også er det overveiende politiske og folkelige synspunktet. Men Skatteetaten skal primært ikke ta slike hensyn, da må saken enten til Finansdepartementet for avklaring eller gjennomgå en rettsprosess. En avklaring i Finansdepartementet hadde mest trolig falt ned på det som er politiske signaler, om lovverket gav det nødvendige rom.

 

Så i realiteten står denne saken kun på et sentralt element, er det primært et kultur/sosialt arrangement eller er det noe annet. 99,9 % virker å stå for at det er et kulturarrangement, inklusive undertegende.

 

Alle andre argumenter om at staten vil "tyne" folk, dette skyldes regjeringen og så videre er pisspreik, og skader etter min mening bare saken. For mye av den type synspunkter vil faktisk gi de som mener det ikke er et kultur/sosialt arrangement passelig med skyts.

 

Man må også være klar over at saken ikke er ferdigbehandlet i og med at KANDU vil anke videre. sluttresultatet er ikke kjent.

 

Noen aproposer:

1. De som bringer inn byggkostnaden til Operaen er vel klar over at byggingen av Vikingskipet er fullfinansiert over skatteseddelen. I dagens priser snakker vi vel om en del milliarder. Alle som leier i Vikingskipet betaler null kroner på opprinnelig byggesum.

 

2. Skatteetatens beslutninger fram til dato i denne sak ville vært identiske uansett hvem som satt i regjering. De som tror noe annet, vet ikke hva de snakker om.

 

Dette ble belæring, men slik som de fleste innlegg i tråden er, trengs det.

Lenke til kommentar
Er vel fint lite vits å skylde på Giske i den saken her, siden kulturdepartementet ikke har noe de skal ha sagt når det kommer til skatter og avgifter. Han har jo gått ut og sagt at han håper det er noen som har fått med seg stortingsmeldingen om at TG er kultur.

 

Jeg siterer:

 

- Regjeringen sier ikke bare at dataspill er kultur, men det er kommet en hel stortingsmelding om det. Der nevnes The Gathering spesielt, som en arena hvor nye talenter kan møtes og utveksle ideer. Når momsvedtaket kommer rett etter en slik melding, virker det som om noen ikke har fulgt med i timen, sier Trond Giske til NTB.

 

Så rett sinnet til skattemyndighetene.

Dette var viktig informasjon og da beklager jeg virkelig at jeg rettet kritikk mot Giske siden jeg forventet at han ville tre støttende til TG og ikke det andre har referert her.

 

Giske kan ikke trylle men han kan komme med støttende utsagn, slik som dette. Bra!

Lenke til kommentar

Opprett en konto eller logg inn for å kommentere

Du må være et medlem for å kunne skrive en kommentar

Opprett konto

Det er enkelt å melde seg inn for å starte en ny konto!

Start en konto

Logg inn

Har du allerede en konto? Logg inn her.

Logg inn nå
  • Hvem er aktive   0 medlemmer

    • Ingen innloggede medlemmer aktive
×
×
  • Opprett ny...