Gå til innhold

TG må betale


Anbefalte innlegg

Når det gjelder brev så må dette bli gjort på en standard måte, og underskrevet av en person pr. brev. Kan jo selvfølgelig ha litt forskjellige innvendinger osv, og bruk familie og venner til å skrive under, ikke skriv samme signatur flere ganger. Hehe.

Tror Iceman har lagd en tråd i LAN-parties om det ;)

 

De har også bedt om å få utsettelse på betalingen, men søknaden vil trolig ikke bli behandlet før etter at fristen går har gått ut fordi saksbehandleren er på ferie. Dermed kan The Gathering risikere å bli slått konkurs.

Slakt meg om jeg tar feil, men vil ikke det gå greit så lenge søknaden er sendt (poststemplet) før fristen går ut?

 

Ellers er jeg enig i at det er synd hvis TG må bukke under på grunn av dette fillekravet :(

Nei, skatteetaten opererer med betale først, klage etterpå. O.o

Lenke til kommentar
Videoannonse
Annonse

Staten kan finne på mye idiotisk som jeg ler høylytt av.

 

Men dette er (sorry ordbruken, det må ut..) faen meg det værste jeg har sett. Ikke siden det angår meg som geek, men stort sett hva ellers staten driver med.. Mange må hive inn årene fordi ting ikke er "kulturelle" nok. Er Opera det eneste som er godt nokk?

 

Dette banner jeg høylytt av, og om det arrangeres noe høylytte spaserturer, kommer jeg mer enn gjerne for å bråke med dere.

Lenke til kommentar

Dette er ikke bra, dette blir da enten slutten på TG eller så blir billettene mye dyrere.

Om det ikke kommer noen privateinvestorer å spytter inn noen penger.

 

At TG ikke er kultur er jo bare tull, det vet alle som har vært der.

Dette hadde nok ikke skjedd om vi hadde hatt en annen regjering enn den rød-grønne...

Lenke til kommentar

En korreksjon til alle som "kjefter" på politikerne. Det er et faktum at det er Stortinget som har vedtatt merverdiavgiftsloven, men den løpende tolkningen av hva som faller innenfor avgiftsområdet eller faller utenfor er det "byråkratiet" som gjør. Etter beste evne, og stadig vekk i strid med folk oppfatning av hva som er rett og fornuftig.

 

Nå har faktisk både Giske og andre sentrale politikere klart gitt inntrykk av at de mener at TG omfattes av lovens § 5, nærmere bestemt underpunkt c og at de ser mva-kravet som "feil". Noe som spillmeldingen også er med på å klargjøre. Men det norske samfunn er ikke slik organisert at politikere kan gripe inn og detaljstyre slike beslutninger. Men de kan initiere endringer i forskrifter og klart signalisere lovgivers intensjon med håp om at byråkratiet lytter, noe de tydeligvis bare har gjort til en viss grad her.

 

Personlig synes jeg også begrunnelsen virker litt merkelig, og minner meg litt om en skattesak jeg selv har opplevd når det gjelder lovfortolkning samt den berømte lunchpakkesaken(i) en fjellstue i Oppland hadde gående. Men det er klart at man ved en streng fortolkning uten forståelsen om selve formålet med TG kan ende på en slik begrunnelse. Det forundrer meg også at ikke TG er gitt fradrag for inngående mva når et slikt krav stilles.

 

Erfaringsmessig begjærer sjelden fylkeskattekontor konkurs eller bruker tvangsmidler når en sak ankes, eller den bringes inn for rettslig behandling (ii). Så jeg tror nok TG (KANDU) har tid på seg til å bringe saken videre i systemet, noe de etter min mening bør gjøre. Ikke minst fordi det vil medføre en betydelig avklaring av hva som skal tolkes inn under § 5. Om fylkesskattekontoret skulle begjære konkurs, er det langt fra sikkert at skifteretten tar begjæringen til følge.

 

Men vi bør klart signalisere til politikerne hva vi mener om saken, slik at de kan ennå klarere vise overfor mva-myndigheten at de mener kravet ikke er i tråd med lovens intensjon.

 

(i) For de som lurer på hva luncpakkesaken/matpakkesaken var kan følgende sies. En fjellstue i Oppland ble krevd 25 % mva av en lunchpris på ca 120 kr for den matpakka gjestene smurte seg ved frokostbordet. Staten tapte husker jeg ikke helt feil.

 

(ii) Hvorfor begjæres ofte ikke konkurs i slike saker. Hovedsaklig fordi de oppfattes som ikke helt avklarte. Staten kan risikere å tape i en rettssak. Om man da hadde tvunget fram en konkurs kan det åpne for betydelig erstatningskrav fra boet.

 

Edit:

Til de som uttaler at dette ikke hadde skjedd med en annen regjering, lær dere litt om hvordan statsforvaltningen fungerer. Regleverket som er brukt ble vel i like stor grad laget av tidligere regjeringer og byråkratiet handler omtrent likt uansett farge på statsminister. Giske har tross alt vært klarere enn de fleste i denne saken.

Endret av Bolson
Lenke til kommentar

Joda, staten snakker om hvordan de skal satse på kultur. Hva skjer? Østlandspiffen får et gedigent operabygg, mens TG erklæres som et internettuteleie-byrå. Ok, nå har ikke regjeringen direkte kontroll over skattemyndighetene. Så staten kan si hva de vil, men det forandrer ikke det faktum at skattemyndighetene kan se ting på en annen måte. At Giske sier han støtter arrangementet hjelper derfor lite. Jeg synes alikevel det er direkte idioti å nekte for at TG er et kulturarrangement.

Lenke til kommentar

Dette er så typisk Norge. Jeg er enig det at største delen av de som deltar på TG har nok penger nok til å betale litt ekstra, men det er jo prinsippene da. Det er helt sjukt at myndighetene ikke klarer å se at dette er kultur. Selv har jeg aldri vært på TG og jeg vet ikke mye om det, men dette er jo ikke bare noe, noen prøver å tjene penger på. Selv synes jeg at bare selve LAN spillinga er kultur i massevis, men når man i tillegg har scenen...

 

Tenk på Operaen... Den er rettet til alle barna som drar på forestillinger på barne skolen og barnehagen, og den er for de som er rike og leker snobbete. Når man først bruker så mye penger på noe sånt, og i tillegg har så mye ekstra utgifter på den greia, kan de vel avse litt til oss ungdom og. De stenger jo det som er av aktivitetsklubber og hva mere er... Bra de nedprioriterer ungdomen.

 

Vi burde jo lage et eller aant mer enn det protest toget på TG.

Lenke til kommentar
dreamhack er større O.o men det skal vi ikke diskutere XD

 

hva i svarte har 100 - 200 kr mer å si? det tjener du fort som fanden -.-

 

Nettopp, hvor mye har du ikke egentlig betalt for å dra dit? Skal nok tippe på at gjennomsnittsverdien på utstyret til deltakerene der ligger nærme 8-10 000kroner

 

 

 

Jeg ville tippet 10-20,000..

 

Jevla APkatter vi har i regieringen bare 409 dager igjen så kommer aldri Jens in igjen makken til idiot ska man lete lenge etter.

 

 

+ en Dansaband sakk fikk akkruat moms fritakk i Vikingskipet

tydlig at lokal politkeren i Hamar ikke veit hva data er og er noen gammle gubber som trenger hjelp til og tyker enter på pcen

Long live TG.

 

tid for massiv demo i Oslo + noen meste parten av regeringens og kommune norge netsider blie nede noen dager ddos ftw

Endret av Nightmeare
Lenke til kommentar
Ja, det er sikkert noen hundre 15-åringer som kommer for 1gb+ linje, men folk flest er jo der for et stort utvalg compoer, moro på scenen og i alt kultur-saker.

En gang i tiden stemte det nok. I dag er den påstanden langt fra sannheten.

 

Ang TG og "nettleie", så tror jeg minst 80 % av folka der hadde kommet

selv om de ikke hadde eksternt nett, evt svært begrenset tilgang.

Skulle gjerne sett en test på det selv. Man kunne kanskje fått tilbake noen av de som ga opp for flere år siden når TG gikk over til å bli et rent gamer- og p2p-party.

Endret av TEE
Lenke til kommentar
Hvor går grensen mellom "skatteinnkreving" og mafiavirksomhet egentlig? Dette er isåfall ganske nært det sistnevnte.

 

Langt fra. For det første snakker vi ikke om skatt men merverdiavgift. Merverdiavgift er en avgift som er lagt på all omsetning av varer og tjenester (gjelder også billettintekter, som er definert som betaling for vare/tjeneste). Men loven har en lang rekke områder som er eksplisitt unntatt fra merverdiavgift, dvs faller utenfor avgiftsområdet. Og det er her striden står. KANDU, jeg og mange flere mener dette klart er utenfor mens noen byråkrater har tolket at dette er innenfor avgiftsområdet. Har selv arbeidet i en virksomhet som fikk et mva-krav på 10 mill grunnet ulik tolkning av disse grensene.

 

KANDU har kjent til at Skatt Øst har vurdert og arbeidet med denne saken i lang tid. Hvor lenge vet jeg ikke. Jeg vet heller ikke hvordan KANDU har arbeidet med saken i en tidlig fase.

 

Vi kan til de grader være uenig i Skatt Øst sin beslutning, men de har nok fulgt boka prosedyremessig.

Lenke til kommentar

HALLO!!!! VÅKNE OPP!!

 

TG fikk jo beskjed om dette før D.Å. arr. det vil si at hvis de ikke innkrevde MVA så må det gå av demmes inntjening.

 

Ikke kom nå å syt. Få med dere hele historien. Hvis dere synes det er kjipt med 25% på billeten så skulle vel dere ikke ha møtt opp å betalt da vel... da hadde det blitt enkelt.

Lenke til kommentar

hvis ikke tg anses som kultur, hva da med alle de andre lan/data partiene rundt om i landet?

hvis tg må betale skatt og ikke har nok penger, så kan jo en kronerulling løse regningen.

200krx5000=1000000, er vel flere som bør klare å avse 200kr for å redde tg.

Lenke til kommentar

Opprett en konto eller logg inn for å kommentere

Du må være et medlem for å kunne skrive en kommentar

Opprett konto

Det er enkelt å melde seg inn for å starte en ny konto!

Start en konto

Logg inn

Har du allerede en konto? Logg inn her.

Logg inn nå
  • Hvem er aktive   0 medlemmer

    • Ingen innloggede medlemmer aktive
×
×
  • Opprett ny...