Gå til innhold
Trenger du råd om juss? Still spørsmål anonymt her ×

Erstatningskrav for feil bedømmelse.


Eksempel

Anbefalte innlegg

Hei.

En god venn av meg har hatt et lite problem igjennom tiden.

Da han gikk i 6. kasse kom barnevernet og tok han bort fra foreldrene på grunn av rykter som ikke var sanne; Blandt annet at han ikke fikk middag eller mat hver dag.

 

Dette var da løgn, noe min venn sier den dag i dag.

 

Dette ryktet ble spredd av ei dame som var uvenn med moren til min venn.

Det var absolutt ingen beviser for noen av påstandene som kom frem, men uansett ble han satt til ett fosterhjem.

 

Da er spørsmål; Har min venn erstatningskrav for å ha blitt holdt unna foreldrene uten grunn?

Lenke til kommentar
Videoannonse
Annonse

Idiotisk at han ikke sa ifra tidligere, ei heller at foreldrene ikke gjorde noe med det. Men barnevernet ga han ett oppvekst som de mener var bra nok, med mat og alt det andre.

 

Barnevernet gjorde det de trodde var det beste for barnet og jeg ser ikke hvorfor han skulle ha ett erstatningskrav pga det.

Lenke til kommentar

Jeg kan ikke uttale meg om denne saken spesielt, men husk at du bare har hørt den fra en side.

 

Har en kjenning som jobber i barnevernet og det gjennomgående fra den kanten er at det i mange saker er synn at de har taushetsplikt. For ofte så er sannheten en helt annen en hva de berørte selv vil ut med.

Lenke til kommentar

Det ligger nok noe mer til grunn her som Thorsen og Manfred skriver. Så sant ikke noen i barnevernet har en vendetta mot familien, tror jeg det er en del ting som ikke er sagt her. De skal jo også sjekke forholdene først med bl.a. gjentatte hjemmebesøk. Det finnes selvfølgelig noen untak også, men sannsynligheten for det er nok temmelig liten.

 

Men, man har krav på å se sine egne papirer, har man ikke? Kan ikke vennen din (og evt. en advokat) gå igjennom papirene for å se saksgangen her?

Lenke til kommentar

Barnevernet har sikkert gjort flere feil bedømmelser opp gjennom tidene. Men når det kommer til det å ta fra to mennesker barnet deres, så er det store prosesser som skal settes i gang og mange som skal taes med på beslutninger. Det er rett og slett ikke slik at noen kan tas fra foreldrene sine basert på rykter.

Lenke til kommentar

som tidligere nevnt i tråden her så er det ikke bare bare å ta ungen fra en eller begge foreldrene sine og sette de i fosterhjem, det skal flere hjemmebesøk noen av dem avtales vel faktisk på forhånd, så vis barnevernet finner grunnlag for å gå videre må de skaffe vitner/bevis som kan fremføres for en nemd som så skal bestemme seg for hva som skal skje.

dette var tatt fra hukommelsen og jeg kan ikke si at dette er 100% riktig mener jeg mener det er slik det er.

 

så selv om han kanskje fikk alle måltidene som vi ser på som standard vær dag så kan det ha vært andre ting som har utløst dette.

vet av kjennskap til mennesker som jobber med barn hvor vanskelig og frustrerende det kan være å se et barn som ikke selv vet/innser at det blir vannskjøtet/misbrukt glippe mellom sprekken fordi foreldrene bruker mer energi på å unvike barnevernet en selve barnet.

 

angående sammenligningen emd overgrepsakene som nevnes, er det virkelig ikke et argumentativ (er det et ord?) gyldig utsagn i denne diskusjonen da det ikke kan trekkes en paralell.

blir som å si at det er noe galt med potetene fordi øla du har til maten smaker rart(usakelig sammenligning men det er litt poenget).

Lenke til kommentar
Da er spørsmål; Har min venn erstatningskrav for å ha blitt holdt unna foreldrene uten grunn?

 

Dersom barnevernet holdt din venn unna foreldrene sine helt uten grunn har han selvsagt krav på erstattning. Dersom jeg var din venn ville jeg tatt kontakt med barnevernet og bedt om innsyn i saken. I sakspapirene bør grunnlaget for at han ble plassert i forstehjem framgå.

 

Dersom det ikke er noe grunnlag evt alt er bassert på utsagn fra en tredjepart vil barnevernet stille svakt. Derimot er det muilg at barnevernet oppfattet din venns situasjon som så alvorlig at de måtte gripe inn. I ettertid vil nok barnevernets subjektive oppfatning av den daværende situasjonen bli sett på som fakta. Det kan derfor være vanskelig for din venn å vinne fram i en eventuell erstattningssak.

 

Til de som tydeligvis stoler blindt på barnevernet: Jeg vet ikke hvor mye erfaring dere faktisk har med barnevernet, men dere gir et ganske så naivt intrykk. Jeg har selv sett hvordan de kan gå fram. At barnevernet fatter hastevedtak i situasjoner hvor de egentlig ikke hadde en sak i det hele tatt. Hastevedtak skal egentlig kun fattes dersom det er umiddelbar fare for liv eller helse til barnet. I det barnevernet har tatt et barn så trenerer de saker så lenge som mulig.

 

Det er ikke helt ubegrunnet at veldig mange mener barnevernet gjør mer galt enn godt. Når det er sagt så vet jeg at de også gjør en del bra og helt nødvendige ting, jeg bare prøver å nyansere bildet litt.

Lenke til kommentar

Opprett en konto eller logg inn for å kommentere

Du må være et medlem for å kunne skrive en kommentar

Opprett konto

Det er enkelt å melde seg inn for å starte en ny konto!

Start en konto

Logg inn

Har du allerede en konto? Logg inn her.

Logg inn nå
  • Hvem er aktive   0 medlemmer

    • Ingen innloggede medlemmer aktive
×
×
  • Opprett ny...