Gå til innhold

Hvorfor tror kristne at bønn virker?


Anbefalte innlegg

Helbreder Gud folk uten at den det gjelder, eller andre, ber om det?

Nei. Det er mulig at det finnes unntakstilfeller, men det generelle svaret er nei. For eksempel var det ei dame som hadde fått operert bort en cyste på den ene eggstokken. Det var også en cyste på den andre eggstokken, og før den siste operasjonen ringte hun til Svein-Magne Pedersen og ble helbredet. Vi kan tenke oss at dersom damen hadde tatt telefonen før den første operasjonen, hadde hun sluppet den også.

Lenke til kommentar
Videoannonse
Annonse
For eksempel var det ei dame som hadde fått operert bort en cyste på den ene eggstokken. Det var også en cyste på den andre eggstokken, og før den siste operasjonen ringte hun til Svein-Magne Pedersen og ble helbredet. Vi kan tenke oss at dersom damen hadde tatt telefonen før den første operasjonen, hadde hun sluppet den også.

Kjenner du denne damen?

Lenke til kommentar
Kjenner du denne damen?

Nei. Men vitnesbyrdene om helbredelser er overveldende. Dessuten står det i Bibelen at dersom man er syk, skal man søke salvelse og forbønn. Et ganske klart påbud.

 

 

Men ingen amputasjoner som grodde tilbake på video desverre. Det hadde vært vanvittig stilig. Selvsagt ingen indikasjon på at akkurat din gud gjorde det men fortsatt stilig.

Lenke til kommentar
Kjenner du denne damen?

Nei. Men vitnesbyrdene om helbredelser er overveldende.

Men da har du jo egentlig ingen kjennskap til saken.

Historien kan være feil gjenfortalt, hun kan ha utelatt viktige detaljer...osv.

Vi vet hvor usikre anekdoter er, og grunnen til at du tar henne på ordet er fordi du har lyst til å tro på det.

 

Vet ikke om du har sett denne før, men det er jo interessant at Herr Pedersens egen stifltelse sliter med stort sykefravær.

Lenke til kommentar
Selvsagt ingen indikasjon på at akkurat din gud gjorde det men fortsatt stilig.

Den Gud man påkaller for helbredelse er også ansvarlig for resultatet. Hvis du påkaller Hermes, kan du ikke ta resultatet til inntekt for Jupiter. Det er logisk.

 

 

En barmhjertig gud ville ikke nektet å svare bare fordi den som spurte brukte feil navn.

Lenke til kommentar

Bønn er ikke mer helbredene enn en placebopille. Herregud, hvis dette hadde vært en 2 minutters, nullrisiko greie uten noen form for hjelpemidler OG at det faktisk fungerte tror du ikke ALLE i hele verden ville brukt dette istedet. Joda så er det folk som påstår noe men ting kan skje av mange årsaker. Mennesker er langt ifra rasjonelle på så mange områder. Kornsirkler, astrologi, profeti osv. At folk kan bytte up logikk og rasjonalitet for humbug og ønsketenking er for meg utrolig.

Det er så mange som misbruker denne svakheten i disse menneskene til økonomiske vinninger men dere driver på enda. At folk ikke kan se at faktorene i dette er så utrolig likt alle andre former for scammer og lureri.

 

Og skal du referere til fakta her og vil at folk skal tro det bør du ha noe til å backe up påstanden din Frankline. Ellers kan jeg påstå at folk som ber til gud har 98% større sjange til å få kreft. Jeg kan ikke dokumentere dette men gjør det ikke noe siden jeg sier det og da er det jo sant.

Lenke til kommentar

Luk 6:19

Apg 5:15,16

Kan det samme sies idag? alle syke som går til religiøse som driver med helbredelse, eller religiøse helligdommer, blir de helbredet?

Har medlemmene av de organisasjonene som de som helbreder ved bønn, tilhører, en livsførsel som viser at de har guds ånd? Kan det sies at de "ikke er av verden" ved at de helt og holdent unnlater å engasjere seg i verdens politikk?

 

Joh 13:35

Apg 1:8 det var å vitne, ikke å helbrede, som er det viktige arbeidet de skulle utføre.

1. Kor 12: 29,30; 13: 8,13 "Er vel alle profeter... har alle nådegaven å helbrede? Taler vel alle i tunger?" "Kjærligheten faller aldri bort. De profetiske gaver skal opphøre, tungene skal tie... Så blir de stående, disse tre: Tro, håp og kjærlighet. Men størst blant dem er kjærligheten."

 

2. Tess 2:9,10

 

"Disse tegn skal følge dem som tror: I mitt navn skal de drive ut onde ånder, de skal tale nye tungemål, og de skal ta slanger i hendene; og om de drikker dødelig gift, skal det ikke skade dem. De skal legge hendene på syke, så de blir friske" (markus 16:17,18)

Forekommer i 5,6 århundre men ikke i eldre greske håndskrifter. 5 århundre sa Hieronymus (bibeloversetter) at "nesten alle greske kodekser mangler disse versene" (The Last Twelve Verses of the Gospel According to S. Mark, London 1871, J. W. Burgon, s. 53) Det ble føyd til senere.

Lenke til kommentar
Kjenner du denne damen?

Nei. Men vitnesbyrdene om helbredelser er overveldende. Dessuten står det i Bibelen at dersom man er syk, skal man søke salvelse og forbønn. Et ganske klart påbud.

 

Hadde vært nyttig med ett skriftsted. Tenkte du på Jak. 5:14-16? Der er det snakk om åndelig sykdom.

Lenke til kommentar

Tidvis kan man ha sterke ønsker og mål som fremstår som (og kanskje også er) umulige å gjennomføre. Jeg tror her bønn kan fungere som en slags videredeligering av en vanskelig sak, hvor man gir saksmappa til en gudeskikkelse man tror på - og helt eller delvis kan slippet taket i ønsket selv. Kvernende tanker har man uansett ingen bruk for, så jeg tror at bønn kan fungere som en mild form for terapi.

 

Til tross for dette, tror jeg en enda bedre innfallsvinkel vil være å tillegge tankene mindre vekt, heller enn å først la dem slippe til med full tyngde, for så å skulle kvitte seg med dem i ettertid.

Lenke til kommentar
  • 2 måneder senere...

Til alle dere som lurer på bønn.

Bønn kan ikke sees på ene og elene. Det er jo bønn innen for forskjellige religioner. Noen ber til kua, budha eller Gud. I Bibelen står det "Be og du skal få" og siden Bibelen er det grunnleggende bok i Kristendommen, er det mange som praktiserer dette. Og heldigvis er det mange som får bønnesvar. Det har blitt gjort undersøkkelser fra Cambridge univercity ang. bønn. Et misjonærpar i Afrika fikk ord fra Gud (ble overbevist i tro) at de skulle be for alle døve i området og alle skulle bli helbredet momentalt. Proffesoran fra Cambridge har tatt undersøkelser av 8 døve personer i området før de ble bedt for som viste at de var fullstendig døve. En etter en har hver av de blitt helbredet. Det kan jo være en eksempel på bønnesvar.

 

Min far sa til meg en gang, at han ber for meg hver dag. Ber for at jeg skal ha det godt, at jeg skal lykkes i livet og bli beskyttet fra ulykker. Jeg tenker ikke ofte over det. Men jeg tror jeg er for dårlig til å sette pris på det. Hvem vet hva som kunne ha skjedd med meg hvis ikke han ba for meg. Derfor mener jeg at det er flott at noen har lyst til å be for andre eller du selv har lyst til å be.

 

Se på det fra en annen side. Kommer det noen negativt ut fra at noen ber for deg eller du selv ber. Du utsetter deg bare for en større sjangse for at det du ber for vil skje i livet ditt. Det er jo fantastisk. Hvis jeg ber Gud om å ha det godt med familien min er jo det fantastisk hvis Gud kan forskjellige situasjoner skje i våre liv så vi setter mer pris på hverandre og respekterer hverandre enda mer.

 

Jeg tror at i en og hver av oss har Gud nedlagt en lengsel etter Han. Og det at det er så mange av oss som lurer på bønn gleder han helt sikkert.

 

 

Et eksempel på bønn:

Gud jeg vil takke deg for at du er alltid sammen med meg!

Uansett hva som skjer i mitt liv.

takk for at du er her for meg og gir meg din kjærlighet,

din trygghet, din glede og oppmuntring når jeg trenger det.

Takk Gud for at du aldri fordømmer meg.

Takk for at du er full av tilgivelse og omsårg for meg.

Velsign meg, min familie og alle mine venner.

Takk pappa. Amen (la det skje)

 

svarer gjerne på flere spørsmål om bønn :)

be blessed..

Lenke til kommentar

Det er nok mange som ikke blir helbredet når de ber til Gud.. Og det har noe med hvordan man ber også..

 

Alternativ 1: Kan du pleease gjøre at slik jeg kan beinet blir bra igjen, jeg har en grei karriere innfor fotballen. Jeg har en familie og forsørge å ikke noen utdannelse. Jeg skal gjøre ditt og datt, bare hjelp meg nå..

 

Alternativ 2: Hvis jeg trenger og kunne gå for og at jeg skal klare og gjøre det du har som plan for meg, la meg meg bli frisk.

 

Gud innfrir ikke ønsker, men vist han ser at akkurat du vil gjøre noe for kristendommen i fremtiden som innbærer at du må overleve eller kunne gå igjen så kan det nok være du blir frisk/bedre igjen..

 

Jeg sier ikke at vist du sier du skal misjonere i Afrika resten av livet ditt vist han gir deg sjangsen igjen, men at du lar avgjørelsen ligge hos Gud og la han hjelpe deg vist han ønsker.

Altså at man setter sin Gud først, og at du vil bli frisk for at han ønsker det, ikke at du selv har ett egoistisk ønske..

 

Slik tror jeg det henger sammen.. Blir man frisk pga man ønsker det for sin egen personlige del, så tror jeg det heller er placebo..

Lenke til kommentar

Opprett en konto eller logg inn for å kommentere

Du må være et medlem for å kunne skrive en kommentar

Opprett konto

Det er enkelt å melde seg inn for å starte en ny konto!

Start en konto

Logg inn

Har du allerede en konto? Logg inn her.

Logg inn nå
  • Hvem er aktive   0 medlemmer

    • Ingen innloggede medlemmer aktive
×
×
  • Opprett ny...