Gå til innhold

ATI 47xx/48xx-tråden (4770, 4850, 4870, 4890, 4850x2, 4870x2)


FrodeA

Anbefalte innlegg

Videoannonse
Annonse
Skjønner ikke helt hva du mener med at nvidia trenger mer? Grunnen til at de har puttet mer på de nyere kortene sine er vel rett og slett at GDDR3 er billig for tiden og kortene uansett er priset høyt..

 

Gjentar meg selv: Nvidia og ATI har forskjellige GPUarkitekturer og Nvidias arkitektur har et stoerre behov for videominne. Dette er tydelig i de siste benchmarks som har blitt offentliggjort. Testen til Anandtech er fullspekket av grafer hvor du ser hvordan ytelsen endrer seg naar vi beveger oss mot hoeyere opploesninger. Hvis du ser paa disse grafene, vil du legge merke til at de er relativt glatte. Dersom kortet slipper opp for videominne vil du kunne se en rimelig skarp knekk paa slike grafer, noe vi ikke ser her (for HD4870).

 

Nvidia puttet paa mer GDDR3 minne (ikke fordi det var 'billig for tiden', men) for aa faa mer minnebaandbredde. Minnebaandbredde er meget viktig, og ATI og Nvidia har valgt to forskjellige strategier for aa oeke minnebaandbredden. Nvidia valgte aa bruke GDDR3 og en 512bit bus paa sine GTX 280 kort (og ender dermed opp med 1gb [eller 512mb om de bruker GDDR3 brikker med lavere lagringstetthet]). ATI derimot valgte aa bruke (langt raskere) GDDR5 og en 256bit bus paa HD4870.

Endret av MrGrandmother
Lenke til kommentar
Noen som har funnet disse kortene anddre steder enn hos komplett? Har skummet igjennom ørten netsjapper nå... Mistenker at vi får se et prisfall på opptil flere hundrelapper de neste 3-4 ukene, så hadde vært greit å se hvor de andre legger seg før man biter på kroken.

 

Samme her. Jeg venter nok heller noen dager og ser hva som skjer. De fleste kortene kommer neppe før 7. juli uansett.

Lenke til kommentar
Nå har jeg fått bestilt meg ett stk iallefall :)

Om det dropper noen hundrelapper så får det så være. Da vil jeg heller ha kortet 1 mnd før. Flere som har bestilt? :)

Ble sapphire på meg i og med at det er ventet først

samme her ;)

å ja komplett priser kortene ca 100 kr over andre shapper som pcutstyr osv ;)

Lenke til kommentar
Basert på gjennomsnittstallene i den testen og priser fra prisguiden satt jeg opp en pris-ytelse-graf.
Kunne du puttet inn 8800GT 512MB i den grafen? Selv om den ikke finnes i samme test, men utfra ca. resultater?

Det ville blitt litt mye arbeid å finne relevante tall med et tilsvarende system, samme drivere, innstillinger osv og selv sa ville det ikke blitt helt rettferdig sammenlignbart. Jeg står over det men man kan jo se på grafen og tenke seg at 8800 GT 512 MB yter bedre enn 3870 og dårligere enn 4850. Samt at prisen er likt med 3870. Altså at 8800GT er et bedre kjøp enn 3870 men dårligere kjøp enn 4850.

 

Hmm 1 eller 2 4970! hehe! Tenker på om jeg trenger CF 4970 på 1680x1050 oppløsning.. Porno med 2 4870 da:) Ville jeg merke forskjell på et eller 2 kort på lav oppløsning?

Jeg tror ikke du ville merket forskjell siden ett 4870-kort alene gir god flyt. Hvordan skal man merke forskjell på god flyt og god flyt? Yter begge bra så er det jo ikke noen forskjell å merke.

 

Vil Q6600 på 3.2/3,4 ghz bli flaskehals med 2x4870 tro?

Hvis ytelsen er svært bra (= lav oppløsning) så kanskje. På passe gode oppløsninger vil nok skjermkortet være flaskehalsen i de fleste tilfeller.

Lenke til kommentar

MrGrandmother: Joda, jeg vet godt at de har valgt forskjellige strategier når det gjelder minnebuss og minnetype. Men jeg skjønner likevel ikke arugmentet ditt. Så lenge minnebussen er bred, så er det ikke noe problem å legge til mer minne. Og GDDR3 er mye billigere. NVidia har ingen grunn til å ikke bruker mer minne rett og slett. Det er ikke noe bevis for at NVidia "trenger" det mer enn ATi.

 

At NVidia skalerer dårligere i høye oppløsninger trenger ikke ha noe med minneutnyttelse å gjøre. Disse brikke er forskjellige, de har også forskjellig måte å takle FSAA og aniso på, og forksjellige komprimeringsteknikker. Det kan like godt være selve GPUen eller driverne som sier stopp her. Så lenge det ikke er noe håndfast som sier at NVidia trenger mer minne enn ATi så er jeg ikke helt overbevist om det ene eller det andre.

Lenke til kommentar

Takker for svar Sime1. Tror nok det blir 2 på meg for da har jeg skjermkort til neste CPU upgrade osv. På tweaktown så hadde de Q6600 på 3.ghz og de hadde mistanke om flaskehals. Men min skal på 3.4/3.6 litt senere,så da burde det hjelpe. Men CF 4850 ser ut til og holde følge:)

Lenke til kommentar
Håper det følger med slik Molex til PCI-E strømkontakt. Aner ikke hvor den jeg fikk med strømforsyningen er :/

Du har altså en fra før? Da har du jo det du trenger. De er så lavteknologiske som et stykke skjøteledning, så det er ikke noen forskjeller.

 

Har 1 som sitter fast i PSU ja. Men det skal vel være 2 stykk kontakter på 4870 kortet? Trengs kanskje ikke?

Lenke til kommentar

Gleder meg til og få kortene.

http://www.fudzilla.com/index.php?option=c...11&Itemid=1

 

The Sapphire HD 4870 512MB card comes with 3Dmark06, Rubi ROM, Power DVD 7, Cyberlink DVD suite user manual and the version we’ve got had 2GB Sapphire branded USB stick which is a nice touch. The retail box also comes with two 6 pin power connector, HDTV cable, DVI to HDMI, DVI to VGA and Crossfire bridge

Lenke til kommentar

Tror fleste har bestilt fra Komplett til nå.

 

Jeg har bestilt fra komplett.no, prisen på disse ligger på 2099 kr (sapphire sitt kort)

 

 

Ta en titt på siden kirjogra posta og la tallene snakke for seg selv :D

 

Gleder meg til og få kortene.

http://www.fudzilla.com/index.php?option=c...11&Itemid=1

 

The Sapphire HD 4870 512MB card comes with 3Dmark06, Rubi ROM, Power DVD 7, Cyberlink DVD suite user manual and the version we’ve got had 2GB Sapphire branded USB stick which is a nice touch. The retail box also comes with two 6 pin power connector, HDTV cable, DVI to HDMI, DVI to VGA and Crossfire bridge

Endret av Xcer
Lenke til kommentar

Opprett en konto eller logg inn for å kommentere

Du må være et medlem for å kunne skrive en kommentar

Opprett konto

Det er enkelt å melde seg inn for å starte en ny konto!

Start en konto

Logg inn

Har du allerede en konto? Logg inn her.

Logg inn nå
  • Hvem er aktive   0 medlemmer

    • Ingen innloggede medlemmer aktive
×
×
  • Opprett ny...